Dvojročná záruka teraz aj pre firmy Aplikace

Žehliace dosky

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Dĺžka
41,5 cm
149,5 cm
-
Šírka
9 cm
48 cm
-
Vlastnosti
Nastaviteľná výška
(63)
Držiak na žehličku
(63)
Zásuvka s káblom
(16)
Držiak kábla
(4)
Kolieska
(3)
Odkladacia plocha na vyžehlenú bielizeň
(7)
Vhodné pre parné generátory
(14)
Najnovšie objednávky

Žehliace dosky sú kľúčovými prvkami na zabezpečenie efektívneho žehlenia oblečenia. Pri výbere dbajte nielen na správnu výšku a šírku, ale aj na vylepšenia. Každá detailná vlastnosť prispieva k pohodlnosti a praktickosti počas procesu žehlenia. Ak chcete získať rady, na čo sa zamerať pri výbere žehliacej dosky, aby ste získali nástroj, ktorý vyniká výkonom a zároveň uľahčuje starostlivosť o vaše oblečenie, stačí čítať ďalej. 

Pokračovať

Žehliaca doska je praktickým pomocníkom do domácnosti

Žehliaca doska je nenahraditeľným pomocníkom pri údržbe a úprave vášho oblečenia. Tento praktický nástroj využívajú najmä tí, ktorí kladú dôraz na precízny vzhľad svojich odevov. Žehlenie zlepšuje nielen estetiku oblečenia, ale tiež predlžuje jeho životnosť, odstraňuje pachy a zároveň eliminuje baktérie. Profesionálne použitie žehliacej dosky nájdete v hoteloch, reštauráciách a ďalších zariadeniach, kde je kľúčovým prvkom dojem, ktorý hostia získajú.

i

Najlepšia žehliaca doska – ako ju vybrať?

Pri výbere žehliacej dosky je dôležité brať do úvahy niekoľko faktorov. Prvým je materiál, ďalej je nutná dobrá stabilita a vhodná veľkosť. Ergonómia a pohodlie pri manipulácii sú tiež dôležité, a preto je dobré vybrať si dosku s nastaviteľnou výškou. Správne vybraná doska na žehlenie sa stane neoceniteľným partnerom pri udržiavaní oblečenia v perfektnom stave.

Žehliace dosky rozložíte hneď na tri spôsoby

Žehliace dosky ponúkajú používateľom možnosť rozloženia a nastavenia výšky tromi základnými spôsobmi, vrátane manuálneho rozloženia pomocou drážok, automatického rozloženia s aretačnou páčkou a automatického rozloženia s obmedzeným počtom pevne stanovených polôh. Voľba konkrétneho modelu závisí od individuálnych preferencií používateľa a jeho potrieb pri žehlení, pričom si môžete vybrať z nasledujúcich možností.

  1. Manuálne rozkladanie pomocou drážok funguje na základe ich zaklapnutia v rôznych výškových polohách. Ide o jednoduchý a rýchly spôsob polohovania.
  2. Automatické rozkladanie s obmedzeným počtom polôh nastaví žehliacu dosku do rôznych pevne stanovených polôh.
  3. Automatické rozkladanie s aretačnou páčkou rýchlo a plynule nastaví dosku na žehlenie do ľubovoľnej výšky.

Ako vybrať žehliacu dosku podľa výšky postavy

Výber žehliacej dosky zodpovedajúcej výške vašej postavy je kľúčom k zachovaniu správneho držania tela a zamedzeniu potenciálnym problémom s bolesťami chrbta, krčnej chrbtice a nôh počas procesu žehlenia. Moderná doska na žehlenie je často vybavená funkciou nastavenia výšky, ktorá umožňuje individuálne prispôsobenie podľa potrieb používateľa. Akú výšku by mala mať žehliaca doska vzhľadom na vašu telesnú výšku?

Pri správnom postoji by ste mali mať pri žehlení rovný chrbát a voľne natiahnuté ruky. Táto poloha je dôležitá na odstránenie bolesti chrbta, krčnej chrbtice a nôh, aby pre vás nebolo žehlenie utrpením.

Výška postavy Ideálna výška žehliacej dosky
150 cm 150 cm
160 cm 60 cm
170 cm 70 cm
180 cm 80 cm
190 cm 90 cm
200 cm 100 cm

i

Doska na žehlenie so schodíkmi má multifunkčné využitie

A keď už hovoríme o výške – existuje aj špeciálna multifunkčná doska na žehlenie so schodíkmi. Tento pomocník vďaka svojmu spracovaniu 2 v 1 v jednej chvíli uľahčuje žehlenie, zatiaľ čo v druhej sa z neho zase jednoduchým zložením stanú praktické schodíky.

Výšku máme vyriešenú, ale čo šírka?

Okrem správnej výšky je tiež dôležité zvážiť šírku žehliacej dosky. Široká žehliaca doska ponúka množstvo výhod pri práci s väčšími kusmi oblečenia, ako sú košele alebo obliečky, umožňuje efektívne žehlenie a minimalizuje časovú náročnosť. Avšak je dôležité, aby ste pri výbere šírky zohľadnili aj praktické aspekty, ako je skladnosť žehliacej dosky. Preto je vhodné nájsť kompromis medzi týmito dvoma aspektmi.

  • Na pohodlné žehlenie aj väčších kusov bielizne zvoľte žehliacu dosku minimálne 30 cm širokú.
  • Väčšie rozmery plochy vám nielen zjednodušia prácu s bielizňou, ale aj skrátia celkový čas žehlenia.

Žehliaca doska musí byť stabilná

Stabilita žehliacej dosky je kľúčovým faktorom pre bezpečnosť a efektivitu pri žehlení. Kvalitná žehliaca doska by mala disponovať pevnou a robustnou konštrukciou, ktorá zabraňuje nežiaducim pohybom alebo jej nakláňaniu počas práce. Pomôcť môžu gumové zakončenia nôh, široká rozkladacia konštrukcia a tiež poistka proti rozloženiu. Pevná konštrukcia uľahčí prácu a zabráni úrazu. Podľa čoho spoznáte, či je žehliaca doska stabilná?

  • Gumové zakončenia nôh zamedzia kĺzaniu po podlahe.
  • Široká rozkladacia konštrukcia zaistí vyššiu stabilitu.
  • Poistka zabráni nechcenému zloženiu dosky.

Žehliaca doska s odkladacou plochou vedie

Žehliaca doska s odkladacou plochou predstavuje praktické riešenie pre organizovanejší a efektívnejší proces žehlenia. Tento priestor však musí byť dostatočne veľký a odolný voči teplu. Je tiež dôležité zvážiť individuálne potreby a preferencie pri výbere žehliacej dosky s odkladacou plochou, a to s ohľadom na požadovaný kompromis medzi skladnosťou, stabilitou a praktickosťou počas žehlenia. S akými typmi sa môžete stretnúť?

  • Výsuvná odkladacia plocha sa dá zasunúť na úroveň žehliacej dosky. Je skladnejšia, ale má horšiu stabilitu.
  • Fixná odkladacia plocha je síce stabilnejšia, ale nedá sa zasunúť, čím sa znižuje jej skladnosť.

i

Vhodná doska na žehlenie pre naparovaciu žehličku

Ak máte naparovaciu žehličku, odporúčame dosku na žehlenie s možnosťou zloženia do zvislej polohy. Táto funkcia zabraňuje úniku pary alebo kvapkaniu vody. Kombinácia týchto prvkov zaistí, že sa bude para efektívne šíriť po látkach, čo nielenže uľahčí odstránenie záhybov, ale prispeje aj k dokonalejšiemu výsledku žehlenia.

Pozrite sa aj na ďalšie vylepšenia, ktoré ponúka žehliaca doska

Žehliaca doska predstavuje nevyhnutný nástroj na dokonalú úpravu oblečenia a jej rôznorodé vlastnosti zvyšujú komfort a efektivitu procesu žehlenia. Kombináciou nižšie uvedených vlastností sa doska na žehlenie stáva nenahraditeľným partnerom pri údržbe a zlepšovaní vzhľadu vášho oblečenia. Využite rôzne ďalšie funkcie, ktoré podložka na žehlenie ponúka, a spríjemnite si tak túto prácu.

  • Funkcia prívodu a vývodu vzduchu naplní žehliacu plochu vzduchom, čím sa vytvorí vzduchová bublina, ktorá uľahčí žehlenie tenších látok.
  • Funkcia nahriatia dosky udrží žehliacu plochu suchú, takže nedochádza k zmene tvaru poťahu a jeho zničenia.
  • Podložka na žehlenie s elektrickou zásuvkou uľahčuje manipuláciu so žehličkou.
  • Zásuvka s káblom umožňuje pohodlné pripojenie žehličky k elektrickej sieti.
  • Vodiaca anténa prichytí kábel žehličky, takže pri žehlení nijako neprekáža.
  • Kolieska zvyšujú pohodlie pri manipulácii a uskladnení dosky.

i

Špecialitou je žehliaca doska na parný generátor

Pokiaľ máte žehličku s parnou stanicou, bude sa vám hodiť žehliaca doska na parný generátor. Na spodnej časti dosky je umiestnený drôtený rošt, vďaka ktorému para ľahšie odchádza von. Rošt by mala dopĺňať žehliaca doska s metalickým povrchom, ktorá perfektne odráža teplo. Žehlenie potom bude dokonale jednoduché.

Bez poťahu na žehliace dosky sa nezaobídete

Poťahy na žehliace dosky a ich materiál sú pre komfortné žehlenie dôležité. V prvom rade by mali byť funkčné, priedušné a kvalitné, zároveň aj odolné proti opotrebovaniu a dlhodobému používaniu. Materiál s vysokou odolnosťou zaistí trvanlivosť poťahu, čo je zásadné najmä pri pravidelnom žehlení. Materiál poťahu na žehliacej doske je kľúčovým prvkom na dosiahnutie optimálnych výsledkov pri žehlení a na zabezpečenie pohodlného používateľského prostredia.

  • Väčšina poťahov je vyrobená z bavlny. Nájdete však aj teflónové alebo s metalickým povrchom, po ktorom žehlička ľahšie kĺže a odráža teplo.
  • Poťah na žehliace dosky výrazným spôsobom predĺži životnosť samotných dosiek.
  • Veľmi obľúbené sú snímateľné poťahy, ktoré môžete kedykoľvek vyprať.
  • Obliečka odráža paru a teplo, čím zaisťuje rýchle žehlenie.

Pred nákupom poťahu si skontrolujte, či jeho rozmery zodpovedajú veľkosti žehliacej plochy.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 110cm, šírka plochy na žehlenie 33cm, minimálna výška 76cm, maximálna výška 90cm, nastaviteľná výška a držiak na žehličku
+Darček Pohlcovač vlhkosti TORRBOLLEN v hodnote 7,19 €
27,90 €

2.
Žehliaca doska – skladacia oceľová konštrukcia, rozmery žehliacej plochy 122 × 38 cm, nastaviteľná výška, min. výška 67,5 cm, max. výška 91 cm, držiak na žehličku, rozmery držiaka 32 × 22 cm, držiak kábla, výplň z filcu a peny s hrúbkou 7 mm, možnosť zavesenia ramienok, nosnosť 40kg, hmotnosť 5,7kg, 3 roky záruka
48,90 €

3.
VILEDA Total Reflect Plus Na sklade > 5 ks
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 130cm, šírka plochy na žehlenie 44cm, minimálna výška 74cm, maximálna výška 97cm, nastaviteľná výška, držiak na žehličku, zásuvka s káblom a vhodné pre parné generátory
93,90 €

Ďalšie najpredávanejšie
83 položiek
Naša značka TOP kvalita za super cenu
Siguro Essentials Plus Series, čierna - Žehliaca doska Varianty
4,5 80×
Siguro Essentials Plus Series, čierna
Žehliaca doska – oceľová konštrukcia, rozmery žehliacej plochy 122 × 38 cm, nastaviteľná výška, min. výška 67.5cm, max. výška 91cm, držiak na žehličku so silikónovými prvkami, rozmery držiaka 32 × 22cm, držiak káblu, výplň z filcu s hrúbkou 7mm, možnosť na zavesenie ramienok, nosnosť 40kg, 3 roky záruka
Super cena
48,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SGRIB12238002
Ľudová voľba Lacné, ale dobre hodnotené
3,9 20×
Lamart – Žehliaca doska, 120 × 38 cm, Present LT8002
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 120cm, šírka plochy na žehlenie 38cm, odkladacia plocha na vyžehlenú bielizeň
38,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: LAMZP002
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
4,6 13×
BRILANZ PROFESSIONAL 130 × 48 cm, modrá
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 130cm, šírka plochy na žehlenie 48cm, minimálna výška 73cm, maximálna výška 99cm, nastaviteľná výška, držiak na žehličku, zásuvka s káblom, odkladacia plocha na vyžehlenú bielizeň a vhodné pre parné generátory
72,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: BRIZP522
Pre náročných Kvalita bez kompromisov
4,8 38×
VILEDA Total Reflect Plus
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 130cm, šírka plochy na žehlenie 44cm, minimálna výška 74cm, maximálna výška 97cm, nastaviteľná výška, držiak na žehličku, zásuvka s káblom a vhodné pre parné generátory
Super cena
93,90 € Ušetríte 4 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: PPR536
4,5
LEIFHEIT AirBoard Express L Solid MAXX 72592
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 130cm, šírka plochy na žehlenie 45cm, minimálna výška 750mm, maximálna výška 980mm, nastaviteľná výška, držiak na žehličku a vhodné pre parné generátory
Kúpiť s kódom ALZA20SK 71,92 €
89,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: LEIFZAT702
3,3
Lamart - Žehliaca doska LT8001
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 125cm, šírka plochy na žehlenie 45cm, nastaviteľná výška, držiak na žehličku a zásuvka s káblom
Cenová bomba
52,90 € Ušetríte 22,09 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: LAMZP001
5,0
LEIFHEIT Air Board M Compact Plus NF 72616
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 120cm, šírka plochy na žehlenie 38cm, minimálna výška 760mm, maximálna výška 950mm, nastaviteľná výška, držiak na žehličku a zásuvka s káblom
Kúpiť s kódom ALZA20SK 43,12 €
53,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: LEIFZAT708
4,7 97×
BRILANZ EURO II so zásuvkou A11857
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 120cm, šírka plochy na žehlenie 38cm, výška penovej podložky 8mm, minimálna výška 71cm, maximálna výška 94cm, nastaviteľná výška, držiak na žehličku a zásuvka s káblom
50,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: VEPPZ006
5,0
BRABANTIA C 124 × 45 PerfectFlow, Spring Colours
Žehliaca doska – vhodná pre parné žehličky a generátory, dĺžka žehliacej plochy 124cm, šírka žehliacej plochy 45cm, výška penovej podložky 9mm, minimálna výška 75cm, maximálna výška 98cm, nastaviteľná výška a držiak na žehličku
132,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: BRAZP708
4,1 26×
VILEDA Star Plus 120 × 38cm
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 120cm, šírka plochy na žehlenie 38cm, výška penovej podložky 5mm, minimálna výška 750mm, maximálna výška 960mm, nastaviteľná výška, držiak na žehličku a zásuvka s káblom
90,83 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: DOMA1010
4,8 28×
VILEDA Perfect 2v1 Plus zelená
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 122cm, šírka plochy na žehlenie 44cm, minimálna výška 75cm, maximálna výška 95cm, nastaviteľná výška, držiak na žehličku, zásuvka s káblom a vhodné pre parné generátory
92,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: PPR442
3,8 15×
BELDRAY 110 × 33 cm IRON BOARD POPPY DESIGN
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 110cm, šírka plochy na žehlenie 33cm, minimálna výška 76cm, maximálna výška 90cm, nastaviteľná výška a držiak na žehličku
+Darček Pohlcovač vlhkosti TORRBOLLEN v hodnote 7,19 €
27,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: CHSOU005
4,9 20×
Leifheit AirSteam Premium L 72567
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 130cm, šírka plochy na žehlenie 38cm, minimálna výška 75cm, maximálna výška 98cm, nastaviteľná výška, držiak na žehličku a vhodné pre parné generátory
Kúpiť s kódom ALZA20SK 63,92 €
79,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: EAN8004o3
4,4 16×
LEIFHEIT Air Board M Solid Plus
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 120cm, šírka plochy na žehlenie 38cm, minimálna výška 76cm, maximálna výška 100cm, nastaviteľná výška, držiak na žehličku a zásuvka s káblom
Kúpiť s kódom ALZA20SK 55,12 €
68,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: LEIZP014
Siguro Essentials Plus, 122 × 38 cm, strieborná - Žehliaca doska Varianty
4,5 80×
Siguro Essentials Plus, 122 × 38 cm, strieborná
Žehliaca doska – skladacia oceľová konštrukcia, rozmery žehliacej plochy 122 × 38 cm, nastaviteľná výška, min. výška 67,5 cm, max. výška 91 cm, držiak na žehličku, rozmery držiaka 32 × 22 cm, držiak kábla, výplň z filcu a peny s hrúbkou 7 mm, možnosť zavesenia ramienok, nosnosť 40kg, hmotnosť 5,7kg, 3 roky záruka
Super cena
48,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: SGR_IB_K621S
4,4 10×
VILEDA Star – ružová
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 120cm, šírka plochy na žehlenie 38cm, výška penovej podložky 5mm, minimálna výška 75cm, maximálna výška 96cm, nastaviteľná výška a držiak na žehličku
57,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: PPR675
4,7 21×
Siguro Big Board, 122 × 43 cm, čierna
Žehliaca doska – skladacia oceľová konštrukcia, rozmery žehliacej plochy 122 × 43 cm, nastaviteľná výška, min. výška 74cm, max. výška 93cm, držiak na žehličku vhodný aj na parné generátory, rozmery držiaka 42,5 × 28 cm, výplň z filcu a peny s hrúbkou 7mm, odkladacia plocha na vyžehlenú bielizeň, možnosť zavesenia ramienok, kolieska, nosnosť 25kg, hmotnosť 7kg, 3 roky záruka
Super cena
62,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SGR_IB_P430B
5,0
Leifheit Airboard Compact M 72585
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 120cm, šírka plochy na žehlenie 38cm, nastaviteľná výška a držiak na žehličku
Kúpiť s kódom ALZA20SK 41,52 €
51,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: EAN8004t1
3,9 27×
BELDRAY Ikat Design 110 × 33 cm
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 110cm, šírka plochy na žehlenie 33cm, výška dosky 90cm, držiak na žehličku
+Darček Pohlcovač vlhkosti TORRBOLLEN v hodnote 23,90 €
21,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: CHSOU006
4,7 14×
VILEDA Neo – ružová
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 114cm, šírka plochy na žehlenie 33cm, výška penovej podložky 5mm, výška dosky 90cm, držiak na žehličku
48,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: PPR674
4,6
Brabantia Tropical Leaves
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 124cm, šírka plochy na žehlenie 45cm, minimálna výška 75cm, maximálna výška 98cm, nastaviteľná výška a držiak na žehličku
Zľavnené -2 %
122,90 € 125,90 €
Na sklade 4 ks
Objednávací kód: BRAZP487
4,8 14×
LEIFHEIT Cotton Classic S
Poťah na žehliacu dosku – 100% bavlna, 3mm penová výplň, sťahovanie šnúrkou s klipsou, rozmery 112×34cm
Kúpiť s kódom ALZA20SK 6,32 €
7,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: LEIACC09
4,5 15×
VILEDA Park & Go Plus modrá
Žehliaca doska – dĺžka plochy na žehlenie 120cm, šírka plochy na žehlenie 38cm, minimálna výška 74cm, maximálna výška 97cm, nastaviteľná výška, držiak na žehličku, zásuvka s káblom a vhodné pre parné generátory
102,08 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: PPR441
4,6 21×
LEIFHEIT - Molitanová podložka pre žehliacu dosku
Molitanová podložka – pre žehliacu dosku, pokovovaná podložka, molitanové vyhotovenie 5mm, možno prispôsobiť veľkosti dosky, rozmer 145×45cm
Kúpiť s kódom ALZA20SK 7,91 €
9,89 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: LEIACC15

Žehliace dosky

Žehliace dosky

V kategórii Žehliace dosky máme práve teraz na Alza.sk celkom 83 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné žehliace dosky Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie žehliace dosky Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie žehliace dosky Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii žehliace dosky recenzie
P-DC1-WEB08
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií