AlzaBoxy Q1 Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Modely tankov

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Najnovšie objednávky

Modely tankov urobia radosť menším aj väčším nadšencom do vojenskej techniky. V kategórii nájdete niekoľko rôznych typov. Tradičnejšie modely tankov na lepenie sú vhodné skôr pre väčšie deti a dospelých, zatiaľ čo jednoduchšie modely na zostavenie bez lepidla zvládnu aj deti v predškolskom veku. Ako si z ponuky vybrať?

Pokračovať

Modely tankov sú prepracovanými zmenšeninami skutočných vozidiel

Modely tankov nie sú nejakými chabými napodobeninami skutočných vojnových strojov. Väčšinou sa naopak stretnete s veľmi vierohodne spracovanými zmenšeninami reálnych tankov, ktoré sa zúčastnili skutočných bitiek. Na výber máte aj z celého radu národov od Nemecka cez USA až po sovietsku, prípadne súčasnú ruskú techniku.

Model tanku Tiger

Aj takto môže vyzerať detailný model tanku Tiger I, legendárneho nemeckého stroja.

Mierka udáva, aký je model tanku veľký

Pokiaľ nechcete, aby bol model tanku príliš malý, alebo aby vám naopak nezabral všetko miesto na poličke, strážte si mierku. Modely tankov na skladanie sa najčastejšie vyrábajú v mierke 1:35, tie menšie potom o 1:72. To potom zodpovedá zhruba 24, respektíve 10 cm – pochopiteľne ale záleží na veľkosti skutočného tanku, ktorý je predlohou.

Mierka nemusí mať nutne vplyv na to, ako bude model tanku náročný. Väčší model môže mať len pár väčších dielov a zloží ho každý, rovnako ale môže oplývať detaily a skladať sa zo stoviek dielikov.

Modely tankov na lepenie majú niekoľko úrovní obtiažnosti

Lepiť modely tankov nie je také jednoduché, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Najmä pre deti, ale nielen pre nich, určite berte do úvahy úroveň obtiažnosti, ktorú valná väčšina výrobcov pri svojich modeloch uvádza. Obtiažnosť najčastejšie ovplyvňuje počet dielikov, a teda aj časovú náročnosť zostavenia. Komplexné plastové modely tankov tiež vyžadujú značnú zručnosť.

  • Obtiažnosť 1 majú modely tankov s menej ako 50 dielikmi. Začínajúci modelári sa vďaka nim naučia s modelmi pracovať.
  • Obtiažnosť 2 značí model tanku s menej ako 100 dielikmi. Väčšinou sa už nezaobídete bez modelárskych nástrojov.
  • Obtiažnosť 3 je vhodná pre pokročilejších modelárov. Plastové modely tanku už mávajú okolo 100 drobnejších dielikov.
  • Obtiažnosť 4 už zahŕňa aj niekoľko sto dielikov. Okrem značnej zručnosti sú potrebné aj modelárske skúsenosti.
  • Obtiažnosť 5 označuje tie najzložitejšie plastikové modely tankov. Dieliky sú veľmi drobné a model máva aj pohyblivé časti.

Sú modely tankov na zostavenie vhodné pre deti?

Pokiaľ dieťaťu s lepením pomôžete, jednoduchšie klasické modely tankov zvládne takmer každý. Ak však chcete vašim najmladším nechať priestor, zvážte modely určené na zostavenie bez lepidla. Často mávajú len niekoľko desiatok dielikov, ktoré do seba jednoducho zapadajú, a tak si s nimi poradia aj tí, ktorí majú modelársku kariéru pred sebou.

i

Ak vaše deti modelárstvo nebaví, môžete skúsiť tank na ovládanie. Často má celý rad pohyblivých prvkov, prípadne aj zvukových efektov, a vaše dieťa tak možno zabaví lepšie.

Model tanku len ťažko zostavíte bez príslušenstva

Na riadne modelárstvo nestačí len model tanku. K ruke si pripravte tiež >príslušenstvo. Tým najzákladnejším je pochopiteľne lepidlo – to musí byť určené na plast. Klasické sekundárne lepidlo môže modely zničiť. Modely sa tiež farbia. Začiatočníkom postačí sada štetcov a farieb na modely, pokročilí môžu siahnuť po striekacej pištoli, tzv. „airbrush“.

Lepidlo a farby sú pre modelárstvo úplný základ. Zložitejšie modely tankov však môžu vyžadovať aj ďalšie modelárske náradie ako nožík, kliešte, pinzetu a ďalšie.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
1 položka
Tank so svetlom a zvukom
Model tanku vhodný pro kluky, typ modelu: tank
13,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAkc05063

Modely tankov

V kategórii Modely tankov máme práve teraz na Alza.sk celkom 1 produktov.

Modely tankov – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné modely tankov Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie modely tankov Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie modely tankov Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii modely tankov recenzie
P-DC1-WEB18
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií