Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Intel Core i5-7640X

Zobraziť katalóg
Intel Core i5-7640X
Procesor Quad-Core, 4.0GHz (112W), TurboBoost 4.2GHz, 6MB L3 cache, socket 2066, Kaby Lake-X, bez chladiča
Pridať do zoznamu
Záruka 36 mesiacov Kód:  BO535c Produktové číslo:  BX80677I57640X

Intel Core i5-7640X

Intel Core i5-7640X je takmer nový tovar, v perfektnom stave a s plnou zárukou. Pôvodné balenie ale už niekto pred vami otvoril. Prečo? Mohlo ísť o nevhodný darček. Detailné informácie tu.

Intel je celosvetovo známa spoločnosť, ktorú nie je potrebné nejako zvlášť predstavovať. Už mnoho rokov patrí medzi najväčších výrobcov procesorov a čipových sád na svete. Práve teraz uvádza na trh tie najlepšie desktopové procesory, ktorých výkon sa posúva opäť o veľký kus ďalej. V podstate sa totiž jedná o serverové verzie uspôsobené pre herné nasadenie.Procesor Intel Core i5-7640X je určený pre základné dosky vybavené socketom LGA 2066 a modernizovanú čipovou sadou Intel X299.

Kľúčové vlastnosti procesora Intel Core i5-7640X

  • Extrémny výkon dovedený k dokonalosti
  • Otvorený násobič pre možné taktovania
  • 4 jadrá na vysokej frekvencii až 4,0 GHz
  • TurboBoost až na ohromnú frekvenciu 4,2 GHz
  • Podpora pamätí DDR4 SDRAM s frekvenciou až 2 666 MHz
  • Pokročilý 14nm výrobný proces
  • Určený pre päticu LGA 2066 a čipovú sadu Intel X299

Technológia na špici

Procesor ponúka 4 fyzické jadrá a je súčasťou novej modernej rady X. Využíva 14nm výrobný proces za použitia tej najmodernejšej dostupnej technológie. Každé jadro beží na základnej frekvencii 4,0 GHz s možnosťou režime Turbo a automatickým pretaktovaním až na 4,2 GHz. Rovnako ako u predchádzajúcej generácie je aj tu integrovaný pamäťový radič priamo do čipu. Jedná sa o štvorkanálový radič pamätí DDR4 SDRAM, ktorý dokáže novo pracovať na frekvencii až ohromných 2666 MHz. Procesor má k dispozícii vyrovnávaciu pamäť o kapacite 6 MB.

Doplňujúce informácie:

Balenie:
Tento model je dodávaný bez chladiča

Parametre a špecifikácia

Porovnať
Rad procesora
Intel Core i5 Hotovo!
Socket
Intel 2066 Hotovo!
Modelové označenie
Intel Core i5-7640X Hotovo!
Kódový názov procesora
Kaby Lake-X Hotovo!
Počet jadier procesora
4 × Hotovo!

Rad

Rad procesora
Intel Core i5 Hotovo!
Socket
Intel 2066 Hotovo!
Modelové označenie
Intel Core i5-7640X Hotovo!
Kódový názov procesora
Kaby Lake-X Hotovo!

Počet jadier

Počet jadier procesora
4 × Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia procesora
4 GHz (4 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
4,2 GHz (4 200 MHz) Hotovo!

Rozhranie

Funkcie
Automatické pretaktovanie, Otvorený násobič, Virtualizácia Hotovo!
TDP
112 W Hotovo!
Výrobné technológie
14 nm Hotovo!
L3 cache
6 MB Hotovo!
Viac parametrov

Spoločnosť Intel naozaj nie je potrebné predstavovať. Práve aj vďaka tejto stálici vo svete IT dnes môžeme pracovať s modernými zariadeniami s obrovským výkonom. Intel Corporation je najväčším svetovým výrobcom polovodičových obvodov a ďalších súvisiacich zariadení. Produkty ďalších spoločností mohli uzrieť svetlo sveta len vďaka práci inžinierov z presláveného Sillicon Valley.

Intel Corporation zamestnáva na celom svete viac ako 96 500 zamestnancov a patrí k najväčším a najbohatším spoločnostiam sveta. Po desiatky rokov bolo sloganom spoločnosti jednoduché „Intel Inside“, ktoré od roku 2005 nahradilo dynamickejšie „Leap ahead“ (skok dopredu). Obe tieto mottá celkom určite platia pre všetky zariadenia, ktoré sa môžu pochváliť osadením komponentmi Intel.

Poznámka:

Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Dobrý den, v popisu k procesoru máte uvedeno "Procesor Quad-Core, 4.2GHz (112W), Turboboost 4.0GHz" mám chápat teda že procesor jede na 4,2 GHz a turbo v totmto případě spíše šnek je 4,0 GHz ? nemá to být náhodou obráceně ?

Tohle Monstrum má být ta reakce na AMD Zen? Intel zbrzdil vývoj procesorů o celé roky a teď nám chce nacpat v roce 2017 CPU s 4 vlákny a TDP 112W? Asi se zbláznil. Procesor je nekompatibilní se staršími sockety, je velký jako státní dluh, ale hlavně je neperspektivní. Nikdo už nechce žravá CPU, nikdo si už nechce každé 3 roky kupovat NEW board, paměti a pod. Chce snadný upgrade. Intel jde opět cestou Prescotů, Pentií 4. Toto je krok zpět, nemohu si pomoci. Mimochodem nová levná dvoujádra Kaby Lake mají vyšší teploty nežli 8 let stará čtyřjádra. Ach ty úspory.

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jakou zakladni desku mam zvolit pro tento procesor???? Děkuji za odpověď??.

Dobrý den, funguje k notebooku či dal by jste mi odkaz k komponentům (herním) k notebooku nebo šlo by to za pomocí experta dát do NTB ?

Príslušenstvo pre Intel Core i5-7640X
P-DC1-WEB13
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií