Dvojročná záruka teraz aj pre firmy Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Inteligentné dátové úložiská (NAS)

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Podporované služby
Zdieľanie súborov (SAMBA, HFS, CIFS)
(121)
ISCSI
(116)
Media server (DLNA)
(111)
FTP server
(102)
Nahrávanie z IP kamier
(86)
Využitie
Domáci
(135)
Firemný
(139)
Monitorovací systém
(90)
Najnovšie objednávky

NAS (Network Attached Storage) sú inteligentné dátové úložiská umožňujúce jednoduché zálohovanie, ukladanie alebo zdieľanie dát z viacerých počítačov, tabletov či mobilných telefónov. NAS tiež ponúka ďalšie funkcie ako streamovanie médií, vzdialený prístup a možnosti integrácie s cloudovými službami. Poradíme vám, aké druhy NAS server ponúka, pre koho je vhodný a akú kapacitu zvoliť.

Pokračovať

NAS server a jeho hlavné výhody

NAS server nie je obľúbený len tak pre nič za nič. Aké sú hlavné výhody?

  • Ideálne riešenie pre automatické zálohovanie dôležitých dát (zrkadlenie v diskových poliach RAID).
  • Prístup z viacerých počítačov alebo inteligentných zariadení doma aj v rozsiahlej firme so stovkami zariadení.
  • Spoločné úložisko pre dokumenty, filmy, hudbu a ďalší multimediálny obsah s možnosťou rozšírenia.
  • NAS úložisko podporuje množstvo pokročilých funkcií (Web server, iTunes server, BitTorrent a ďalšie).
  • Oproti klasickým serverom oveľa nižšia energetická spotreba, ale aj minimálna hlučnosť.
  • Vďaka USB portom môžete pripojiť externé disky a ešte viac tak rozšíriť celkovú kapacitu dátového úložiska.

i

Obľúbenou alternatívou pre NAS úložisko býva aj SAN (Storage Area Network). Ide o sieťové úložisko, ktoré poskytuje vysoký výkon a flexibilitu pre veľké podniky. SAN sa zameriava na blokový prístup k dátam, čo je ideálne pre náročné aplikácie ako databázy alebo e-mailové servery.

NAS úložisko podľa počtu používateľov

To, aké NAS úložisko si zvolíte, môže závisieť aj od počtu používateľov. Zatiaľ čo domáce dátové úložisko väčšinou nepodporuje viac ako 10 pripojení, firemné úložisko ich zvládne aj niekoľko stoviek za jeden okamih. Postačí tak aj veľkým firmám.

Firemné NAS úložisko

Dátové úložiská (NAS) pre firmy sú navrhnuté pre podniky, kde sú požiadavky na ukladanie dát a ich zabezpečenie vyššie. Ponúkajú preto rozšírenú kapacitu, vyššie rýchlosti prenosu dát a pokročilé funkcie na správu aj zabezpečenie. Firemné dátové úložisko môže podporovať väčšie množstvo používateľov a zaisťuje efektívne zdieľanie a správu súborov vo veľkých organizáciách. Dôraz je kladený na spoľahlivosť a dostupnosť dát, vrátane podpory pre RAID konfigurácie, automatického zálohovania, katastrofickej obnovy a integrácie s podnikovými aplikáciami a databázami.

Domáce NAS úložisko

Domáce úložiská (NAS) často ponúkajú jednoduchú inštaláciu a správu, a sú prispôsobené na jednoduché používanie aj pre technicky menej zdatných používateľov. Tí môžu pristupovať k súborom odkiaľkoľvek v domácej sieti, a často aj vzdialene cez internet. Niektoré domáce NAS ponúkajú aj ďalšie funkcie, ako sú zálohovanie dát, multimediálne servery a možnosti integrácie s cloudovými službami. Kapacita úložiska je menšia ako pri firemných a obvykle môžete očakávať 2 až 8 TB.

RAID (Redundant Array of Independent Disks) je technológia, ktorá spája viac pevných diskov do jedného logického úložiska s cieľom zvýšenia výkonu, spoľahlivosti alebo oboch. Existuje niekoľko rôznych úrovní RAID, bežne označovaných číslami ako RAID 0, RAID 1, RAID 5 a ďalšie, každá s rôznymi vlastnosťami a využitím. Viac si o tejto technológii môžete prečítať v našom článku RAID diskové polia.

NAS server podľa vyhotovenia

NAS server môžeme podľa vyhotovenia a využitia deliť na dva druhy: desktop a rack.

Desktopový NAS server

Desktopový NAS server je vhodný pre domácich používateľov alebo malé podniky, ponúka kompaktný dizajn pre jednoduché umiestnenie. Tento systém je ideálny na zálohovanie, zdieľanie súborov a mediálny streaming, podporuje menší počet diskov a je obľúbený pre jednoduchosť a používateľskú prívetivosť.

NAS server do racku

NAS server do racku je určený pre veľké podniky a dátové centrá, umožňuje inštaláciu do serverových rackov a ponúka vyššiu úložnú kapacitu a výkon. Ideálny pre náročné aplikácie a rozsiahle zálohovanie, toto zariadenie poskytuje modulárne a škálovateľné riešenia na spoľahlivú správu dát.


Desktop NAS Synology
Desktop NAS

NAS úložisko do racku
NAS do racku

NAS server rack
Server rack pre NAS

NAS úložisko a jeho ďalšie dôležité vlastnosti

Ak vyberáte NAS úložisko, dôležitú úlohu hrá aj počet diskov (prípadne ich kapacita) a spôsob pripojenia.

NAS úložisko s diskom

Inteligentné domáce úložiská s diskom sú pripravené na použitie ihneď po rozbalení. Disky v týchto zariadeniach sú obvykle vybrané a optimalizované výrobcom pre konkrétny NAS model, čo zaisťuje vyššiu spoľahlivosť a lepší výkon. NAS s diskom je ideálny pre domácich používateľov a malé firmy, ktoré hľadajú efektívne a instantné riešenie pre zdieľanie a zálohovanie dát bez nutnosti ďalších investícií do hardvéru.

NAS úložisko bez disku

Inteligentné domáce úložiská bez disku poskytujú používateľom možnosť si zvoliť vlastné pevné disky podľa ich potrieb a požiadaviek. Toto riešenie je ideálne pre skúsenejších používateľov, ktorí hľadajú flexibilitu v konfigurácii a možnosť budúceho rozšírenia. Bezdiskové sieťové úložisko umožňuje používateľom zároveň využiť svoje vlastné disky alebo investovať do kvalitných diskov neskôr. Táto flexibilita tiež umožňuje používateľom ľahko aktualizovať úložný priestor v budúcnosti.

Prenosné NAS úložisko

Prenosné dátové úložiská NAS poskytujú flexibilitu a pohodlie ukladania dát na cestách. Bývajú menšie, ľahšie a odolnejšie, sú preto ideálne pre profesionálov, ktorí potrebujú prístup k svojim súborom bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú. Prenosné systémy NAS ponúkajú obvykle pripojenie k WiFi na online zálohovanie aj streamovanie a disponujú akumulátorom, čo z nich robí užitočným riešením na prácu v teréne, kde nie je k dispozícii stály zdroj elektrickej energie.


i

Pevné disky pre NAS servery sú špeciálne tvorené na založenie nového aj rozšírenie starého dátového úložiska.

Na čo sa zamerať, ak vyberáte NAS server

V prípade, že vyberáte NAS server, nedá sa vždy s istotou povedať, ktorý je lepší a ktorý horší. Výber totiž závisí od využitia a preferencií.

Počet pozícií pre NAS server

Čím viac pozícií, tým viac pevných diskov (HDD) dokáže NAS server pojať. Spravidla existujú základné varianty s 1 pozíciou aj profesionálne varianty až so 16 pozíciami, ktoré sa využívajú predovšetkým vo väčších organizáciách s množstvom dát. Pre domácnosti si obvykle vystačia NAS s maximálne 4 pozíciami, zatiaľ čo pre firmy zvoľte naopak NAS s minimálne 4 pozíciami, aby ste mali dostatok miesta aj rezervu.

NAS server musí pojať všetky dôležité dáta

NAS server s väčším úložným priestorom vám ponúka viac miesta na uchovanie všetkých vašich dát. Všetky modely pevných diskov všeobecne ponúkajú úložisko od 1 TB až po niekoľko desiatok TB. Konečná kapacita záleží na preferencii používateľa, ale všeobecne sa odporúča 2 až 8 TB pre domácnosti a viac ako 8 TB pre firemné úložisko s mnohými počítačmi, mobilnými telefónmi a ďalšími zariadeniami.

V časti príslušenstvo pre NAS nájdete pre svoje sieťové úložisko rozširujúce vybavenie aj softvér na efektívne používanie.

Dôležité systémové parametre pre NAS

Okrem veľkosti úložiska sa počas výberu NAS odporúčame zamerať aj na ďalšie systémové parametre, ktoré majú vplyv na celkový výkon.

  • Rýchlosť čítania udáva, ako rýchlo NAS dokáže načítať dáta z úložiska na čítanie. Vyššie hodnoty predstavujú rýchlejší prístup k dátam, čo je kľúčové pre operácie ako streamovanie videa alebo načítanie veľkých súborov.
  • Rýchlosť zápisu odkazuje na schopnosť NAS zapisovať dáta na disk. Tento parameter je dôležitý pre efektivitu operácií ako je zálohovanie a nahrávanie dát na server, kde vyššia rýchlosť zápisu znamená rýchlejšie ukladanie dát.
  • Systémová pamäť RAM sa vzťahuje na množstvo operačnej pamäte, ktorou dátové úložisko disponuje. Väčší objem RAM umožňuje lepšiu správu viacerých úloh a používateľov naraz a zvyšuje celkový výkon zariadenia pri náročných operáciách.
  • Frekvencia procesora udáva rýchlosť NAS zariadenia. Vyššia frekvencia značí lepšiu schopnosť spracovania dát a zlepšuje výkon zariadenia pri náročných úlohách, ako je streamovanie alebo manipulácia s veľkými dátovými súbormi.
  • Spotreba ukazuje, koľko energie NAS disk spotrebuje počas prevádzky. Nižšia spotreba je výhodná pre zníženie nákladov na energie a minimalizáciu ekologického dopadu zariadenia.

Aké rozhrania NAS server ponúka?

NAS server ponúka obvykle až 3 hlavné druhy rozhrania. Na čo sa používajú?

  1. eSATA je využívané v NAS systémoch pre rýchle pripojenie externých úložných zariadení, ako sú pevné disky. Ponúka vyššiu rýchlosť prenosu dát oproti USB, čo je výhodné pre operácie ako rýchle zálohovanie alebo prenos veľkých dátových súborov v NAS systémoch.
  2. LAN rozhranie je základom pre NAS systémy umožňujúce ich pripojenie do miestnej siete. Toto pripojenie zaisťuje rýchly a stabilný prenos dát medzi NAS zariadením a ostatnými zariadeniami v sieti, čo je nevyhnutné pre efektívne zdieľanie a správu dát.
  3. USB porty na NAS zariadeniach umožňujú pripojenie rôznych externých zariadení, vrátane ďalších úložných médií, tlačiarní alebo UPS (záložných zdrojov napájania). USB poskytuje flexibilitu v rozširovaní funkčnosti NAS a je ľahko prístupné na pripojenie a odpojenie periférnych zariadení.

i

V článku inteligentné dátové úložiská nájdu množstvo informácií tí, ktorí chcú o NAS vedieť informácie do hĺbky.

NAS úložisko –⁠ služby a funkcie

NAS úložisko sa môže chváliť rôznymi službami, ktoré dávajú používateľom pokročilé možnosti používania. O aké obvykle ide?

  • NAS v súlade s GDPR poskytuje zabezpečené úložné riešenie, ktoré pomáha organizáciám chrániť osobné údaje v súlade s predpismi EÚ o ochrane osobných údajov.
  • Zdieľanie súborov slúži na zdieľanie a spravovanie súborov uložených na úložisku NAS.
  • Media server umožňuje ukladanie a streamovanie multimediálneho obsahu, ako sú filmy, hudba alebo fotky, na rôzne zariadenia v sieti.
  • iSCSI je protokol, ktorý umožňuje pripájať ďalší úložný priestor pomocou internetovej siete a vytvoriť tak virtuálne disky.
  • FTP server umožňuje prenos súborov medzi NAS a inými zariadeniami cez internet alebo lokálnu sieť pomocou File Transfer Protocol (FTP).
  • Nahrávanie z IP kamier umožňuje pripojenie IP bezpečnostných kamier a ukladanie nahrávok na bezpečnostné a monitorovacie účely.
  • Web server umožňuje hosťovanie webových stránok a aplikácií priamo z NAS zariadení, poskytujúci alternatívu k externým hostingovým službám.
  • Cloud server môže z NAS urobiť cloudové úložisko a poskytovať vzdialený prístup k dátam a zálohovanie súborov cez internet.
  • Print server umožňuje zdieľanie tlačiarne medzi viacerými používateľmi v sieti, čo eliminuje potrebu pripojiť tlačiareň k jednotlivým počítačom.
  • Databázový server poskytuje úložisko a správu pre rôzne databázy, čo je užitočné pre malé firmy a pracovné skupiny.
  • PHP je skriptovací jazyk, ktorý môže byť použitý na vývoj a prevádzku dynamických webových aplikácií, často v spojení s databázovým serverom.

Ako prvýkrát nastaviť NAS server?

Nastaviť si NAS server nie je nijako zložité. Nižšie vám poradíme, ako na to.

  1. Pokiaľ pevné disky už nie sú osadené v úložisku, vložte disky do príslušných šácht.
  2. Pripojte NAS úložisko do elektrickej siete a sieťovým káblom spojte routery alebo WiFi routery.
  3. Zapnite dátové úložisko a pokračujte podľa inštrukcií v sprievodcovi inštalácie.
  4. Teraz môžete dátové úložisko obsluhovať cez webové rozhranie.

Pre správne fungovanie je NAS disk nutné pripojiť patch káblom kategórie 5E (a vyššie) k routeru s gigabitovým LAN rozhraním.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Synology DS224+ Na sklade > 5 ks
NAS 2×, CPU Intel Celeron J4125 2 GHz, 1,95 GB DDR4 (max. 5,86 GB ), 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 2 × LAN, desktop
399 €

2.
Synology DS223 Na sklade > 5 ks
NAS 2×, CPU Realtek RTD1619B 1,7 GHz, 1,95 GB DDR4 (max. 1,95 GB ), 3 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 1 × LAN, desktop
299 €

3.
Synology DS923+ Na sklade > 5 ks
NAS 4×, CPU AMD Ryzen R1600 3,1 GHz, 3,91 GB DDR4 (max. 31,25 GB ), 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 2 × LAN, 1 × eSATA, desktop
689 €

Ďalšie najpredávanejšie
162 položiek
Ľudová voľba Lacné, ale dobre hodnotené
4,8 28×
Synology DS923+
NAS 4×, CPU AMD Ryzen R1600 3,1 GHz, 3,91 GB DDR4 (max. 31,25 GB ), 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 2 × LAN, 1 × eSATA, desktop
689 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SNLG22_06
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
Synology DS1821+ - NAS Doručenie na
predajňu zadarmo
5,0
Synology DS1821+
NAS – externý box na 8× 3.5“/2.5“ HDD + SSD (2× M.2), CPU Ryzen V1500B 2,2 GHz, 4096 MB DDR4 (max. 4096 MB ), 4 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 4 × LAN, 2 × eSATA
1 189 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SnLG2020_007
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
QNAP TS-873A-8G - NAS Doručenie na
predajňu zadarmo
5,0
QNAP TS-873A-8G
NAS 8×, CPU AMD Ryzen V1500B 2,2 GHz, 8 GB DDR4 (max. 64 GB ), 2 × LAN, desktop
1 289 €
Na sklade 3 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: QL2021mv072
Pre náročných Kvalita bez kompromisov
Synology RS2423+ - NAS Doručenie na
predajňu zadarmo
Synology RS2423+
NAS 12× 8 GB DDR4 (max. 32 GB ), 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 3 × LAN, do racku
2 399 €
Na sklade 1 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SNLG23_032
4,4 55×
WD My Cloud EX2 Ultra
NAS 2×, CPU Marvell Armada-385 1,3 GHz, 1 GB DDR3, 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 1 × LAN, desktop
157,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: FW885k
5,0
Synology DS223
NAS 2×, CPU Realtek RTD1619B 1,7 GHz, 1,95 GB DDR4 (max. 1,95 GB ), 3 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 1 × LAN, desktop
299 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SNLG23_002
4,9 18×
Synology DS224+
NAS 2×, CPU Intel Celeron J4125 2 GHz, 1,95 GB DDR4 (max. 5,86 GB ), 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 2 × LAN, desktop
399 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SNLG23_007
4,0
WD My Cloud EX2 Ultra 16 TB (2× 8 TB)
NAS 2× 1 GB DDR3 (max. 1 GB ), 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), desktop
659,90 €
Na sklade 4 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: FW885k7
Synology DS1522+ - NAS Doručenie na
predajňu zadarmo
5,0
Synology DS1522+
NAS 5×, CPU AMD Ryzen R1600 2,6 GHz, 8 GB DDR4 (max. 32 GB ), 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 4 × LAN, 2 × eSATA, desktop
829 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SNLG22_02
4,8 18×
Synology DS223j
NAS 2× 0,98 GB DDR4 (max. 0,98 GB ), 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 1 × LAN, desktop
214,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: DS223j
5,0
Synology DS120j 2TB RED
NAS 1×, CPU Marvell Armada 3700 0,8 GHz, 0,512 GB DDR3L, 1 × LAN
235 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: FN153a13
5,0
Synology DS423+
NAS 4×, CPU Intel Celeron J4125 2 GHz, 1,95 GB DDR4 (max. 5,86 GB ), 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 2 × LAN, desktop
579 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SNLG23_006
4,2 13×
QNAP TS-233
Dátové úložisko – pre 2,5" a 3,5" SSD + HDD, rozmery 186 × 90 × 156 mm (V׊×H), biela farba
224,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: Qnap22_11
4,9
Synology DS723+
NAS 2×, CPU AMD Ryzen R1600 2,6 GHz, 1,95 GB DDR4 (max. 31,25 GB ), 1 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 2 × LAN, 1 × eSATA, desktop
539 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SNLG23_001
4,5 12×
QNAP TR-004
NAS 4×, 1 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), desktop
199,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: QL272m49
5,0
NAS QNAP TS-464-8G
NAS 4×, CPU Intel Celeron 2,9 GHz, 8 GB DDR4 (max. 8 GB ), 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 2 × LAN, desktop
699,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: Qnap22_67
5,0
QNAP TS-435XeU-4G
NAS – externý box na 4× 2,5" a 3,5" SSD + HDD 4 GB DDR4 (max. 32 GB ), 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 4 × LAN, do racku
769 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: Qnap22_26
5,0
Synology DS224+ 2× 4 TB RED Plus
NAS 2×, CPU Intel Celeron J4125 2 GHz, 1,95 GB DDR4 (max. 5,86 GB ), 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 2 × LAN, desktop
699 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SNLG23_013
5,0
Synology DS223j 2× 6 TB RED Plus
NAS 2× 1 GB DDR4 (max. 1 GB ), 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 1 × LAN, desktop
629 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SNLG23_011
5,0
Synology DS124
NAS 1×, CPU Realtek RTD1619B 1,7 GHz, 1 GB DDR4 (max. 1 GB ), 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 1 × LAN, desktop
189,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SNLG23_008
5,0
NAS QNAP TS-264-8G
NAS – externý box na 2× 2,5" a 3,5" SSD + HDD, CPU Intel Celeron 2,9 GHz, 8 GB DDR4 (max. 8 GB ), 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 2 × LAN, desktop
559 €
Na sklade 4 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: Qnap22_55
3,5
Synology DS224+2xHAT3300-4T
NAS 2×, CPU Intel Celeron J4125 2 GHz, 1,95 GB DDR4 (max. 5,86 GB ), 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 2 × LAN, desktop
689 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SNLG23_026
5,0
Synology DS423
NAS 4× 1,95 GB DDR4, 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 2 × LAN, desktop
429 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SNLG23_005
Synology DS224+ 2× 6 TB RED Plus - NAS Doručenie na
predajňu zadarmo
4,0
Synology DS224+ 2× 6 TB RED Plus
NAS 2×, CPU Intel Celeron J4125 2 GHz, 1,95 GB DDR4 (max. 5,86 GB ), 2 × USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), 2 × LAN, desktop
819 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SNLG23_014

Inteligentné dátové úložiská (NAS)

diskyFormátovanie disku (PODROBNÝ NÁVOD) Potrebujete naformátovať disk pre hernú konzolu, vytvoriť externý disk, ktorý bude spolupracovať s Windows aj MacOS, pripraviť flash disk na ďalšie použitie alebo potrebné doplniť nové úložisko do existujúcej zostavy? Podrobný návod, ako na formátovanie a všetko s ním...
Platňové disky už nemajú v počítačoch čo robiť. Sú pomalé, a navyše hlučné. Patria tak maximálne do NAS úložísk, a aj tam ich už pomaly nahrádzajú SSD disky. Nie je ale SSD disk ako SSD disk. Doba letí dopredu a SATA rozhraniu pomaly odzvonilo. Pekných pár rokov tu...
Western Digital patrí medzi rešpektované značky v oblasti ukladania dát. Nové NVMe SSD od WD sú navrhnuté pre vysokú rýchlosť, ktorá je mnohonásobne vyššia, než majú SSD disky pre SATA. A pritom vás prekvapí svojou finančnou dostupnosťou. Poznáte všetky výhody moderného...
Michal RybkaAko nastaviť NAS? Porovnanie režimov RAID Zálohovať treba a sieťové stanice NAS (Network Attached Storage) predstavujú moderné riešenie pre každého, kto má doma len náznak siete, čo je dnes vlastne každý. Internetové pripojenie sa aj v najjednoduchšom prípade zdieľa prinajmenšom bezdrôtovo z routera, ktorý vás...
NAS je dátové úložisko pripojené k sieti. Slúži predovšetkým na ukladanie súborov, dokáže toho ale viac. Čo napríklad? A ako sa líši od iných podobných technológií, ako sú externé disky, servery alebo cloudové úložiská?
Naozaj len ťažko nájdete disk, na ktorom by neboli žiadne duplicitné či nadbytočné dáta. Tieto dáta nielen ukrajujú z dostupnej kapacity úložiska, ale tiež spomaľujú chod celého počítača. Raz za čas (napr. za štvrťrok) by ste preto mali svoj disk aspoň čiastočne...
Viac článkov Všetky články

Inteligentné dátové úložiská (NAS)

Pod skratkou NAS, slovami Network Attached Storage, sa skrýva chytré dátové úložisko pre všetky vaše fotky, filmy a ďalšie dôležité dáta. Centrálne úložisko ponúka ľahkú dostupnosť a dosiahnuteľnosť odkiaľkoľvek na svete cez internet.

Prístup k NAS cez internet

NAS fungujú ako centrálny cloud s veľkou kapacitou a ochranným zabezpečením. Majte prístup ku svojmu domácemu úložisku cez webové rozhranie. Okrem neustáleho prístupu cez internet sa k dátam uloženým v NAS dostanú všetky zariadenia vo vašej domácej sieti. Obľúbená je funkcia automatického zálohovania súborov zo všetkých počítačov PC alebo Mac v sieti.

NAS pre firmy

Pre svoje pohodlie aj spoľahlivosť sú NAS využívané ako domáce úložiská alebo ako úložiská pre firmy. Tu poslúžia pre centralizáciu a organizáciu dôležitých dokumentov na jednom bezpečnom mieste. V našej ponuke teda nájdete ako domáce NAS tak firemné dátové úložiská NAS. Kvalitné NASy vyrába spoločnosť Synology či Western Digital.

Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné inteligentné dátové úložiská (NAS) Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie inteligentné dátové úložiská (NAS) Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie inteligentné dátové úložiská (NAS) Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii inteligentné dátové úložiská (NAS) recenzie
P-DC1-WEB11
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií