PET AD homeoffice

Britax Römer BABY-SAFE PLUS SHR II Flame Red

Zobraziť katalóg
Britax Römer BABY-SAFE PLUS SHR II Flame Red
5 1 hodnotení
Autosedačka pre deti 0-13 kg, prateľný poťah, 5-bodový bezpečnostný pás, možnosť pripojenia na kočíky Britax so systémom CLICK & GO
Kód:  BABY5909 Produktové číslo:  4000984142266
Britax Römer BABY-SAFE PLUS SHR II Flame Red Predaj skončil

Britax Römer BABY-SAFE PLUS SHR II Flame Red

Autosedačka Römer BABY-SAFE PLUS SHR II poskytne útulné bezpečie vášmu bábätku po celý prvý rok jeho života. Polohovateľná opierka hlavy je prepojená s operadlom. Pokiaľ ju nastavíte správne, teda tak, aby ramenné pásy ležali vo výške ramien dieťaťa, súčasne správnym spôsobom upravíte aj sklon operadla. Dieťa tak bude vždy ležať vo vhodnej polohe a jeho chrbtici aj hlavičke sedačka poskytne optimálnu oporu. Do tejto červeno sfarbenej detskej sedačky môžete svojho chrobáčika bez obáv uložiť ako do tej najmäkšej kolísky. Sedačka vám poslúži aj na cestu s kočíkom, má zabudovaný adaptér aj praktické úchytky potrebné k jednoduchému pripojeniu ku kočíku Römer alebo Britax.   

Kľúčové vlastnosti detskej autosedačky Römer

  • Určená pre deti s váhou do 13 kg (od narodenia do približne 12 mesiacov)
  • Ľahká a ľahko prenosná detská sedačka
  • Pevná konštrukcia s mäkkým čalúnením
  • 3 možné spôsoby inštalácie (pás alebo pás + základne)
  • Možná inštalácia iba s trojbodovým bezpečnostným pásom
  • Jednou rukou ovládateľná rukoväť s 3 polohami
  • Polohovateľná opierka hlavy
  • Premyslený sklápací systém pre správnu polohu bábätka
  • Päťbodový pás sedačky pre maximálnu bezpečnosť dieťaťa
  • Patentované bezpečnostné prvky
  • Technológia D-SIP pre ochranu pred bočnými nárazmi
  • Zreteľne označené vodiče pásu
  • 2 možné spôsoby použitia – ako autosedačka alebo vanička kočíka
  • Kompatibilný s detskými kočíkmi Römer a Britax
  • Zabudovaný adaptér typu A potrebný na použitie s kočíkom
  • Úchyty CLICK & GO pre jednoduché pripojenie ku kočíku
  • Odopnutie od kočíka stlačením jedného tlačidla
  • Snímateľný poťah sedačky (bez nutnosti vyvliecť pásy)
  • Schválená podľa normy EU – ECE R44/04
  • Schválená pre použitie v lietadle

Bezpečnostné prvky autosedačky Römer

Správne zapnutý päťbodový bezpečnostný pás autosedačky BABY-SAFE udrží vaše dieťa spoľahlivo v jeho mäkučkej kolíske, aj keby sa vaše auto obrátilo na strechu. Ako inšpirácia mu poslúžil spôsob pripútania pretekárov Formuly 1. Pevná konštrukcia a výklopné bezpečnostné prvky v tvare písmena D (D-SIP), ktoré sa nachádzajú na oboch stranách detskej sedačky, utlmia silu bočného nárazu. Jeho ničivú energiu rozptýlia do celej kostry sedačky, a tak ho odvedú od bábätka. Spôsob umiestnenia autosedačky proti smeru jazdy zabezpečí, že ani pri náraze alebo prudkom zabrzdení nedôjde k poraneniu hlavičky alebo chrbtice dieťaťa. O ich pevnú oporu a správnu polohu za všetkých okolností sa navyše postará sklápací systém podložky prepojenej s opierkou hlavy. Celkovú kvalitu a funkčnosť bezpečnostných prvkov detskej autosedačky Römer opakovane potvrdili bezpečnostné testy mnohých nezávislých organizácií, medzi nimi testy prestížnej spoločnosti Stiftung Warentest, nemeckého autoklubu ADAC alebo českej spotrebiteľskej organizácie dTest.

Praktické pohodlie sedačky pre dieťa i pre rodičov

Detská autosedačka Römer BABY-SAFE PLUS SHR II je vybavená hlbokými, pevnými a mäkko čalúnenými bočnicami. Vytvárajú pre bábätko mäkkú kolísku, ktorá je ako stvorená pre pokojný a bezstarostný spánok. V prípade jej znečistenia stačí poťah sedačky sňať a vyprať, a to bez nutnosti vyvliekať pásy sedačky. Akonáhle vystúpite z auta, môžete sedačku rovno upevniť do detského kočíka Römer alebo Britax. Adaptér, ktorý je na to potrebný, je zabudovaný priamo do sedačky a celý proces istia úchyty CLICK & GO. Pripevnenie vaničky na základňu kočíka je vďaka nim rýchle a jednoduché. Rovnako jednoducho, doslova jednou rukou, sedačku od kočíka zase odopnete. Stačí stlačiť tlačidlo na rukoväti.

Určené pre váhovú skupinu:
0 a 0+ (0 – 13 kg, vek 0 až 12 alebo 15 mesiacov)

Umiestnenie autosedačky vo vozidle:
Proti smeru jazdy

Spôsob upútania detskej autosedačky:
1) Inštalácia iba s trojbodovým bezpečnostným pásom
2) Inštalácia s externou základňou BABY-SAFE Belted Base (základňa upevnená pásom so systémom napínacieho pásu)
3) Inštalácia s externou základňou BABY-SAFE ISOFIX Base (základňa zapojená do ISOFIX úchytov v konštrukcii sedadiel)
Toto príslušenstvo Römer je nutné dokúpiť.
Je nutné overiť kompatibilitu s vozidlom, ktoré vlastníte.

Rozmery detskej sedačky (výška × šírka × hĺbka):
57 × 44 × 65 cm

Váha autosedačky:
3,9 kg

Farba autosedačky:
Červená

Upozornenie pre spotrebiteľov:
Detská autosedačka sa nesmie používať na sedadle, ktoré je chránené čelným airbagom. Pri autonehode by airbag mohol dieťa vážne zraniť alebo aj usmrtiť!

Prečo používať detskú autosedačku?     

Detské autosedačky sú určené pre deti, ktoré merajú menej ako 150 cm a vážia menej ako 36 kg. Na prepravu dojčiat je určený typ detských sedačiek, v ktorých dieťa môže byť prevážané v polo ležatej polohe. Tieto kolísky, ktoré v prípade nehody ukrývajú a podopierajú celé telo dieťaťa, sa upevňujú vždy proti smeru jazdy. Odborníci na bezpečnosť v automobilovej prevádzke odporúčajú, aby boli upevňované na zadné sedadlo automobilu. Ak rodičia chcú detskú sedačku umiestniť na predné sedadlo, je nutné, aby u tohto sedadla nebol aktívny čelný airbag. Ak sa airbag nedá vypnúť, sedačka sa nesmie na predné sedadlo upevniť! Airbag by mohol dieťa vážne zraniť alebo aj usmrtiť. Odporúča sa tiež dieťa v prvých 4 mesiacoch života prevážať v autosedačke iba v nevyhnutných prípadoch a neabsolvovať s ním bez prestávok príliš dlhé cesty. Poloha, v ktorej sa dieťa v autosedačke nachádza, nie je pre príliš na dlhú dobu vhodná. Akonáhle dieťa zo sedačky vyrastie, je nutné mu zaobstarať novú. Chráňte svoje dieťa vždy zaistením v detskej autosedačke, ktorá zodpovedá jeho váhe a výške.

Detská autosedačka zvládne riziká cestovania za vás

Napriek všetkej opatrnosti autonehode vždy zabrániť nemôžete. Môžete sa však postarať o maximálnu bezpečnosť vášho dieťaťa, a to vďaka autosedačke. Pri autonehode, silnom náraze alebo prudkom zabrzdení je každá osoba, ktorá sa nachádza v aute, obrovskou silou vymrštená zo sedadiel. Bezpečnostné testy preukázali, že aj pri relatívne nízkej rýchlosti jazdy 50 km/h sa táto sila rovná 30-násobku váhy danej osoby. To znamená, že ak by ste chceli v podobnej situácii udržať iba desaťkilové dieťa, museli by ste byť schopní udržať 300 kg. Vzhľadom na obrovskú rýchlosť, poruchu koordinácie pohybov, moment prekvapenia a rýchly sled ďalších okolností, ktoré podobné situácie na ceste môžu sprevádzať, by to však nezvládol ani mýtický Herkules. Pre dieťa nezaistené v detskej autosedačke by sa podobná situácia rovnala pádu z výšky 10 m, teda asi z tretieho poschodia. Nepodceňujte preto možné riziká a pripútajte dieťa do sedačky vždy aj pri pomalej jazde v obci. Bez zaistenia v autosedačke môže byť pre dieťa smrteľný náraz už pri rýchlosti 15 km/h. Štatistiky hovoria jasne, väčšina detí umiera pri autonehodách na sedadlách spolujazdcov, pričom 7-krát častejšie umierajú deti nepripútané v detskej autosedačke.

Ďalšie farebné varianty autosedačky BABY-SAFE PLUS SHR II:
Green Marble – zelená
Ocean Blue – modrá
Cosmos Black – černá
Mineral Purple – fialová

   

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre Britax Römer BABY-SAFE PLUS SHR II Flame Red
Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Britax Römer BABY-SAFE PLUS SHR II Flame Red.
P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií