AlzaPlus+ drogerie MPLA306807

Britax Römer KIDFIX SL SICT 2017, Cosmos Black

Zobraziť katalóg
Britax Römer KIDFIX SL SICT 2017, Cosmos Black
4,8 4 hodnotení
Autosedačka pre deti s hmotnosťou 15-36 kg, bezpečnostná skupina II a skupina III (podľa európskych noriem ECE), upevnenie sedačky zaisťuje systém ISOFIX, zabezpečenie dieťaťa zaisťuje 3-bodový pás, inštalácia v smere jazdy, nastaviteľná poloha opierok a snímateľný (prateľný) poťah, hmotnosť 6,7kg, farba čierna
Kód:  BABY5912 Produktové číslo:  4000984134520
Britax Römer KIDFIX SL SICT 2017, Cosmos Black Predaj skončil

Britax Römer KIDFIX SL SICT 2017, Cosmos Black

Táto autosedačka sa vám bude naozaj páčiť, a to nielen vďaka jej praktickej čiernej farbe. Je to naozajstná šampiónka. Na našej i nemeckej strane hraníc zvíťazila v bezpečnostných testoch nezávislých organizácií dTest a Stiftung Warentest. Víťazné vavríny získala vďaka jednoduchej inštalácii, pevnej konštrukcii a overeným bezpečnostným prvkom. Polohovateľné operadlo chrbta sa smerom nahor rozširuje, takže dieťa bude mať v sedačke po celú dobu jej používania stále dosť miesta. Mäkkú opierku hlavy je možné prispôsobiť výške dieťaťa, ponúka až 11 výškových pozícií, čo vám umožní bezpečnostný pás viesť vždy správne, vo výške ramien cez kľúčnu kosť.

Prednosti autosedačky Römer KIDFIX SL SICT

  • Určená pre deti s váhou od 15 do 36 kg (asi 4 - 12 rokov)
  • Ľahká a ľahko prenosná
  • S pevnou konštrukciou a mäkkým čalúnením
  • Dva možné spôsoby inštalácie (pás alebo pás + ISOFIT)
  • Spôsob upútania k sedadlu vylepšený o Soft-Latch pásy (SL)
  • Vybavená patentovanými bezpečnostnými prvkami
  • Odnímateľná vylepšená ochrana proti bočnému nárazu (SICT)
  • Polohovateľné operadlo chrbta
  • Bezpečná polohovateľná opierka hlavy
  • Zreteľne označené vodiče pásu
  • Snímateľný poťah autosedačky
  • Schválená podľa normy EU - ECE R44/04

Bezpečný systém autosedačiek ISOFIT

K pripútaniu autosedačky aj dieťaťa vám postačí iba klasický trojbodový bezpečnostný pás. Ak to však vaše auto umožňuje, je optimálne pás použiť v spojení so systémom ISOFIT. Pri tomto spôsobe montáže máte istotu, že sedačka bude vždy nainštalovaná správne a vášmu dieťaťu tak naozaj poskytne účinnú ochranu. Vďaka systému ISOFIT je detská autosedačka jednoduchým a rýchlym spôsobom pomocou konektorov pevne spojená s konštrukciou automobilu. Nemení preto nijako svoju polohu a nenakláňa sa ani pri jazde do zákruty. Pevné pripútanie autosedačky k sedadlu auta je bezpečnejšie aj pri jazde bez dieťaťa. Systém ISOFIT je novo vylepšený o SL prvok. Skratka skrýva anglické spojenie Soft-Latch a v praxi znamená, že západky umiestnené v spodnej časti sedačky sú novo vybavené vyťahovacími pásmi. Ich pevné zapojenie do úchytov ISOFIX je tak ešte jednoduchšie ako predtým. 

Ďalšie prednosti autosedačky Römer KIDFIX

Novo sú detské sedačky Römer vybavené technológiou SICT. Ide o odnímateľný bezpečnostný prvok, ktorý sa umiestňuje na sedačku na strane pri dverách auta. Jeho úlohou je zvýšiť ochranu dieťaťa proti bočným nárazom. Účinne rozptyľuje silu bočného nárazu do celej autosedačky, a tak ju odvádza od dieťaťa. Autosedačka je tiež vybavená červeno zvýraznenými vodičmi pásov, takže vám sama napovedá, kadiaľ pás správne viesť. Tiež polohovateľná opierka hlavy umožňuje, aby pás prechádzal vždy vo výške ramien dieťaťa a nehrozilo, že pás bude dieťa buď škrtiť, alebo z pod neho pri náraze vykĺzne. Je nielen ergonomicky riešená, ale aj veľmi mäkká. Rovnako ako operadlo chrbta. Vďaka tomuto komfortu nebude dieťa unavené ani po dlhšej ceste. Určite tiež oceníte veľmi praktickú možnosť poťah sedačky zložiť a vyprať.  

Určené pre váhovú skupinu:
2 a 3 (15 - 36 kg, vek asi 4 až 11 alebo 12 rokov)

Spôsob upútania autosedačky:
Iba trojbodovým bezpečnostným pásom alebo trojbodovým bezpečnostným pásom v spojení so systémom ISOFIT a jeho úchytnými bodmi ISOFIX (optimálny spôsob inštalácie)

Umiestnenie autosedačky vo vozidle:
V smere jazdy

Minimálna a maximálna výška:
67 a 85 cm

Šírka detskej sedačky:
51 cm

Váha autosedačky:
6,7 kg

Farba autosedačky:
Čierna

Prečo používať detskú autosedačku?

Detské autosedačky sú určené pre deti, ktoré merajú menej ako 150 cm a vážia menej ako 36 kg. Vyššie deti už môžu využiť iba bezpečnostný pás. Pre tých, ktorí výšky 150 cm nedosahujú, je však bez ohľadu na ich vek autosedačka nutnosťou. Štandardný bezpečnostný pás by u menšieho dieťaťa nebolo možné viesť a fixovať v správnej polohe, cez panvu a vo výške ramien cez kľúčnu kosť. Dieťa by tak bolo vystavené nebezpečenstvu, že sa pri prudkom náraze uškrtí. Riešením nie je ani držať dieťa v náručí a pripútať sa spoločne s ním. Takýto spôsob cestovania predstavuje pre dieťa obrovské riziko. Pri náraze nemá dospelá osoba šancu dieťa udržať a navyše ho rozdrví svoju vlastnou váhou. Nepodceňujte preto riziká, ktoré dieťaťu pri nehode hrozia, a kým nie je vyššie ako 150 cm, vozte ho v autosedačke.       

Autosedačka má silu supermana, vy nie!

Pri prudkom zabrzdení alebo pri náraze je každá osoba sediaca v aute prudko vymrštená vpred obrovskou silou. Z bezpečnostných testov vyplýva, že aj pri nízkej rýchlosti 50 km/h sa táto sila rovná 30-násobku váhy danej osoby. Ak teda nie ste superman, ktorý v pohode udrží 300 kg, nepočítajte s tým, že by ste pri nehode zvládli udržať desaťkilové dieťa! Náraz, ktorému by dieťa bolo vystavené, by sa rovnal pádu z výšky 10 m, teda asi z tretieho poschodia. Je preto jasné, že aj pri relatívne pomalej jazde v obci, by dieťa malo byť pripútané v autosedačke. Bez zaistenia v autosedačke môže byť pre dieťa smrteľný náraz už pri rýchlosti 15 km/h. Zo štatistík vyplýva, že najviac detí pri autonehodách umiera na sedadlách spolujazdcov, pričom nezabezpečené deti v aute umierajú 7-krát častejšie než deti pripútané v autosedačke. Používaním autosedačky môžete dieťa ochrániť a minimalizovať možné riziká, ktoré mu pri autonehode hrozia. 

Ako na správnu voľbu detskej autosedačky?

I keď budete tí najzodpovednejší rodičia na svete, nemôžete za všetkých okolností zabrániť autonehode. Pre svoje deti však môžete zaistiť maximálnu bezpečnosť vďaka autosedačke. Pri jej výbere nemôžete urobiť zásadnú chybu, ak budete rešpektovať niekoľko vecí. Autosedačka by mala zodpovedať veku dieťaťa, jeho hmotnosti a výške. Od toho, aké auto vlastníte, sa odvíja typ autosedačky aj spôsob montáže, ktorý môžete použiť. Optimálnym spôsobom inštalácie je pevné upútanie autosedačky k sedadlu auta. Nie všetky detské autosedačky sú ale vhodné do všetkých áut a nie každé auto umožňuje použiť všetky dostupné spôsoby montáže. Kvalitní výrobcovia preto poskytujú nielen návod na možné spôsoby upevnenia detskej sedačky, ale aj zoznam motorových vozidiel, ktoré dané typy montáže umožňujú. Ďalším vodítkom pri výbere detskej autosedačky potom môžu byť bezpečnostné normy a testy, ktorými sedačka prešla. Mnoho napovie tiež skúsenosť výrobcu. 

Autosedačky Römer sú synonymom pre bezpečnosť detí

Tradičná nemecká firma Römer sa autosedačkám venuje už od roku 1977 a na ich vývoji spolupracuje s automobilkou Volkswagen. Výsledkom tejto spolupráce bol aj vo svojej dobe prevratný systém upevnenia autosedačiek ISOFIT, ktorý sa už stal všeobecným štandardom v automobilovom priemysle. Všetky autosedačky tejto značky spĺňajú požiadavky európskej technickej normy pre automobily a ich vybavenie ECE R44/04. Kvality autosedačiek Römer potvrdzuje aj to, že pravidelne vyhrávajú bezpečnostné testy nezávislých spotrebiteľských organizácií, ako je nemecký Stiftung Warentest a český dTest. Spoločnosť Römer sa tiež zaslúžila o vznik mnohých zákonov a noriem v oblasti bezpečnosti detí v automobilovej prevádzke. S výrobkom značky Römer získate výsledok práce mnohých profesionálov, ktorí otázku detskej bezpečnosti berú naozaj vážne.

Ďalšie farebné varianty Römer KIDFIX SL SICT 2017:
Ocean Blue - modrá
Mineral Purple - fialová
Flame Red - červená

Parametre a špecifikácia

Hmotnosť

Hmotnosť
6,7 kg Hotovo!

Farba

Farba
Čierna Hotovo!

Hmotnosť dieťaťa

Hmotnosť dieťaťa
15-36 kg Hotovo!

Vlastnosti

Viac parametrov

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre Britax Römer KIDFIX SL SICT 2017, Cosmos Black Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Britax Römer Kidfix SL SICT - Cosmos Black, 2017.
P-DC1-WEB09
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií