AlzaBoxy Q1 PET

Alltraining Zaťažový test laktátovej krivky s rozborom telesnej kompozície

Zobraziť katalóg
Alltraining Zaťažový test laktátovej krivky s rozborom telesnej kompozície
Záťažový test – v špecializovanom centre v Prahe, zistenie stavu aktuálnej fyzickej kondície, AEP, ANP a maximálny výkon (TF/w), rozbor telesnej kompozície, % telesného tuku (kaliper), sily pľúcnych svalov
Kód:  YYSPTbd0948
Alltraining Zaťažový test laktátovej krivky s rozborom telesnej kompozície Predaj skončil

Alltraining Zaťažový test laktátovej krivky s rozborom telesnej kompozície

Pri záťažovom teste laktátovej krivky preveríte funkčnosť kardiovaskulárneho systému, zistíte zloženie tela, otestujete si svoju aktuálnu fyzickú výkonnosť a nastavíte aj správny posed na bicykli.

Pri záťažovom teste stanovíme:

  • Aktuálnu fyzickú kondíciu
  • Funkčné hodnoty správnej športovej záťaže
  • Maximálnu tepovú frekvenciu
  • Percentá telesného tuku (kalipery)
  • Podrobnú telesnú kompozíciu na lekársky atestovanom body analyzátora Javon
  • Silu pľúcnych svalov (Powerbreahe)
  • Výsledky skonzultujeme s navrhnutím rámcového športového/tréningového programu

Overíme tri základné parametre pre výkon:

  1. Funkčnosť kardiovaskulárneho systému, kedy otestujeme aktuálnu fyzickú výkonnosť
  2. Telesnú kompozíciu a zistíme aktuálne množstvo aktívnej a pasívnej telesnej hmoty (špeciálna váha, kaliperácia)
  3. Silu vdychových svalov, ktoré výrazne ovplyvňujú ekonomiku výkonu

Čo tým získate?

Pri znalosti správnej tepovej frekvencie a aktuálneho fyzického stavu budete vedieť, ako telo správne zaťažiť, cielene zvyšovať kondíciu, redukovať hmotnosť či dať pozor, aby ste sa pri intenzívnom výkone neprepínali alebo zbytočne nešetrili. Zmyslom je získať východiskový bod pre správne navrhnuté zaťaženie a celkový obrazvšetkých parametrov ovplyvňujúcich fyzický výkon.

Zmyslom tohto vyšetrenia je stanoviť presné tréningové tepové aj wattové zóny, aby ste organizmus zaťažovali správne. Získame aj dva zásadné body – aeróbny (AEP) a anaeróbny prah (ANP), aby ste mohli výkon/tréning správne riadiť.

Vyšetrenie sa skladá zo 4 – 6 stupňovaných záťaží, pričom každá z nich trvá 2 – 4 minúty (podľa výkonnosti testovaného športovca). Po každej záťaži odoberáme kapilárnu krv (z ušného lalôčika alebo z prsta ruky), aby sme stanovili hladinu kyseliny mliečnej (laktátu) v krvi. Z týchto nazhromaždených 4 – 6 hodnôtvytvoríme laktátovú krivku a stanovíme aeróbny prah aj anaeróbny prah a určíme maximálnu tepovú frekvenciu (TF). Z testu sa tiež dozvieme aktuálne tréningové zóny a prednosti a slabiny vo výkone, ktoré môžete hneď začať odstraňovať správnym zaťažením organizmu.

Vyšetrenie vykonávame na cyklistickom trenažéri Cycleops 400. Výkonnostní či vrcholoví športovci môžu test absolvovať aj na vlastnom bicykli za použitia špeciálneho cyklistického trenažéra (CYCLUS). Bežci u nás absolvujú test na atletickom bežiacom páse.

Priebeh

Pred každým testom vás vyspovedáme, zmeriame, zvážime, otestujeme váš dychový aparát a zmeriame percento podkožného tuku. Potom nasleduje zahriatie (rozbehnutie na bicykli či rozbehnutie na bežiacom páse). Krv na analýzu laktátu odoberáme z ucha či prsta. Zaťaženie sa stále bez pauzy stupňuje až do maxima. Dĺžka testu laktátovejkrivky je 20 – 40 minút.

Po ukončení testu nasleduje krátka voľná jazda, tzv. vyjdenie alebo vyklusanie. Než sa osprchujete a prezlečiete, je test spracovaný a nasleduje rozbor jeho výsledkov formou konzultácie s odborníkom tréningového a rehabilitačného centra Alltraining.cz. Výsledok testu si odnesiete ako v tlačenej podobe, tak bude uložený aj velektronickej podobe vo vašej osobnom profile na alltraining.cz.


Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda se při provedení testu na běžeckém pásu liší nějak získaná data + zda je pro běžce lepší provádět test právě na běžeckém pásu, a ne na cyklistickém trenažéru. Děkuji.

Diskusia a poradňa k Alltraining Zaťažový test laktátovej krivky s rozborom telesnej kompozície
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií