Emise pro AP+ v app - všechny segmenty P&G MS v hokeji_CZ

Architekt odpadu

Zobraziť katalóg
Architekt odpadu Film
3,2 4 hodnotení
Kód:  AVAE0004 Produktové číslo:  Architekt odpadu

Architekt odpadu

Portrét amerického architekta Michaela Reynoldsa, ktorý sa preslávil stavbami z odpadov, zaznamenával popredný britský dokumentarista Oliver Hodge po tri roky. Víťazný snímok Ekofilmu 2009.
Američan Michael Reynolds stavia cez tri desiatky rokov s úspechom veľmi lacné domy, ktoré disponujú vlastným zdrojom energie, vody i tepla. Využíva staré pneumatiky, plechovky od piva a sklenené fľaše. Táto prekvapivo skvele fungujúca alternatíva bývania z dielne vyštudovaného architekta a zástancu trvalo udržateľného rozvoja z Nového Mexika napriek tomu, alebo skôr práve preto, v USA neustále naráža na najrôznejšie byrokratické prekážky. Celé tri roky zaznamenával režisér Oliver Hodge prácu Michaela Reynoldsa a jeho boj s americkými úradníkmi. Vypravil sa s ním a s jeho partiou podobne nadšených spolupracovníkov aj na tsunami úplne zničené Andamanské ostrovy, kde sa ich lacné a účelné domčeky stretli s veľkým nadšením. Z celkových 350 hodín nakrúteného materiálu sa tvorcom nakoniec podarilo zostrihať nesmierne živý a zaujímavý portrét výnimočného muža a jeho splneného životného sna.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií