Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Elektronické knihy

Elektronické knihy (skrátene e-knihy) sú čím ďalej obľúbenejšie. Sú skvelé na cesty, výlety, ale aj na domáce čítanie. Ich výhodou je to, že nezaberú vôbec žiadne miesto. K ich čítaniu vám stačí len počítač, mobil, alebo čítačka. V ponuke nájdete nespočetné množstvo titulov, od romantických príbehov až po horory. Ako vybrať tie najlepšie e-knihy?

Pokračovať

Ako funguje e-kniha?

E-kniha je elektronická kniha, ktorú si po zakúpení ľahko stiahnete do vašej čítačky, mobilného telefónu, tabletu či počítača. Následne ju môžete hneď začať čítať. Nezaberie vám žiadne miesto a môžete jej venovať svoj čas úplne kdekoľvek, aj za tmy.

Nie ste si istí, či vám bude e-kniha vyhovovať? Môžete si ju na skúšku stiahnuť do vášho mobilného telefónu či počítača predtým, než si zaobstaráte čítačku kníh.

Neviete, aké elektronické knihy vybrať? Prejdite si všetky tituly v ponuke

Všetky elektronické knihy z ponuky sú rozdelené podľa žánrov. Nájdete tu romantické romány, drámy, náučné a odborné tituly, ale i napríklad detektívky. Vybrať si tu môžete aj rozprávky pre vaše deti. Neviete, aký žáner bude ten pravý? Potom môžete navštíviť našu sekciu Odporúčame alebo Knižné novinky.

E-kniha: Detektívky a napätie vás vtiahnu do deja

E-kniha v žánri detektívky a napätia bude vhodná pre všetkých milovníkov tohto žánru. Tituly ako Zrkadlový muž, Nočný lov, Miznúce dievčatá či Leopard môžete mať aj v elektronickej podobe. Detektívky väčšinou obsahujú zápletku s napätím a rozuzlením na konci.

Elektronické knihy si môžete stiahnuť v mnohých jazykoch. Všetko záleží na vašich preferenciách.

Fantasy a sci-fi elektronická kniha pre milovníkov čar a kúziel

Aj fantasy a sci-fi elektronická kniha sa u nás v ponuke nájde. Bájne, fiktívne či mystické stvorenia sú častými postavami vo fantasy knihách. Dej sci-fi sa zvyčajne odohráva vo vesmíre, v budúcnosti či v alternatívnej histórii. Nájdete tu knihy ako Krutý princ, Faja, Zaklínač alebo Spomienka na Zem.

i

E-kniha a jej formátovanie: Aké zvoliť?

E-kniha je v ponuke vo viacerých formátoch. Každé formátovanie má svoje vlastnosti a predurčuje konkrétnu knihu pre dané zariadenie, z ktorého ju budete čítať. Univerzálnym formátom je ePUB, ktorý podporujú čítačky aj mobilné zariadenia. Častý je tiež PDF formát, ktorý je vhodný do počítačov či telefónov. Ak vlastníte čítačku Kindle, nezaobídete sa bez špeciálneho formátu MOBI.

Romantické e-knihy pre ženy, ale aj mužov

Romantické e-knihy si zamilujú všetky romantické duše. Sú vhodné pre ženy, ale aj mužov. Niektoré romantické tituly môžu obsahovať aj erotický podtext. Nájdete tu tituly ako Láska môjho života, Risk alebo Bábovky.

Náučná a odborná elektronická kniha vás naučí novým veciam

Náučná a odborná elektronická kniha môže byť titulom s rôznymi návodmi, skúsenosťami či radami a tipmi ohľadom témy, ktorá vás zaujíma. Tento druh literatúry vás naučí, ako na sociálne siete, ako sa zbaviť úzkostí, ako pristupovať k starostlivosti o bábätko či ako zbaliť ženu. V ponuke je samozrejme oveľa viac tém, medzi ktorými si môžete vyberať, na každú sa však elektronická kniha zaručene nájde.

Elektronická kniha: Osobný rozvoj prináša veľa rád do života

Elektronická kniha o osobnom rozvoji vám pomôže s nastavením vašej mysle. Tituly v tejto sekcii vám napovedia, ako zvládať stres, ako skončiť s prokrastináciou, ako uspieť v digitálnom svete či ako si získať nových priateľov. Elektronická kniha o osobnom rozvoji je v podstate praktická učebnica do života, kde sa dozviete veľa zaujímavých vecí.

i

Elektronická kniha musí mať určitý typ ochrany

Každá elektronická kniha má určitý typ ochrany, ktorý zamedzuje jej nelegálnemu šíreniu po internete. Najčastejším spôsobom je DRM, čiže Digital Rights Management, ktorý chráni knihu pred zneužitím. DRM má dva typy: Social DRM a Adobe DRM, ktorý spočíva na princípe autorizácie čitateľa a jeho čítačky. Viac sa dozviete v našom článku.

Beletria obsahuje veľa žánrov, z ktorých si určite vyberiete

Výber beletrie je naozaj pestrý. Či už je to poézia, dráma, detektívka, sci-fi, ale aj rozprávka, beletria v sebe zahŕňa toľko žánrov, že sa medzi nimi nájde elektronická kniha naozaj pre každého. V ponuke nájdete aj tituly ako Šikmý kostol, Svadba naoko alebo Sladká pomsta.

Humorná a satirická e-kniha prinesie humor aj iróniu

Vhodná humorná a satirická e-kniha sa stane favoritom všetkých fanúšikov irónie, humoru, komickosti, ale aj výsmechu. Medzi tento žáner patria tituly ako Prázdniny v Európe, S láskou ťa nenávidím, Dedina alebo Božská mrcha.

Elektronické knihy pre deti sú vhodné v akomkoľvek veku

Elektronické knihy pre deti nájdete v našej ponuke tiež. Deti trávia veľa času na mobilných telefónoch či tabletoch, elektronická kniha pre deti preto môže byť správnou voľbou. Dieťa si titul môže čítať kedykoľvek a kdekoľvek a zároveň nepustí z rúk svoj obľúbený telefón. Tituly do mobilu sú navyše moderné a u detí budú určite obľúbené.

V ponuke však nájdete aj e-knihy pre najmenšie deti, ktoré ešte nemajú svoj telefón či počítač. Tým môže poslúžiť čítačka na elektronické knihy alebo im ju môžete predčítať vy či starší súrodenci.

Aké najnovšie elektronické knihy sú práve v ponuke?

Knižné novinky prinášajú najnovšie elektronické knihy, ktoré prišli na trh. Môžete tak byť medzi prvými, ktorí danú novinku budú čítať. Nájdete tu rôzne žánre, vybrať si teda môžete podľa vášho obľúbeného. Medzi knižné novinky tohto roku sa radí napríklad Drsná zima, Van, Malorie alebo Tieňohra.

Máte radšej česko-slovenských autorov? Také e-knihy nájdete tiež v vašej ponuke. Pozrite sa napríklad na tituly, ako sú To najlepšie z českej humoresky, Prebudenie alebo Syndróm vražedných kociek.

Hľadáte najpredávanejšie elektronické knihy? Bestsellery vás zaujmú

Najpredávanejšie elektronické knihy – bestsellery – vám pomôžu s výberom vašej knihy. Prídu vhod napríklad pri vyberaní darčeka pre známych. Najpredávanejšie tituly sú u čitateľov veľmi obľúbené, je teda veľká pravdepodobnosť, že sa zapáčia aj vám. Medzi bestsellermi nájdete knihy ako Novembra, Kráľovstvo, Šikmý kostol alebo Prečo spíme.

Zháňate najnovšie e-knihy? Pozrite sa, aké novinky môžete tento rok očakávať

Chcete si kúpiť najnovšie e-knihy? Očakávané novinky vám prezradia, ktoré tituly u nás čoskoro nájdete. Informujeme vás o nich väčšinou mesiac dopredu. Môžete si tak nastaviť stráženie a poistiť sa, že po naskladnení sa vám elektronická kniha bude hneď vynímať vo vašom zariadení.

i

Kúpiť si môžete aj e-knihy vo výhodných balíčkoch

E-knihy vo výhodných balíčkoch väčšinou obsahujú dve a viac kníh za zvýhodnenú cenu. Ušetríte vďaka tomu nielen vaše financie, ale aj čas strávený kúpou. Balíček väčšinou obsahuje niekoľkodielne série či trilógie.

Aké sú najčítanejšie elektronické knihy? Pozrite sa do sekcie Odporúčané

Zháňate nejaký zaujímavý titul, ale neviete, aký vybrať? Odporúčané elektronické knihy vám s výberom pomôžu. Táto kategória zhŕňa obľúbené a vo veľkom predávané knihy, ktoré zaujali mnoho čitateľov. Stačí si len vybrať požadovaný žáner či obľúbeného autora.

i

Nechcete minúť veľa peňazí? Kúpte si lacné elektronické knihy, ktoré nájdete v akcii

Zľavnené elektronické knihy prídu vhod všetkým, ktorí za knihy nechcú utratiť veľa peňazí. Zľavy sa väčšinou menia, preto je dobré ponuku neustále kontrolovať. Nikdy totiž neviete, či tam na vás zrovna nebude čakať práve vaša obľúbená e-kniha.

Ako sa číta e-kniha?

Zvažujete, že by sa vám na dovolenke namiesto ťažkých papierových kníh zišla radšej e-kniha? Potom by ste mali vedieť, ako si ju môžete prečítať. Všetko sa odvíja od toho, aký má elektronická kniha formát. Najčastejšie na čítanie potrebujete nižšie uvedené zariadenia.

  • Elektronická kniha sa dá čítať pomocou aplikácie, ktorú si stiahnete do vášho inteligentného telefónu či tabletu.
  • Najvhodnejšie je však vložiť elektronické knihy do čítačky. Knihu, ktorú máte uloženú vo vašom počítači, do čítačky nahráte pomocou USB kábla či WiFi. Tieto zariadenia majú špeciálny displej, z ktorého sa vám bude čítať lepšie ako z telefónu.
  • Ak sa nechystáte na cesty, potom si môžete elektronické knihy čítať aj priamo vo vašom počítači.
Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Evoluce Pythonu Ihneď k čítaniu
Elektronická kniha - autor Pavel Tišnovský, 490 stran, česky
13,90 €

2.
Králův bratr Ihneď k čítaniu
Elektronická kniha - ze série Harlequin Sladký život, autor Maisey Yatesová, 159 stran, česky
3,29 €

3.
Světlo v plameni Ihneď k čítaniu
Elektronická kniha - autor Jennifer L. Armentroutová, 656 stran, česky
18,90 €

Ďalšie najpredávanejšie
30 446 položiek
Tání
Elektronická kniha - ze série Sam Berger a Molly Blomová, autor Arne Dahl, 368 stran, česky
14,90 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK45328
5,0
Moc
Elektronická kniha - ze série Věrní a padlí, autor John Gwynne, 663 stran, česky
20,90 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK45342
4,7
Pohádka
Elektronická kniha - autor Stephen King, 728 stran, česky
18,90 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK45335
Otázka viny
Elektronická kniha - ze série William Wisting, autor Jorn Lier Horst, 376 stran, česky
14,90 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK45245
Sparrow
Elektronická kniha - autor L.J. Shen, 360 stran, česky
12,90 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK45222
Coco Pinchardová: Následky lásky a sexu
Elektronická kniha - ze série Coco Pinchardová, autor Robert Bryndza, 384 stran, česky
17,90 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK45309
Diamantové oko
Elektronická kniha - autor Kate Quinn, 520 stran, česky
13,90 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK45279
Zmetek
Elektronická kniha - ze série Prep, autor Elle Kennedy, 456 stran, česky
15,90 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK45221
5,0
Písky Duny
Elektronická kniha - ze série Duna e-knihy, autor Brian Herbert, 176 stran, česky
10,90 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK45277
Ranhojička - Zrádci krve
Elektronická kniha - ze série Ranhojička, autor Lynette Noniová, 464 stran, česky
15,90 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK45329
Pořiďte si druhý mozek
Elektronická kniha - autor Tiago Forte, 256 stran, česky
12,90 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK45301
5,0
Srpny
Elektronická kniha - autor Jakub Stanjura, 183 stran, česky
10,90 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK45308
3,0
Únik z Osvětimi
Elektronická kniha - autor Jonathan Freedland, 520 stran, česky
15,90 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK45214
Pauza
Elektronická kniha - ze série Larsen Bros, autor Kylie Scott, 232 stran, česky
11,90 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK45278
4,9 79×
Proč spíme
E-kniha - Kniha popredného svetového Neurovědci pomocou ktorej odhalíte silu spánku a snívanie. - autor Matthew Walker, 416 strán
14,22 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK26867
4,8 108×
Zaklínač I. - Poslední přání
E-kniha - kultovej série Andrzeja Sapkowského patrí medzi to najlepšie z fantasy žánru - zo série Zaklínač, autor Andrzej Sapkowski, 342 strán
7,09 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK10173
4,7 41×
Myšlení, rychlé a pomalé
Elektronická kniha - Převratná kniha o tom, jak přemýšlíme - autor Daniel Kahneman, 542 stran
18,02 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK10388
4,5
Zbraně vlivu
E-kniha - autor Robert B. Cialdini, 333 stran
12,90 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK10128
4,7
Odhalené emoce
Elektronická kniha - autor Paul Ekman, 328 stran
12,79 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK16432
4,8 18×
Inteligentní investor
Elektronická kniha - autor Benjamin Graham, 504 stran
30,30 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK25763
4,5
Objektové programování
E-kniha - autor Ondřej Čada, 200 stran
8,26 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK1916
5,0
Údolie
Elektronická kniha - detektívka. Šiesta kniha francúzskej bestsellerovej série s kriminalistom Martinom Servazom, ktorý sa však tentokrát nevracia ako detektív v pravom slova zmysle vzhľadom k tomu, že je vedením polície suspendovaný. - ze série Martin Servaz (SK), autor Bernard Minier, 480 stran, slovensky
17,56 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK36268
5,0
Malá bubenice
Elektronická kniha - Krásná Holanďanka, pohledný Palestinec, mladá anglická herečka. Co mají společného s teroristickým útokem na izraelského úředníka v Německu? Děsivé důsledky. - autor John le Carré, 576 stran, česky
13,22 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK33641
5,0
Ako prekuknúť druhých ľudí (SK)
Elektronická kniha - V knihe autor vysvetľuje, ako rýchlo „prečítať“ druhých ľudí: ako odhaliť ich myšlienky, dešifrovať pocity a úmysly, vyhnúť sa skrytým nástrahám a rozpoznať klamlivé, nečestné konanie. - autor Joe Navarro, 216 strán, slovensky.
8,84 €
Ihneď k čítaniu
Objednávací kód: EK29955

Elektronické knihy

Umelá inteligenciaUmelá inteligencia 4: Bitcoin, regulátori, budúcnosť pracovných miest a SkyNet V záverečnej časti nášho seriálu sa pozrieme na to ako s umelou inteligenciou súvisí Bitcoin, čo na to regulátori, či nás zničí SkyNet ako vo filme Terminátor a či všetci prídeme o prácu.
Umelá inteligencia má širokú škálu využitia. Od rozpoznávania rukopisu, manipulácie s obrázkami a textami cez samoriadiace autá, rozhodovanie o bankových pôžičkách až po navigáciu vo vesmíre. Pozrieme sa na niektoré využitia, aj keď by ste ťažko hľadali oblasť...
Umelá inteligencia prichádza na scénu – najprv pomaly a potom okamžite, ako by k nám letela mimozemská loď rýchlosťou blízkou rýchlosti svetla. Po väčšinu dĺžky letu ju nevidíme, potom sa niečo objaví, ale kým túto informáciu spracujeme, už je to tu. V posledných...
článokUmelá inteligencia: Prísľub technologickej revolúcie Ako súvisí umelá inteligencia s kryptomenami, decentralizáciou, internetom a ľudskou prepojenosťou? Začneme tým, že sa pozrieme na prísľub technologickej revolúcie a emergentné javy, ktoré umožnili jednoduchý život, mnohobunkové organizmy, biologické aj umelé neurónové...
Upozornenie o zasielaní kníh do čítačiek Kindle vo formáte EPUB.
Pre každého správneho fanúšika fantasy je povinnosťou výlet do fiktívneho sveta Stredozeme, za ktorým stojí anglický autor J. R. R. Tolkien. Z jeho vnútra pochádzajú najslávnejšie príbehy Hobit, Pán prsteňov a mnoho ďalších, ktoré dodnes ovplyvňujú spisovateľov, ale aj...
Viac článkov

Elektronické knihy

V kategórii Elektronické knihy máme práve teraz na Alza.sk celkom 30435 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné elektronické knihy Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie elektronické knihy Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie elektronické knihy Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii elektronické knihy recenzie

P-DC1-WEB13
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií