Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Jako psa ke kandelábru

Zobraziť katalóg
Jako psa ke kandelábru E-kniha
Elektronická kniha
2005, 208 strán
Kód:  EK1632 ISBN: 978-80-721-4792-2

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

Jako psa ke kandelábru Predaj skončil

Jako psa ke kandelábru

"Jako psa ke kandelábru je vztah novináře k politikovi," napsal H. L. Mencken, tak uvádí autor svůj nový text navazující na úvahy shrnuté do předchozí knihy Sekl se Orwell o 20 let?, která se setkala s velkým čtenářským ohlasem. V době, kdy je mnoha politikům i novinářům vytýkáno, že nemají vlastní názor nebo se jej bojí říkat, je právě Kuras jednou z významných výjimek, jak jistě vědí všichni, kdo sledují jeho širokou novinářskou tvorbu. Nevěnuje se však pouze ani novinářské praxi ani politikům, ale se svým nenapodobitelným smyslem pro humor se zabývá mnoha dalšími palčivými tématy, jak napoví názvy kapitol: Okraďme EU, Euroskeptici a ufologové, Jednotný západ či globální chaos, Dekrety a mrskání mrtvých koní nebo Evropu k psychiatrovi, a to z pohledu jak českého tak britského občana. Přesto základní motto knihy je stále přítomno, vyjádřeno vlastními slovy autora: Proto zde každému svobody lačnému občanovi doporučuji, aby i po zvážení všech novinářských zhovadilostí stranil těm protivným, nevychovaným, ušmudlaným a šupáckým žurnalistům před zdvořilými, elegantními a uhlazenými politiky. Ve vlastním zájmu.
Benjamin Kuras
Rodem Zlíňák (4.4.1944), vzděláním Olomoučák (od mateřské školky do konce studia anglistiky), krátce pražský anglický rozhlasový redaktor (1968), od října 1968 Londýňan a český redaktor BBC (od 1969), od roku 1975 britský občan. Autor 15 anglických divadelních a rozhlasových her, které se hrály v šesti zemích. V Pražském divadle Na prádle se hraje Popeleční večeře (Supper of Ashes), která měla premiéru v roce 1988 v londýnském divadélku The Gate, odkud ji převzala pro rozhlasovou inscenaci BBC World Service. V roce 1990 ji uvedlo Eurotheater v Bonnu v režii benátského režiséra Alessandra Bressanella, pod patronátem italského velvyslanectví a bonnské univerzity. Inscenace se pořádala v rámci univerzitního sympozia o Giordanu Brunovi a udržela se na repertoáru půldruhého roku.
Od roku 1990 Kuras přispívá do českých periodik: Respekt, Bajt, Český deník, Týden, Lidové noviny, Profit, Marianne, MFDnes, Xantypa, Reflex. V pražských nakladatelstvích Baronet, Linde, Evropský literární klub, Votobia, Mandala-Eminent a G+G vydal tyto anglické a české knihy: Czechs and Balances, Češi na vlásku, Business je byznys, Anglie je na houby, Jak přežít padouchy, Nebýt Golema, As Golems Go, Je na Marxu život?, Is There Life on Marx?, Deník viruse aidsu (2001), Pryč s prašivkami (2001), Antonín a František jsou naživu (2001), Glokalismus a demokratura (2002), Sekl se Orwell o dvacet let? (2003) a Zakázané ovoce vědění (2003), Tao sexu (2004).

Ukážky na stiahnutie:

Email (Kindle účet): Ako nastaviť Kindle pre posielanie kníh
Pri ďalšiom nákupe zaslať knihu automaticky
Email (PocketBook účet): Ako nastaviť PocketBook
Pri ďalšom nákupe zaslať knihu automaticky Ako nastaviť PocketBook

Parametre a špecifikácia

Porovnať
Viac parametrov
V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
P-DC1-WEB02
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií