Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Mayský dátum a mezoamerické kalendáre

Zobraziť katalóg
Mayský dátum a mezoamerické kalendáre E-kniha
Elektronická kniha
2014, 96 strán
Kód:  EK10187 ISBN: 999-00-001-2009-3

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

Mayský dátum a mezoamerické kalendáre Predaj skončil

Mayský dátum a mezoamerické kalendáre

Táto e-kniha je o mezoamerických kalendároch a mayských dátumoch (tzv. dlhého počtu – Long Count trvajúceho viac ako 5125 rokov a končiaceho koncom roka 2116) z prvého tisícročia nášho letopočtu a  ich súvzťažností s juliánskym dátumom ako aj s dátumami juliánskeho a gregoriánskeho kalendára. Súvzťažnosť (koreláciu): mayský dátum + 622261 dní = juliánsky dátum určili v roku 1991 českí bádatelia bratia Böhmovci podľa zatmenia Slnka, ktoré Mayovia zaznamenali v Drážďanskom kódexe. V knihe je odvodená aj súvzťažnosť medzi „novými“ mayskými kalendármi, používanými v druhom tisícročí nášho letopočtu v severnej časti Yucatánskeho polostrova s juliánskym dátumom. Táto súvzťažnosť  je určená podľa údajov juliánskeho kalendára a mayských kalendárov, ktoré zaznamenal františkánsky mních a neskorší biskup Diego de Landa vo svojej „Správe o veciach na Yucatáne“ z roku 1566.
Podľa zatmení Slnka zaznamenaných v „mexických“ kódexoch je v tejto knihe odvodená aj korelácia aztéckych kalendárnych cyklov (Calendar Round) a aztéckych kalendárov s juliánskym dátumom.
Autor tejto publikácie je absolventom vysokej školy poľnohospodárskej. Od roku 1998 sa amatérsky zaoberá štúdiom historických mayských aj iných mezoamerických kalendárov.

Ukážky na stiahnutie:

Email (Kindle účet): Ako nastaviť Kindle pre posielanie kníh
Pri ďalšiom nákupe zaslať knihu automaticky
Email (PocketBook účet): Ako nastaviť PocketBook
Pri ďalšom nákupe zaslať knihu automaticky Ako nastaviť PocketBook

Parametre a špecifikácia

Porovnať
Viac parametrov
V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
P-DC1-WEB19
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií