AlzaBoxy Q1 Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Stále spolu

Zobraziť katalóg
Stále spolu Film
4,8 31 hodnotení
Kód:  AVAE0068

Stále spolu

Peter a Simona spolu žijú dvadsať päť rokov. Majú deväť detí, s ktorými býva v maringotkách na šumavskej lúke - bez televízie, počítača a tečúcej vody. Autoritatívne Petr sám seba nazýva "profesionálnym otcom." Potomkov vedie k slobode a súzvuk s prírodou a zároveň sa ich snažia chrániť pred škodlivým vplyvom konzumnej spoločnosti. Do školy chodia deti len na preskúšanie - vysokoškolsky vzdelaní rodičia ich učia doma. Rodinná súdržnosť, ktorá v dnešnom západnom svete už prakticky nemá obdobu, pôsobí na prvý pohled idylicky. Pri bližšom pozorovaní však začínajú vznikať pochybnosti. Film Stále spolu skúma, aká je cena za slobodný život stranou spoločnosti, a pýta sa: existuje recept na ideálnu rodinu?

Táto fotografia je vypnutá z lightbox a nebude sa v ňom teda zobrazovať.
Rodina

"Film, po ktorom môžete ísť s ostatnými ešte na niekoľko hodín diskutovať, cibriť si názory na dnešný svet a prehodnocovať svoje ideály a predstavy o vlastné budúce rodine." Capka, csfd.cz

"Vydarený dokument, po ktorom sa ešte dlho diskutovalo, nielen v sále. Som rád, že Stále spolu nie je nijako zaujato, či jednostranne natočené." Renfield, csfd.cz

Petr necháva sám seba nazývať profesionálnym otcom. Podľa jeho slov je to preto, že chráni seba a svoju rodinu pred negatívnymi vplyvmi systému, od ktorého sa dištancuje. "Chcem sa rozhodovať sám, nezávisle na poriadku spoločnosti," hovorí Petr, načo z tohto systému čerpá sociálne dávky.

Rad odborníkov kritizuje tiež izoláciu, v ktorej všetci žijú. Tá vraj okráda predovšetkým deti od alternatívnych pohledov na realitu. A verte, že tieto názory rozhodne nie sú ďaleko od reality.

Po zhliadnutí snímky zistíte, že Peter je naozajstná autorita, ktorá chce mať všetko pevne pod kontrolou. Toto tvrdenie deklaruje fakt, že sa režisérke len málokedy podarilo vyspovedať deti bez otcovského garde, a aj keď také momenty sú, komunikácia viazne. Nehovoriac o tom, že žiadne z detí nemá potuchy o svojej budúcnosti, a že všetci počúvajú otca na slovo, a to vr. manželky.

Dobry den, je mozne zakoupene filmy sledovat take v zahranici? Konkretne v Kanade? Predem dekuji za odpoved. AM

Dobrý den. Pokud bych se chtěl zítra odpoledne dívat na film Stále spolu, je to, prosím, možné? https://www.alza.cz/media/stale-spolu-d2854295.htm Platil bych hotově, ale nevím, jestli je nutné, zaplatit předem nebo až poté. Stihnul bych tento film shlédnout už zítra? Moc děkuji. Pavel Pudil

Diskusia a poradňa k Stále spolu
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií