AD homeoffice AlzaBoxy Q1

Tajnosti

Zobraziť katalóg
Tajnosti Film
3,5 2 hodnotení
Kód:  AVSV0004

Tajnosti

Julie je žena, ktorá má zdanlivo úplne všetko. Pohľadného  manžela, prospievajúcu a dospievajúcu dcéru, nenáročnú prácu prekladateľky, ktorá prekladá nie pre peniaze, ale buď pre radosť, alebo jednoducho len pre pocit, že pracuje, a teraz dokonca aj nový, vysnívaný dom ... Ale tiež má v sebe tajomstvo, ktoré sa v tomto jej idylickom živote pomaly mení na časovanú bombu. Niekedy však dobre časovaná bomba môže svojím výbuchom a "prečistením terénu" priniesť ten najväčší úžitok a naopak idylický život môže byť tým najväčším nešťastím, ktoré človeka postihne bez toho, aby si toho vôbec stačil všimnúť. Keď ráno Julie náhodne začuje správu o smrti svojej obľúbenej speváčky Niny Simone, a spomenie si na dobu, kedy bola mladá a všetko bolo jednoduchšie, úplne iracionálne sa rozhodne kúpiť si piano. A táto nezmyselná misia, ktorá ju odvedie od bezpečnej dennej rutiny (a zdanlivo taktiež od dôležitých rozhodnutí, pred ktorými Julie uteká), sa stane akousi novodobou odysseou, v ktorej sa Julii i celej jej rodine zmení od základu celý život.

"Pre mňa ten film rozpráva o hľadaní istého bodu nula. Aby človek mohol začať znova, od nuly - to znamená s čistou hlavou a čistým svedomím, musí sa najskôr k tej nule vrátiť. Naša hlavná hrdinka tento bod nula hľadá. Rozhodla sa vyriešiť svoju budúcnosť, ale zisťuje, že ak nedorieši svoju minulosť, akákoľvek budúcnosť je rovnako vopred odsúdená k polovičatosti, "hovorí scenáristka a režisérka Alice Nellis.

"Je to tak pekný scenár, že keď ho nemôžem točiť sám, chcem pri tom byť aspoň ako producent," povedal o svojej účasti Jan Svěrák, ktorý pri projekte Tajnosti vystupuje v úlohe producenta.

Rolu Julie stvárňuje speváčka, inštrumentalistka, skladateľka a herečka Iva Bittová, jej manžela hrá medzinárodne najúspešnejší český herec posledného desaťročia Karel Roden, dcéru Ceciliu Martha Issová, jedna z najvýraznejších hereckých talentov mladej generácie. Objavom filmu sľubuje byť mladá muzikálová hviezda, Miloslav König, ktorý hrá aj v úspešnom muzikáli divadla TaFantastika Obraz Doriana Graya. Snímka Tajnosti znamená návrat do českého filmu pre Ivana Fraňka, rodáka z Plzne, ktorý však žije v Paríži a ako herec sa objavil v množstve francúzskych a talianskych filmov.

 
V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
P-DC1-WEB02
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií