Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Microsoft Windows 10

Zobraziť katalóg
Cena
-
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Microsoft
(2)
Určenie
Pre firmy
(2)
Pre školy
(1)
Najnovšie objednávky

Operačný systém Microsoft Windows 10 patrí medzi nástupcov obľúbených systémov Windows 8 a Windows 7. Prináša množstvo nových funkcií a technológií, ktoré ocenia bežní používatelia, ale aj veľké organizácie. Na čo konkrétne sa môžete tešiť a aké licencie Windows 10 ponúka? Čítajte ďalej.

Pokračovať

Microsoft Windows 10 – rýchly, intuitívny a funkciami nabitý operačný systém

Microsoft Windows 10 z roku 2015 dodnes patrí medzi najrozšírenejšie operačné systémy pre osobný počítač. V porovnaní s predchádzajúcimi generáciami Windows 8/8.1 a Windows 7 prináša celý rad zmien, vylepšení a nových funkcií. Pozrite sa na desať hlavných výhod a vychytávok, ktoré moderné desiatky ponúkajú.

  • Bleskurýchly štart a rýchlejšia odozva celého systému oproti Windows 8 aj Windows 7.
  • Intuitívne prostredie Win 10, ktoré je v každom ohľade prispôsobené dotykovému ovládaniu.
  • Vyššia úroveň zabezpečenia vďaka funkciám Secure Boot, Device Guard alebo Windows Hello.
  • Podpora slovenčiny a češtiny je pre operačný systém Windows 10 samozrejmosťou.
  • Nové Štart Menu Windows 10 zaisťuje to najlepšie z predchádzajúcich generácií Štart Menu OS Windows.
  • Prehľadné notifikačné centrum zobrazuje na jednom mieste systémové aj programové notifikácie.
  • Microsoft Store so stovkami aplikácií, multimédií, ale aj hier či samotných Microsoft zariadení.
  • Prehliadač Microsoft Edge ponúka vylepšenú rýchlosť, kompatibilitu, režim čítania alebo batériu šetriaci režim.
  • Možnosť spravovať viac plôch naraz pomocou funkcie Virtuálne plochy.
  • Funkcia Continuum umožní plynule prejsť z desktopového režimu Windows 10 na režim pre tablet.

Microsoft Windows 10

Microsoft Windows 10

i

Prehľadná ponuka Štart so zástupcami všetkých programov, veľké ikony nastavenia – operačný systém Windows 10 je ako stvorený pre dotykové obrazovky.

Aké verzie Microsoft Windows 10 existujú?

Operačný systém Microsoft Windows 10 si môžete vybrať z niekoľkých verzií, ktoré sa môžu líšiť bitovou štruktúrou systému a edíciou určujúcou využitie a funkcie. Spoločne sa pozrieme na jednotlivé rozdiely.

Rozdelenie Windows 10 podľa bitového systému

Windows 10 licencie sú dostupné v dvoch rôznych bitových vyhotoveniach, ktoré je určené procesorom.

  1. Windows 10 32-bit sa dnes už takmer nevyužíva a podporuje iba operačné pamäte RAM menšie ako 4 GB.
  2. Windows 10 64-bit dokáže využiť viac ako 4 GB pamäte RAM, a prináša tak viac priestoru pre spustené programy a ich rýchlejšiu odozvu. 64-bitový Win 10 je kompatibilný s 32-bitovými procesormi.

Edíciu operačného systému Windows 10 voľte podľa toho, ako ho budete využívať

Microsoft Windows 10 ponúka štyri odlišné edície (Home, Pro, Enterprise a Education), ktoré sa líšia funkciami a určením. Pred kúpou odporúčame dôkladne premyslieť, na aké účely softvér potrebujete.


Licencia Win 10 Home

Licencia Windows 10 Pro

Microsoft Windows 10 Home

Microsoft Windows 10 Home je cenovo najdostupnejšia edícia zameraná na bežných používateľov či študentov. Obsahuje všetky základné funkcie a vlastnosti, chýbajú však niektoré pokročilé možnosti šifrovania dát alebo virtualizácie.

Najväčšou výhodou je pri Home edícii Windows 10 cena. Pokiaľ nevyžadujete pokročilé funkcie edície Pro či Enterprise, ušetrite a stavte na variant Home.

Microsoft Windows 10 Pro

Microsoft Windows 10 Pro je určená najmä pre firemný sektor. Okrem základných funkcií totiž umožňuje aj pripojenie k firemnej doméne, šifrovanie dát BitLocker, virtualizáciu alebo plnohodnotnú funkciu Vzdialenej plochy.

Microsoft Windows 10 Enterprise

Microsoft Windows 10 Enterprise je profesionálna edícia využívaná v stredne veľkých a väčších organizáciách. V porovnaní s edíciou Pro prináša navyše funkcie ako Windows–To–Go, Direct Access alebo podporu VDI.

i

Licencie Windows 10 Education

Licencie Windows 10 Education sú postavené špeciálne pre školy na základe Windows 10 Enterprise. Ponúknu však o niečo menej funkcií.

Škatuľa vs. kľúč alebo akú distribúciu operačného systému Windows 10 zvoliť?

Microsoft Windows 10 si môžete zaobstarať v dvoch distribúciách – krabicovej či elektronickej. Obe majú svoje výhody aj nevýhody, a záleží tak iba na vás, ktorý typ uprednostníte.

Krabicová licencia Windows 10

V balení krabicovej verzie licencie Windows 10 nájdete inštalačné médium (väčšinou USB flash disk alebo DVD) a licenčné dojednanie. Ide o prenositeľnú licenciu, v prípade poškodenia počítača ju teda môžete aktivovať na inom zariadení, nesmie však byť nainštalovaná na viacerých zariadeniach súčasne.

  • Jednoduchšia inštalácia.
  • Môže byť využitá na legalizáciu existujúcej inštalácie.
  • Fyzické doručenie trvá dlhšie ako elektronické.

Windows 10 – elektronická licencia

Windows 10 na stiahnutie (elektronická licencia) je najrýchlejší spôsob inštalácie. Po zaplatení licencie stačí stiahnuť originálny Microsoft Windows 10 iso súbor a po nainštalovaní ho aktivovať pomocou obstaraného produktového kľúča.

  • Elektronická licencia je pripravená okamžite.
  • Umožňuje viac možností prispôsobenia inštalácie.
  • Inštalácia sa môže zdať zložitejšia.

S aktiváciou vám radi poradíme v našom článku Ako nainštalovať Windows 10.

Microsoft Windows 10 – aktualizácia zo staršej verzie operačného systému (upgrade)

Stále vlastníte počítač so staršou verziou Windows 7/8.1 a radi by ste upgradovali na Windows 10 zadarmo? Program na update zadarmo bohužiaľ skončil 29. júla 2016, a Windows 10 si teda musíte kúpiť. Odporúčame však rovno obstaranie nového počítača, na ktorom bude nový systém už nainštalovaný.

Upgrade z Windows 7/8.1 na nový Windows 10 Pro zadarmo je možný iba v prípade, že vo firme máte plán Microsoft 365 Business Premium.

Microsoft Windows 11 – horúca novinka z roku 2021

Windows 11 je najnovší operačný systém z dielne Microsoft. Pýši sa inovovaným používateľským prostredím s novým dizajnom, podporou aplikácií pre OS Android a množstvom ďalších noviniek. Pokiaľ ide o prechod na novšiu verziu Windows, história sa opakuje – upgrade z Windows 10 na Windows 11 je dostupný úplne zadarmo.

Musím svoj počítač aktualizovať na Windows 11?

Krátka odpoveď znie nie. Pokiaľ ste si operačný systém Microsoft Windows 10 obľúbili a len neradi by ste oň prišli, máte do 14. októbra 2025 pokoj. Práve do tohto dátumu prisľúbila spoločnosť Microsoft plnú podporu Windows 10.

i

Windows a oficiálna podpora

Operačné systémy Microsoft Windows majú spravidla desaťročnú oficiálnu podporu. Počas tejto doby teda dostávajú pravidelné aktualizácie a bezpečnostné záplaty reagujúce na aktuálne hrozby. Po ukončení oficiálnej podpory už operačný systém žiadne aktualizácie nedostáva.

  • Microsoft Windows 7 mal rozšírenú podporu do 14. januára 2020.
  • Windows 8.1 končí s rozšírenou podporou výrobcu 10. januára 2023.
  • Windows 10 sa budú tešiť podpore zo strany Microsoftu až do 14. októbra 2025.

Alternatíva Windows 10 zadarmo? Vyskúšajte Linux

Ak netúžite po operačnom systéme Windows 10 a hľadáte alternatívny variant, ktorý je k dispozícii úplne zadarmo, ideálnou voľbou je Linux. Tento operačný systém je dostupný v mnohých distribúciách líšiacich sa vzhľadom prostredia aj funkčnou výbavou. Medzi najznámejšie patria Ubuntu, Debian alebo Manjaro.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
2 položky
Microsoft Windows 10 Enterprise E5 (mesačné predplatné)
Kancelársky softvér MS Windows 10 pre 1 zariadenie, kompatibilný s operačným systémom Windows, dĺžka predplatného: 1 mesiac, spôsob licencovania: predplatné, jazyková verzia: CZ, spôsob inštalácie: na stiahnutie (elektronicky), vhodné pre firmy, určený pre PC, lic. kľúč bude doručený e-mailom, Originálny produkt MS (nejde o druhotnú licenciu)
Novinka
15,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: SWMM0563
Microsoft Windows 10 Enterprise E3 (mesačné predplatné)
Kancelársky softvér MS Windows 10 pre 1 zariadenie, neprenosná licencia, kompatibilný s operačným systémom Windows, dĺžka predplatného: 1 mesiac, spôsob licencovania: predplatné, jazyková verzia: CZ, spôsob inštalácie: na stiahnutie (elektronicky), vhodné pre firmy a pre školy, určený pre PC, lic. kľúč bude doručený e-mailom, Originálny produkt MS (nejde o druhotnú licenciu)
Novinka
18,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: SWMM0557

Microsoft Windows 10

ako na toAko nainštalovať Windows 11? (NÁVOD) Doba, kedy si len počítačoví mágovia mohli dovoliť inštalovať operačný systém, je dávno preč. Pokiaľ si v tejto disciplíne príliš neveríte, náš článok vám pomôže nainštalovať Windows 11 tak, aby ste nezaváhali ani v jedinom kroku a úspešne sa dopracovali k funkčnému...
Aj keď Microsoft tvrdil, že Windows 10 je posledný operačný systém, teraz je všetko inak. Už čoskoro totiž príde Windows 11. Aké novinky Microsoft plánuje? Čo sa zmení v používateľskom prostredí? A ako si možno Windows 11 vyskúšať na vlastnej koži?
Umenie má preukázateľne pozitívne účinky na ľudskú psychiku. Rozvíjajte váš talent aj v tejto nepriaznivej dobe. Absolvujte kurzy hrania na hudobné nástroje online, maľujte, nahrávajte zábavné videá. Všetky kreatívne nápady si môžete jednoducho uložiť v aplikácii...
sponzorovaný článokKulinárske umenie – tipy, rady a triky, ktoré z vás urobia profesionálnych kuchárov Niekto rád spieva, iný rád cvičí. Vy vo voľnom čase často a radi varíte. Vďaka internetu a vášmu PC môžete skúšať množstvo nových receptov alebo napríklad absolvovať kurz varenia online. Nové recepty navyše môžete jednoducho a prehľadne ukladať alebo zdieľať...
Máme pre vás pripravený prehľad hneď 10 zaujímavých funkcií operačného systému Windows 10. Ide najmä o tipy, ktoré nie sú tak známe, ale napriek tomu vám zjednodušia každodennú prácu s PC alebo notebookom. O ktoré ide konkrétne?
Prinášame vám skvelé tipy na domáce cvičenie, ako je joga, strečing aj posilňovanie, s ktorými si pretiahnete celé telo. Vďaka domácemu cvičeniu sa dostanete rýchlo a pohodlne späť do formy a zlepšíte si ako vašu fyzickú, tak psychickú kondíciu. S cvičením vám pomôžu...
Viac článkov Všetky články

Microsoft Windows 10

Najnovšiu verziu systému Windows 10 zakúpite v českej, slovenskej aj anglickej verzii. Vybrať si môžete medzi 32-bitovou a 64-bitovou verziou a niekoľkými typmi licencií. Čo je pri výbere najdôležitejšie a na čo by ste sa mali zamerať?

Akú bitovú verziu Windows vybrať

V dnešnej dobe sú 64-bitové operačné systémy považované za štandard a 32-bitové sa stávajú minulosťou. Hlavná výhoda 64-bitového OS je v podpore operačnej pamäte väčšej ako 4 GB RAM a v spätnej kompatibilite s 32-bitovými aplikáciami. Jedinou požiadavkou je 64-bitový procesor.

Najbežnejšie typy edícií Windows 10

Microsoft tu vychádza z Windows 8 a zachoval ako hierarchiu jednotlivých edícií, tak aj dostupnosť funkcií v nich.

  • Windows 10 Home – verzia na bežné domáce použitie, dostačuje väčšine používateľov.
  • Windows 10 Pro – umožňuje pripojenie k firemnej doméne, disponuje plnohodnotnou funkciou Vzdialenej plochy (klient aj hosť), obsahuje nástroj na šifrovanie dát BitLocker a podporuje virtualizáciu.
  • Windows 10 Enterprise – edícia využiteľná len vo firemnom prostredí. Oproti verzii Windows 10 Pro je obohatená hlavne o funkcie Windows-To-Go, DirectAccess, BranchCache, AppLocker a podporu VDI.

Aký typ licencie zvoliť

  • OEM licencie – najlacnejšia licencia, ktorej používanie je viazané k novozakúpenému zariadeniu. Ak ste zakúpili nový počítač alebo notebook s predinštalovaným operačným systémom, ide práve o OEM licenciu. S OEM licenciou nemožno licencovať iné zariadenie, než ku ktorému bola zakúpená a je neprenosná. Možno ju zakúpiť aj samostatne, a to v prípadoch:
    • ak ste si zaobstarali nový počítač bez operačného systému a chcete ho nainštalovať dodatočne, alebo
    • plánujete zostaviť nový počítač zo zakúpených komponentov.

  • FPP (krabicová verzia) – plná, prenositeľná licencie. Oproti OEM licenciu je možné produkt odinštalovať a nainštalovať na ľubovoľné iné zariadenie - nesmie však byť používaná na viacerých počítačoch súčasne.
  • GGK (Get Genuine Kit) – slúži na legalizáciu operačného systému, ak je na vašom počítači nainštalovaný neoriginálny systém Windows. Táto licencia je, rovnako ako OEM licencie, viazaná na konkrétny počítač a je neprenosná. Okrem GGK licencie možno na účely legalizácie zakúpiť aj FPP licenciu (krabičkovú verziu) – OEM licenciu však nemožno použiť.

Hlavné novinky oproti Windows 8/8.1

  • Prepracované Start Menu v sebe kombinuje výhody z Windows 7 a 8
  • Integrácia hlasovej asistentky Cortana
  • Nový prehliadač Microsoft Edge (Internet Explorer v systéme zostáva kvôli kompatibilite tiež)
  • Funkcia Continuum umožní plynule prejsť z desktopového režimu na režim pre tablet
  • Po novom možno spravovať Virtuálne plochy (viac plôch naraz)
  • Centrálny Notifikačný centrum poskytuje prehľad o všetkých systémových udalostiach
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné microsoft Windows 10 Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie microsoft Windows 10 Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie microsoft Windows 10 Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii microsoft Windows 10 recenzie
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií