Hrniec, ktorý zvláda klasické varenie, varenie v pare, dusenie, fritovanie, smaženie, pečenie a veľa ďalšieho? Nepopisujeme vám prístroj z budúcnosti, ale nový multifunkčný hrniec Concept CK5000. Ten zvládne rozmanité úpravy pokrmov a nahradí tak množstvo rôznych prístrojov a kuchynského vybavenia, ktoré len zbytočne zaberajú miesto vo vašej kuchyni. Jednoducho vymeňte až 11 samostatne sa predávajúcich zariadení za jedno.
Concept CK5000 si poradí aj s najmodernejšími spôsobmi prípravy potravín, ako sú Sous Vide a Slow Cook. Metóda Sous Vide, čo v preklade z francúzštiny znamená vo vákuu, je stále obľúbenejší spôsob varenia, kedy sa potravina vloží do vzduchotesného obalu a umiestni sa do vodného kúpeľa s kontrolovanou teplotou. Vďaka nižšej teplote a dlhšej dobe prípravy si potraviny zachovávajú svoju prirodzenú chuť a nutričné hodnoty.
Na podobnom princípe funguje aj metóda Slow Cook, čiže dlhé varenie pri nižšej teplote (maximálne 85 °C). Mäso pripravované touto metódou je veľmi krehké a prirodzená chuť nie je prebitá rýchlym spracovaním. Nemusíte sa báť ani baktérií, tie sú totiž zničené už pri teplote cca 68 °C.
Ak preferujete klasické metódy prípravy pokrmov, aj vás Concept CK5000 nadchne. Začnite prípravu obeda s programom Saut (soté) na prípravu mäsa vo vlastnej šťave s minimom tuku, programom Steam na varenie v pare alebo programom Stew, ktorý zvláda klasické varenie a dusenie. Dokonalé vyprážané rezne a podobné pokrmy získate s programom Roast (vyprážanie).
Pokračovať môžete prípravou prílohy - a to s programami Fry (fritovanie) alebo Rice (ryža). Kuchársku symfóniu zavŕšte programom Bake (pečenie) a vykúzlite bezkonkurenčný dezert k popoludňajšej káve alebo domáci chlieb bez emulgátorov a konzervantov. A ak potrebujete udržať pokrmy teplé, program Keep Warm zvládne po dobu 1 - 4 hodín udržať teplotu jedla tak, že ho môžete ihneď servírovať.
Concept CK5000 sa veľmi ľahko udržuje, pretože ho ľahko rozoberiete a umyjete aj v umývačke riadu. Čo sa týka bezpečnostných prvkov, nechýbajú praktické postranné úchytky na jednoduché prenášanie či protišmykové nožičky, ktoré udržia hrniec bezpečne na jednom mieste.
S Concept CK5000 perfektne zvládnete klasické jedlá práve tak ako najnáročnejšie špeciality. Vďaka objemu 6 litrov si nemusíte lámať hlavu, aj keď pripravujete jedlo pre väčšie množstvo ľudí.
O spoločnosti Concept | |
---|---|
sídlo | Choceň, ČR |
založená | 1991 |
webové stránky | www.my-concept.cz |