AP+ nový vizuál AP+ plus nový vizuál

NIKKOR 8–15 mm f/3.5–4.5 E ED rybie oko

Zobraziť katalóg
NIKKOR 8–15 mm f/3.5–4.5 E ED rybie oko
Doručenie na
predajňu zadarmo
Objektív pre digitálne zrkadlovky, bajonet Nikon F, určený pre Full Frame a APS-C (ekv. 8–8km), bez závitu na filtre, automatické zaostrovanie, hmotnosť 485g
1 349 €
Nakupujte jedným klikom bez nutnosti opakovane vyberať dopravu a platbu Strážiť dostupnosť
Pridať do zoznamu
Záruka 24 mesiacov Kód:  OI661 Produktové číslo:  JAA831DA Stránky výrobcu
NIKKOR 8–15 mm f/3.5–4.5 E ED rybie oko 1 349 € Rozbalené

NIKKOR 8–15 mm f/3.5–4.5 E ED rybie oko

NIKKOR 8–15 mm f/3.5–4.5 E ED rybie oko je takmer nový tovar, v perfektnom stave a s plnou zárukou. Pôvodné balenie ale už niekto pred vami otvoril. Prečo? Mohlo ísť o nevhodný darček. Detailné informácie tu.

Dve rybie oká v jedinom objektíve. Unikátny širokouhlý objektív AF-S NIKKOR Fisheye 8 – 15mm f/3,5 – f/4,5 E ED určený pre digitálne zrkadlovky Nikon (bajonet Nikon F). Podporuje ako APS-C, tak aj full frame zrkadlovky. Objektív ponúka robustnú konštrukciu odolnú proti prachu a kvapkajúcej vode a kombinovanú slnečnú clonu a krytku. Pri zachovaní perspektívy rybieho oka môžete ľahko prechádzať z 8 mm ohniskovej vzdialenosti s kruhovým obrazom na 15 mm ohniskovú vzdialenosť s vykreslením celého obrazového poľa. Od fisheye NIKKOR objektívu môžete očakávať špičkové snímky s vysokým rozlíšením a vynikajúcou ostrosťou až do krajov obrazového poľa aj pri nastavení clony na plnú svetelnosť f/3,5. 


Hlavné prednosti objektívu NIKKOR Fisheye

  • Robustná odolná konštrukcia
  • Možnosť prepínania použitia slnečnej clony
  • Veľmi tiché automatické zaostrovanie
  • Možnosť manuálneho zaostrovania
  • Najkratšia zaostriteľná vzdialenosť 0,16 m
  • ED sklá s veľmi malým rozptylom svetla
  • Svetelnosť v rozsahu f/3,5 – f/4,5
NIKKOR fisheye 8 – 15 mm

NIKKOR 8 – 15mm f/3,5 – 4,5 E ED

Odolná konštrukcia objektívu

Robustný a odolný

Robustná konštrukcia objektívu je odolná proti prachu a kvapkajúcej vode a zaručuje spoľahlivé fotografovanie v náročných klimatických podmienkach.
Telo utesnené proti klimatickým vplyvom zamedzuje poškodeniu objektívu prachom a vodnými kvapkami. Objektív sa skladá z 15 optických členov v 13 skupinách. 3 členmi sú z ED sklá , dva sú potom asférické a nezabudlo sa ani na povrchové vrstvy Nano Crystal Coat a fluórovaný povrch, ktorý aktívne odpudzuje vodu, prach a nečistoty bez toho, aby znižoval kvalitu obrazu.


Jedinečný mechanizmus zaostrovania

Objektív NIKKOR fisheye je vybavený ultrazvukovým zaostrovacím motorom Silent Wave, ktorý umožňuje extrémne rýchle a veľmi tiché automatické zaostrovanie. Na objektíve tiež nájdete samostatný zaostrovací krúžok pre manuálne zaostrovanie. Elektromagnetický mechanizmus clony zaručuje stabilitu expozície.


Reagujte vrtko na fotografické príležitosti

Buďte pohotoví. S objektívom NIKKOR 8 – 15mm E ED fisheye môžete ľahko prepínať medzi použitím slnečnej clony pri fotografovaní s využitím perspektívy rybieho oka vykreslujúceho celé obrazové pole alebo rybieho oka s kruhovým obrazom. Reagujte rýchlo na fotografické príležitosti nasadením alebo odobratím slnečnej clony a krytky objektívu jedným pohybom.  

Objektiv NIKKOR 8 – 15mm f/3,5 – 4,5 E ED rybie oko

Jednoduché prepínanie použitia slnečnej clony


Možnosti zobrazenia

Objektív AF-S NIKKOR Fisheye 8 – 15mm f/3,5 – f/4,5 E ED typu rybie oko má takmer dvojnásobný optický zoom. Vďaka tomu umožňuje záznam s kruhovým obrazom a čiernymi okrajmi (kruhové rybie oko) aj plnohodnotný 180° obraz od kraja do kraja (full-frame rybie oko). Obrazový uhol plných 180° (horizontálne, vertikálne a uhlopriečne) zachytíte pri nastavení ohniskovej vzdialenosti 8 mm. Celé obrazové polia s priečnym obrazovým uhlom 180° dostanete pri nastavení ohniskovej vzdialenosti 15 mm. Objektív ponúkne tiež najkratšiu zaostriteľnou vzdialenosť 0,16 m a mierku zobrazenia 0,34× umožňujúcu fotografovať objekty už zo vzdialenosti približne 3 cm.

V balení nájdete prednú aj zadnú krytku objektívu, clonu a puzdro. Objektív váži 486 g a jeho dĺžka je 83 mm.

Zaujal vás fisheye objektív? Kúpte si ho a buďte kreatívni.

Parametre a špecifikácia

Vhodné pre

Značka
Nikon Hotovo!

Bajonet

Bajonet
Nikon F Hotovo!
Typ fotoaparátu
Zrkadlovka Hotovo!

Vlastnosti

Na snímač
Full Frame, APS-C Hotovo!
Min. ohnisková vzdialenosť
8 mm Hotovo!
Max. ohnisková vzdialenosť
15 mm Hotovo!
Max. ohnisková vzdialenosť (prepočet na 35mm)
8 km Hotovo!
Min. ohnisková vzdialenosť (prepočet na 35mm)
8 mm Hotovo!
Svetelnosť pri min. ohniskovej vzdialenosti
f/4,5 Hotovo!
Svetelnosť pri max. ohniskovej vzdialenosti
f/3,5 Hotovo!
Maximálna clona
29 Hotovo!
Min. zaostrovacia vzdialenosť
16 cm Hotovo!
Priemer filtra
0 mm Hotovo!

Funkcie

Typ ostrenia
Automatické Hotovo!
Technológia zaostrovania
AF-S Hotovo!
Optická stabilizácia objektívu
Nie Hotovo!

Rozmery

Dĺžka
83 mm Hotovo!
Priemer
77,5 mm Hotovo!

Hmotnosť

Hmotnosť
485 g Hotovo!
Viac parametrov

Počiatky Nikonu sa datujú do roku 1917 v Japonsku. Vo svojich začiatkoch sa spoločnosť zaoberala predovšetkým výrobou optických skiel – teleskopmi, ďalekohľadmi, mikroskopmi a iným drobným, optickým vybavením. Vzápätí svoje portfólio firma rozšírila o výrobu fotografických objektívov značky Nikkor. Rozhodnutie o začatí vývoja prvého fotoaparátu Nikon padlo v roku 1946. Na poli fotoaparátov, najmä tých profesionálnych, si Nikon veľmi rýchlo vydobyl povesť špičkového výrobcu, čo trvá dodnes.

Jeho fotoaparáty boli dokonca zaradené do výbavy amerických kozmických lodí. O legendárny status spoločnosti Nikon sa zaslúžil aj model Nikon SP z roku 1957, ktorý je mnohými považovaný za najlepší fotoaparát všetkých čias. „Značka Nikon je legendou súčasnosti“ tvrdí oficiálny web spoločnosti. Výnimočne nejde o bezobsažný reklamný výkrik, ale o jednoduché konštatovanie reality.

Poznámka:

Ako sa vyznať v skratkách objektívov


» Všetky objektívy rybie oko – Fisheye

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre NIKKOR 8–15 mm f/3.5–4.5 E ED rybie oko
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií