AlzaPlus+ pet Aplikace

Klietky pre hlodavce a malé zvieratá

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Zviera
Tvar
Obdĺžnikový
(39)
Atypický
(1)
Dĺžka
19 cm
118 cm
-
Šírka
19 cm
100 cm
-
Výška
23 cm
74 cm
-
Materiál
Plast
(31)
Kov
(6)
Sklo
(1)
Vhodné
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Základom pre chov malých zvieratiek je dostatočne veľká a priestranná klietka pre hlodavce. Pri výbere dbajte predovšetkým na veľkosť samotnej klietky aj priestoru vo vnútri, jej materiál, vyhotovenie a zohľadnite aj to, kam do domácnosti ju umiestnite. Poradíme vám, ktoré klietky pre hlodavce by mohli byť pre vášho maznáčika dobrou voľbou.

Pokračovať

Ako vyzerajú klietky pre hlodavce a aké má (ne)výhody?

Klietky pre hlodavce patria medzi najobľúbenejšie typy obydlia pre malé zvieratká. Väčšinou sú zložené z dvoch častí, a to z hornej mrežovanej a spodnej (väčšinou plastovej) nádoby. Aké sú jej výhody, prípadné nevýhody?

  • Klietky pre hlodavce sú dobre vetrané.
  • Hlodavec má možnosť sledovať okolité dianie.
  • Výhodou je ľahká údržba.
  • Dá sa ľahko prevážať.
  • Okolo klietky môžu vzniknúť nečistoty.
  • Plastové dno je náchylné na prasknutie.

Nech už vyberáte klietku pre králika, alebo pre morča, dbajte tiež na dostatočné rozostupy medzi jednotlivými mrežami, aby nedošlo k úniku či uviaznutiu miláčika.

Klietky pre hlodavce vyberajte s ohľadom na druh zvieratka

Pri výbere klietky pre hlodavce je podstatné vyberať typ určený priamo pre konkrétne zvieratko (pre škrečka zvoľte klietku pre škrečka a pod.), pretože každé z nich potrebuje inú veľkosť či tvar obydlia. Z akých klietok si môžete vyberať?

i

Klietka pre potkana môže byť veľkostne rovnaká ako klietka pre morča. Tieto dva hlodavce sú si veľkostne podobní. Rovnako škrečok a osmák degu sú si podobní, klietku preto môžete vybrať rozmerovo rovnakú. Líšiť sa však môže vybavenie klietky pre hlodavce.

Aké rozmery by mali mať klietky pre hlodavce? Veľké sú vždy lepšie

Veľké klietky pre hlodavce sú vždy lepšou voľbou, a to hneď z niekoľkých dôvodov. Po prvé, zvieratko môže mať dostatok pohybu, vďaka čomu bude zdravé a fyzicky zdatné. Po druhé, hlodavec si vďaka veľkej ploche vyčlení priestor na jedenie, na hranie a na vykonávanie potreby. Veľká klietka pre hlodavce sa teda bude aj ľahšie čistiť.

  • Dĺžka klietky pre hlodavce by sa mala líšiť podľa druhu zvieratka. Pre myš, škrečka či potkana vám bude stačiť maximálne 80 cm.
  • Pre väčšie zvieratká by ste mali zaobstarať aspoň 100 cm klietku, najlepší by však bol tak či tak variant veľký 120 cm.

Veľké klietky pre hlodavce sa hodia aj na chov viacerých zvieratiek

V prípade, že sa chystáte chovať viacero malých zvieratiek, pre vás budú vhodnou voľbou veľké klietky pre hlodavce. Napríklad, priestor pre dve morčatá už by mal dosahovať 140 cm. Samozrejme, ak máte dva škrečky, stačí, ak bude mať dĺžku okolo 80 – 100 cm. Všeobecne musia mať hlodavce v klietke dostatok miesta pre pohyb.

Klietka pre hlodavce sa nepoužíva len ako obydlie pre domácich miláčikov, ale môže slúžiť aj na odchyt nežiaducich zvierat, ako napríklad v prípade  klietky na kuny.

3 základné materiály: v čom sa líši plastová vs. drevená klietka pre hlodavce?

Väčšinou býva klietka pre hlodavce vyrobená z kovových drôtikov a plastového dna. Kúpiť je však možné aj celoplastovú, celokovovú či drevenú klietku. Drevo pôsobí v interiéri veľmi príjemne a plast je naopak v ponuke v rôznych veselých farbách. Aký materiál klietky pre hlodavce bude pre vášho maznáčika lepší, a v čom sa ďalej tieto vyhotovenia líšia?

  1. Plastová klietka pre hlodavce je celá vyrobená z plastu. Spodnú časť tvorí nádoba, na ktorej sú usadené spojené plastové steny v čírom vyhotovení. Výhodou je, že nemáte okolo klietky neporiadok.
  2. Drevené klietky pre hlodavce sa tešia stále väčšej obľube. Vyznačujú sa jednoduchou konštrukciou z prírodného materiálu a stenami buď z kovových drôtikov, alebo plastových skiel.
  3. Kovová klietka pre hlodavce je väčšinou vyrobená bez dna, a teda slúži skôr ako ohrada, ktorú umiestnite na záhradu. Vďaka tejto ohrade sa hlodavec prebehne na čerstvom vzduchu a zároveň vám neutečie.

i

Najviac sa odporúča drevená klietka pre hlodavce. Vďaka prírodnému materiálu sa v nej bude hlodavcom lepšie bývať a zároveň, ak ju budú okusovať, nijak neohrozí ich zdravie.

Vonkajšie klietky pre hlodavce doprajú vášmu zvieratku bezpečný výbeh

Vonkajšie klietky pre hlodavce sú ideálne pre všetky malé zvieratká, pretože sa vďaka nim môžu prebehnúť na čerstvom vzduchu a užiť si vôňu a mäkkosť trávy. Vonkajšie klietky sa od tých určených na doma líšia najmä tým, že sú veľmi priestranné a ich súčasťou je aj výbeh, vďaka ktorému sa nemusíte báť zabehnutia zvieratka. Sú teda vhodné na vonkajšie použitie a obvykle disponujú aj domčekom na schovanie. K dispozícii je kovová aj drevená klietka.

i

Ste domáci majstri a chceli by ste si na záhrade zhotoviť originálnu vlastnoručnú klietku? Výroba klietky pre hlodavce nie je až taká zložitá – postačí vám obyčajné pletivo, prípadne drevené latky, trocha zručnosti a štipka kreativity. Vždy ale myslite na bezpečnosť malého zvieratka.

Akú podobu môže mať klietka pre hlodavce? Rozlišujeme 4 základné typy

Vo väčšine prípadov je klietka pre hlodavce hranatá – líši sa maximálne veľkosťou, zaoblením rohov alebo materiálom konštrukcie. V ponuke však nájdete aj atypické modely, ktoré niektorí z vás určite využijú.

  • Poschodové/vysoké klietky pre hlodavce sú vhodné pre jedno aj viacero zvieratiek. Vďaka vyvýšeniu na poschodie získa zvieratko veľa ďalšieho priestoru aj možností zábavy. Navyše vám vysoká klietka pre hlodavce ušetrí miesto v domácnosti.
  • Rohové klietky pre hlodavce ocenia všetci, ktorí majú miesto pre svojho maznáčika len v rohu miestnosti/stola. Vybavenie a veľkosť je prakticky totožné s klasickou klietkou, len je prerobené do rohového variantu.
  • Skladacie klietky pre hlodavce mávajú odklopnú hornú časť, čo uľahčuje údržbu aj manipuláciu so zvieraťom. Horná časť sa dá použiť aj ako ohrádka na vonkajší výbeh.
  • Prenosné klietky pre hlodavce sa hodia kedykoľvek chcete so svojím zvieratkom niekam vycestovať, ale nechcete so sebou nosiť celú klietku aj s vybavením. Úplne ideálne sú na to určené prepravky.

Nezabudnite na ďalšie doplnky do klietky pre hlodavce

Doplnky do klietky pre hlodavce zahrnú všetko, čo by váš maznáčik mohol potrebovať. Medzi základné vybavenie patria samozrejme kŕmidlá a napájačky na vodu. Prezrite si ale aj domčeky a pelechy, ktoré vášmu hlodavcovi zaistia pocit bezpečia. Nemali by ste zabúdať ani na najrôznejšie hračky pre hlodavce. Skvelú zábavu ponúka napríklad klietka s labyrintom či najrôznejšími preliezkami, v ktorých sa zvieratko skvele zabaví.

Klietka s preliezačkami

Pri výbere sa sústreďte na popis produktu – niektorá klietka na hlodavce sa dá totiž kúpiť už s vybavením, kým iná naopak len samostatne a nezariadená.

Podložka do klietky pre hlodavce slúži ako podstielka

Neviete, akú podstielku vybrať? Podložka do klietky pre hlodavce je vyrobená z prírodných materiálov, takže je vhodná aj na hryzenie. Zaisťuje dobrú tepelnú izoláciu, takže vášmu maznáčikovi bude teplo aj na studenejšej podlahe. Podložka je vhodná na hranie, stavanie hniezda či relaxáciu. Je možné ju použiť aj pod klasickú podstielku.

i

Dáte radšej na klasickú podstielku? Na výber nájdete hobliny, pelety, drevitú vlnu či kukuričnú podstielku. Záleží na vašej preferencii, či čo bude vášmu maznáčikovi vyhovovať.

Zamerať sa môžete aj na farbu klietky pre hlodavce

Klietky pre hlodavce sa vyrábajú v mnohých farbách. Zvoliť môžete jednoduché farby, ako sú čierna, biela či sivá, ktoré padnú do každého interiéru, alebo aj farby, ako sú červená, modrá, žltá či zelená. Vyberať ďalej môžete aj viacfarebné modely. Pri zaobstaraní drevenej klietky pre hlodavce potom máte k dispozícii dekór dreva.

Dáte radšej na názor ostatných zákazníkov? Recenzie vám pomôžu s výberom.

Umiestnenie: Kde môže stáť klietka pre hlodavce a malé zvieratá?

Miesto na klietku pre hlodavce je dôležité, tieto malé zvieratká sú totiž celkom citlivé na svoje okolie. Ktoré faktory by ste mali zohľadniť pri výbere vhodného umiestnenia a kam klietku nikdy neumiestňovať?

  1. Svetlo je základom pre spokojný život. Nedávajte teda hlodavce do nejakej tmavej miestnosti.
  2. Teplota by sa mala pohybovať okolo 18 °C až 24 °C, a predovšetkým by klietka na hlodavce nemala byť v prievane.
  3. Hluk je pre všetkých malých hlodavcov nepríjemný. Nestavajte teda klietky k televízoru či rádiu.
  4. Aktivita okolo je pre hlodavcov zásadná. Sú radi v centre diania, a tak je na umiestnenie vhodná obývačka.
  5. Hygiena by nemala byť podceňovaná. Klietka by nemala byť určite postavená v kuchyni či kúpeľni.

i

Chcete ušetriť? Lacná klietka pre hlodavce na vás môže čakať v našom bazári. Ten je skvelým miestom, ktoré ponúkne skvosty za zlomok pôvodnej ceny. Nájdete v ňom nielen použitý, ale aj zánovný alebo len rozbalený tovar. Lacné klietky nájdete aj v našom výpredaji.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Klietka pre hlodavce - rozměry: 42cm×31cm×49cm, vhodné pro myš, materiál: plast, obdélníkový tvar, béžová barva, vhodné na doma, s podlahou, s vybavením
50,28 €

2.
Klietka pre hlodavce – pre činčilu, morča, myš a potkana, materiál: plast, rozmery: 58cm×38cm×31.5cm, obdĺžnikový tvar, modrá farba, vhodné na doma, prenosné, s podlahou
31,90 €

40 položiek
Ľudová voľba Lacné, ale dobre hodnotené
5,0
Ferplast Cavie 60 58 × 38 × 31,5 cm
Klietka pre hlodavce – pre činčilu, morča, myš a potkana, materiál: plast, rozmery: 58cm×38cm×31.5cm, obdĺžnikový tvar, modrá farba, vhodné na doma, prenosné, s podlahou
Super cena
31,90 € Ušetríte 1,44 €
Na sklade 4 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: CHPkr019
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
Ferplast Hamster Tris 46 × 29 × 58 cm
Klietka pre hlodavce – pre škrečka, materiál: plast, rozmery: 46cm×29cm×58cm, obdĺžnikový tvar, viacfarebná farba, vhodné na doma, s vybavením
Super cena
62,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: CHPkr017
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
4,0
Cobbys Pet Rabbit 100 cm klietka pre králiky s jasličkami
Klietka pre hlodavce – pre králika, materiál: kov, rozmery: 51cm×100cm×45cm, obdĺžnikový tvar, chrómová a modrá farba, vhodné na doma
Super cena
62,96 € Ušetríte 5,44 €
Na sklade 4 ks u dodávateľa
Objednávací kód: Cobpet003
Pre náročných Kvalita bez kompromisov
127,73 €
Na sklade 2 ks u dodávateľa
Objednávací kód: PETls13
5,0
Ferplast Criceti 11 57,5 × 31 × 23 cm
Klietka pre hlodavce , materiál: plast, rozmery: 57.5cm×31cm×23cm, obdĺžnikový tvar, sivá farba, vhodné na doma, vhodné pre dva hlodavce, s podlahou, jednoduchá údržba, odnímateľná podlaha
Super cena
32,90 € Ušetríte 2,69 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: CHPkr012
2,0
Ferplast Rabbit 80 79 × 49 × 38,5 cm
Klietka pre hlodavce – pre činčilu, králika, morča, myš, potkana a osmáka, materiál: plast, rozmery: 79cm×49cm×38.5cm, obdĺžnikový tvar, modrá farba, vhodné na doma, prenosné, s podlahou, jednoduchá údržba, vodoodolná
43,90 €
Na sklade 2 ks
Objednávací kód: CHPkr013
Ferplast Hamster Duo 49 × 29 × 37,5 cm
Klietka pre hlodavce – pre škrečka a myš, materiál: plast, rozmery: 49cm×29cm×37.5cm, obdĺžnikový tvar, viacfarebná farba, vhodné na doma, vhodné pre dva hlodavce, s vybavením
40,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: CHPkr018
Cobbys Pet Criceto House klietka pre hlodavce 49,5 × 32,5 × 38 cm
Klietka pre hlodavce – pre činčilu, morča, potkana a osmáka, materiál: plast, rozmery: 49.5cm×32.5cm×38cm, obdĺžnikový tvar, viacfarebná farba, vhodné na doma, s podlahou, s vybavením
39,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: CHPkr0071
Ferplast Hamster Tris 46 × 29 × 58 cm
Klietka pre hlodavce – pre škrečka, materiál: plast, rozmery: 46cm×29cm×58cm, obdĺžnikový tvar, viacfarebná farba, vhodné na doma, s vybavením
59,90 €
Rozbalené
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: CHPkr017
5,0
Cobbys Pet Hamster Church pre škrečky 74 × 40 × 76 cm
Klietka pre hlodavce - rozměry: 76cm×40cm×74cm, vhodné pro myš, materiál: plast, obdélníkový tvar, vícebarevná barva, vhodné na doma, s podlahou, s vybavením
60,41 €
Na sklade 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: CHPkr0065
Ferplast Cavie 15 Tris 70 × 47 × 37,5 cm
Klietka pre hlodavce – pre králika, morča a potkana, materiál: plast, rozmery: 70cm×47cm×37.5cm, obdĺžnikový tvar, modrá, ružová a sivá farba, vhodné na doma, prenosné, odnímateľná podlaha, vodoodolná
Cenová bomba
51,90 € Ušetríte 8 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: CHPkr021
Cobbys Pet Rabbit 80 cm klietka pre králiky s jasličkami
Klietka pre hlodavce – pre králika, materiál: kov, rozmery: 43cm×80cm×37cm, obdĺžnikový tvar, chrómová a sivá farba, vhodné na doma
47,90 €
Na sklade 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: Cobpet002
146,81 €
Na sklade 1 ks u dodávateľa
Objednávací kód: CHPkl0103
164,66 €
Na sklade 1 ks u dodávateľa
Objednávací kód: CHPkl0102
114,11 €
Na sklade 2 ks u dodávateľa
Objednávací kód: PETls14
5,0
Cobbys Pet Roddy Hamster III pre škrečky 31 × 49 × 29 cm
Klietka pre hlodavce – pre myš, materiál: plast, rozmery: 31cm×29cm×49cm, obdĺžnikový tvar, modrá farba, vhodné na doma, s podlahou, s vybavením
25,04 €
Na sklade 1 ks u dodávateľa
Objednávací kód: CHPkr0082
3,7
Cobbys Pet Roddy Natur Hamster hnedá 33 × 50 × 29 cm
Klietka pre hlodavce - rozměry: 33cm×29cm×50cm, vhodné pro myš, materiál: plast, obdélníkový tvar, béžová barva, vhodné na doma, s podlahou, s vybavením
36,82 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: CHPkr0083
5,0
Cobbys Pet Roddy Natur Tunnel I klietka pre škrečky 40 × 26 × 34 cm
Klietka pre hlodavce - rozměry: 34cm×26cm×40cm, vhodné pro myš, materiál: plast, obdélníkový tvar, béžová barva, vhodné na doma, s podlahou, s vybavením
39,49 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: CHPkr0090
Cobbys Pet Roddy Natur Fun II klietka pre škrečky 31 × 49 × 42 cm
Klietka pre hlodavce - rozměry: 42cm×31cm×49cm, vhodné pro myš, materiál: plast, obdélníkový tvar, béžová barva, vhodné na doma, s podlahou, s vybavením
50,28 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: CHPkr0085
1,0
Zolux klietka Rody 3 TRIO modrá
Klietka pre hlodavce – pre myš a potkana, materiál: plast, rozmery: 27cm×41cm×53cm, obdĺžnikový tvar, modrá a sivá farba, vhodné na doma, vhodné pre dva hlodavce, s podlahou, s vybavením
85,38 €
Na sklade 2 ks u dodávateľa
Objednávací kód: Zolkle002
5,0
Cobbys Pet Criceto I. klietka pre hlodavce 40 × 25,5 × 26,5 cm
Klietka pre hlodavce - rozměry: 36,5cm×25,5cm×40cm, vhodné pro osmáka, materiál: plast, obdélníkový tvar, vícebarevná barva, vhodné na doma, s podlahou, s vybavením
30,02 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: CHPkr0072
3,0
Cobbys Pet Rat klietka pre potkanov 49 × 32 × 69 cm
Klietka pre hlodavce - rozměry: 49cm×32cm×69cm, vhodné pro potkana, materiál: plast, obdélníkový tvar, zelená barva, vhodné na doma, s podlahou, s vybavením
39,88 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: CHPkr0079
Cobbys Pet Roddy Hamster II pre škrečky 40 × 25,5 × 21 cm
Klietka pre hlodavce – pre myš, materiál: plast, rozmery: 21cm×25.5cm×40cm, obdĺžnikový tvar, žltá farba, vhodné na doma, s podlahou, s vybavením
19,98 €
Na sklade > 10 ks u dodávateľa
Objednávací kód: CHPkr0081
Cobbys Pet Roddy Hamster I pre škrečkov 33,5 × 20 × 19 cm
Klietka pre hlodavce – pre myš, materiál: plast, rozmery: 20cm×19cm×33.5cm, obdĺžnikový tvar, modrá farba, vhodné na doma, s podlahou, s vybavením
18,01 €
Na sklade > 10 ks u dodávateľa
Objednávací kód: CHPkr0080

Klietky pre hlodavce a malé zvieratá

chov králikovAko vyrobiť králikáreň? (NÁVOD) Ak začínate s chovom králikov alebo len potrebujete novú králikáreň, pretože stará je už v dezolátnom stave, bude potrebné postaviť novú. Stavba králikárne by sa však mala dôkladne naplánovať. Čo všetko premyslieť a na čo si dávať pozor, sa dozviete v tomto článku.
Chov škrečkov je nenáročný, sú preto ideálne ako prvý živý domáci maznáčik pre deti. Deti sa naučia zodpovednosti, aj tomu, ako sa k živému tvorovi správať. V našom článku sa dozviete, na čo si pred zaobstaraním škrečka dať pozor, akú klietku pre ne zaobstarať, čím...
Potkany sú spoločenské zvieratá a prítulní chlpatí kamaráti, ktorých chov zvládnu aj začiatočníci. Ako každý iný domáci maznáčik, aj potkan vyžaduje primerané prostredie a starostlivosť. Čo je pre potkany najlepšie a čo im škodí? Aké sú hlavné rady na chov potkanov?...

Klietky pre hlodavce a malé zvieratá

V kategórii Klietky pre hlodavce a malé zvieratá máme práve teraz na Alza.sk celkom 40 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné klietky pre hlodavce a malé zvieratá Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie klietky pre hlodavce a malé zvieratá Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie klietky pre hlodavce a malé zvieratá Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii klietky pre hlodavce a malé zvieratá recenzie
P-DC1-WEB13
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií