Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

AP+ nový vizuál AP+ plus nový vizuál

Profesionálne kompakty

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Rozlíšenie snímača
4,9 Mpx
20,1 Mpx
-
Maximálne rozlíšenie videa
4K
(10)
Full HD
(1)
Funkcie displeja
Otočný/výklopný
(8)
Otočný/výklopný o 180° (Selfie)
(3)
Dotykový
(5)
Živý náhľad (Live View)
(3)
Typ pamäťovej karty
SD
(12)
SDHC
(11)
SDXC
(9)
Micro SD
(8)
Micro SDHC
(3)
Farba
Biela
(1)
Čierna
(13)
Modrá
(1)
Ružová
(1)
Zelená
(1)
Najnovšie objednávky

Profesionálne kompaktné fotoaparáty (profi kompakty) ponúkajú v porovnaní s klasickými digitálnymi kompaktmi širšie možnosti nastavenia fotografovanej scény. Umožňujú nastavenie hodnoty šumu ISO, clony aj času uzávierky. Dokážu nahrávať vo Full HD aj 4K kvalite. Ďalšou výhodou je možnosť fotografovania v RAW formáte, ktorý nestráca kvalitu pri následnom spracovaní a úprave v počítači.

Pokračovať

Čím sa líšia profi kompakty od klasických kompaktov

Na prvý pohľad je to cena, ktorá zodpovedá kvalitnému vyhotoveniu. Profesionálny kompaktný fotoaparát má robustné telo spolu s prvotriednou optikou, ktorá ponúka skvelú svetelnosť v celom rozsahu. Profi kompakty ponúknu aj veľký snímač a rýchly procesor, umožňujúci kontinuálne snímanie až 14 snímok za sekundu. Oproti digitálnym zrkadlovkám je všetko ukryté v menšom a ľahšom tele. Profi kompakty väčšinou umožňujú použitie manuálnych režimov a fotografovanie do formátu RAW, ktorý poskytuje úpravy fotografií bez strát kvality.

Profi kompakt SONY DSC-RX100 V

Profi kompakt Canon PowerShot G7 X Mark II

Profi kompakt Canon PowerShot G1X Mark III

SONY DSC-RX100 V

Canon PowerShot G7 X Mark II

Canon PowerShot G1X Mark III

i V našom fotomagazíne nájdete podrobné recenzie fotoaparátov, a to vrátane profi kompaktov. Môžete si prečítať napríklad články Canon G1X Mark III (PREVIEW) alebo Sony RX100 V (RECENZIA) .

Profesionálne kompaktné fotoaparáty: na aké parametre sa zamerať?

Rozlíšenie snímača

Rozlíšenie udáva, z koľkých bodov vo vodorovnom a zvislom smere je obraz tvorený. Čím vyššie je rozlíšenie, tým je obraz všeobecne detailnejší. Profi kompakty bežne ponúkajú rozlíšenie 14 až 24 Mpx. S rastúcim rozlíšením rastie aj veľkosť výsledných súborov.

Veľkosť snímača

Nemenej dôležitá je aj veľkosť snímača, resp. pixelov. Snímač fotoaparátu sa skladá z obrazových bodov (pixelov), ktoré sú citlivé na svetlo. Veľkosť snímača má zásadný vplyv na kvalitu fotografie. Čím väčšie sú pixely (čím väčší je snímač), tým kvalitnejšiu obrazovú informáciu poskytnú.

  • APS-C – používajú iba najpokročilejšie profi kompakty (okolo 1 000 eur), výborné výsledky aj pri horšom osvetlení.
  • 1" – často používaný kompromis medzi APS-C a 1/2.3" (fotoaparáty od 400 do 1 000 eur), dobré výsledky za šera.
  • 1/2.3" – je štandardom pre väčšinu kompaktných fotoaparátov a profi kompaktov do 400 eur, postačí však len nenáročným.

Citlivosť snímača

Udáva sa v jednotkách ISO. Ak zvýšime hodnotu citlivosti ISO, snímač bude viac reagovať na dopadajúce svetlo. S vyššou citlivosťou bohužiaľ narastá šum, ktorý fotografiu znehodnocuje.

Displej profesionálneho kompaktného fotoaparátu

  • Väčší a detailnejší displej znamená lepšiu kontrolu nad snímanou scénou.
  • Bežne sa veľkosť displeja pohybuje v rozmedzí 2,7" až 3,5".
  • Dotyková vrstva uľahčí ovládanie a prezeranie snímok, vďaka výklopnej konštrukcii budete môcť pohodlne fotiť aj z neštandardných uhlov.
i Dobrý profi kompakt by mal byť schopný ukladať snímky v bezstratovom RAW formáte. Ten vám umožní pokročilú editáciu snímok – predovšetkým korekciu expozície, vyváženie bielej alebo úpravu tonality, a to bez straty kvality

Ďalšie kľúčové vlastnosti a funkcie pre profi kompakty

  • Pokročilé funkcie Niektoré profi kompakty ponúkajú napríklad podporu WiFi, GPS a manuálne alebo prednastavené režimy.
  • Hmotnosť – Modely profesionálnych kompaktov so zvýšenou odolnosťou sú výrazne ťažšie ako klasické digitálne kompakty. Je na vás, či preferujete menšiu hmotnosť.
  • Video – Štandardne dokáže profi kompakt natáčať video zábery vo Full HD kvalite. To oceníte najmä pri dokumentácii dovolenky alebo iných udalostí. Okrem rozlíšenia sledujte aj údaj o snímkovej frekvencii.
Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
17 položiek

Profesionálne kompakty

Pod pojem profesionálny kompaktný fotoaparát radíme modely, ktoré je možné porovnávať s nižšou triedou digitálnych zrkadloviek. Profesionálne kompakty sú ideálne pre všetkých, ktorí už majú skúsenosti a pri tvorbe snímok by chceli využiť možnosti nastavenia, zároveň si však nechcú kupovať drahé profesionálne fotoaparáty.

Výber profi kompaktov

Ide o funkčne veľmi dobre vybavené profi kompakty, ktoré ponúkajú kvalitné fotografie a videá vo vysokom rozlíšení. Pre podrobnejšie porovnanie fotoaparátov navštívte náš prehľad, ktorý ponúkne odpovede na otázky pri výbere vhodného typu fotoaparátu. Ide o nemalú investíciu, preto odporúčame starostlivo zvažovať všetky pre a proti. S výsledkom profi kompaktu potom budete spokojní vy aj ostatní členovia rodiny.

Spoľahlivé profesionálne kompakty

Vysokokvalitné modely profesionálnych kompaktných fotoaparátov s úrovňou takmer digitálnych zrkadloviek nájdeme pod značkami CanonNikon alebo Sony. Ponúknu veľmi kvalitné fotografie vo vysokom rozlíšení, a vy sa tak vďaka svojmu profesionálnemu kompaktu môžete kedykoľvek vrátiť k svojim úžasným spomienkam.

Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné profesionálne kompakty Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie profesionálne kompakty Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie profesionálne kompakty Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii profesionálne kompakty recenzie
P-DC1-WEB01
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií