Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

RC modely

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Vhodné od
0 rokov
16 rokov
-
Typ RC auta
Detské
(221)
Buggy
(34)
Monster truck
(70)
Truggy
(12)
Short course
(4)
Špeciálne funkcie
Autoštart
(5)
Autopristátie
(2)
Sledovanie objektov
(5)
Ovládanie gestami
(5)
Udržiavanie nadmorskej výšky
(15)
Športový režim
(19)
Farba
Čierna
(206)
Červená
(152)
Modrá
(120)
Žltá
(116)
Zelená
(113)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

RC modely prinášajú na trh nespočetné množstvo druhov pozemných aj vzdušných dopravných prostriedkov. Deti si môžu vyberať medzi klasickými autami, lietadlami, loďami či stavebnými strojmi, ktoré ich zabavia na celé hodiny. Kúpte deťom jednu zo skvelých RC hračiek, s ktorou sa zároveň zahrá otecko či dedko. Aký RC model vybrať?

Pokračovať

Čo to je RC model?

RC model čiže rádiom riadený model je hračka, ktorá funguje na princípe rádiového signálu prenášaného vysielačom. Tieto RC hračky na diaľkové ovládanie fungujú na diaľkové ovládanie, ktoré sa nastaví na rovnakú frekvenciu ako vaša RC hračka.

i

Na ovládanie RC modelov sa používa rádiový vysielač pracujúci na frekvencii 2,4 GHz, prípadne na frekvencii 27 – 40 MHz pri malých modeloch. Signál z vysielača zachytí prijímač v modeli a zopne servomotor, ktorý vykoná patričný manéver.

RC modely áut – zábava nielen pre chlapcov

RC modely áut sú najširšou a najtypickejšou skupinou. Ide o modely cestných automobilov, vojenskej techniky, terénnych či pretekárskych vozidiel. Niektoré sa dokonca svojou konštrukciou podobajú skutočným vozidlám, ktoré môžeme vidieť na cestách. Škála týchto vozidiel je veľmi rozsiahla a vyberie si tu naozaj každý chlapec aj dievča.

RC modely lietadiel umožnia podnikať rekreačné lety aj bojové operácie

RC modely lietadiel patria medzi veľmi obľúbené hračky na ovládanie. Umožnia vašim deťom pilotovať stíhačku či vyhliadkové lietadlo. Deti si tak užijú veľa zábavy vo vzduchu.

RC modely vrtuľníkov na záchranu životov či vojenský výcvik

RC modely vrtuľníkov ponúkajú rôznorodé možnosti. Vaše deti sa môžu zahrať na záchranárov, políciu alebo vojenský výcvik. Za RC vrtuľník sa považuje aj vrtuľníková guľa, ktorá je osvetlená LED diódami. Výšku jej letu možno vďaka prepracovaným senzorom regulovať pomocou dlane alebo chodidla.

RC modely lodí – plachetnica alebo motorový čln?

RC modely lodí sú určené na plavbu na vodných plochách, či už ide len o vaňu alebo o rybník. Deti si môžu vybrať motorový čln, plachetnicu, ponorku alebo bojovú loď.

RC modely tanky využijete na vojnovú bitku

RC modely tanky si obľúbia všetci milovníci bitiek a strieľačiek. K dispozícii je rad farebných variantov, či už sa deti budú chcieť maskovať v džungli alebo jazdiť zákopmi a bahnom. Model RC tank môže aj simulovať streľbu až na 5 m pomocou infračerveného lúča. Pokiaľ proti sebe postavíte dva modely RC, môžete zmerať svoje sily so súperom.

RC modely kamiónov na rozváženie piesku či nákladu

RC modely kamiónov si zamilujú všetci, ktorí majú radi dlhé a rovné trasy. K dispozícii sú kamióny na piesok, ktorý možno dokonca aj vyklápať, alebo klasické verzie s návesom na prevoz najrôznejšieho nákladu (napríklad RC autíčok).

RC modely traktorov pre správnych farmárov

RC modely traktorov sú variantom pre všetkých farmárov aj meštiakov. Niektoré disponujú svetelnými efektmi či klaksónom, jazdiť s nimi bude tak zaiste autentický zážitok. Vyberať môžete aj medzi traktormi s predným nakladačom.

RC modely bagre zaujmú všetkých staviteľov

RC modely bagre zavedú vaše ratolesti na stavbu, kde si vyskúšajú vyhrabať dieru či premiestniť náklad. Niektoré modely majú dokonca otočnú vežu alebo autentické zvuky a svetlomety.

RC modely pracovné stroje ukážu deťom rôzne podoby ťažkej pracovnej techniky

Pod RC modely pracovné stroje patria napríklad žeriav, nakladač, kombajn, rolba, miešačka či vysokozdvižný vozík, ale nájdete tu napríklad aj hasičské auto. Deti si tak môžu vybrať vysnívanú profesiu alebo vyskúšať činnosti, pri ktorých dané stroje v reálnom svete pomáhajú.

RC model motorky na spanilú jazdu

RC model motorky prinesie zážitok zo spanilej jazdy všetkým budúcim motorkárom. K dispozícii sú aj RC súpravy so sajdkárou, pri ktorých si deti môžu hrať na štýlovú jazdu so spolujazdcom.

RC drony – obľúbená novinka vo svete diaľkovo ovládaných strojov

RC drony sú hračkou modernej doby, ktorá je čím ďalej viac populárna. Lepšie modely ponúkajú kameru, pomocou ktorej môžete sledovať, kde sa dron práve nachádza. K dispozícii sú aj minidrony, ktoré ľahko prenesiete.

RC hračky na ovládanie ponúkajú príslušenstvo, akým môžu byť napríklad náhradné batérie, akumulátory či sieťové zdroje.

Aký pohon na RC modely vybrať?

Pri výbere sa zamerajte na výber pohonu, ktorý určuje, ako budú RC modely jazdiť a ako sa s nimi bude manipulovať. Aké typy motora máme?

Modely RC na diaľkové ovládanie s elektromotorom

Elektromotor je najbežnejší typ pohonu na modely RC a je vhodný najmä pre začiatočníkov. Je poháňaný dobíjacími akumulátormi alebo batériami. Výhodou je, že je tichý, nenáročný na údržbu a relatívne lacný. RC hračky na diaľkové ovládanie s elektromotorom delíme na jednosmerné a so striedavým prúdom.

  • Jednosmerné elektromotory sú najrozšírenejším variantom a sú lacnejšie.
  • Elektromotory na striedavý prúd majú vyšší výkon a nižšiu spotrebu elektrickej energie.

RC hračky na diaľkové ovládanie so spaľovacím motorom

Spaľovacie motory sú drahšie ako elektromotory a siahnu po nich spravidla pokročilí používatelia. Majú vyššiu hmotnosť, sú zložitejšie na údržbu, ale aj na nastavenie a doplňovanie paliva. RC hračky na diaľkové ovládanie so spaľovacími motormi sú schopné dosiahnuť vysoké rýchlosti a nie sú obmedzené výdržou akumulátorov.

RC model bez pohonu

Nie každý RC model potrebuje na svoj pohon motor, niektorý si vystačí s vetrom. Typickým príkladom je plachetnica alebo vetroň na diaľkové ovládanie, pomocou ktorého udávate smer plavby alebo letu.

Chcete sa dozvedieť viac informácií? Pomôžeme vám v článku Ako vybrať RC model.

Aký RC model zvoliť podľa mierky?

Každý RC model je skonštruovaný v určitej mierke, ktorá udáva pomer zmenšenia modelu oproti reálnemu vozidlu. RC model 1:10 bude mať teda s veľkosťou skutočného vozidla 500 cm iba 50 cm. Medzi základné meradlá patria 1:64, 1:32 a 1:16. Najčastejšie používaná mierka je potom práve 1:10.

Čo ďalšie zohľadniť, ak vyberáte RC modely?

Pokiaľ vyberáte konkrétne RC modely, mali by ste zohľadniť ďalšie dôležité parametre, ako je miesto využitia, od koľkých rokov sú vhodné či aký by mal byť dosah prenosu.

RC model s využitím v domácnosti či vonku

RC model s využitím v domácnosti je prispôsobený na použitie v miestnosti. Vaše dieťa si tak bude môcť hrať z pohodlia izbičky. Niektorý model RC je odporúčaný na používanie skôr vonku. Pred kúpou si preto ujasnite, kde ho budete chcieť radšej využívať.

RC modely podľa veku vášho dieťaťa

RC modely sú rozdelené aj podľa veku. Niektoré RC súpravy sú určené pre tie najmenšie deti od 1 roka, iné sú však vhodné až pre staršie deti od 14 rokov. Neodporúčame tento parameter zanedbávať, ide o bezpečnosť detí.

RC modely podľa rozsahu prenosu a obsahu batérií v balení

Pri výbere sa zamerajte aj na rozsah prenosu. Lacné RC modely majú dosah len do 6 metrov, lepšie hračky na diaľkové ovládanie až do 15 km. Skontrolujte si tiež, či je nutné k modelu dokúpiť batérie, alebo či sú súčasťou balenia.

i

Ďalšie veci, na ktoré sa môžete zamerať, sú náhon kolies, typ tlmičov či obsah balenia. Niektoré RC hračky na diaľkové ovládanie obsahujú napríklad aj prenosnú tašku alebo ďalšie príslušenstvo.

RC modely a ich špeciálne funkcie a vlastnosti

RC modely môžu obsahovať špeciálne funkcie a vlastnosti. Ktoré to sú?

  • Proporcionálne ovládanie umožňuje plynulú zmenu rýchlosti alebo natočenie kolies modelu bez prudkých rázov. Vďaka tomu je štýl jazdy modelu veľmi podobný jazde skutočného vozidla.
  • Nastaviteľné tlmiče slúžia na to, aby RC sústava umožňovala nastaviť tvrdosť pruženia.
  • Nápravy s prevodovkou umožnia manuálne radenie na ovládači na vyššiu kontrolu nad vozidlom.
  • Guľôčkové ložiská poslúžia na plynulejší chod poháňaných častí aj vo vyšších otáčkach.
  • Turbo prudko zvýši rýchlosť RC modelu, čím poteší každého malého aj veľkého pretekára.
  • Vodoodolnosť umožňuje jazdu v daždi, cez kaluže či po mokrých povrchoch. Všetka ovládacia elektronika a pohon sú chránené pred stykom s vodou.
  • Svetelné a zvukové efekty v podobe svietiacich či blikajúcich svetlometov, húkačiek, sirén, atď. sa pri niektorých modeloch aktivujú pri každej jazde, pri iných sa aktivujú diaľkovým ovládaním.
  • Základné akrobacie umožnia autu či lietadlu otočenie o 360° bez akéhokoľvek pádu.
  • Infračervený bojový systém prináša lúče, ktoré strieľajú až do vzdialenosti niekoľkých metrov.

Nechcete minúť veľa peňazí a chceli by ste vašej ratolesti zaobstarať lacné RC modely? Bazár ponúka zánovný, rozbalený či použitý tovar.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
RC auto –, s náhonom na 4 kolesá, vhodné od 2 rokov
94,90 €

2.
RC auto – chlapčenské, s náhonom na 2 kolesá, mierka: 1:24, typ motora: elektrický jednosmerný, vhodné od 4 rokov
31,90 €

3.
RC auto – dievčenské aj chlapčenské, vhodné od 2 rokov
37,90 €

Ďalšie najpredávanejšie
737 položiek
Ľudová voľba Lacné, ale dobre hodnotené
3,3
Auto na diaľkové ovládanie Overmax rally 2.0.
RC auto – dievčenské aj chlapčenské, vhodné od 2 rokov
37,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAbz04351
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
Overmax RC Hooligan
RC auto – dievčenské aj chlapčenské, funkcie: LED svetlá, nastaviteľné tlmiče a nezávislé zavesenie kolies, s náhonom na 4 kolesá, mierka: 1:10, typ motora: elektrický jednosmerný, olejové tlmiče, vhodné od 4 rokov
152,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAls2184
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
5,0
Mercedes-Benz Arocs sklápač RTR 2,4 GHz
RC truck – s dobou chodu 30 min, zvukové efekty, vhodný od 10 rokov, dosah prenosu 100m, v balení: batéria, diaľkový ovládač, model a nabíjací adaptér, v mierke 1:14, model napája dobíjací akumulátor, ovládanie napájajú 4 batérie typu AA
129,61 €
Na sklade 3 ks u dodávateľa
Objednávací kód: HRAif16443
Pre náročných Kvalita bez kompromisov
4,9 16×
LEGO® 42129 Technic Truck trialové vozidlo Mercedes-Benz Zetros 4 × 4
LEGO stavebnica – pre deti a dospelých, vhodné od 12 rokov, na diaľkové ovládanie, rad LEGO® Technic, rok uvedenia 2021, balenie obsahuje 2129 dielikov
259,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: LO42129
4,7
Auto na diaľkové ovládanie Overmax Monster 3.0.
RC auto –, s náhonom na 4 kolesá, vhodné od 2 rokov
94,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAbz04353
5,0
RC Cars 3 Blesk McQueen
RC auto – dievčenské chlapčenské, mierka: 1:32, dĺžka auta: 14cm, vhodné od 5 rokov
16,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAif3311
3,4
Auto polícia RC 1 : 43
RC auto – chlapčenské, mierka: 7.15277777777778E-02, vhodné od 3 rokov
8,89 €
Na sklade 3 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAbz11336
4,1
Buddy Toys BRC 18.610 Rock Climber červený
RC auto –, s náhonom na 4 kolesá, mierka: 1:18, typ motora: elektrický jednosmerný, vhodné od 6 rokov
33,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAif5389
3,5
Hot Wheels RC Monster Trucks transformujúca sa Rhinomite 1:12
RC auto – chlapčenské, mierka: 1:12, vhodné od 5 rokov
86,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAls3005
3,7
Carrera 160011 Hell Rider (1:16)
RC auto –, mierka: 1:16, vhodné od 6 rokov
40,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: Hramhd41
5,0
Buddy Toys BRC 24.080 RC Hummer H2 27 MHz
RC auto – chlapčenské, mierka: 1:24, vhodné od 6 rokov
Zľavnené -8 %
10,90 € 11,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAb1348
4,5
Buddy Toys BRC 24.060 RC Mercedes-Benz 27 MHz
RC auto – chlapčenské, funkcie: svetelné efekty, s náhonom na 2 kolesá, mierka: 1:24, vhodné od 6 rokov
13,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAb1346
4,8
F-22 Raptor Lietadlo na diaľkové ovládanie Fleg
RC lietadlo – dosah prenosu 100 m, model napája dobíjací akumulátor, ovládač je napájaný 3 kusmi batérií typu AA (nutné dokúpiť), diaľkový ovládač, model a nabíjací adaptér súčasťou balenia, vhodné od 14 rokov
36,90 €
Na sklade 3 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAif14658
5,0
Buddy Toys BRC 24.081 RC Hummer H2 40 MHz
RC auto – chlapčenské, funkcie: svetelné efekty, mierka: 1:24, vhodné od 6 rokov
Zľavnené -8 %
10,90 € 11,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAb1349
3,7
Fleg B-17 Lietadlo na diaľkové ovládanie – army
RC lietadlo – dosah prenosu 100 m, model napája dobíjací akumulátor, ovládač je napájaný 3 kusmi batérií typu AA (nutné dokúpiť), diaľkový ovládač, model a USB kábel súčasťou balenia, vhodné od 14 rokov
64,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAkc03671
1,0
F16 Lietadlo na diaľkové ovládanie Fleg
RC lietadlo – dosah prenosu 100 m, vhodné od 14 rokov
38,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAif14659
4,0
Dickie RC Cars Blesk McQueen Turbo Glow Racers, 2 kanály
RC auto – chlapčenské, s náhonom na 2 kolesá, mierka: 1:24, typ motora: elektrický jednosmerný, vhodné od 4 rokov
31,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAls4503
3,7
Jeep Wrangler JL (1 : 14)
RC auto –, vhodné od 6 rokov
36,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAbz16404
5,0
Teddies Motorový čln do vody RC žltý 2,4 Ghz
RC loď na ovládanie – s dobou chodu 15min, vhodná od 14 rokov, dosah prenosu 50m, v balení: diaľkový ovládač, model, nabíjací adaptér a RC kábel Micro-USB, v mierke 1:47, model napája dobíjací akumulátor, ovládanie napájajú 2 batérie typu AA
35,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAbz32884
4,0
Bager na diaľkové ovládanie, 4 kanále, 13,5 × 6 × 19,5 cm
RC bager na ovládanie – vhodný od 6 rokov, v balení: diaľkový ovládač a model, v mierke 1:64, model napájajú 2 batérie typu AAA, ovládanie napájajú 2 batérie typu AA, batérie nie sú súčasťou balenia
12,70 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAbz07014
4,0
Paw Patrol film 2 Chase na diaľkové ovládanie
RC auto – dievčenské aj chlapčenské, funkcie: preklopenie o 180°, mierka: 1:16, vhodné od 3 rokov
40,90 €
Posledný kus na sklade
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAls1972
5,0
Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse (1 : 18)
RC auto –, vhodné od 6 rokov
27,90 €
Na sklade 3 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAbz16410
3,5
Carrera R/C vrtuľník 501027X Green Chopper II
Vrtuľník na diaľkové ovládanie – s dobou chodu 6min, LED svetlá, vhodný od 8 rokov, dosah prenosu 100m, v balení: diaľkový ovládač, model a USB kábel, model napája dobíjací akumulátor, ovládanie napájajú 2 batérie typu AA, batérie nie sú súčasťou balenia
31,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAkc03672
5,0
Buddy Toys BRC 18.421 Big Foot – bus
RC auto –, funkcie: zvukové efekty a LED svetlá, s náhonom na 2 kolesá, mierka: 1:18, typ motora: elektrický jednosmerný, vhodné od 6 rokov
31,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAbz24605

RC modely

RC modely

V kategórii RC modely máme práve teraz na Alza.sk celkom 737 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné RC modely Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie RC modely Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie RC modely Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii RC modely recenzie
P-DC1-WEB04
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií