Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

AP+ nový vizuál Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

ASUS B150-PRO GAMING / WiFi / AURA

Zobraziť katalóg
ASUS B150-PRO GAMING / WiFi / AURA
5 2 hodnotení
Základná doska Intel B150, DDR4 2133, 1x PCIe x16, SATA III, USB 3.0 Type-C (USB-C), GLAN, WiFi, 7.1ch audio, M.2, DVI, HDMI, mini ITX, sc1151
Kód:  AC958i1h6 Produktové číslo:  90MB0NI1-M0EAY0 Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

ASUS B150-PRO GAMING / WiFi / AURA Predaj skončil

ASUS B150-PRO GAMING / WiFi / AURA

Skvelá základná doska značky ASUS so socketom LGA 1151 a čipsetom Intel B150 je určená pre novú výkonnú generáciu procesorov Skylake, vyrábanú pomocou pokročilej 14 nm technológie. Tento model prekvapí prémiovou kvalitou a tiež spoľahlivou ochranou komponentov. Predovšetkým malé rozmery a možnosti hodné dosky štandardných rozmerov predstavujú ideálnu voľbu na vytváranie výkonnej a zároveň kompaktnej hernej zostavy, využiteľnej ako na hranie hier, tak na prácu s náročným multimediálnym obsahom.

Kľúčové vlastnosti

  • Moderná základná doska pre výkonnú generáciu procesorov Skylake
  • Vhodná pre výkonný herný stroj malých rozmerov, ktorý si ľahko odnesiete na LAN párty
  • Dokonalý nástroj Fan Xpert 2 na riadenie ventilátorov
  • Ohromujúca rýchlosť pripojenia s dual band WiFi AC vybaveným technológiou MU-MIMO
  • Vo výbave nechýba nová rozhranie USB-C a M.2
  • Efektné LED osvetlenie

Zaručená ochrana a úsporná prevádzka

Systém digitálneho napájania DIGI + VRM poskytuje doske správnu úroveň napätia. Elimináciu skratov, ktorých pričinením by mohlo dôjsť k poškodeniu dosky, majú na starosti prestaviteľné poistky zabraňujúce prepätiu. K tomu všetkému sú zadné I/O panely chránené proti korózii. Funkcia Fan Xpert 2 predstavuje dokonalý nástroj na riadenie ventilátorov, ktorý zabezpečuje ich tichšiu a oveľa účinnejšiu prevádzku. Majiteľov skríň s presklenou bočnicou poteší nová technológia LED osvetlenia, ktorú je možné prispôsobiť nielen farebne zo spektra RBG, ale aj rôznymi svetelnými efektmi.

Prvotriedny výkon a rýchly prenos dát

Na poriadnu grafickú kartu čaká jeden slot PCIe x16 tretej generácie, alebo ak vám k práci stačí integrovaná grafická karta procesora Intel, stačí pripojiť HDMI alebo DVI kábel. Maximálna rýchlosť prísunu dát k procesoru pozitívne ovplyvňuje použité pamäťové sloty typu DDR4.


Základná doska je osadená celkom piatimi USB slotmi, z ktorých dva sú USB 3.0 a jeden typu USB-C s extrémnou rýchlosťou prenosu dát až 10 Gb/s. Stačí len pripojiť a užívať si rýchlosť prenosu. Tento model je navyše vybavený integrovaným WiFi prijímačom schopným operovať ako v pásme 2,4 GHz, tak aj v oveľa rýchlejším 5 GHz s maximálnou prenosovou rýchlosťou až 867 Mbit/s.

O ozvučenie sa hravo postará 8-kanálový čip SupremeFX, určený pre tie najlepšie zážitky zo zvuku. Vďaka čistým a hlasným zvukovým efektom si pri hraní hier užijete burácanie bojového poľa, ako keby ste sa nachádzali priamo uprostred herného diania.

Rozhranie M.2 na palube

Pre pevné disky sa na základnej doske nachádzajú 4 × konektory SATA 6 Gb/s. Na pripojenie diskov väčších ako 2 TB disponuje doska softvérovou funkciou Disk Unlocker. Využite tak neobmedzené možností úložného priestoru pre vaše dáta. Unikátny výkon s rýchlosťou prenosu až 32 Gb/s získate pripojením M.2 SSD disku do slotu ktorý nájdete na zadnej strane základnej dosky.

Parametre a špecifikácia

Socket
Intel 1151 Hotovo!
Čipset
Intel B150 Hotovo!
Formát základnej dosky
mITX (Mini ITX) Hotovo!
Základné funkcie
Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, PCI Express 3.0, Serial ATA III, UEFI BIOS, WiFi Hotovo!
Vyhotovenie
DIMM Hotovo!

Socket a čipset

Socket
Intel 1151 Hotovo!
Čipset
Intel B150 Hotovo!

Formát a funkcie

Formát základnej dosky
mITX (Mini ITX) Hotovo!
Základné funkcie
Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, PCI Express 3.0, Serial ATA III, UEFI BIOS, WiFi Hotovo!

Operačná pamäť

Vyhotovenie
DIMM Hotovo!
Typ pamäte
DDR4 Hotovo!
Počet slotov RAM
2 × Hotovo!
Režim zapojenia
Dual-channel Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
2 133 MHz Hotovo!

Rozhranie

Pokročilé funkcie
Chladiče mosfetov Hotovo!
Typ zvukovej karty
SupremeFX Hotovo!
Počet kanálov zvukovej karty
7.1 Hotovo!

Konektory

Externý
DVI, HDMI, Jack, Optical out, PS/2, RJ-45 (LAN), USB 2.0, USB 3.2 Gen 1, USB-C, Wifi konektor Hotovo!
Interný
Front Panel Audio konektor, M.2 Socket, S/PDIF header, Serial ATA III, TPM header, USB 2.0 header, USB 3.0 (3.1 Gen 1) bracket Hotovo!
PCI Express x16
Hotovo!
USB 2.0
Hotovo!
USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0)
Hotovo!
Serial ATA III
Hotovo!
Viac parametrov

ASUS je symbolom rastu taiwanskej ekonomiky. Začiatky spoločnosti sa datujú 2. apríla 1989, keď ako malý výrobca základných dosiek s niekoľkými zamestnancami začal svoju činnosť. Dnes celosvetovo zamestnáva viac ako 12 500 zamestnancov. Jeho produkty nájdeme takmer vo všetkých kategóriách trhu s informačnými technológiami. Produkty spoločnosti v sebe spájajú priaznivú cenu a vysokú kvalitu. Pozornosť ASUSu je zameraná predovšetkým na stolné počítače, notebooky, telefóny, optické mechaniky a komponenty. Vo výrobe základných dosiek je spoločnosť dnes dominantným hráčom na trhu s podielom takmer 40 %.

Poznámka:

Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.


» Všetky základné dosky formátu ITX

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Dobrý den. Potřeboval bych stáhnout ovladače k této desce. Poradíte mi, kde bych je našel? Děkuji. Martin Dlabač

Upozorňuji všechny potenciální kupující, že tato deska má k dnešnímu dni (11.8.2017) ještě stále starý BIOS (verze 4.02), který nepodporuje novější procesory. Pro jejich podporu je nutné nahrát nejnovější 5.01 (k dispozici na webu ASUSu), což ovšem s novým procesorem nelze!!!. Je nutné si nejprve sehnat nějaký procesor podporovaný starým BIOSem (třeba Pentium G4400, který jsem si na Alze půjčil já) a s ním upgrade provést. Po provedení upgrade a osazení nového procesoru již jde vše tak jak má.

Chcel by som sa opytat ci m.2 slot podporuje NVMe ssd. Napriklad tento model https://www.alza.sk/intel-600p-m-2-256gb-ssd-nvme-d4435532.htm

Dobrý deň, Na mojej doske, som si všimol že je horná čast(červená) uchytená 2 úchytmi ale moja má len 1 pričom 2 tento úchyt som našiel na doske ale s odlomenou spodnou časťou. Tá akurát čo to mala držať so spodku dosky. Chcem sa spýtať mám to vrátiť na výmenu alebo to nebude až tak závažný problém. Ďakujem za odpoveď.

Diskusia a poradňa k ASUS B150-PRO GAMING / WiFi / AURA
Príslušenstvo pre ASUS B150-PRO GAMING / WiFi / AURA Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si ASUS B150I-PRO GAMING /WiFi/AURA. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte ASUS B150-PRO GAMING / WiFi / AURA. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte ASUS B150-PRO GAMING / WiFi / AURA. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: ASUS B150I-PRO GAMING WiFi/AURA.
P-DC1-WEB18
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií