Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

AP+ nový vizuál Siguro kuchyňský robot

LifeStraw GO

Zobraziť katalóg
LifeStraw GO
4,5 2 hodnotení
Filtračná fľaša plastová, objem 0.65 l,
Kód:  SPT940 Produktové číslo:  7640144283483

LifeStraw GO

Prestaňte nosiť vodu v PET fľašiach. LifeStraw GO je prenosná fľaša vyvinutá na pitie z akéhokoľvek vodného zdroja (z rybníka, rovnako ako z otvoreného vodného toku, jazera, alebo rieky). Ideálne sa hodí na pešiu turistiku, cestovanie, kempovanie, jazdu na bicykli, a to aj v oblastiach, kde sú vodné zdroje kontaminované a môžu obsahovať zvýšené množstvo baktérií a parazitov. Používatelia si môžu jednoducho nabrať vodu z rieky alebo rybníka do fľaše, uzavrieť skrutkovacie veko a popíjať čistú vodu náustkom cez filter vo fľaši.

Prestížne medzinárodné ocenenie LifeStraw

Reader Digest označil LifeStraw za "Najlepší európsky vynález roka 2008", časopis TIME ho označil za "Najlepší vynález roka 2005" a stanica CNN zaradila LifeStraw medzi 10 najlepších nápadov, ktoré menia svet. LifeStraw získal desiatky prestížnych medzinárodných ocenení.

Mimovládne a humanitárne organizácie poskytujú LifeStraw

Reagujú najmä na mimoriadne svetové udalosti a distribuujú LifeStraw predovšetkým do postihnutých oblastí. V roku 2010 zemetrasenie na Haiti, v roku 2010 záplavy v Pakistane, v roku 2011 záplavy v Thajsku. Napríklad spoločnosť "Aqua for Life" dodala filtre na milión litrov vláde Juhoafrickej republiky, GIZ, USAID a Červenému krížu. Len do Kene, ktorá utrpela dlhodobé suchá dodal Červený kríž filtre pre 3750 školských detí a 6750 domácností. V roku 2015 boli filtre nasadené aj v Rwande.

Transformuje znečistenú vodu na bezpečnú a čistú pitnú vodu

Vnútorná časť filtra LifeStraw sa skladá z veľkého množstva dutých vlákien. Každé vlákno má póry s veľkosťou 0,2 mikrometra, čo je približne päťstokrát menšia veľkosť ako priemer ľudského vlasu. Voda sa nasáva a prechádza úzkymi vláknami, v póroch ktorých sa zachytávajú baktérie, parazitické prvoky a iné nečistoty. Tento čisto fyzikálny spôsob filtrácie mikrobiologicky znečistenej vody neobsahuje žiadne chemické látky, jód ani uhlík.

Voda bez baktérií, bez vírusov a bez parazitických prvokov

LifeStraw využíva pokročilú technológiu mikrofiltračnej membrány, ktorá odstráni až 99,9999 percent baktérií, 99,999 percent vírusov a 99,9 percent parazitických prvokov, ktoré sa bežne vyskytujú vo vode. Produkty LifeStraw zabraňujú ochoreniam zo znečistenej vody, ako je cholera, Cryptosporidium, Cylcosporiasis, hnačka, úplavica, choroby žalúdka a čriev, Giardiasis, Guinea Worm, hepatitída E, brušný týfus a ďalším.

Kľúčové vlastnosti

  • LifeStraw Personal využíva pokročilú technológiu mikrofiltračnej membrány
  • Umožňuje pitie z akéhokoľvek otvoreného vodného zdroja
  • Účinne filtruje baktérie, vírusy a parazitické prvoky tým, že prepúšťa len častice menšie ako 0,2 mikrometra
  • Má jednoduché použitie a je ideálna na cestovanie a pre ľudí v oblastiach prírodných katastrof
  • LifeStraw úspešne prešla prísnymi testami v medzinárodnom meradle a certifikáciou podľa štandardov SABS
  • LifeStraw získala desiatky významných prestížnych medzinárodných ocenení
  • LifeStraw GO váži len 225 gramov, má objem 0,65 litra a priemer 8 cm
  • Fľaša je vyrobená z odolného plastu Tritan - BPA Free a vybavená karabínkou

Použitie a skladovanie

Jednoducho pite cez filter LifeStraw a po použití filter vyfúknite vzduchom, aby sa vyplavili nečistoty. Pred prvým použitím alebo kedykoľvek je filter úplne suchý, ponorte oba konce do čistej vody (náustok zložte a nechajte bokom, pretože musí zostať suchý) a podržte pod hladinou 20 sekúnd, aby mohla voda pretiecť celým filtrom. Potom piatimi dúškami nasajte vodu zo strany náustku. Pri návrate z výletu či z cesty pred uskladnením produktu LifeStraw prepláchnite filter pod tečúcou vodou na oboch koncoch a nechajte vyschnúť.

Parametre a špecifikácia

Objem
0,65 l Hotovo!
Športové aktivity
Turistika Hotovo!
Materiál
Plast Hotovo!
Farba
Čierna, Modrá Hotovo!
Typ
Fľaša s filtrom Hotovo!

Objem

Objem
0,65 l Hotovo!

Športové aktivity

Športové aktivity
Turistika Hotovo!

Materiál

Materiál
Plast Hotovo!

Farba

Farba
Čierna, Modrá Hotovo!

Typ

Typ
Fľaša s filtrom Hotovo!

Výkon

Životnosť
1 000 l Hotovo!
Viac parametrov
Poznámka:

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Dobrý den. Mám tento filtr a potřebuji k němu zakoupit jen nový vnitřní filtr... ne plastovou lahev.. dá se toto koupit samostatně? Děkuji RR

Dobrý den, rád bych věděl jak jste přišli na to, že tento filtr vyčistí vodu i od virů. Viry mají daleko menší velikost než jsou póry daného filtru. Filtr tudiž zabraňuje průchodu pouze bakteriím (a to velice dobře).

Diskusia a poradňa k LifeStraw GO
Príslušenstvo pre LifeStraw GO Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si LifeStraw GO. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: LifeStraw GO.
P-DC1-WEB17
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií