AlzaPlus+ sport Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Skladacie kolobežky

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Určenie
Pre dospelých
(38)
Pre deti
(115)
Nosnosť
20 kg
120 kg
-
Farba
Antracitová
(2)
Biela
(13)
Bronzová
(1)
Čierna
(52)
Červená
(11)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Skladacie kolobežky sú veľmi ľahké a dajú sa jednoducho a rýchlo zložiť. Vďaka tomu vám poslúžia ako veľmi praktický prostriedok na presun po meste. Nielen podľa veľkosti rozlišujeme modely pre deti a dospelých. Komu sa nechce šliapať, ten ocení elektrokolobežky s akumulátorom. Chcete poradiť s výberom?

Pokračovať

Skladacia kolobežka – do mesta ideálny parťák

Do mesta je najlepšia skladacia kolobežka. Možno trochu pripomína detskú hračku, ale jej minimálna hmotnosť a rozmery a hlavne možnosť jednoduchého a rýchleho zloženia z nej robia perfektný dopravný prostriedok do rušných ulíc. Skladacie kolobežky sa zmestia do kufra auta a pustia vás s nimi do električky. A navyše na nich spálite aj nejaké tie kalórie.

  • Minimálna hmotnosť
  • Rýchle a jednoduché zloženie
  • Ideálne na krátke vzdialenosti
  • Udržia vás fit

i

Skladacia kolobežka je ideálna na takzvané posledné kilometre, ktoré by ste od auta, vlaku a podobne inak k cieľu museli zdolávať pešo.

Skladacia kolobežka pre deti aj dospelých – aké typy nájdete v ponuke?

Skladacia kolobežka môže mať rôznu veľkosť a nosnosť, závislú od toho, či je určená pre malých či veľkýh jazdcov. Kolobežky pre dospelých majú často nafukovacie kolesá. Medzi modelmi pre najmenších nájdete aj detské odrážacie trojkolesové kolobežky. Pre tých, ktorí hľadajú naozaj praktický prostriedok na presúvanie sa po meste, sú tu potom skladacie elektrokolobežky.

Medzi ďalšie výhody skladacej kolobežky do mesta okrem rozmerov nesporne patrí aj prívetivá cena. Základné modely vás vyjdú na desiatky eur.

Skladacia kolobežka – podľa čoho ju vyberať?

Skladacia kolobežka je tvorená z troch základných častí: z rámu s nášľapom, riadidiel a koliesok. Na každú z nich by ste sa mali pri výbere zamerať, rovnako ako na jej nosnosť a hmotnosť.

Akú môže mať skladacia kolobežka nosnosť? 120 kg neuvezie každá

Nosnosť sa pohybuje spravidla medzi 20 – 120 kg v závislosti od určenia. Pre dospelých sa rozhodne oplatia pevnejšie skladacie kolobežky. Nosnosť 120 kg vám zaručí maximálnu odolnosť aj pri tvrdšom zaobchádzaní.

i

Koľko toho skladaci kolobežky uvezú výrazne závisí od materiálu rámu. Ten môže byť hliníkový, oceľový a pri detských modeloch napríklad aj plastový. Najvyššiu nosnosť mávajú kolobežky na freestyle (pre deti), ktoré sú priamo určené na skákanie a podobné vyvádzanie.

A ako ťažká môže samotná skladacia kolobežka byť?

Vzhľadom na to, že skladacia kolobežka má byť čo najkompaktnejšia, je hmotnosť jedným z najdôležitejších parametrov. Opäť veľmi záleží na určení. Malé kolobežky pre deti budú samozrejme ľahšie. Aj tie najrobustnejšie modely ale spravidla nepresiahnu príjemných 5 kg, takže sa rozhodne neprenesú.

Skladacia kolobežka s popruhom sa ľahko prenáša.

Veľkosť nášľapu skladacej kolobežky je dôležitá pre celkový komfort pri jazde

Tým najmenej zohľadňovaným kritériom pri výbere skladacej kolobežky je veľkosť nášľapu (stúpadlá). A pritom tá zohráva pri jazde zásadnú úlohu. Na príliš krátky a úzky nášľap nedáte pohodlne obe nohy a kolobežka skladacia bude vratká.

  • Dĺžka nášľapu skladacej kolobežky pre dospelých by mala byť ideálne 40 cm.
  • Optimálna šírka nášľapu je potom cca 11 cm.
  • Čím nižší nášľap bude, tým ľahšie sa vám bude odrážať. Najlepšia výška je okolo 5 cm.

Aby sa skladacia kolobežka dala dobre ovládať, musí mať správne nastavené riadidlá

Správna výška riadidiel zaručí, že skladacia kolobežka sa bude pri jazde dobre ovládať. V prípade detských modelov si postrážte minimálnu aj maximálnu výšku riadidiel, nech máte istotu, že pre dieťa nebudú riadidlá o chvíľu príliš nízko.

Optimálna výška riadidiel pre bežnú jazdu

Výška jazdca Výška riadidiel
100 – 110 cm 50 cm
110 – 120 cm 55 cm
120 – 130 cm 60 cm
130 – 140 cm 65 cm
140 – 150 cm 70 cm
150 – 160 cm 75 cm
160 – 170 cm 80 cm
170 – 180 cm 85 cm
180 – 190 cm 90 cm
190 – 200 cm 95 cm

Ako nájsť tie najlepšie skladacie kolobežky? Recenzie zákazníkov sú tým najúprimnejším zdrojom informácií.

Pri výbere skladacej kolobežky zohľadnite aj veľkosť a materiál koliesok

Okrem veľkosti a materiálu rámu je zásadná aj veľkosť a materiál koliesok. Skladacie kolobežky s veľkými kolesami idú rýchlejšie, ale horšie sa ovládajú. Pre začiatočníkov je preto lepšie voliť skôr menšie kolieska. Tie bývajú najčastejšie vyrobené z gumy či polyuretánu rôznej tvrdosti:

  • Tvrdé kolieska (88A a vyššie) idú rýchlejšie, ale silnejšie prenášajú vibrácie.
  • Mäkké kolieska (86A a nižšie) sú príjemnejšie na drsnejšom teréne.

Skladacia kolobežka s nafukovacími kolesami má na nerovnom teréne najlepšie jazdné vlastnosti. Pneumatiky sa oplatia aj pri zdolávaní väčších vzdialeností.

Pre plynulú jazdu vašej skladacej kolobežky sú určujúce ložiská

Typ ložísk zásadne rozhoduje o rýchlosti skladacej kolobežky. Označujú sa skratkou ABEC, ktorá pomocou číselnej stupnice udáva presnosť ich výroby. Čím vyššie číslo je, tým hladšie sa kolieska budú točiť.

  • Lacná skladacia kolobežka môže mať ložiská ABEC 3 či 5.
  • Športové kolobežky budú mať najkvalitnejšie ložiská ABEC 9.

?

Môže byť skladacia kolobežka odpružená?

Prečo by nie? Skladacie modely nájdete aj v kategórii terénne kolobežky. Tie sú lepšie prispôsobené pre jazdu mimo cesty. Okrem odpruženej vidlice mávajú celkovo pevnejšiu konštrukciu, spravidla o niečo väčšie predné koliesko a širší blatník. Výhodou je aj predná brzda.

Ak vám skladacia kolobežka nestačí, sadnite na elektroskúter

Existuje do mesta ešte niečo vhodnejšie než skladacia kolobežka? Dospelý vodič môže na každodenné premiestňovanie sa voliť aj skúter. Elekroskútre sú už plnohodnotné dopravné prostriedky, s ktorými vás pustia aj na cesty.

Viete, kde sa dá zohnať lacná skladacia kolobežka? Bazár rozhodne stojí za to navštíviť. Skrýva použité, zánovné, ale aj len rozbalené kúsky.

Skladacia kolobežka s ručnou brzdou pre lepšie ovládanie v divokých uliciach mesta

Skladacia kolobežka s ručnou brzdou ponúka oproti modelu s bežnou nášľapnou brzdou na zadnom kolese lepšiu koordináciu jazdy v ostrých zákrutách a úzkych uličkách. Brzdenie korigujete rukou a vaše nohy tak môžu pevne stáť na stúpadlách a vy len tak nestratíte rovnováhu.

Aj dizajn hrá úlohu. Skladacie kolobežky potešia širokým výberom

Skladacie kolobežky sú k dispozícii v mnohých rôznych vzhľadoch. Detská skladacia kolobežka môže byť vyhotovená vo veselých farbách, alebo ju rovno môžu zdobiť motívy obľúbenej rozprávkovej postavičky vašej ratolesti. Ani skladacie kolobežky pre dospelých nezostávajú pozadu. Vyberať môžete z najrôznejších farieb a rozhodne sa nemusíte držať klasickej čiernej či striebornej. Vaša nová skladacia kolobežka môže byť pokojne ružová, žltá, zelená alebo fialová.

Skladacie kolobežky často zdobia aj originálne motívy, medzi ktorými si vyberú dámy aj páni.

Skladacia kolobežka pre dieťa je často prvou voľbou

Ak vyberáte kolobežku pre dieťa, skladacia kolobežka je najpraktickejším variantom. Jej obstarávacie náklady sú pomerne nízke, a pokiaľ má nastaviteľnú výšku riadidiel, porastie spolu s dieťaťom a bude mu slúžiť aj niekoľko rokov. Oproti robustnejším športovým kolobežkám ponúka skladací variant aj nižšiu hmotnosť, jednoduchšiu ovládateľnosť a nie je tak rýchla, takže je pre bezpečné zoznámenie dieťaťa s jazdou na kolobežke jednoznačne ideálna.

i

Pre najmenšie deti sú určené kolobežky s tromi kolesami. Tie sú väčšinou tiež skladacie a poskytujú vyššiu stabilitu. Hodia sa pre deti už od dvoch rokov.

Bezpečnosť na prvom mieste. Aj pri jazde na skladacej kolobežke dbajte na predpisy

Aj keď sa to na prvý pohľad nemusí zdať, aj jazda na kolobežke môže byť nebezpečná. Preto pre ňu platia rovnaké pravidlá ako pre bicykel. Deti mladšie ako 18 rokov musia jazdiť s ochrannou helmou, tá by však mala byť samozrejmosťou aj pre dospelých. Pre deti a začiatočníkov sú vhodné aj chrániče lakťov a kolien, pri dlhších jazdách oceníte aj rukavice, ktoré zabránia vzniku odrenín.

Pozrite sa na ochranné prilby a jazdite na kolobežke bezpečnejšie. Vďaka rozmanitej ponuke ľahko vyberiete helmu, ktorá bude s kolobežkou ladiť.

Ako jazdiť na skladacej kolobežke

Jazda na kolobežke, a obzvlášť na tej skladacej, sa síce zdá jednoduchá, ale je potrebné vedieť, ako na to. Pri jazde zapájate veľa svalov a napríklad pri jazde s rýchlosťou 18 km/h spálite až 0,76 kJ na jeden kilogram svojej hmotnosti. Aby ale boli aj dlhšie cesty na skladacej kolobežke komfortné a zbytočne ste nepreťažovali svoj pohybový aparát, treba dodržiavať zásady správnej jazdy. Aké sú to?

  • Pri jazde pravidelne striedajte nohy, aby ste predišli neúmernému zaťaženiu jednej polovice tela.
  • Postoj na kolobežke by mal byť uvoľnený a pohodlný. Nohu pokladajte na stúpadlo celým chodidlom.
  • Ak to skladacia kolobežka umožňuje, nastavte si optimálnu výšku riadidiel vzhľadom na výšku vašej postavy.
  • Odraz by mal byť uvoľnený, pružný a bez napätia v lakťoch. Pri jazde do kopca sa odrážajte častejšie.
  • Po odraze vydržte čo najdlhšie v pozícii „holubičky“, teda s nohou natiahnutou dozadu a nechajte sa viesť.
  • Pri brzdení znížte svoje ťažisko a nakloňte sa mierne dozadu, brzdenie tak bude efektívnejšie a plynulejšie. Ak máte skladaciu kolobežku s prednou brzdou, zabránite tým aj prípadnému prevrhnutiu.
Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Lionelo Luca White / Orange Na sklade 2 ks
Detská kolobežka s nosnosťou do 100kg, skladacia, výška riadidiel 82–92 cm, hmotnosť 4kg
48,90 €

2.
Lionelo Luca Black / Graphite Na sklade > 5 ks
Detská kolobežka s nosnosťou do 100kg, skladacia, výška riadidiel 82–92 cm, hmotnosť 4kg
48,90 €

3.
QKIDS WEISS modrá Na sklade 2 ks
Detská kolobežka s nosnosťou do 100kg, skladacia, výška riadidiel 82–100 cm, rám: hliníkový, hmotnosť 3.5kg
47,90 €

Ďalšie najpredávanejšie
127 položiek
Ľudová voľba Lacné, ale dobre hodnotené
Lionelo Luca Black / Graphite - Detská kolobežka Varianty
3,7
Lionelo Luca Black / Graphite
Detská kolobežka s nosnosťou do 100kg, skladacia, výška riadidiel 82–92 cm, hmotnosť 4kg
48,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: HRAls1106
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
Razor A5 Air – strieborná - Skladacia kolobežka Varianty
4,6 34×
Razor A5 Air – strieborná
Skladacia kolobežka – hmotnosť 6000g, nosnosť 100kg, veľkosť koliesok: 250mm, výška riadidiel 78cm–100cm, ložiská ABEC 5, materiál: hliník/oceľ, vhodná od 8 rokov
105,95 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SPTkn0644s
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
Razor A5 Air – čierna - Skladacia kolobežka Varianty
4,6 34×
Razor A5 Air – čierna
Skladacia kolobežka – rozmery kolies 200mm, nosnosť 100kg, hmotnosť 5.1kg
105,95 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SPTkn0644
Pre náročných Kvalita bez kompromisov
Micro Black - Skladacia kolobežka Varianty
4,4
Micro Black
Skladacia kolobežka , nosnosť 100kg, max. výška riadidiel 103 cm, materiál rámu: hliníkový, nášľapná brzda, hmotnosť 4.7kg
196,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: SPTm0173
Evo Flexi Scooter Blue 145 mm - Skladacia kolobežka Varianty
4,0
Evo Flexi Scooter Blue 145 mm
Skladacia kolobežka s popruhom na prenášanie, nosnosť 100kg, max. výška riadidiel 93 cm, materiál rámu: oceľový, nášľapná brzda, hmotnosť 3.9kg
59,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SPTevo03
Evo Flexi Scooter Red 145 mm - Skladacia kolobežka Varianty
4,0
Evo Flexi Scooter Red 145 mm
Skladacia kolobežka s popruhom na prenášanie, nosnosť 100kg, max. výška riadidiel 93 cm, materiál rámu: oceľový, nášľapná brzda, hmotnosť 3.9kg
59,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SPTevo04
Lionelo Timmy Pink Rose - Detská kolobežka Varianty
5,0
Lionelo Timmy Pink Rose
Detská kolobežka pre deti od 3 rokov, skladacia, trojkolesová, nosnosť 50kg, výška riadidiel 64–76 cm, rám: hliníkový/oceľový, hmotnosť 3kg
42,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: HRAls2497
MoMi VIVIO čierna - Detská kolobežka Varianty
3,5
MoMi VIVIO čierna
Detská kolobežka s nosnosťou do 50kg, skladacia, trojkolesová, výška riadidiel 67–81 cm, rám: hliníkový/oceľový, hmotnosť 2.6kg
46,90 €
Posledný kus na sklade
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: BABY18810
Lionelo Timmy Green Lime - Detská kolobežka Varianty
5,0
Lionelo Timmy Green Lime
Detská kolobežka pre deti od 3 rokov, skladacia, trojkolesová, nosnosť 50kg, výška riadidiel 64–76 cm, rám: hliníkový/oceľový, hmotnosť 3kg
38,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAls2495
QKIDS FLO alumínium čierna - Detská kolobežka Varianty
4,7
QKIDS FLO alumínium čierna
Detská kolobežka , skladacia, výška riadidiel 64–79 cm, rám: hliníkový, hmotnosť 1.8kg
32,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: BABY18801
MoMi VIVIO oranžová - Detská kolobežka Varianty
3,5
MoMi VIVIO oranžová
Detská kolobežka s nosnosťou do 50kg, skladacia, trojkolesová, výška riadidiel 67–81 cm, rám: hliníkový/oceľový, hmotnosť 2.6kg
43,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: BABY18811
MoMi Kiuru čierna - Detská kolobežka Varianty
5,0
MoMi Kiuru čierna
Detská kolobežka pre deti od 3 rokov, skladacia, nosnosť 50kg, výška riadidiel 71–81 cm, hmotnosť 2.3kg
31,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAls1898
MoMi Kiuru modrá - Detská kolobežka Varianty
5,0
MoMi Kiuru modrá
Detská kolobežka pre deti od 3 rokov, skladacia, nosnosť 50kg, výška riadidiel 71–81 cm, hmotnosť 2.3kg
30,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAls1899
Lionelo Timmy Orange Black - Detská kolobežka Varianty
5,0
Lionelo Timmy Orange Black
Detská kolobežka pre deti od 3 rokov, skladacia, trojkolesová, nosnosť 50kg, výška riadidiel 64–76 cm, rám: hliníkový/oceľový, hmotnosť 3kg
42,90 €
Na sklade 3 ks
Objednávací kód: HRAls2496
QKIDS FLO alumínium modro-biela - Detská kolobežka Varianty
4,7
QKIDS FLO alumínium modro-biela
Detská kolobežka , skladacia, výška riadidiel 64–79 cm, rám: hliníkový, hmotnosť 1.8kg
32,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: BABY18803
MoMi Kiuru ružová - Detská kolobežka Varianty
5,0
MoMi Kiuru ružová
Detská kolobežka pre deti od 3 rokov, skladacia, nosnosť 50kg, výška riadidiel 71–81 cm, hmotnosť 2.3kg
30,90 €
Na sklade 3 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAls1900
QKIDS FLO alumínium modrá - Detská kolobežka Varianty
4,7
QKIDS FLO alumínium modrá
Detská kolobežka , skladacia, výška riadidiel 64–79 cm, rám: hliníkový, hmotnosť 1.8kg
33,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: BABY18802
QKIDS WEISS čierno-ružová - Detská kolobežka Varianty
2,8
QKIDS WEISS čierno-ružová
Detská kolobežka s nosnosťou do 100kg, skladacia, výška riadidiel 82–100 cm, rám: hliníkový, hmotnosť 3.5kg
45,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: BABY18807
QKIDS WEISS modrá - Detská kolobežka Varianty
2,8
QKIDS WEISS modrá
Detská kolobežka s nosnosťou do 100kg, skladacia, výška riadidiel 82–100 cm, rám: hliníkový, hmotnosť 3.5kg
47,90 €
Na sklade 2 ks
Objednávací kód: BABY18805
QKIDS WEISS sivá - Skladacia kolobežka Varianty
2,8
QKIDS WEISS sivá
Skladacia kolobežka , nosnosť 100kg, max. výška riadidiel 100 cm, materiál rámu: hliníkový, nášľapná brzda, hmotnosť 3.5kg
46,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: BABY18808
PROFILITE Scooter Big Green
Detská kolobežka pre deti od 5 rokov, skladacia, trojkolesová, nosnosť 60kg, výška riadidiel 75–88 cm, rám: hliníkový a plastový, hmotnosť 2.4kg
29,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SPTkolb039
4,0
Evo Flexi Scooter Red 145 mm
Skladacia kolobežka s popruhom na prenášanie, nosnosť 100kg, max. výška riadidiel 93 cm, materiál rámu: oceľový, nášľapná brzda, hmotnosť 3.9kg
56,90 €
Rozbalené
Objednávací kód: SPTevo04
Micro Suspension - Skladacia kolobežka Varianty
5,0
Micro Suspension
Skladacia kolobežka , nosnosť 100kg, max. výška riadidiel 84 cm, hmotnosť 6.1kg
211,97 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SPTm0171
Micro Speed+ Mint - Skladacia kolobežka Varianty
4,0
Micro Speed+ Mint
Skladacia kolobežka , nosnosť 100kg, max. výška riadidiel 96 cm, materiál rámu: hliníkový, nášľapná brzda, hmotnosť 3.75kg
173,11 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SPTbd0087

Skladacie kolobežky

inteligentný zámokSmart zámok Pealock 2 spoľahlivo ochráni vašu športovú výbavu Smart zámok Pealock 2 je kompletne českým produktom, ktorý spoľahlivo ochráni vašu športovú výbavu. A rozhodne nielen to. Čo všetko ponúkne?
Jazda na kolobežke je nielen praktický spôsob premiestňovania, ale tiež skvelá činnosť na efektívne chudnutie. Je však dôležité zvládnuť základnú techniku. Ako na to, vám poradíme v tomto článku. Dočítate sa napríklad aj o tom, ako si kolobežku správne prispôsobiť.

Skladacie kolobežky

V kategórii Skladacie kolobežky máme práve teraz na Alza.sk celkom 125 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné skladacie kolobežky Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie skladacie kolobežky Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie skladacie kolobežky Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii skladacie kolobežky recenzie
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií