Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Barebone PC

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Kapacita úložiska (HDD + SSD)
64 GB
512 GB
- 0,06 TB 0,51 TB
Typ úložiska
SSD
(6)
Flash
(1)
Bez úložiska
(12)
Veľkosť operačnej pamäte RAM
4 GB
16 GB
-
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Barebone PC je označenie pre počítače, ktoré sa dodávajú ako stavebnice. Vo vnútri majú obvykle len základnú dosku a procesor – zvyšok je na vás. Aké výhody zostava barebone PC má a za akých okolností ju využijete? Poradíme vám, či je barebone tá pravá voľba.

Pokračovať

Čo je barebone PC

Barebone PC predstavuje predvolenú platformu, ktorú si môžete upraviť podľa vlastných potrieb a preferencií. Táto možnosť je obzvlášť lákavá pre fanúšikov počítačov, ktorí chcú mať kontrolu nad každým aspektom svojho systému, od výberu procesora až po typ pamäte RAM. S barebone PC si môžete zostaviť počítač, ktorý dokonale zodpovedá vašim požiadavkám, či už ide o výkon, estetiku, alebo rozpočet.

Hľadáte to najlepšie mini PC? Pozrite sa na barebone PC podľa hodnotenia zákazníkov.

Barebone PC a jeho dôležité vlastnosti

Barebone PC je základná zostava počítača, ktorá zahŕňa skriňu, základnú dosku a napájací zdroj. Používatelia si potom sami dopĺňajú ďalšie komponenty ako procesor, operačnú pamäť RAM, pevný disk či grafickú kartu. Toto riešenie umožňuje vysokú mieru personalizácie a optimalizácie počítača pre špecifické potreby, ako je hranie hier, práca alebo multimediálne využitie. Aké sú najdôležitejšie prednosti barebone počítačov a prečo by ste si mali barebone PC vybrať?

  • PC barebone s minimálnymi rozmermi porovnateľnými s knihou ponúkajú neuveriteľnú flexibilitu v umiestnení. Tento kompaktný formát umožňuje ich ľahké začlenenie do malých pracovných priestorov, obývacích izieb alebo dokonca aj na cestách. Ak chcete ušetriť miesto, ide o ideálnu voľbu.
  • Úsporná prevádzka barebone PC je daná ich nízkymi nárokmi na výkon, čo je kľúčové pre používateľov hľadajúcich energeticky efektívne riešenie. Vlastnosť je obzvlášť príťažlivá pre firemné prostredie a domácnosti, kde je dôležité znížiť spotrebu energie. Zároveň to prispieva k šetrnosti k životnému prostrediu.
  • Variabilná konfigurácia barebone PC poskytuje používateľom slobodu vo výbere kľúčových komponentov, ako je napríklad operačná pamäť či pevný disk. Môžete si zostaviť systém presne podľa rozpočtu a potrieb, či už ide o výkon na hranie hier, prácu s multimédiami, alebo len na bežné používanie.

i

Čo ponúka barebone PC s chipsetom Intel?

Barebone PC s Intel chipsetom ponúka kombináciu vysokého výkonu, spoľahlivosti a kompatibility so širokým spektrom komponentov. Chipset Intel, ktorý je základnou súčasťou základnej dosky, zaisťuje efektívnu komunikáciu medzi procesorom, grafickou kartou a ďalšími periférnymi zariadeniami. Používatelia tak môžu očakávať plynulý chod systému a vynikajúci výkon.

Barebone PC ASUS
ASUS

Barebone PC Intel
Intel

Kedy sa hodí kompletná zostava barebone PC?

Barebone PC sú vďaka svojim rozmerom a nízkej spotrebe ideálne pre firmy ako efektívne kancelárske počítače. Okrem toho nájdu využitie ale aj inde.

  • PC zostava barebone je ideálna na základné kancelárske úlohy, ako je písanie dokumentov, prehliadanie internetu a emailová komunikácia. Vďaka svojej kompaktnosti a úspornosti sa hodí do malých pracovných priestorov, kde je dôležitá nenápadnosť a nízka spotreba energie.
  • Barebone PC sú vynikajúce na prezentáciu produktov a informácií zákazníkom v obchodoch. Môžu byť pripojené k dotykovým obrazovkám alebo interaktívnym kioskom, kde môžu počítače efektívne poskytovať rôzne informácie.
  • Mini PC barebone možno použiť ako efektívne riešenie pre malé servery. Ich kompaktná veľkosť a schopnosť spracovávať niekoľko služieb súčasne z nich robia ideálnu voľbu pre malé a stredné podniky na hosting webových stránok, ukladanie dát alebo napríklad správu tlače (printserver).
  • Vďaka svojej schopnosti prehrávať videá s vysokým rozlíšením a podpore rôznych audio a video formátov sú barebone PC výbornou voľbou pre domáce kino. Môžu byť pripojené k televízoru a reproduktorom na streamovanie filmov, hudby a ďalšieho multimediálneho obsahu.

i

PC barebone ponúkajú univerzálnejšie využitie ako napríklad domáce NAS, ktoré väčšinou nepoužívajú klasický operačný systém, a klasické úlohy na nich preto nie je možné vykonávať. Oproti tomu PC zostava barebone zastane funkciu celého počítača.

Aký mini PC vybrať – barebone, alebo HTPC?

HTPC (Home Theater Personal Computer) je špecializované mini PC navrhnuté na prehrávanie médií a integráciu do domáceho kina. Pri výbere medzi HTPC a barebone PC zvážte účel použitia: HTPC je optimalizované pre multimediálnu zábavu, ponúka väčšiu kapacitu na ukladanie filmov a podporuje vysoké rozlíšenie videa. Barebone PC je naopak viac univerzálny a konfigurovateľný, vhodný na rôzne účely od kancelárskej práce, skladovanie dôležitých dát až po hranie hier.

Niektoré barebone PC disponujú okrem základnej dosky a procesora navyše aj úložiskom a operačnou pamäťou. Na vlastnosti týchto komponentov sa môžete pozrieť do parametrického filtra, ktorý nájdete v ľavej časti rozhrania nášho obchodu.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
19 položiek

Barebone PC

Barebone PC

V kategórii Barebone PC máme práve teraz na Alza.sk celkom 19 produktov.

Barebone PC – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné barebone PC Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie barebone PC Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii barebone PC recenzie
P-DC1-WEB17
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií