Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

AlzaBoxy Q1 Aplikace

Sporáky

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Typ varnej dosky
Indukčná
(28)
Sklokeramická
(60)
Plynová
(58)
Liatinová
(3)
Typ rúry
Elektrická
(144)
Plynová
(4)
Počet platničiek
3
5
-
Objem rúry
38 l
105 l
-
Vysúvanie plechu
Teleskopické
(69)
Závesné rošty
(42)
Prelisy
(36)
Príkon
1,85 kW
11 kW
-
Sieťový kábel
Áno, bez zástrčky
(48)
Áno, so zástrčkou
(13)
Nie
(71)
Farba
Béžová
(1)
Biela
(68)
Čierna
(15)
Antikoro
(60)
Slonová kosť
(2)
Strieborná
(7)
Šírka
50 cm
90 cm
-
Najnovšie objednávky

Kuchynské sporáky v sebe kombinujú varnú dosku a rúru na pečenie, preto je pri ich výbere potrebné dôkladne zvážiť preferované spôsoby varenia a pečenia. Vyberať môžete hneď z niekoľkých typov. Bude pre vás lepší elektrický, plynový alebo kombinovaný sporák? A na čo všetko sa pri výbere zamerať? Kľúčom je zvážiť, aké funkcie a programy vám môžu uľahčiť varenie, a či preferujete rýchlu indukciu alebo tradičné pečenie na plyn.

Pokračovať

Čo je kuchynský sporák?

Pýtate sa, čo je to kuchynský sporák? Sporák je nenahraditeľným kuchynským spotrebičom, ktorý slúži na varenie a pečenie potravín. Tento multifunkčný prístroj typicky kombinuje varnú dosku s jednou alebo viacerými rúrami, čo umožňuje súčasnú prípravu rôznych jedál. Varné dosky môžu byť plynové, elektrické alebo indukčné, každý typ má svoje špecifické vlastnosti. Kuchynské sporáky sú stredobodom kuchyne, kde sa pripravujú pokrmy na každý deň aj špeciálne príležitosti. Či už je váš sporák plynový alebo preferujete moderný indukčný model, jeho hlavnou úlohou je poskytovať konzistentné a kontrolovateľné teplo na varenie a pečenie.

A kedy bol vynájdený? Prvý sporák, vynález Benjamina Franklina, sa objavil už v roku 1740, ale bol určený iba na ohrievanie jedla. Okolo roku 1800 potom Benjamin Thompson postavil sporák umožňujúci aj varenie, ktorý sa však pre svoje rozmery nehodil do bežných kuchýň.

Kuchynský sporák s rúrou môže byť voľne stojaci aj vstavaný

Hoci dnešná doba praje skôr vstavaným kuchynským spotrebičom, klasický voľne stojaci kuchynský sporák s rúrou z módy rozhodne nevychádza. Využívať ho môžete v každej kuchyni a vyberať je možné zo všetkých typov ohrevu. Na svoje si prídete, aj keď vstavané spotrebiče preferujete, pretože výrobcovia ponúkajú kombinácie varných dosiek a rúr, ktoré teda slúžia ako vstavané kuchynské sporáky. Moderné sporáky potešia aj bohatou programovou ponukou a podareným dizajnom.

Vyberáte kuchynský sporák? Ujasnite si, aký typ pre vás bude najlepší

Typ sporáka je najdôležitejším aspektom výberu. Vyberať môžete zo všetkých kombinácií varných dosiek a rúr. Rozhodnutie medzi plynovým, elektrickým, alebo kombinovaným modelom by malo byť založené na vašich kulinárskych preferenciách a možnostiach pripojenia vo vašej kuchyni. Dôležité je tiež zvážiť funkcie, ako sú samočistiace rúry, grily, alebo špeciálne programy na pečenie, ktoré môžu varenie a pečenie uľahčiť.

Kombinovaný kuchynský sporák spája plynovú dosku s elektrickou rúrou

Kombinovaný kuchynský sporák je ideálny pre tých, ktorí radi varia na plyne, a zároveň preferujú elektrickú rúru. Varenie na plynovej doske je rýchle, pohodlné a úsporné a pečenie v elektrickej rúre vám potom umožní používať prednastavené programy a funkcie pre tie najlepšie výsledky. Také kuchynské sporáky ponúkajú flexibilitu v príprave rôznorodých jedál a sú vhodné pre kuchárov, ktorí chcú kombinovať tradičné a moderné metódy varenia pre dokonalé gastronomické zážitky.

  • Najobľúbenejší typ sporáka.
  • Presná regulácia plameňa a okamžitý ohrev pri varení.
  • Minimálne zvyškové teplo.
  • Nutnosť plynovej prípojky.
  • Náročnejšia údržba varnej dosky.

Elektrický kuchynský sporák poteší jednoduchou údržbou

Elektrický kuchynský sporák využíva elektrickú varnú dosku aj elektrickú rúru. Ponúka mnoho funkcií ako pre rúru, tak aj pre varnú dosku, takže prípravu jedál výrazne uľahčuje. Elektrické sporáky sú k dispozícii so sklokeramickými, indukčnými a liatinovými varnými doskami a ich súčasťou môže byť ako klasická, tak aj teplovzdušná rúra. Tieto sporáky sú ideálne pre tých, ktorí hľadajú jednoduchosť údržby a precíznu kontrolu teploty.

  • Sklokeramický sporák využíva vykurovaciu špirálu, ktorá nahreje varnú zónu (platničku) a z nej sa dotykom prenáša teplo na dno nádoby. Použiť naň možno akýkoľvek riad, jeho prevádzka je ale kvôli pomalšiemu ohrevu a zvyškovému teplu energeticky náročnejšia.
  • Indukčný sporák funguje na princípe elektromagnetickej indukcie, takže teplo nevzniká na varnej doske, ale priamo v nádobe. Je energeticky úsporný, okamžite reaguje na zmenu teploty, ale použiť naň možno iba riad s magnetickým dnom.
  • Liatinový sporák je najstarším a tiež najlacnejším typom. Je energeticky náročný, pomaly reaguje na zmenu teploty a horšie sa udržuje v čistote. Liatinová doska je však vďaka nízkej cene ideálnym riešením napríklad na chalupu či študentské internáty.
  • Elektrická rúra ponúka mnoho programov a funkcií.
  • Jednoduchá údržba a jednoduché ovládanie.
  • Výber z troch druhov varných dosiek.
  • Vyššia energetická náročnosť.
  • Vyššia cena.

Sporák do kuchyne so sklokeramickou doskou prináša moderný dizajn a jednoduchú údržbu do každej kuchyne, vďaka svojmu hladkému povrchu a rýchlej reakcii na zmeny teploty umožňuje efektívne a presné varenie.

Plynový kuchynský sporák je ideálny pre tých, ktorí viac varia, než pečú

Plynový kuchynský sporák využíva plyn pri varení aj pečení. Keďže ale plynová rúra neponúka také dobré vlastnosti na pečenie ako elektrická a dochádza v nej k nerovnomernej distribúcii tepla, tento typ sporáka sa viac hodí pre tých, ktorí častejšie varia a menej často pečú. Niektoré plynové sporáky disponujú aj prípojkou na propán bután. Pre tých, ktorí hľadajú kompromis medzi tradičným varením a modernými technológiami na pečenie, môže byť výhodou vyberať modely s ventilátorom podporujúcim rovnomernejšie rozloženie tepla v rúre.

  • Presná regulácia plameňa.
  • Okamžitý ohrev pri varení.
  • Nižšie obstarávacie náklady.
  • Jednoduché ovládanie.
  • Nie príliš dobré vlastnosti na pečenie.
  • Nutná prípojka plynu.
  • Náročná údržba.

Kombinované sporáky
Kombinovaný sporák

Sporák elektrický
Elektrický sporák

Plynový sporák
Plynový sporák

Možno využijete kuchynský sporák na tuhé palivá

Kuchynský sporák na tuhé palivá predstavuje tradičnú a ekologickú alternatívu k moderným elektrickým a plynovým sporákom. Je ideálnou voľbou pre domácnosti v oblastiach bez prístupu k elektrickej energii alebo plynu. Tieto kuchynské sporáky využívajú drevo, uhlie alebo pelety ako zdroj tepla. Navyše spojenie varenia s vykurovaním priestoru môže predstavovať úsporu nákladov na energie. Výber správneho modelu zahŕňa zváženie účinnosti spaľovania, kapacity ohniska a možnosti regulácie teploty, aby sporák na tuhé palivá vyhovoval špecifickým potrebám vašej domácnosti.

i

Využite sporák s výmenníkom

Sporák s výmenníkom efektívne transformuje prebytočné teplo z varenia do užitočnej energie, čo zvyšuje energetickú účinnosť a znižuje náklady. Ideálne pre ekologické domácnosti, podporuje udržateľný životný štýl a minimalizuje plytvanie energiou. Táto inovácia prináša revolučný prístup k využívaniu energie v kuchyni, otvára cestu k efektívnejšiemu a ekologickejšiemu vareniu.

Aké ďalšie parametre zohľadniť, keď vyberáte kuchynské sporáky?

Aby vám nové kuchynské sporáky bezproblémovo slúžili a vo vašej kuchyni dobre vyzerali, okrem ich typu treba zohľadniť hneď niekoľko ďalších parametrov. Zamerajte sa na rozmery, dizajn aj funkcie. Premýšľajte aj o materiáli, z ktorého je sporák vyrobený, pretože odolnosť a jednoduchosť čistenia zohrávajú veľkú úlohu v každodennom používaní. Zvážte aj energetickú efektivitu, ktorá ovplyvňuje ako vaše prevádzkové náklady, tak aj dopad na životné prostredie.

Limituje vás obmedzený priestor natoľko, že sa doň bežný sporák nezmestí? Potom je vhodné zvážiť obstaranie variča a minirúry.

Aj dizajn zohráva úlohu. Sporák by mal zapadnúť do vašej kuchyne

Sporák je bezpochyby jednou z najvýraznejších súčastí kuchyne, takže sa oplatí venovať pozornosť aj jeho vzhľadu. Už dávno pritom neplatí, že kuchynské sporáky musia byť z bieleho plechu, výber je naopak veľmi bohatý. Od nerezových povrchov cez retro dizajny až po moderné čierne a biele varianty, možnosti, ako harmonicky začleniť sporák do estetiky vašej kuchyne, sú prakticky neobmedzené.

  • Klasický kuchynský sporák je charakteristický svojím jednoduchým a funkčným dizajnom, ktorý sa ľahko zapojí do akéhokoľvek kuchynského prostredia a prináša spoľahlivosť a praktickosť pre každodenné varenie a je obľúbený pre svoju nenáročnú údržbu a tradičný vzhľad.
  • Retro sporák do kuchyne naopak vyniká svojím nostalgickým vzhľadom, často zdobeným pastelovými farbami a zaoblenými tvarmi, a prináša do kuchyne kúzlo minulých dekád a stáva sa tak nielen praktickým pomocníkom, ale aj štýlovým doplnkom.

i

Nezabudnite si ustrážiť rozmery sporáka

Rozmery sporáka sú ďalším dôležitým parametrom. Aby sporák do kuchyne dobre zapadol, mal by mať rovnakú hĺbku ako kuchynská linka. Nemenej dôležitým rozmerom je aj šírka. Najčastejšie sú k dispozícii sporáky v šírke 50 cm, pre širšie priestory ale výrobcovia ponúkajú aj sporáky vo veľkosti 60 cm. Najširšie sporáky totiž majú až 90 cm.

Farbou sadne kuchynský sporák do každej kuchyne

Kuchynský sporák a jeho farba hrá kľúčovú úlohu v celkovom dizajne kuchyne. Nerezové kuchynské sporáky prinášajú moderný a profesionálny vzhľad, sú odolné voči škvrnám a ľahko sa udržujú, čo ich robí ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú kombináciu funkčnosti a štýlového dizajnu. Biele sporáky potom ponúkajú klasický a čistý vzhľad, ktorý dokáže rozjasniť každú kuchyňu a perfektne sa hodí do svetlých alebo pastelových dizajnových schém.

Sporák Amica
Nerezový sporák

Sporák Electrolux
Čierny sporák

Sporák Mora
Biely sporák

Varná doska je neoddeliteľnou súčasťou sporáka

Varné dosky sporáka sú nenahraditeľným prvkom každej kuchyne, poskytujúci základ na prípravu najrôznejších pokrmov. Slúžia ako tepelný zdroj na varenie a vyprážanie, umožňujú používateľom upravovať pokrmy s presnou kontrolou teploty. Existujú rôzne typy varných dosiek, vrátane plynových, elektrických, indukčných a sklokeramických, každý s vlastnými špecifickými výhodami. Pri výbere varnej dosky je dôležité zvážiť kulinárske návyky, veľkosť kuchyne a rozpočet, aby doska čo najlepšie vyhovovala potrebám používateľa. Varné dosky sporáka tak predstavujú kľúč k úspešnému a pohodlnému vareniu doma.

Vyberajte kuchynské sporáky podľa počtu platní

Kuchynské sporáky majú medzi tromi až piatimi platničkami, počet závisí od potrieb vašej domácnosti a štýlu varenia. Menšie domácnosti alebo jednotlivci môžu byť spokojní s tromi platničkami, čo umožňuje efektívnu prípravu jedál bez zbytočného zaberania priestoru v kuchyni. Naopak pre rodiny alebo nadšených kuchárov, ktorí často varia pre viac ľudí alebo experimentujú s rôznymi druhmi jedál, môže byť vhodnejší sporák so štyrmi alebo piatimi platničkami. Vyšší počet platničiek ponúka väčšiu flexibilitu a umožňuje pripravovať viac pokrmov súčasne, čo je ideálne pri hosťovaní viacerých ľudí alebo pri príprave zložitejších jedál.

Je tiež dôležité zvážiť veľkosť kuchyne a dostupné miesto, pretože sporák s vyšším počtom platničiek môže vyžadovať viac priestoru.

Varné dosky disponujú funkciami pre komfortné varenie aj ovládanie

Varné dosky, a to najmä tie sklokeramické a indukčné, ponúkajú množstvo funkcií pre pohodlné varenie aj jednoduché a bezpečné ovládanie. Ktoré sa radia medzi tie najčastejšie? Medzi bežné funkcie patria napríklad časovače, detské zámky, automatické vypínanie alebo funkcia rýchleho ohrevu, ktoré uľahčujú prácu v kuchyni a zvyšujú bezpečnosť pri varení. Tieto inovácie tak prispievajú k lepšej používateľskej skúsenosti a zvyšujú efektivitu pri príprave pokrmov.

  • Flexi zóna umožňuje prepojenie dvoch varných zón do jednej veľkej plochy, čo oceníte hlavne pri varení vo veľkých hrncoch či pekáčoch.
  • Ukazovateľ zvyškového tepla pomáha znižovať energetickú náročnosť varenia a stretnúť sa s ním možno pri sklokeramických doskách.
  • Časovač vám umožní nastaviť si čas varenia, takže sa nestane, že zabudnete vypnúť sporák.
  • Plynové dosky môžu disponovať elektrickým zapaľovaním a praktickou poistkou horáka.
  • Booster zaisťuje najvyšší možný výkon varnej dosky. Hodí sa, keď nemáte času nazvyš.
  • Detská poistka na kuchynské sporáky zabráni nechcenej aktivácii či prenastaveniu varnej dosky.
  • Systém Hob2Hood umožňuje prepojiť varnú dosku s odsávačom pár.

Ovládanie varných dosiek sporáka sa rozlišuje na dotykové panely a otočné gombíky. Dotykové ovládanie poskytuje moderný vzhľad a umožňuje jednoduchú a intuitívnu manipuláciu, zatiaľ čo otočné gombíky sú tradičnou voľbou.

Akú výbavu má kuchynský sporák a jeho varná doska?

Výbava varnej dosky, akú má kuchynský sporák, môže výrazne ovplyvniť pohodlie a efektivitu pri varení. Príklop dosky poskytuje ochranu a udržuje čistotu, keď doska nie je používaná. Liatinová mriežka, typická pre plynové dosky, zaisťuje stabilnú oporu pre hrnce a panvice a dodáva kuchyni profesionálny vzhľad. Displej na varnej doske umožňuje presné nastavenie teploty a času varenia. Horák Wok je špeciálne navrhnutý na rýchle varenie s vysokým ohňom, ideálny na ázijskú kuchyňu a rýchle vyprážanie. Kontrolka prevádzky potom poskytuje bezpečnostný prvok, informujúci o tom, že doska je zapnutá alebo ešte teplá.

Sporák Siguro
Úložný priestor

Sporák Vestfrost
Stredový Wok horák

Sporák Gorenje
Liatinová mriežka

Elektrické rúry ponúkajú množstvo programov aj praktických funkcií

Elektrické rúry nadchnú výberom programov aj funkcií pre bezpečný chod a tie najlepšie výsledky pečenia. Okrem tradičných režimov pečenia a grilovania môžu zahŕňať špeciálne nastavenia na rozmrazovanie, kysnutie cesta alebo pomalé pečenie, čo uľahčuje prípravu širokej škály jedál a pečiva. Dopĺňajú ich inovatívne funkcie ako pyrolytické samočistenie, čo ešte viac zjednodušuje údržbu a zachovanie čistoty.

  • Statické pečenie využíva všetky vykurovacie telesá v rúre, takže sú pokrmy prepekané úplne rovnomerne.
  • Rozmrazovanie umožňuje maximálne šetrným spôsobom rozmrazovať mäso i ďalšie potraviny.
  • Prednastavené programy nastavia teplotu a čas pečenia podľa toho, čo aktuálne pečiete.
  • Spodný a horný ohrev sú klasické programy, ktoré nájdete v každej elektrickej rúre.
  • Horúci vzduch vám umožní pripravovať dokonale prepečené pokrmy s chrumkavou kôrkou.
  • Pečenie v pare je obľúbenou funkciou, ktorú ponúkajú sporáky s parnou rúrou.
  • Program gril pripraví grilované pochúťky v pohodlí domova.

i

Čo ďalšie vám kuchynský sporák s rúrou ponúkne?

Kľúčovým prvkom na pečenie a prípravu pokrmov je kuchynský sporák s rúrou. Objem rúry sa pohybuje od 38 do 105 litrov. Moderné rúry ponúkajú rôzne metódy čistenia: katalytické, hydrolytické a parné. Výsuv plechu môže byť teleskopický pre ľahké vyberanie jedál, alebo môžu byť použité závesné rošty či prelisy na variabilné využitie priestoru.

Výbava rúry sporáka je dôležitá

Výbava rúry sporáka často zahŕňa časovač na presné pečenie, úložný priestor na plechy a grily, displej na jednoduché nastavenie a vnútorné svetlo pre lepšiu vizualizáciu pokrmov počas pečenia. Rúry môžu mať aj detskú poistku, chladné dvierka pre bezpečnejšiu manipuláciu, tlmené dovieranie dvierok pre pohodlie a systém rovnomerného pečenia na viacerých úrovniach. Dverné sklo býva dvojité alebo trojité pre lepšiu izoláciu tepla a môže byť aj vyberateľné.

Maximálna teplota, ktorú zvládne vstavaná rúra, sa obvykle pohybuje v rozmedzí 250 až 300 °C, čo zaisťuje širokú škálu možností pečenia od pomalého pečenia až po rýchle grilovanie.

Zvážte aj energetické parametre, aké má kuchynský sporák

Kuchynský sporák s príkonom v rozmedzí 1,85 až 11 kW je navrhnutý tak, aby vyhovoval rôznym potrebám a typom domácností. Možnosti pripojenia zahŕňajú elektrické napätie 230 alebo 400 V, rovnako ako možnosť využitia zemného plynu či fľaše s propán-butánom, čo z nich robí flexibilné riešenie pre rôzne energetické zdroje. Spotreba energie na cyklus sa pohybuje medzi 0,68 až 1,76 kWh, čo poukazuje na efektivitu a ekonomickosť pri používaní, umožňujúcu používateľom udržať náklady na energie v rozumných medziach pri zachovaní vysokého výkonu varenia a pečenia.

Nezabudnite na príslušenstvo pre kuchynské sporáky

Príslušenstvo pre kuchynské sporáky sa môže hodiť. S pravidelnou údržbou vám pomôžu čistiace prípravky a pri plynovom sporáku sa môžu hodiť aj plynové hadice. Pri pečení a varení oceníte zástery, chňapky a podložky. A s prípravou pokrmov aj nápojov vám pomôže hrniec, panvica, varná kanvica a tlakový hrniec. Toto príslušenstvo zvyšuje komfort a efektivitu varenia a prispieva k bezpečnosti a estetickému vzhľadu vašej kuchyne.

Chcete pri nákupe sporáka ušetriť a kúpiť cenovo výhodnejší sporák? Lacné sporáky vám to umožnia.

Vyberte kuchynský sporák podľa značky

Kuchynské sporáky podľa značky prinášajú na trh rôznorodosť v dizajne, funkčnosti a cene, čo zákazníkom umožňuje vybrať si presne podľa svojich preferencií. Každá značka sa snaží ponúknuť niečo unikátne. Napríklad značky ako Mora, Electrolux alebo Beko sú známe svojou spoľahlivosťou a kvalitou, zatiaľ čo iné sa môžu špecializovať na retro dizajny alebo na kuchynské sporáky s pokročilými funkciami. Dobrú službu urobí tiež sporák do kuchyne Siguro.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
ELECTROLUX LKR500001W Na objednávku – termín upresníme 4 ks
Sporák – elektrický, sklokeramická varná doska, energetická trieda A, rozmery 85,8 × 50 × 60 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: ukazovateľ zvyškového tepla, booster a detská poistka, ovládanie pomocou otočných gombíkov, RÚRA: detská poistka, programy rúry gril, horný ohrev, spodný ohrev a dolný + horný ohrev, biela farba
274,90 €

2.
Sporák – plynová doska, klasický dizajn, šírka 50 cm, počet platničiek: 4, farba: antikoro, energetická trieda A, objem 65 l, programy rúry: funkcia rýchleho predhriatia, gril, horný ohrev, okrúhle výhrevné teleso, pravý horúci vzduch, rozmrazovanie, spodný ohrev, ventilátor a statické pečenie, teleskopické vysúvanie plechu, čistenie: vodou, časovač, displej, elektrické zapaľovanie, liatinové mriežky, poistka horáka a vyberateľné dverové sklo, 3 roky záruka
359,90 €

3.
MORA K 7655 CW Na sklade > 5 ks
Sporák – kombinovaný, energetická trieda A, rozmery 85 × 50 × 59,4 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: bezpečnostná poistka horáka, automatické zapaľovanie a integrované zapaľovanie, ovládanie pomocou otočných gombíkov, smaltová mriežka súčasťou dosky, RÚRA: detská poistka a chladné dvierka rúry, programy rúry rýchle predhriatie, gril, horný ohrev, spodný ohrev, rozmrazovanie, pizza, AirFry (teplovzdušné fritovanie) a pravý horúci vzduch, biela farba
317,90 €

Ďalšie najpredávanejšie
149 položiek
Naša značka TOP kvalita za super cenu
4,5 18×
Siguro SO-P350 Combined Stove Inox
Sporák – plynová doska, klasický dizajn, šírka 50 cm, počet platničiek: 4, farba: antikoro, energetická trieda A, objem 65 l, programy rúry: funkcia rýchleho predhriatia, gril, horný ohrev, okrúhle výhrevné teleso, pravý horúci vzduch, rozmrazovanie, spodný ohrev, ventilátor a statické pečenie, teleskopické vysúvanie plechu, čistenie: vodou, časovač, displej, elektrické zapaľovanie, liatinové mriežky, poistka horáka a vyberateľné dverové sklo, 3 roky záruka
Super cena
359,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SGRSP001
Ľudová voľba Lacné, ale dobre hodnotené
4,5 24×
AMICA SPFS 28TLDZP X
Sporák – kombinovaný, energetická trieda A, rozmery 85 × 50 × 60 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: bezpečnostná poistka horáka, automatické zapaľovanie a integrované zapaľovanie, ovládanie pomocou otočných gombíkov, liatinová mriežka súčasťou dosky, RÚRA: tlmené dovieranie dverí, programy rúry rýchle predhriatie, gril, horný ohrev, spodný ohrev, dolný + horný ohrev, rozmrazovanie a ventilátor, antikorové vyhotovenie
Kúpiť s kódom DNIALZA15 283,82 €
333,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: AMI005i
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
4,0
GORENJE GECS5B70CLI
Sporák – elektrický, sklokeramická varná doska, energetická trieda A, rozmery 85 × 50 × 59,4 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: ukazovateľ zvyškového tepla, ovládanie pomocou otočných gombíkov, RÚRA: programy rúry rýchle predhriatie, gril, horný ohrev, spodný ohrev, rozmrazovanie, ventilátor, pizza, pravý horúci vzduch a parné pečenie, slonová kosť farba
521,90 €
Na sklade 5 ks
Objednávací kód: GORSP038
Pre náročných Kvalita bez kompromisov
CANDY CCGM9025P-X - Sporák Doručenie na
predajňu zadarmo
5,0
CANDY CCGM9025P-X + 5 rokov záruka po registrácii
Sporák – kombinovaný, energetická trieda A, rozmery 78,7 × 89,8 × 60,1 cm (V׊×H), 5 platničiek, VARNÁ DOSKA: integrované zapaľovanie, ovládanie pomocou otočných gombíkov, smaltová mriežka súčasťou dosky, RÚRA: programy rúry gril, horný ohrev, spodný ohrev, rozmrazovanie a ventilátor, antikorové vyhotovenie
845,90 €
Na sklade 2 ks
Objednávací kód: CANSET56
4,4
BEKO FSM 52020 DW
Sporák – kombinovaný, energetická trieda A, rozmery 85 × 50 × 60 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: bezpečnostná poistka horáka a integrované zapaľovanie, ovládanie pomocou otočných gombíkov, smaltová mriežka súčasťou dosky, RÚRA: programy rúry gril, horný ohrev, spodný ohrev, rozmrazovanie a ventilátor, biela farba
214,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: BESP8
4,4 21×
BEKO FSE57300GX
Sporák – elektrický, sklokeramická varná doska, energetická trieda A, rozmery 85 × 50 × 60 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: ovládanie pomocou otočných gombíkov, displej a časovač súčasťou dosky, RÚRA: detská poistka, programy rúry gril, spodný ohrev a ventilátor, antikorové vyhotovenie
289,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: BESP10
5,0 17×
MORA K 7655 CW
Sporák – kombinovaný, energetická trieda A, rozmery 85 × 50 × 59,4 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: bezpečnostná poistka horáka, automatické zapaľovanie a integrované zapaľovanie, ovládanie pomocou otočných gombíkov, smaltová mriežka súčasťou dosky, RÚRA: detská poistka a chladné dvierka rúry, programy rúry rýchle predhriatie, gril, horný ohrev, spodný ohrev, rozmrazovanie, pizza, AirFry (teplovzdušné fritovanie) a pravý horúci vzduch, biela farba
317,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: MORSP063
4,8
BEKO FSM57000GW
Sporák – elektrický, sklokeramická varná doska, energetická trieda A, rozmery 85 × 50 × 60 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: ovládanie pomocou otočných gombíkov, časovač súčasťou dosky, RÚRA: programy rúry gril, horný ohrev, spodný ohrev, rozmrazovanie a ventilátor, biela farba
295,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: FACSM2j
3,0
AMICA SPA 6110 TLX
Sporák – kombinovaný, energetická trieda A, rozmery 85 × 60 × 60 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: bezpečnostná poistka horáka, automatické zapaľovanie a integrované zapaľovanie, ovládanie pomocou otočných gombíkov, príklop a liatinová mriežka súčasťou dosky, RÚRA: chladné dvierka rúry, programy rúry gril, horný ohrev, spodný ohrev, dolný + horný ohrev, rozmrazovanie a ventilátor, antikorové vyhotovenie
389,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: AMSP061
5,0
AMICA SPFS 28TLDZP W
Sporák – kombinovaný, energetická trieda A, rozmery 85 × 50 × 60 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: bezpečnostná poistka horáka a automatické zapaľovanie, ovládanie pomocou otočných gombíkov, príklop, liatinová mriežka a displej súčasťou dosky, RÚRA: tlmené dovieranie dverí, programy rúry rýchle predhriatie, gril, horný ohrev, spodný ohrev, dolný + horný ohrev, rozmrazovanie a ventilátor, biela farba
Kúpiť s kódom DNIALZA15 271,92 €
319,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: AMSP057
4,0
AMICA SHC 5784D X
Sporák – elektrický, sklokeramická varná doska, energetická trieda A, rozmery 85 × 50 × 60 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: ukazovateľ zvyškového tepla a booster, ovládanie pomocou otočných gombíkov, RÚRA: programy rúry rýchle predhriatie, gril, gril s ventilátorom, horný ohrev, spodný ohrev, dolný + horný ohrev, rozmrazovanie, ventilátor, pizza a pravý horúci vzduch, antikorové vyhotovenie
Zľavnené -2 %
383,90 € 391,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: AMI001e
5,0 10×
GORENJE GEIT5C60WPG
Sporák – elektrický, indukčná varná doska, energetická trieda A, rozmery 85 × 50 × 59,4 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: spojenie varných zón, ukazovateľ zvyškového tepla a booster, dotykové ovládanie, RÚRA: detská poistka, chladné dvierka rúry, tlmené dovieranie dverí a dotykové ovládanie, programy rúry rýchle predhriatie, gril, horný ohrev, spodný ohrev, rozmrazovanie, ventilátor, pizza a pravý horúci vzduch, biela farba
468,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: GORSP036
4,3
AMICA SSA 110 X
Sporák – elektrický, sklokeramická varná doska, energetická trieda A, rozmery 85 × 50 × 60 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: ukazovateľ zvyškového tepla, ovládanie pomocou otočných gombíkov, displej a kontrolka chodu súčasťou dosky, RÚRA: programy rúry gril, horný ohrev, spodný ohrev, rozmrazovanie a ventilátor, antikorové vyhotovenie
394,90 €
Na sklade 3 ks
Objednávací kód: AMSP063
5,0
MORA K 7265 AS6
Sporák – kombinovaný, energetická trieda A, rozmery 85 × 60 × 60 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: bezpečnostná poistka horáka, automatické zapaľovanie a integrované zapaľovanie, ovládanie pomocou otočných gombíkov, liatinová mriežka súčasťou dosky, RÚRA: programy rúry rýchle predhriatie, gril, horný ohrev, spodný ohrev, rozmrazovanie, ventilátor, pizza a pravý horúci vzduch, strieborná farba
357,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: MORSP065
4,5
MORA K 5652 CW
Sporák – kombinovaný, energetická trieda A, rozmery 85 × 50 × 59,4 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: bezpečnostná poistka horáka a automatické zapaľovanie, ovládanie pomocou otočných gombíkov, smaltová mriežka súčasťou dosky, RÚRA: programy rúry horný ohrev, spodný ohrev, pizza a pravý horúci vzduch, biela farba
+Darček Promo Bonus MORA Bezplatný servis 5 rokov v hodnote 19,90 €
286,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: MORSP062
5,0
BEKO FSM62330DXT
Sporák – kombinovaný, energetická trieda A, rozmery 85 × 60 × 60 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: bezpečnostná poistka horáka a automatické zapaľovanie, ovládanie pomocou otočných gombíkov, liatinová mriežka súčasťou dosky, RÚRA: programy rúry gril, horný ohrev, spodný ohrev, rozmrazovanie, ventilátor, statické pečenie, 3D pečenie a pravý horúci vzduch, antikorové vyhotovenie
446,90 €
Na sklade 2 ks
Objednávací kód: BESP12
4,7
MORA K 7265 AW6
Sporák – kombinovaný, energetická trieda A, rozmery 85 × 60 × 60 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: bezpečnostná poistka horáka, automatické zapaľovanie a integrované zapaľovanie, ovládanie pomocou otočných gombíkov, liatinová mriežka súčasťou dosky, RÚRA: detská poistka a chladné dvierka rúry, programy rúry rýchle predhriatie, gril, spodný ohrev, rozmrazovanie, pizza, AirFry (teplovzdušné fritovanie) a pravý horúci vzduch, biela farba
358,90 €
Na sklade 5 ks
Objednávací kód: MORSP064
5,0
AMICA SSA 6110 OCX
Sporák – elektrický, sklokeramická varná doska, energetická trieda A, rozmery 85 × 60 × 60 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: ukazovateľ zvyškového tepla, ovládanie pomocou otočných gombíkov, displej a časovač súčasťou dosky, RÚRA: programy rúry gril, horný ohrev, spodný ohrev, rozmrazovanie a ventilátor, antikorové vyhotovenie
423,90 €
Na sklade 5 ks
Objednávací kód: AMSP066
5,0
GORENJE GK5C41WH
Sporák – kombinovaný, energetická trieda A, rozmery 85 × 50 × 59,4 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: bezpečnostná poistka horáka, automatické zapaľovanie a integrované zapaľovanie, ovládanie pomocou otočných gombíkov, príklop súčasťou dosky, RÚRA: chladné dvierka rúry a tlmené dovieranie dverí, programy rúry rýchle predhriatie, gril, horný ohrev, spodný ohrev, rozmrazovanie, ventilátor a pizza, biela farba
314,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: GORSP034
Siguro SO-S350 Glass-Ceramic Stove Inox - Sporák Varianty
4,8 15×
Siguro SO-S350 Glass-Ceramic Stove Inox
Sporák – sklokeramická doska, energetická trieda A, šírka 50 cm, počet platničiek 4, objem 65 l, programy rúry: funkcia rýchleho predhriatia, gril, horný ohrev, kruhové výhrevné teleso, pravý horúci vzduch, rozmrazovanie, spodný ohrev a ventilátor, teleskopické vysúvanie plechu, čistenie vodou, časovač, displej, ukazovateľ zvyškového tepla a vyberateľné dverové sklo, klasický dizajn, 3 roky záruka
Super cena
369 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SGRSP002
5,0
GORENJE GEC5C42WG
Sporák – elektrický, sklokeramická varná doska, energetická trieda A, rozmery 85 × 50 × 59,4 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: ukazovateľ zvyškového tepla, ovládanie pomocou otočných gombíkov, displej súčasťou dosky, RÚRA: programy rúry rýchle predhriatie, gril, horný ohrev, spodný ohrev, rozmrazovanie, ventilátor a pizza, biela farba
331,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: GORSP032
4,9
MORA E 2240 AW
Sporák – elektrický, liatinová varná doska, energetická trieda A, rozmery 85 × 50 × 59,4 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: ovládanie pomocou otočných gombíkov, smaltová mriežka súčasťou dosky, RÚRA: programy rúry horný ohrev a spodný ohrev, biela farba
239 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: MORSP070
4,3
MORA K 224 AW
Sporák – kombinovaný, energetická trieda A, rozmery 85 × 50 × 59,4 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: bezpečnostná poistka horáka, ovládanie pomocou otočných gombíkov, RÚRA: programy rúry horný ohrev a spodný ohrev, biela farba
237,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: MORSP059
5,0
AMICA SPR 58 TOW
Sporák – kombinovaný, energetická trieda A, rozmery 85 × 50 × 60 cm (V׊×H), 4 platničky, VARNÁ DOSKA: bezpečnostná poistka horáka a integrované zapaľovanie, ovládanie pomocou otočných gombíkov, príklop a liatinová mriežka súčasťou dosky, RÚRA: programy rúry gril, horný ohrev, spodný ohrev, ventilátor a pravý horúci vzduch, slonová kosť farba
367,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: AMSP070

Sporáky

článokRozšírená realita v aplikácii Alza: Návod pre iOS | Android Chcete si pozrieť náš tovar v reálnom prostredí? Vďaka novej funkcii v aplikácii Alza si môžete vybrané výrobky prezrieť priamo u vás doma, a to ešte predtým, než ich doma vybalíte. Presvedčte sa, že sa všetko zmestí a hodí presne tak, ako má. Návod, ako ovládať 3D/AR...
Vyskúšali sme si, ako upiecť hus v domácom prostredí, a všetko sme pre vás krok za krokom detailne zmapovali. Inšpirujte sa naším receptom a pripravte svojim blízkym tradičnú lahodnú delikatesu, ktorou svätomartinská hus určite je.
Symboly na rúre označujú mnohé funkcie, ktoré moderné rúry ponúkajú. Ako sa v nich vyznať a čo presne znamenajú znaky na rúre? Práve na to sme sa zamerali v našom článku, ktorý vám pomôže objasniť, čo konkrétne znaky na rúre predstavujú.
plynovýRozdiel medzi plynovým sporákom a indukčnou varnou doskou (TIPY A TRIKY) Indukčná doska vs. plyn? Ak práve riešite túto otázku, poradíme vám, ako si vybrať sporák, ktorý vyhovuje vašim predstavám. Predstavíme vám výhody a nevýhody indukčných aj plynových varných dosiek a poradíme vám, ako vybrať indukčnú varnú dosku aj to, ako vybrať plynovú...
Spotreba energie je údaj, z ktorého ľahko zistíme, akú spotrebu elektrickej energie má dané zariadenie.
Neviete, ako vyčistiť plynový sporák od zaschnutej špiny a váhate, ktorý čistiaci prostriedok bude najúčinnejší? Pozbierali sme osvedčené tipy a v tomto článku vám poradíme, ako vyčistiť horáky, trysky a mriežku plynového sporáka. Nechýbajú ani babské rady, ktoré vám...
Viac článkov Všetky články

Sporáky

Sporáky sú neoddeliteľnou súčasťou každej kuchyne. Vďaka nim pripravíte chutné jedlá, navyše s minimálnou námahou. Vybrať ten správny sporák ale môže byť náročné a preto vám prinášame prehľad sporákov pochádzajúcich z dielne známych výrobcov spotrebičov.

Jeden z najväčších výrobcov spotrebičov sa ponukou sporákov rozhodne nedá zahanbiť. Aké sporáky nájdete v ich portfóliu? Prečítajte si náš krátky prehľad.

Sporáky Mora

Sporáky Mora sa pýšia viac ako 100-ročnou výrobnou tradíciou, vďaka ktorej sa neustále zlepšujú. Každý sporák Mora ponúkne praktický objem a samozrejmosťou sú tiež technologicky vyspelé funkcie, ako napríklad digitálny displej či rýchly predohrev rúry.

Sporáky Gorenje

Sporáky Gorenje sú synonymom variability, vďaka ktorej si z ich ponuky vyberie skutočne každý. Zvolíte radšej sporák Gorenje s čistými líniami alebo dáte prednosť sporáku v retro dizajne, ktorý ale za modernými modelmi funkciami nijako nezaostáva? Nech už sa rozhodnete akokoľvek, sporáky Gorenje sú zárukou najvyššej kvality.

Sporáky Amica

Sporáky Amica vám uľahčia prípravu pokrmov mnohými užitočnými funkciami, medzi ktoré patrí platnička wok, teleskopické výsuvy, rozmrazovanie a prehriatie rúry. Čerešničkou na torte sú rôzne dizajnové vyhotovenia, vďaka ktorým sporák Amica zapadne do ktorejkoľvek kuchyne.

Sporáky Indesit

Sporáky Indesit si zamilujete nielen vďaka jednoduchej príprave pokrmov, ale aj bezproblémovej starostlivosti o ne. Postará sa o to funkcia Steam&Clean a tiež systém na demontáž a montáž skla dverí rúry Click&Clean, ktorými dnes disponuje takmer každý sporák Indesit.

Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné sporáky Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie sporáky Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie sporáky Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii sporáky recenzie
P-DC1-WEB02
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií