Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Motorola

Fitbit Charge 4 (PREVIEW) – nepriestrelná výbava, Fitbit Pay a GPS

Zobraziť katalóg

Článok

Aktualizované • Autor: Daniel Hlas

Ani rýchlo sa šíriaci koronavírus nezabránil americkej spoločnosti Fitbit predstaviť novú generáciu svojho doteraz najpokrokovejšieho fitness náramku. Fitbit Charge 4 svojho predchodcu nahrádza po zhruba 18 mesiacoch a namiesto revolučných zmien vsádza na menej, o to však dôležitejších noviniek.

Fitbit Charge 4; fitness náramok; smart náramok; nositeľná elektronika; wearables;

Fitbit Charge 4 – OBSAH

  1. Fitbit Charge 4 ponecháva displej aj rozmery
  2. 20 športových režimov, vodotesnosť a GPS
  3. Nepriestrelné funkcie a Fitbit Pay k tomu
  4. Fitbit Charge 4 – špecifikácie, dostupnosť a cena

Fitbit Charge 4 ponecháva displej aj rozmery

Fitness náramok Fitbit Charge 4 zachováva rozmery tretej generácie, a umožňuje tým vzájomnú kompatibilitu vymeniteľných remienkov. V predaji je už celý rad remienkov s rôznorodým dizajnom, čím získavame možnosť pretvoriť dizajn k obrazu svojmu.

Fitbit Charge 4 je k dispozícii v univerzálnej veľkosti a v balení tradične nájdeme dve veľkosti remienka. Tým odpadá premýšľanie nad zaobstaraním správnej veľkosti či nepríjemné riešenie prípadnej výmeny. Bez zmeny napokon zostáva tiež osvedčený displej, ktorý je čiernobiely, dotykový a samozrejme podsvietený. Zvoliť si navyše môžeme jeden z unikátnych ciferníkov, ktorých ponuku nájdeme v mobilnej aplikácii Fitbit.

Fitbit Charge 4; fitness náramok; smart náramok; nositeľná elektronika; wearables;
Fitbit Charge 4 zobrazuje mieru zaťaženia na jednotlivých úsekoch trasy a umožňuje aj monitorovanie plávania.

20 športových režimov, vodotesnosť a GPS

Jednoznačné zameranie fitness náramkov vyplýva už z ich názvu. Na rozdiel od smart watch, ktoré prostredníctvom väčšieho displeja umožňujú jednoduché používanie všemožných aplikácií, náramky zbierajú najmä dáta na využitie v oblasti športu a zdravého životného štýlu. Fitbit Charge 4 pochopiteľne nie je výnimkou, a prirodzene tak ponúka celodenné monitorovanie srdcového tepu, spálených kalórií, vystúpených poschodí, prejdenej vzdialenosti aj počtu krokov.

Fitbit odkazuje na Svetovú zdravotnícku organizáciu, podľa ktorej je týždenne odporúčaných aspoň 150 minút stredne intenzívnej alebo 75 minút vysoko intenzívnej aktivity. To vedie k lepšiemu zdraviu, redukcii váhy, kvalitnejšiemu spánku, vyššej produktivite aj prevencii rôznych ochorení. Fitbit preto prichádza s tzv. minútami aktívnej zóny, ktoré na základe srdcového tepu a veku počítajú, koľko minút sme boli aktívni. Fitbit tréningy rozdeľuje na tri zóny, ktoré radíme od najmenej po najviac náročnú – spaľovanie tukov, kardio a vrcholná zóna. Druhá a tretia zóna sa pritom počítajú za dvojnásobný počet minút, čo zodpovedá odporúčaniu WHO. Pri dosiahnutí určitej zóny nás na to Fitbit Charge 4 upozornia vibráciami, takže máme neustály prehľad a môžeme sa venovať čisto športu.

Výbava Fitbit Charge 4 ďalej pokrýva viac než 20 športových režimov vrátane chôdze, behu, cyklistiky, jogy a 5ATM vodotesnosť dovoľuje tiež plávanie. Počiatok vybraných aktivít pritom Fitbit Charge 4 rozpozná automaticky, a nemusíme tak režimy zdĺhavo hľadať a spúšťať pomocou menu.

Úplnou novinkou je potom zabudovaná GPS, ktorá sprístupňuje zaznamenávanie presných a podrobných údajov outdoorových aktivít aj bez prítomnosti smartfónu. Po dobehnutí stačí pochytiť mobilný telefón a v aplikácii Fitbit zobraziť trasu, ktorá znázorňuje dokonca aj výšku tepovej frekvencie (intenzitu tréningu) v jednotlivých úsekoch.

Aplikácia Fitbit ponúka aj ďalšie zaujímavé možnosti, najmä v rámci platenej služby Fitbit Premium. Medzi bonusmi nájdeme tréningové plány, jednorazové cvičenia vrátane názorných videosprievodcov, podrobnejšie vyhodnotenia nazbieraných dát a oveľa viac. Túto prémiovú službu si možno navyše vyskúšať na 90 dní zadarmo, čím chce výrobca uľahčiť pohyb v čase koronavírusu.

Fitbit Charge 4; fitness náramok; smart náramok; nositeľná elektronika; wearables;
Prezrite si inteligentný náramok Fitbit Charge 4 zo všetkých uhlov.

Fitbit Charge 4 sa používateľovi venujú aj v noci. Starostlivo totiž sledujú spánok a ráno zobrazia podiel ľahkej/hlbokej/REM fázy, rovnako ako celkové skóre spánku. Odpočinku sa napokon venujú tiež dychové cvičenia, ktoré vďaka komentáru na základe tepovej frekvencie dávajú objektívny prehľad o tom, ako sme na tom. Ani to ale nie je všetko a z dlhodobého hľadiska nás zaujme Cardio Fitness Score ako prehľadný ukazovateľ celkovej fyzickej kondície, vypočítaný na základe VO2 Max.

Nepriestreľné funkcie a Fitbit Pay k tomu

Všestranne zameranými funkciami, ktorým nebolo možné nič podstatné vytknúť, disponovala už predchádzajúca generácia. Až Fitbit Charge 4 ale prichádzajú s niektorými prémiovými prvkami, ktoré pri náramkoch zase tak často nenájdeme. Popri už spomínanej GPS je to najmä Fitbit Pay, teda možnosť platenia prostredníctvom technológie NFC. Čokoľvek preto uhradíme bez telefónu či peňaženky, a to rovno bezkontaktne, čo v týchto dňoch oceníme o to viac. Fitbit Pay tentokrát nájdeme už pri základnej edícii, zatiaľ čo pri tretej generácii bolo nutné zaobstarať sériu špeciálnu, ktorá je pochopiteľne vždy o niečo drahšia.

Fitbit Charge 4; fitness náramok; smart náramok; nositeľná elektronika; wearables;
Šikovný náramok Fitbit Charge 4 využijeme pri joge, bezkontaktnom platení, a dokonca aj spánku.

V inteligentnom náramku nemôžu chýbať ani bežne dostupné funkcie. Fitbit Charge 4 ukrývajú stopky, odpočítavanie, kalendár, predpoveď počasia či vibrujúci budík, ktorý neruší okolie, zatiaľ čo nás spoľahlivo vzbudí. Ďalej tu nájdeme upozornenie na udalosti, volanie alebo správy a cez Android je možné odoslať aj rýchle odpovede. Obávať sa nemusíme ani o svoj pokoj. S režimami nerušiť a spánok nás totiž notifikácie z rôznych aplikácií v žiadnom prípade obťažovať nebudú.

Fitness náramok Fitbit Charge 4 zároveň sleduje menštruačný cyklus a novo umožní aj ovládanie hudby vrátane podpory Spotify. Nie je však možné hudbu uložiť priamo do náramku a následne počúvať napríklad prostredníctvom bezdrôtové slúchadlá. Ideálny nie je ani Bluetooth 4.0, pri ktorom sme očakávali použitie novšej verzie. Fitbit Charge 4 však potešia nadpriemernou výdržou batérie, ktorá dosahuje 7 dní, prípadne 5 hodín so spustenou GPS.

Fitbit Charge 4; fitness náramok; smart náramok; nositeľná elektronika; wearables;
Fitbit Charge 4 je k dispozícii v štyroch variantoch.

Fitbit Charge 4 – špecifikácie, dostupnosť a cena

Smart náramok Fitness Charge 4 sa vyrába v niekoľkých odlišných variantoch. Základnú sériu v cene 150 € nájdeme vo farbách Black, Rosewood a Storm Blue/Black. Posledný spomínaný model je však k dispozícii iba na stránkach výrobcu, kde navyše bude až v júni. Ďalšou možnosťou je špeciálna edícia Granite Reflective Woven s cenovkou 170 €, ktorá okrem základného remienka poteší aj reflektívným tkaným remienkom. Fitbit Charge 4 naskladníme už 15. apríla, predobjednávať ale môžete už teraz.

i Mohlo by vás zaujímať

Fitbit Charge 4 je podareným nástupcom všestrannej tretej generácie, ktorú rozširujú zásadné inovácie v podobe GPS, Fitbit Pay a ovládania hudby. Okrem nezávislého prehrávania muziky je Fitbit Charge 4 dokonale vybaveným náramkom, od ktorého možno len ťažko chcieť viac.

Vytlačiť
P-DC1-WEB17
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií