Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Motorola

Honor Band 5 Sport (RECENZIA) – dostupný náramok s klipom na obuv

Zobraziť katalóg

Recenzia

Aktualizované • Autor: Daniel Hlas

Honor Band 5 Sport je novším a vlastne aj špecializovanejším variantom obľúbeného fitnes náramku Honor Band 5. Na rozdiel od neho je ale menší, cenovo dostupnejší a pripnúť ho môžeme aj na samotnú obuv. Podrobnosti nájdete v nasledujúcej recenzii.

fitness náramok; inteligentný náramok; Honor Band 5 Sport; nositeľná elektronika; wearables;

Honor Band 5 Sport (RECENZIA) – OBSAH

  1. Malý displej, nízka váha a ekologický remienok
  2. Pripnutie na obuv alebo náramok ako senzor
  3. Keď základné funkcie musia stačiť
  4. Honor Band 5 Sport – špecifikácie, dostupnosť a cena

Malý displej, nízka váha a ekologický remienok

Fitness náramok Honor Band 5 Sport sa od základnej verzie nápadne líši už na prvý pohľad. Prehliadnuť nemožno relatívne malý čiernobiely displej, ktorý nepôsobí práve atraktívne a drobným písmom môže odradiť niektorých starších zákazníkov. Napriek tomu sa na základnú obrazovku zmestili všetky hlavné informácie, ako je čas, deň v týždni, dátum, miera nabitia či stav pripojenia k mobilnému telefónu. Aktuálny deň a mesiac je však uvedený v angličtine, čo je záležitosť, ktorú snáď vyrieši budúca aktualizácia. Čo sa týka displeja, ten je štandardne vypnutý a aktivujeme ho ešte len dotykom alebo zdvihnutím zápästia – oboje funguje svižne a spoľahlivo.

Honor Band 5 Sport razí cestu maximálnej jednoduchosti, čo sa odráža aj v jedinom dostupnom ciferníku, ktorý nemožno nijako meniť ani editovať. Tiež menu ponúka obmedzený počet položiek, ktorých maximum je šesť, sami si ale môžeme zvoliť, ktoré z nich chceme v náramku zobraziť. Funkcie nájdené v menu zároveň odhaľujú len základné údaje a podrobnejšie informácie nájdeme až v mobilnej aplikácii, čo nie je práve rýchle ani praktické. Nekomplikovanosť sa odráža aj v ovládaní, ktoré prebieha cez dotykové tlačidlo umiestnené pod displejom. Jedným stlačením prejdeme na ďalšiu položku, zatiaľ čo dlhším podržaním rozklikneme alebo aktivujeme práve zobrazené. Samotný displej dotykový bohužiaľ nie je.

fitness náramok; inteligentný náramok; Honor Band 5 Sport; nositeľná elektronika; wearables;
fitness náramok; inteligentný náramok; Honor Band 5 Sport; nositeľná elektronika; wearables; fitness náramok; inteligentný náramok; Honor Band 5 Sport; nositeľná elektronika; wearables;
Pohľad na konštrukciu a remienok fitnes náramku Honor Band 5 Sport.

Spomenúť musíme tiež remienok, ktorý je vyrobený z recyklovaného materiálu z plastových fliaš, a je teda šetrný k životnému prostrediu. Napriek tomu si zachováva vlastnosti jemnej tkaniny, vďaka čomu je na dotyk veľmi príjemný. Remienok Honor Band 5 Sport je súčasne trochu pružný a možno ho nasadiť jednoduchým navlečením, čo zamedzuje nechcenému rozopnutiu a strate. Kovová pracka zase umožňuje nastaviť veľkosť podľa potreby, takže je zabezpečená aj dokonalá priliehavosť.

Honor Band 5 Sport môžete kúpiť vo variantoch Glacier Grey a Sakura Pink, ktoré sa od seba líšia len sfarbením remienka. Hoci výrobca hovorí o možnosti dokúpiť ďalšie farebné remienky, slovenská verzia oficiálnych stránok ich na obrázku nezobrazuje, čo je zrejme dôsledkom toho, že na našom území k dispozícii jednoducho nie sú.

Hoci konštrukcia je očividne z polyméru, výrobca fitness náramok testoval v mnohých náročných situáciách. V každej z nich Honor Band 5 Sport obstál na jednotku, s odolnosťou si tak starosti rozhodne robiť nemusíme. Výhodou je tiež mimoriadne nízka váha 13 gramov, vďaka ktorej prakticky zabudneme, že máme Honor Band 5 Sport vôbec na ruke. Konštrukcia fitness náramku je tiež vodotesná do 5 atmosfér, takže odolá dažďu, sprchovaniu aj plávaniu v plytkej vode. Saune, slanej vode a hĺbkovému potápaniu sa ale radšej vyhnite.

fitness náramok; inteligentný náramok; Honor Band 5 Sport; nositeľná elektronika; wearables; fitness náramok; inteligentný náramok; Honor Band 5 Sport; nositeľná elektronika; wearables; fitness náramok; inteligentný náramok; Honor Band 5 Sport; nositeľná elektronika; wearables;
Navrchu klip pripnutý na obuv, vľavo dole zobrazenie prejdenej vzdialenosti, vpravo dole krokomer.

Pripnutie na obuv alebo náramok ako senzor

Ako viete už z nadpisu, fitness náramok Honor Band 5 Sport ponúka jedinečnú možnosť upevnenia na obuv. Vnútornú časť fitness náramku jednoducho vyberieme z konštrukcie určenej na zápästie a umiestnime ju do špeciálneho klipu. Ten následne zasunieme za šnúrky a zacvakneme, takže je prakticky nemožné, aby sa Honor Band 5 Sport sám odopol a stratil. Klip je samozrejme súčasťou balenia.

Honor Band 5 Sport umiestnenie na obuv sám rozpozná vďaka vnútornej časti klipu, ktorá kúskom kovu spája nabíjací otvor náramku. S náramkom na topánke sa zmení tiež ponuka, ktorá dáva na výber režim bežecký alebo basketbalový. V priebehu športovania sú k dispozícii len základné informácie, ako je doba tréningu, v prípade behu potom tiež prekonaná vzdialenosť. Po skončení aktivity je nutné meranie ručne ukončiť a zhromaždené informácie si následne môžeme prezrieť v mobilnom telefóne.

Určitým mínusom je problematické zisťovanie údajov pri športovaní. Pri aktivite ma napríklad zaujímalo, koľko som už ubehol, a musel som preto zastaviť, kľaknúť si a nepríjemne sa nakláňať, aby som prečítal informácie z malého displeja na topánke. Najmä začiatočníkom potom rozhodne bude chýbať snímač srdcovej frekvencie, bez ktorého je problém určiť správnu intenzitu tréningu, čo zvyšuje pravdepodobnosť neefektívnej aktivity. Nedočkali sme sa ani GPS, takže pokiaľ je pre vás táto technológia dôležitá, skúste si vybrať iný fitness náramok v kategórii na to určenej.

fitness náramok; inteligentný náramok; Honor Band 5 Sport; nositeľná elektronika; wearables;
fitness náramok; inteligentný náramok; Honor Band 5 Sport; nositeľná elektronika; wearables;
Ukážka podrobných informácií získaných pri použití klipu pri behaní.

Veľkým prekvapením je naopak podrobnosť získaných dát pri snímaní z obuvi. V mobilnej aplikácii Huawei Health nájdeme mnoho pokročilých informácií vrátane ich komplexného opisu v češtine. Pri behaní, ktoré zároveň sľubuje 97 % presnosť, zistíme priemerné tempo, priemernú rýchlosť, priemernú kadenciu, priemerný krok, ale aj priemernú dobu kontaktu so zemou, priemernú silu došľapu, priemerné vytáčanie chodidla, priemerný uhol vychýlenia či vzor došliapnutia (pozri vyššie). V mojom prípade Honor Band 5 Sport napríklad zistil, že mám príliš dlhú dobu kontaktu so zemou, čo značí horšie použitie elastickej energie svalov a bežeckej efektivity. Aplikácia rovno ponúkla možné riešenie v podobe konkrétnych cvikov – skákanie cez švihadlo a drepy s výskokom. Získané údaje možno samozrejme prebrať aj s profesionálom.

Aj pri basketbale odhalíme mnoho užitočných informácií (pozri nižšie), medzi ktorými nájdeme percento aktivity, priemernú výšku výskoku, priemernú dobu strávenú vo vzduchu, počet výskokov, rýchlosť pohybu, prípadne celkové zhodnotenie výskokov, výbušnej sily, šprintovania, presunov a zrýchlenia. Hoci niektoré ukazovatele nemusia byť ihneď zrozumiteľné, mobilná aplikácia ich používateľovi vysvetlí, a to aj pomocou ilustrácií. Popri tom Honor Band 5 Sport nepretržite meria bežné údaje, ako sú kroky, prejdená vzdialenosť, spálené kalórie alebo doba intenzívnejšej aktivity. Na samotnom náramku Honor Band 5 Sport nájdeme len minimum údajov a značne obmedzená je aj možnosť nastavenia. Z tohto hľadiska preto náramok pripomína skôr snímač, ktorý odovzdáva informácie do telefónu.

fitness náramok; inteligentný náramok; Honor Band 5 Sport; nositeľná elektronika; wearables;
Ukážka podrobných informácií získaných pri použití klipu pri basketbale.

Keď základné funkcie musia stačiť

Fitness náramok Honor Band 5 Sport je samozrejme vybavený aj ďalšími funkciami, medzi ktorými nájdeme napríklad upozornenie na dlhé sedenie alebo možnosť prezvoniť mobilný telefón na jeho ľahšie nájdenie. K dispozícii je tiež budík na báze vibrácií, ktorý umožňuje aj tzv. inteligentné budenie. Ide o možnosť nechať sa prebudiť v rozmedzí až tridsiatich minút v taký moment, ktorý je ideálny pre pocit maximálnej sviežosti. Všetky funkcie je však nutné nastaviť v smartfóne, čo je vzhľadom na obmedzené ovládanie náramku prostredníctvom jediného tlačidla celkom logickým krokom.

Honor Band 5 Sport nás upozorní aj na prichádzajúcu správu alebo hovor, ktorý môžeme dokonca rovno odmietnuť. Náramok nám však neprezradí žiadne podrobnosti, takže nevieme, kto nám volá/posiela správu či aký text nám konkrétne prišiel. Na druhej strane si môžeme vybrať, od akých aplikácií nám notifikácie budú chodiť a od akých nie. K dispozícii je tiež režim „Nerušiť“, čo zamedzuje nechcenej interakcii v čase, keď chceme mať jednoducho pokoj. Honor Band 5 Sport zvláda aj meranie spánku vrátane rozoznávania ľahkej a hlbokej fázy.

fitness náramok; inteligentný náramok; Honor Band 5 Sport; nositeľná elektronika; wearables; fitness náramok; inteligentný náramok; Honor Band 5 Sport; nositeľná elektronika; wearables; fitness náramok; inteligentný náramok; Honor Band 5 Sport; nositeľná elektronika; wearables;
Navrchu základný ciferník, vľavo dole ukážka vysunutia, vpravo dole počet ušlých krokov.

Oceniť musíme tiež výdrž batérie, ktorá pri bežnom užívaní dosahuje až 14 dní. My sme náramok Honor Band 5 Sport síce netestovali po tak dlhú dobu, podľa úbytku energie v prvom týždni sa ale zdá, že dvojtýždňová výdrž nie je žiadnym problémom. Samotné nabíjanie prebieha, podobne ako pri Xiaomi Mi Band 4, vybratím z remienka a vložením do nabíjačky, ktorú zastrčíte do konektora USB.

Honor Band 5 Sport – špecifikácie, dostupnosť a cena

Honor Band 5 Sport z hľadiska funkcií síce nie je tak všestranný ako základná verzia náramku, športovcom zameraným na beh či basketbal však ponúkne mimoriadne podrobné informácie, ktoré ich posunú na nový level. Lákavá je tiež veľmi nízka cena, ktorá sa pohybuje okolo dvoch desiatok eur. Produkt je dostupný už teraz a pokiaľ vás teda fitnes náramok Honor Band 5 Sport zaujal, neváhajte a kliknite na zelené tlačidlo nižšie.

Hlavné rozdiely medzi Honor Band 5 a Honor Band 5 Sport

Fitness náramok Honor Band 5 Honor Band 5 Sport
Displej dotykový farebný AMOLED čierno-biely panel
Meranie srdcového tepu ×
Pripnutie na obuv ×
Ovládanie hudby na telefóne ×
SpO2 Monitor ×
fitness náramok; inteligentný náramok; Honor Band 5 Sport; nositeľná elektronika; wearables;

Honor Band 5 Sport

Fitness náramky

Fitness náramok Honor Band 5 Sport cieli najmä na športovcov venujúcich sa behu a basketbalu, ktorí využijú podrobné dáta z klipu na obuvi. Vedľa príjemného remienka, vodotesnosti 5 ATM a ohromnej výdrže batérie je mimoriadne atraktívna aj cena, ktorá by niektorých športovcov mohla motivovať k tomu, aby si náramok zakúpili ako užitočný snímač.

Klady

  • Možnosť pripnutia na obuv
  • Podrobná analýza behu a basketbalu
  • Vodotesnosť 5 ATM
  • Nízka váha
  • Výdrž až 14 dní
  • Atraktívna cena

Zápory

  • Malý čiernobiely displej
  • Chýba snímač srdcovej frekvencie
  • Monitoruje len beh a basketbal
Daniel Hlas

Daniel Hlas

Po absolvovaní IT strednej školy a filozofie na FF OSU, pokračujem štúdiom psychológie na FF UPOL. Práve poznávanie vied technických a humanitných, dvoch zdanlivo protikladných svetov, je mi inšpiráciou v živote aj autorskej tvorbe. V rámci viac ako desaťročnej publikačnej činnosti som písal o všemožných žánroch, od počítačových hier cez softvér a hardvér až po recenzie kníh alebo športové potreby.

i Mohlo by vás zaujímať
Vytlačiť
P-DC1-WEB01
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií