PET PET

Ako vybrať hoverboard

Zobraziť katalóg
Aktualizované

Hoverboardy (gyroboardy, kolonožky) sú vozidlá so vstavaným elektromotorom a pokročilým stabilizačným systémom, ktoré sú určené na osobnú prepravu. Ovládajú sa pomocou náklonov jazdca. Existujú vo vyhotoveniach vhodných do interiéru a na upravené cesty, alebo aj do terénu.

Ako vybrať hoverboard – obsah článku

Hoverboard

Výhody a nevýhody

  • Malé rozmery
  • Rýchlosť okolo 15 km/h
  • Varianty na asfalt aj do terénu
  • Dojazd až 35 km
  • Upútajú pozornosť
  • Vyššia hmotnosť
  • Nie je možné používať s vybitou batériou
  • Minimálna hmotnosť jazdca 25 kg

Najčastejšie otázky pri výbere hoverboardu

Ako sa hoverboardy ovládajú?

Keďže kolonožky nemajú riadidlá, ovládajú sa nakláňaním chodidiel. Miernym náklonom zrýchlite, záklonom naopak spomalíte. Smer meníte tak, že nakloníte vpred jedno chodidlo viac ako druhé.

Pre koho je hoverboard vhodný?

Hoverboardy sú vhodné pre všetkých fanúšikov moderných technológií a tých, ktorí sa chcú štýlovo dopravovať do práce. Táto elektrovozidlá si obľúbia ľudia všetkých vekových kategórií. Jediná kategória, pre ktorú ich neodporúčame, sú malé deti do 25 kg. Čidlá v zariadení reagujú príliš jemne na to, aby hoverboard mohli bezpečne ovládať.

Kde na ňom môžem jazdiť?

Záleží na type hoverbordu. So štandardnými kolonožkami sa môžete dopravovať do práce, jazdiť po meste aj v interiéri. Majú nízky profil a preto sú vhodné predovšetkým na rovné povrchy ako sú cesty a cyklotrasy. S offroad hoverboardom sa môžete vydať aj do terénu. Vďaka väčším kolesám a vyššiemu profilu si s ním hravo poradí.

Za ako dlho sa naučím na hoverboarde jazdiť?

Jazdu na hoverboarde zvládnete za pár minút. Jazda je veľmi jednoduchá a intuitívna. Kolonožky majú prepracovaný stabilizačný systém a ovládajú sa nakláňaním jazdca.

Ako dlho sa hoverboard nabíja?

Hoverboard sa nabíja od 3 do 24 hodín. Záleží na type modeli.

Potrebujem prilbu a chrániče?

Ak jazdíte v teréne alebo v meste, je vhodné mať chrániče a prilbu. V prípade detí by mala byť bezpečnosť samozrejmosťou, nech už jazdia kdekoľvek.

Hoverboardy

Hoverboardy

  • Vozidlá so zabudovaným elektromotorom
  • Jazdu si osvojíte behom pár minút
  • Dojazd až 35 km

Dôležité parametre

typ hoverboard

Typ hoverboardu

  • Štandardné gyroboardy – majú nízky profil a sú vhodné na rovné a hladké povrchy, ako sú cyklotrasy, ale aj haly a kancelárie. Vážia okolo 12 kg, sú teda ľahko prenosné. Kvôli nižšiemu výkonu motora sa ich maximálna rýchlosť pohybuje okolo 12 km/h a kvôli menšej batérii je ich dojazd približne 10 km.
  • Offroad gyroboardy – vyšší profil a väčšie kolesá s robustnou konštrukciou im dovoľujú aj jazdu v teréne. Aby sa mohli pohybovať v náročnom prostredí, majú o niečo výkonnejší motor, a tak vyvinú rýchlosť okolo 15 – 20 km/h a dojazd je až 20 km.
  • Premium gyroboardy sú kombináciou oboch vyššie uvedených typov. Cielia na skúsených a náročných používateľov. Oproti štandardným kolonožkám využívajú výkonnejší motor s dlhším dojazdom, sú ale kompaktnejšie než offroad gyroboardy.
  • Gyroboardy s kolennou opierkou sú o niečo jednoduchšie, čo sa týka pochytenia základov jazdy. Zároveň sú aj značne pohodlnejšie na dlhšie jazdy, ktoré môžu byť vďaka väčšej batériu až do 35 km.
dojazd

Dojazd

Integrovaná batéria má bežný dojazd 10 až 20 km. Výsledný dojazd sa môže líšiť podľa váhy jazdca a stúpania terénu. Udávaný dojazd je spravidla počítaný pre 80 kg jazdca na vodorovnej ceste. Prémiovejší hoverboard potom ponúka dojazd až 35 km.

konštrukcia

Konštrukcia

Popri dvojkolesových hoverboardoch, na ktorých sa stojí, existujú gyroskopické transportéry so sedadlom či riadiacou tyčou, podobne ako ich poznáme v prípade segwayov. Vďaka tomu poskytujú vodičovi väčšiu stabilitu.

Ďalšie vlastnosti

Ďalšie vlastnosti

V prípade jednotlivých kolonožiek môžete naraziť aj na pár ďalších individuálnych vychytávok. Často ich môžete napríklad prepojiť s mobilným telefónom. Tak môžete vidieť aktuálny stav batérie, najazdené kilometre a ďalšie užitočné informácie na jednom mieste. Medzi ďalšie časté vlastnosti patrí napríklad LED osvetlenie alebo zabudovaný reproduktor na počúvanie hudby. Na ľahšie prenášanie je tiež často k hoverboardu pribalená taška.

Slovník pojmov – hoverboard

Gyroboard

Gyroboard je iné označenie pre hoverboard alebo kolonožku. Ide o zariadenie na jednom či dvoch kolesách s prepracovaným stabilizačným systémom a riadením pomocou náklonov jazdca.

Segway

Dvojkolesové elektrovozidlo, ktoré funguje ako dopravný prostriedok pre jedného pasažiera. Obsahuje stabilizačný systém a ovláda sa nakláňaním. Pre väčšiu stabilitu jazdca slúžia riadidlá.

Trucky

Kovové časti, ktoré sa skrutkujú na dosku, a na ne sa potom pripevnia kolieska s ložiskami. Veľkosť truckov sa odvíja od šírky dosky. Medzi trucky a dosku sa niekedy vkladajú gumové podložky.

Slovník pojmov
Vytlačiť
P-DC1-WEB17
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií