Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Pestrec mariánsky

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Obsiahnuté látky
Aloe Vera
(1)
Chlorella
(1)
Pŕhľava
(1)
Kurkumín
(2)
Pestrec
(15)
Reishi
(1)
Účinok
Na posilnenie imunity
(3)
Na trávenie a zažívanie
(6)
Na srdce a krvný tlak
(1)
Na detoxikáciu organizmu
(5)
Na cholesterol
(1)
Pre časť tela
Srdce
(4)
Cievy
(3)
Črevá
(2)
Pečeň a žlčník
(8)
Obličky
(1)
Močové cesty
(1)
Počet tabliet/kapsúl
30
120
-
Vlastnosti
Bez laktózy
(3)
Bez lepku
(3)
Bez pridaného cukru
(3)
Bio
(1)
Vegan
(2)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Pestrec je známy pre svoje detoxikačné a ochranné účinky na pečeň. Táto rastlina je bohatým zdrojom silymarínu, látky, ktorá podporuje regeneráciu pečeňových buniek a chráni pečeň pred škodlivými vplyvmi. Jej použitie je vhodné pre tých, ktorí chcú podporiť zdravie svojej pečene, čelia nadmernej konzumácii alkoholu alebo sa snažia detoxikovať svoj organizmus. Prečítajte si, aké výhody prináša a ako pestrec mariánsky užívať správne.

Pokračovať

Na čo sa používa pestrec mariánsky?

Viete, na čo sa používa pestrec mariánsky? Vďaka vysokému obsahu silymarínu je cenným pomocníkom pri starostlivosti o pečeň. Silymarín má antioxidačné, protizápalové a regeneračné účinky, čo prispieva k ochrane a podpore funkcie pečene. Je vhodný pre ľudí, ktorí chcú posilniť svoju pečeň, detoxikovať organizmus alebo sa zotaviť z poškodenia pečene. Okrem toho pestrec mariánsky podporuje trávenie a môže pomôcť aj pri problémoch s tráviacim systémom.

Aké má pestrec účinky?

Aké má pestrec účinky? Pestrec mariánsky, známy tiež pod latinským názvom Silybum marianum, je liečivá bylinka, ktorá má dlhú históriu používania v tradičnej medicíne, a to najmä na podporu zdravia a funkcie pečene. Vďaka svojmu bohatému zloženiu prináša rad benefitov pre ľudské zdravie. Jeho antioxidačné, protizápalové a tráviace podporné vlastnosti z neho robia cenný doplnok pre tých, ktorí sa snažia o udržanie dobrého zdravia a vitality. Ako pri všetkých doplnkoch stravy je však dôležité poradiť sa pred začiatkom jeho užívania s lekárom.

  • Pestrec mariánsky je cenený pre svoje detoxikačné účinky, podporuje činnosť pečene v procese odstraňovania toxínov z tela a prispieva k regulácii hladiny cholesterolu.
  • Jeho účinky na posilnenie imunity sú prisudzované antioxidantom, ktoré chránia bunky pred voľnými radikálmi a podporujú obranyschopnosť organizmu.
  • Vo vzťahu k tráveniu a zažívaniu ostropestrec stimuluje sekréciu žlče, čím napomáha rozkladu tukov a podporuje zdravú funkciu tráviaceho systému.
  • Jeho potenciálny prínos pre srdce a krvný tlak spočíva v schopnosti zlepšovať lipidový profil a podporovať zdravie kardiovaskulárneho systému.
  • Môže mať pozitívny vplyv na reguláciu hladiny cukru v krvi, čo je obzvlášť prospešné pre osoby s metabolickými poruchami.

Ako vybrať najlepší pestrec mariánsky?

Chcete vedieť, ako si vybrať najlepší pestrec mariánsky? Je kľúčové zamerať sa na kvalitu a koncentráciu účinnej látky silymarínu, ktorá stojí za jeho liečivými účinkami. Vyhľadajte produkty s jasne uvedeným množstvom silymarínu a uprednostnite tie, ktoré sú štandardizované na určité percento tejto látky, čo zaisťuje spoľahlivú účinnosť. Dôležité je tiež zvážiť formu prípravku – či už ide o tablety, kapsule, prášok, alebo tekutú formu – ktorá najlepšie vyhovuje vašim preferenciám a životnému štýlu. Neváhajte sa poradiť s odborníkom na zdravie alebo lekárom, aby vaša voľba čo najlepšie reflektovala vaše zdravotné potreby.

Pestrec mariánsky tobolky
Tobolky

Pestrec mariánsky extrakt
Tekutá forma

Pestrec mariánsky kapsule
Ostropestrec mariánsky – kapsule

Pestrec mariánsky s kurkumínom
Kapsule s kurkumínom

Ako najlepšie príjmať pestrec mariánsky?

Premýšľate, ako najlepšie prijímať pestrec mariánsky? Na dosiahnutie maximálneho prospechu je dôležité vedieť, ako ho správne zaradiť do svojho jedálnička. Drvený pestrec môžete pridávať do smoothie, jogurtov alebo ním posypať šaláty. Táto forma umožňuje telu ľahšie vstrebať silymarín a ďalšie aktívne látky obsiahnuté v semenách. Pre tých, ktorí dávajú prednosť pohodliu, sú k dispozícii aj doplnky stravy v podobe kapsúl alebo tabliet, ktoré obsahujú extrakt z pestreca. Pri výbere týchto produktov je však kľúčové sledovať obsah účinných látok a uprednostniť tie, ktoré poskytujú kvalitný a koncentrovaný extrakt.

Máte radi čaj? Pestrec drvený predstavuje výbornú voľbu na prípravu zdravého a liečivého nápoja, ktorý podporuje funkciu pečene a prispieva k celkovej detoxikácii organizmu.

V akej forme je pestrec mariánsky najúčinnejší?

A v akej forme je pestrec mariánsky najúčinnejší? Najúčinnejšia forma závisí od konkrétneho zdravotného cieľa a individuálnych preferencií používateľa. Vysoká účinnosť je však často prisudzovaná extraktom pestreca, najmä tým, ktoré obsahujú štandardizovaný extrakt silymarínu. Silymarín je hlavnou aktívnou zložkou pestreca, ktorá je zodpovedná za jeho liečivé účinky, predovšetkým ochranu a podporu regenerácie pečene.

i

Pestrec mariánsky – kvapky

Pestrec mariánsky – kvapky väčšinou obsahujú extrakt pestreca rozpustený v alkohole alebo glyceríne, čo uľahčuje rýchle vstrebávanie účinných látok telom. Táto forma je obzvlášť vhodná na úpravu individuálneho dávkovania a je možné ju pridávať do nápojov alebo jedál. Kvapky sú efektívne pri podpore funkcie pečene a tráviaceho systému, rovnako ako pri detoxikácii organizmu.

Ostropestrec mariánsky – tablety

Ostropestrec mariánsky – tablety sú praktickou a efektívnou formou doplnkovej výživy pre tých, ktorí chcú využiť liečivé účinky tejto rastliny. Vďaka pevnej forme a presnému dávkovaniu umožňujú ľahkú a presnú konzumáciu účinných látok, predovšetkým silymarínu, ktorý je zodpovedný za podporu zdravia pečene a celkovej detoxikácie organizmu. Tablety sú ideálne na dlhodobé užívanie a vhodné pre tých, ktorí hľadajú jednoduché a nenáročné riešenie na podporenie svojho zdravia.

Ako užívať ostropestrec mariánsky? Tablety sa odporúča užívať podľa pokynov na obale alebo podľa odporúčania lekára, zvyčajne s jedlom, aby sa zlepšila absorpcia silymarínu. Dôležité je aj pravidelné pitie vody, ktorá podporí detoxikačné procesy.

Ostropestrec mariánsky – olej

Ostropestrec mariánsky – olej je získavaný lisovaním semien a je cenený pre svoj vysoký obsah zdravých tukov, vitamínov a antioxidantov vrátane silymarínu. Tento pestrecový olej má výrazné regeneračné a ochranné účinky na pečeň, podporuje zdravie kože a môže byť použitý interne aj externe. Vďaka svojej jemnej chuti sa hodí do studenej kuchyne na dochutenie šalátov alebo ako súčasť zdravých dresingov.

Ostropestrec mariánsky – drvený

Ostropestrec mariánsky – drvený je ideálny pre tých, ktorí si chcú pripravovať čaje alebo pridávať túto superpotravinu priamo do jedla. Rozdrvené semená uvoľňujú silymarín a ďalšie antioxidanty, ktoré podporujú zdravie pečene a majú pozitívny vplyv na tráviaci systém. Drvený pestrec môže byť tiež použitý v kuchyni ako korenie alebo zdravý doplnok do smoothies, jogurtov a šalátov, čo prináša nielen zdravotné benefity, ale aj jedinečnú chuť a textúru.

Pestrec vo forme kapsúl ponúka efektívnu a pohodlnú možnosť doplnku stravy – táto forma obsahuje prášok alebo extrakt zo semien, umožňuje jednoduché dávkovanie a rýchlu absorpciu vhodnú pre ľudí s aktívnym životným štýlom.

Pestrec mariánsky – tinktúra

Pestrec mariánsky – tinktúra je silný extrakt, zvyčajne na alkoholovej báze, ktorý koncentruje účinné látky tejto liečivej rastliny. Je určená na interné použitie a ponúka rýchly a efektívny spôsob, ako podporiť funkciu pečene a celkovú detoxikáciu organizmu. Tinktúra je vhodná na individuálne dávkovanie a môže sa pridávať do vody alebo iných nápojov. Jej užívanie je obzvlášť vhodné v obdobiach, kedy je potrebná intenzívnejšia podpora detoxikácie a regenerácie pečene.

Pestrec mariánsky tinktúra
Tinktúra

Pestrec forte kapsule
Kapsule

Pestrec mariánsky mletý 
Ostropestrec mariánsky – drvený

Pestrec mariánsky extrakt
Extrakt

i

Pestrec – aká je jeho najúčinnejšia forma?

Pestrec – jeho najúčinnejšia forma sa líši v závislosti od individuálnych potrieb a preferencií používateľa. Vysoká účinnosť je prisudzovaná štandardizovaným extraktom bohatým na silymarín, ktoré sú často dostupné vo forme kapsúl alebo tabliet. Na rýchle vstrebávanie a flexibilitu dávkovania môžu byť veľmi účinné aj tekuté formy, ako sú kvapky alebo tinktúry.

Vyberte si pestrec mariánsky v rôznych veľkostiach

Hmotnosť a objem, ktoré má pestrec mariánsky a prípravky s jeho obsahom, sa líšia v závislosti od formy. Kapsule a tobolky obsahujú od 100 mg do 500 mg extraktu a sú často balené v množstvách od 30 až 120 kusov. Sypký prášok, ktorý sa predáva v hmotnostných rozmedziach od 100 g až do 1 kg, poskytuje flexibilitu pre rôzne spôsoby konzumácie, ako je napríklad ostropestrec mariánsky – čaj, smoothie alebo prídavok do pokrmov. Tekuté formy, ako sú kvapky a tinktúry, sa potom pohybujú v objemoch medzi 30 a 100 ml a často obsahujú aplikátory na jednoduché dávkovanie, zatiaľ čo ostropestrec mariánsky – olej je dostupný vo fľašiach s objemom od 100 ml do 500 ml.

Pestrec mariánsky a jeho kvalita a koncentrácia

Pri výbere prípravku, ktorý obsahuje pestrec mariánsky, je kľúčové zvážiť nielen jeho formu a množstvo, ale aj kvalitu a koncentráciu účinných látok, najmä silymarínu, ktorý stojí za väčšinou jeho liečivých účinkov. Vysoká kvalita a správna koncentrácia zaisťujú maximálnu účinnosť, čo je dôležité na podporu zdravia pečene a celkovej detoxikácie organizmu. Výber správneho prípravku a dodržiavanie odporúčaného dávkovania môžu výrazne prispieť k dosiahnutiu žiadaných zdravotných benefitov.

Pre koho je pestrec mariánsky určený?

Pestrec mariánsky a prípravky s jeho obsahom sú primárne určené pre dospelé osoby, ktoré hľadajú prirodzenú podporu funkcie pečene, detoxikáciu organizmu a celkové zlepšenie zdravotného stavu. Dospelí si môžu vyberať zo širokej škály formátov, ako sú kapsule, tobolky, prášky, oleje, kvapky alebo tinktúry, v závislosti od osobných preferencií a špecifických zdravotných potrieb. Je dôležité venovať pozornosť dávkovaniu a v prípade potreby sa poradiť s lekárom alebo odborníkom na výživu, najmä pri súčasnom užívaní iných liekov alebo doplnkov stravy.

K dispozícii je aj pestrec mariánsky pre deti

Pestrec mariánsky pre deti a dospievajúcich od 3 do 18 rokov si vyžaduje zvýšenú opatrnosť a jeho užívanie by malo byť vždy konzultované s pediatrom alebo špecialistom na detskú výživu. Vzhľadom na to, že väčšina štúdií sa zameriava na dospelú populáciu, množstvo informácií o bezpečnosti a efektivite užívania pestreca u detí môže byť obmedzené. V prípade ľudí, ktorí môžu mať špecifické zdravotné potreby alebo užívajú lieky, je tiež dôležité zvážiť možné interakcie a vybrať formu a dávkovanie, ktoré najlepšie vyhovujú ich zdravotnému stavu, pričom konzultácia so zdravotným pracovníkom je aj tu nevyhnutná.

Pestrec mariánsky extrakt
Extrakt silymarínu

Ostropestrec mariánsky Mycomedica
Pestrec mariánsky s reishi

Pestrec mariánsky Liverax
Zmes na podporu pečene

Kto nesmie užívať pestrec? Sú to osoby s alergiou na rastliny z čeľade hviezdicovitých, tehotné a dojčiace ženy a jedinci so zdravotnými problémami, ktorí by mali užívanie pestreca konzultovať so svojím lekárom.

Aké má pestrec mariánsky dávkovanie?

Viete, aké má pestrec mariánsky dávkovanie? Líši sa v závislosti od formy prípravku a cieľa užívania. Štandardizované extrakty zvyčajne udávajú dennú dávku v rozmedzí 140 až 420 mg silymarínu. V prípade práškových foriem alebo semien môže byť odporúčaná dávka odlišná a mala by vždy reflektovať koncentráciu účinných látok. Pri užívaní tekutých foriem, ako sú tinktúry alebo kvapky, je dôležité dodržiavať pokyny na dávkovanie uvedené výrobcom, ktoré sa môžu líšiť v závislosti od koncentrácie. Vždy je kľúčové začínať s nižšou dávkou a pozorovať reakciu organizmu.

Má pestrec mariánsky nežiaduce účinky?

Ak budete užívať pestrec mariánsky, nežiaduce účinky, najmä pri vyšších dávkach alebo u osôb s určitou predispozíciou, sa môžu vyskytnúť. Medzi často hlásené vedľajšie účinky patria tráviace ťažkosti, ako je hnačka alebo nadúvanie. Zriedkavejšie sa môžu objaviť alergické reakcie. Existujú aj správy o možných hormonálnych interakciách, ktoré by mohli ovplyvniť osoby s hormonálne závislými ochoreniami. Vždy sa odporúča začať užívať ostropestrec s opatrnosťou a v prípade výskytu nežiaducich reakcií konzultovať užívanie s lekárom, aby sa predišlo potenciálnym zdravotným rizikám.

Neviete, aký vybrať pestrec mariánsky? Recenzie vám môžu s výberom pomôcť.

Ako dlho užívať pestrec mariánsky?

Dôležité je tiež vedieť, ako dlho užívať pestrec mariánsky. Odporúča sa držať sa odporúčaní výrobcu alebo sa poradiť s lekárom, aby stanovil optimálnu dĺžku užívania. V niektorých prípadoch sa môže ostropestrec užívať dlhodobo ako súčasť každodenného doplnku stravy na podporu zdravia pečene, zatiaľ čo v iných situáciách môže byť vhodnejšie obmedzené obdobie užívania. Vždy je kľúčové sledovať reakciu vlastného organizmu a v prípade akýchkoľvek nežiaducich účinkov, obáv alebo zdravotných zmien je vhodné poradiť sa s odborníkom.

i

Ako dlho trvá, kým ostropestrec začne účinkovať?

Viete, ako dlho trvá, kým ostropestrec začne účinkovať? Doba sa líši v závislosti od zdravotného stavu, dávkovania a formy prípravku. Všeobecne sa predpokladá, že prvé pozitívne zmeny, ako je lepšie trávenie a pocit zlepšenia funkcie pečene, môžu byť viditeľné už po niekoľkých týždňoch pravidelného užívania. Na prejavenie plného potenciálu je potrebných zvyčajne niekoľko mesiacov.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Pestrec mariánsky – kapsuly, 120 kapsúl, určené pre Pre dospelých
6,79 €

2.
Pestrec mariánsky – kapsuly, 60 kapsúl - 0,11 €/ks
6,59 €

3.
Pestrec mariánsky – kapsuly, 60 kapsúl, určené pre Pre dospelých - 0,27 €/ks
15,90 €

Ďalšie najpredávanejšie
15 položiek
4,8 21×
GymBeam Pestrec mariánsky, 120 kapsúl
Pestrec mariánsky – kapsuly, 120 kapsúl, určené pre Pre dospelých
6,79 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTgym367
5,0
TEREZIA Pestrec + Reishi forte 60 kapsúl
Pestrec mariánsky – kapsuly, 60 kapsúl - 0,18 €/ks
Super cena
10,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: TERZILDS979
5,0
Allnature Pestrec bylinný extrakt 60 kapsúl
Bylinný extrakt – bylinný extrakt Pestrec má pozitívny vplyv na zdravie, slúži ako prevencia proti chorobám, podporuje regeneráciu vnútorných orgánov - 0,08 €/ks
Cenová bomba
4,90 € Ušetríte 0,49 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: ALLOSTDS688
MOVit Mega Detox Ostropestrec + Kurkumín FORTE, 60 cps.
Pestrec mariánsky – kapsuly, 60 kapsúl, určené pre Pre dospelých - 0,27 €/ks
15,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTmoe059
MOVit Mega detox recovery 60 cps.
Doplnok stravy – rekonvalescencia, imunita, zotavenie, intenzívna detoxikačná kúra - 0,27 €/ks
Zľavnené -24 %
15,90 € 20,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTmoe092
MOVit Mega detox odvodnenie 60 cps.
Doplnok stravy – odvodňovacia kúra, detoxikácia - 0,35 €/ks
20,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTmoe095
Novinka
8,64 €
Na sklade 2 ks u dodávateľa
Objednávací kód: HEALaaa0361
4,8 17×
GreenFood Nutrition Pestrec mariánsky 60 kapsúl
Pestrec mariánsky – kapsuly, 60 kapsúl - 0,11 €/ks
6,59 €
Na sklade 3 ks
Objednávací kód: SPTgfn0027
Silymarin forte 4 – Imunitný systém, Naturprodukt 40 tbl. - Pestrec mariánsky Varianty
4,5
Silymarin forte 4 – Imunitný systém, Naturprodukt 40 tbl.
Pestrec mariánsky – tablety, 40 tabliet, určené pre Pre dospelých - 0,27 €/ks
10,66 €
Na sklade > 10 ks u dodávateľa
Objednávací kód: K2PSILDS863
5,0
Silymarin 250 mg + vitamín D3 80 + 10 tabliet
Doplnok stravy – s vitamínom, prispieva k zdraviu pečene a imunitného systému - 0,24 €/ks
Super cena
21,35 € Ušetríte 1,14 €
Na sklade > 10 ks u dodávateľa
Objednávací kód: NATSILDS706
TIANDE Funkčný komplex – extrakt z plodu pestreca mariánskeho, podpora pečene, 30 tabliet
Doplnok stravy – obsahuje pestrec mariánsky a riboflavín, zabraňuje peroxidácii bunkových membrán, chráni pečeňové bunky pred rôznymi nepriaznivými účinkami, protizápalová a antialergická látka, stimuluje regeneráciu tkaniva pečene, v balení 30 tabliet
20,82 €
Na sklade > 10 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SPTvini008
4,0
CannamediQ Cholestmizin Forte 100 toboliek
Doplnok stravy – s kanabisom, monakolinom, steroly a zeleným čajom, ktorý optimalizuje hladinu cholesterolu, obmedzuje hromadenie triglyceridov a chráni srdce aj cievy
Super cena
25,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: SPTsyo024
5,0
Pestrec mariánsky – bylinný liehový extrakt 100 ml
Doplnok stravy – pestrec mariánsky – Silybum marianum – obsahuje veľké množstvo aktívnych látok (najmä silymarínu), ktoré sa s úspechom používajú ako prostriedok na podporu normálnej činnosti pečeňového tkaniva a trávenia
Super cena
6,64 € Ušetríte 0,59 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTgimix163
Pestrec mariánsky – bylinný extrakt
Doplnok stravy – pestrec mariánsky – Silybum marianum – obsahuje veľké množstvo aktívnych látok (najmä silymarínu), ktoré sa s úspechom používajú ako prostriedok na podporu normálnej činnosť pečeňového tkaniva a trávenia
7,56 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTgimix178
Pestrec mariánsky – bylinný liehový extrakt 50 ml
Doplnok stravy Pestrec mariánsky – Silybum marianum – obsahuje veľké množstvo aktívnych látok (najmä silymarínu), ktoré sa s úspechom používajú ako prostriedok na podporu normálnej činnosti pečeňového tkaniva a trávenia
3,82 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTgimix148

Pestrec mariánsky

Pestrec mariánsky

V kategórii Pestrec mariánsky máme práve teraz na Alza.sk celkom 15 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné pestrec mariánsky
P-DC1-WEB03
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií