AlzaPlus+ sport Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Lyžiarske rukavice

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Určené pre
Mužov
(32)
Ženy
(50)
Dieťa
(16)
Určené na šport
Zjazdové lyžovanie
(77)
Snowboarding
(1)
Lov
(1)
Číselná veľkosť
0
11
-
Najnovšie objednávky

Premrznuté ruky môžu veľmi rýchlo pokaziť zážitok z riadne zasneženého svahu. Kúpte si preto lyžiarske rukavice, ktoré vaše ruky udržia v teple a ochránia ich pred nepriaznivým počasím. Vďaka kvalitným materiálom zároveň aj odvedú pot a vlhkosť od pokožky a udržia vaše ruky v suchu. Prečítajte si, ako vybrať vhodné lyžiarske rukavice na snowboard či na lyže.

Pokračovať

Lyžiarske rukavice majú rôzny strih – chcete palčiaky, či prstové rukavice?

Keď si vyberáte lyžiarske rukavice, najprv sa zamerajte na ich strih. Ako palčiaky, tak aj prstové rukavice majú svoje výhody aj nevýhody. Výber teda závisí predovšetkým od vašich vlastných preferencií.

  • Prstové lyžiarske rukavice vám umožnia lepší a komfortnejší úchop lyžiarskych palíc a ľahšie sa vám bude hýbať prstami.
  • Palčiaky zase lepšie udržia teplo, pretože okrem palca sú všetky prsty pri sebe, vďaka čomu sa ruky prirodzene zahrievajú.
  • Kombinované lyžiarske rukavice majú vzhľad palčiakov, avšak vo vnútri majú tenšie prstové rukavice.
  • Trojprsté lyžiarske rukavice zaisťujú väčšie teplo. Majú oddelený palec a potom dva oddiely pre štyri zvyšné prsty.

Ak vyberáte detské lyžiarske rukavice, palčiaky budú najvhodnejšie, pretože udržujú ruky vo väčšom teple. Pre väčších lyžiarov môžete zvoliť aj prstové rukavice, ktoré im uľahčia manipuláciu s predmetmi.

Lyžiarske rukavice prstové
Prstové lyžiarske rukavice

Lyžiarske rukavice palčiaky
Rukavice na lyže – palčiaky

Pre koho vyberáte lyžiarske rukavice? Dámske i detské majú svoje špecifiká

V ponuke môžete nájsť produkty určené pre obe pohlavia, teda unisex lyžiarske rukavice. Dámske i detské však majú svoje špecifiká, a preto je vhodnejšie určenie rukavíc rozlišovať.

  • Dámske lyžiarske rukavice sa väčšinou líšia predovšetkým celkovým strihom, veľkosťou a dizajnom. Lyžiarske rukavice dámske sú väčšinou užšie a menšie v porovnaní s tými pánskymi.
  • Pánske rukavice na lyže/unisex sú vyrábané v jednoduchom dizajne, ktorý sa hodí pre obe pohlavia. Lyžiarske rukavice pánske sú väčšie a širšie, aby poskytli komfort väčším pánskym rukám.
  • Detské lyžiarske rukavice sú farebnejšie a spoznáte ich podľa menšej veľkosti. Maximálne chránia detské ruky. Lyžiarske rukavice pre deti zoženiete v rôznych farbách a rozprávkových motívoch.

Pozor na veľkosť: dámske, pánske i detské lyžiarske rukavice musia dobre sadnúť

Či už vyberáte lyžiarske rukavice detské, dámske, alebo pánske, veľkosť voľte veľmi starostlivo. Rukavice by mali na ruky riadne priľnúť, ale nemali by vás tlačiť, ani nijako obmedzovať pri pohybe prstov. To znamená, že keď rukavicou zatrasiete, nemala by vám spadnúť a pri ohybe prstov nesmie vzniknúť hrboľ z nadbytočnej látky.

Tri kroky, pomocou ktorých ľahko zistíte správnu veľkosť rukavíc

Na zistenie, či majú lyžiarske rukavice tú správnu veľkosť, sa držte nasledujúcich troch krokov:

  1. Na zistenie veľkosti si zmerajte obvod dlane bez palca.
  2. Zmerajte si tiež dĺžku ruky od zápästia k najdlhšiemu prstu.
  3. Zistené miery teraz porovnajte s informáciami u produktu.

Kvalitné lyžiarske rukavice by mali byť nepremokavé a priedušné zároveň

Aby vám bolo pri lyžovaní teplo, vyberajte si kvalitné zimné lyžiarske rukavice. Spoznáte ich predovšetkým podľa membrány alebo špeciálneho záteru. Membrána je drahšia, ale jej vlastnosti sa s odstupom času nezhoršujú. Rovnako kvalitné by mali byť aj rukavice na snowboard.

  • Nepremokavé lyžiarske rukavice zamedzujú prenikaniu vlhkosti k pokožke a udržia tak vaše ruky v suchu.
  • Priedušné rukavice na snowboard či lyže umožňujú odvádzanie potu z pokožky a nechávajú ruky suché.
  • Ideálne snowboardové rukavice kombinujú obe vlastnosti, a sú teda nepremokavé a priedušné súčasne.

Vhodnou voľbou sú lyžiarske rukavice Gore-Tex

Lyžiarske rukavice Gore-Tex (čiže GTX rukavice) v sebe ukrývajú špeciálnu textíliu, vďaka ktorej sú 100 % nepremokavé, priedušné a vetruvzdorné. Z akých vrstiev sa táto textília skladá?

  • Gore-Tex membrána predstavuje mimoriadne tenkú vrstvu, ktorá obsahuje viac ako 1,4 miliardy pórov na centimeter štvorcový. Práve vďaka tomu sú zimné lyžiarske rukavice priedušné, nepremokavé a vetruvzdorné.
  • Gore-Tex laminát je časť medzi vysokokvalitnou podšívkou a vonkajšou textíliou. Vrchná časť je potom ošetrená veľmi tenkou vodoodolnou úpravou, vďaka ktorej voda iba vytvára kvapôčky a nevsakuje sa do materiálu.
  • Podlepenie švov páskou Gore-Steam je veľmi dôležité, lebo práve švy sú často príčinou premoknutia. Podľa typu odevu sa používajú rôzne široké pásiky zaručujúce trvalú nepremokavosť.

i

Nepremokavé detské lyžiarske rukavice sú pre malých lyžiarov veľmi dôležité. Ak totiž rukavice zmoknú, bude dieťaťu veľká zima, a to bez ohľadu na kvalitu zateplenia.

Dbajte na riadne zateplenie – na svahu sú teplé rukavice na lyžovanie dôležité

Riadne zateplenie je dôležitou vlastnosťou, ktorá zaistí, aby vás rukavice na lyžovanie dostatočne ohriali. Najlepšie tepelné vlastnosti majú umelé vlákna Thinsulate,  Fiberloft a Primaloft.  Tieto materiály sú priedušné, vodoodolné, rýchloschnúce a majú veľmi vysokú hrejivosť. Na zateplenie sa využíva tiež vlna, ktorá hreje a je antimikrobiálna.

Trápia vás premrznuté ruky? Pomôžu vám vyhrievané lyžiarske rukavice

Ak vás neustále trápia veľmi premrznuté ruky, ani kvalitne vyhrievané lyžiarske rukavice na svahu nemusia byť postačujúce. V takom prípade odporúčame zvoliť rukavice, ktoré obsahujú vykurovacie telieska. Tieto telieska sú napájané batériou, ktorá je umiestnená priamo v rukavici. Intenzitu vykurovania môžete ľahko regulovať.

Vyhrievané lyžiarske rukavice na batérie vás vydržia ohriať približne 3 – 10 hodín v závislosti od toho, aké sú vonkajšie podmienky a akú zvolíte intenzitu ohrevu.

Lyžiarske rukavice vyhrievané – prstové a palčiaky
Ako pánske, tak i dámske vyhrievané lyžiarske rukavice existujú v prstovom aj palčiakovom vyhotovení.

Dámske i pánske lyžiarske rukavice vyžadujú dlane z kvalitného materiálu

Či už vyberáte dámske či pánske lyžiarske rukavice, dbajte na kvalitný materiál ich najviac namáhanej časti, a to dlane. Pri výrobe sa využíva predovšetkým koža, umelá koža alebo prvotriedny textil s tým, že sú tieto materiály dlhodobo odolné proti ošúchaniu a majú veľmi kvalitný protišmykový povrch.

Praktické detaily, ktoré by pánske ani dámske lyžiarske rukavice nemali postrádať

Či už vyberáte pánske či dámske lyžiarske rukavice, zamerajte sa na praktické detaily, ktoré vám umožnia pohodlné lyžovanie bez starostí. O ktoré detaily ide?

  • Vystuženie kĺbov chráni prsty a kĺby pri páde. Pri slalome chráni proti úderom do bránok.
  • Ergonomický tvar je skvelý v tom, že vám umožňuje oveľa lepší úchop bežných vecí okolo.
  • Klin z mikrovlákna sa nachádza na chrbtovej strane rukavice a slúži na utieranie lyžiarskych okuliarov.
  • Touchscreen na prstoch rukavice umožňuje ovládanie dotykového displeja telefónov či tabletov.
  • Možnosť zopnutia rukavíc k sebe zamedzuje zdĺhavému hľadaniu či strate jednej z rukavíc.
  • Zapínanie na suchý zips umožňuje zvoliť si, ako veľmi budú rukavice lyžiarske obopínať ruku.

Lyžiarske rukavice s Trigger systémom zaistia komfort aj maximálnu bezpečnosť na svahu

Trigger systém zaručuje, aby sa lyžiarske rukavice ľahko spojili s palicou pomocou pútka umiestneného priamo na rukavici. Už teda nemusíte pred každou jazdou navliekať pútko okolo zápästia. Trigger systém tiež zamedzuje strate palice pri zapichnutí do hlbšieho snehu. Má takisto aj bezpečnostnú funkciu, pri páde sa rukavica z palice ihneď uvoľní, čo pomôže predísť zraneniu ruky. Snowboardové rukavice týmto systémom nedisponujú, pretože je pre snowboardistov zbytočný.

Zimné lyžiarske rukavice
Zimné lyžiarske rukavice/rukavice na snowboard s Trigger systémom.

i

Zaujíma vás, kde za nízku cenu zohnať dámske, pánske či detské lyžiarske rukavice? Bazár často ukrýva skvostné kúsky za zlomok ceny. Ak vás zaujímajú len lacnejšie lyžiarske rukavice, výpredaj je pre vás tým pravým orechovým.

Lyžiarske rukavice vs. snowboardové rukavice – aké sú hlavné rozdiely?

Lyžiarske rukavice sa hodia nielen pri zjazde, ale niektoré možno využiť aj ako snowboardové rukavice. V tomto prípade by však mali mať rukavice nepatrne odlišné vlastnosti. O aké konkrétne ide?

  1. Človek je pri jazde na snowboarde viac v kontakte so snehom, a tak musia byť snowboardové rukavice oveľa viac odolnejšie proti oderu a vode než klasické rukavice na lyže.
  2. Na snowboarde si musíte strážiť hlavne zápästie, pretože je s ním spojených najviac zranení – z tohto dôvodu sú snowboardové rukavice zhotovené s chráničom zápästia.
  3. V ponuke sú k dispozícii buď klasické, alebo palcové snowboardové rukavice. Ak túžite po väčšom tepelnom komforte, kúpte si trojprsté snowboard rukavice.
  4. Ak chcete pre seba skutočne to najlepšie, dbajte na to, aby boli prsty na rukaviciach vystužené špeciálnymi materiálmi, vďaka ktorým nedochádza k opotrebovaniu pri kontakte so svahom.

Ak sa zameriavate predovšetkým na beh na lyžiach, vyberajte si priamo špeciálne dámske a pánske rukavice na bežky. Tie sa pýšia vysokou odolnosťou, priedušnosťou a maximálnym zateplením.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
77 položiek
Ľudová voľba Lacné, ale dobre hodnotené
Level Bliss Aimee Mitt veľ. M - Lyžiarske rukavice
6 6,5 8
Varianty
Level Bliss Aimee Mitt veľ. M
Lyžiarske rukavice pre ženy, veľkosť 8, ergonomický tvar, možnosť zopnutia rukavíc, nepremokavé a odolné voči vetru
83,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: SPTlev34
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
Leki Fiona S Lady Mitt - Lyžiarske rukavice
7
Varianty
4,0
Leki Fiona S Lady Mitt
Lyžiarske rukavice pre ženy, extra teplé, možnosť zopnutia rukavíc, trigger system, nepremokavé a zapínanie na suchý zips
148,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: SPTvodo224nad
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
Bezdoteku Savior, vyhrievané celokožené pánske čierne
Vyhrievané rukavice – určené na zjazdové lyžovanie, pre mužov, prstové, čierna farba
Od  157,67 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: SPTjbrm22nad
Pre náročných Kvalita bez kompromisov
Zanier HOT.STX vyhrievané veľkosť 7,5 - Lyžiarske rukavice Varianty
5,0
Zanier HOT.STX vyhrievané veľkosť 7,5
Lyžiarske rukavice pre mužov a ženy, vyhrievané unisex, veľkosť 7,5,
309,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: SPTvodo273
Zanier  HEAT.STX vyhrievané veľ. 7,5 - Vyhrievané rukavice Varianty
4,0
Zanier HEAT.STX vyhrievané veľ. 7,5
Vyhrievané rukavice – určené na zjazdové lyžovanie, pre mužov, ženy, prstové, materiál koža, materiál zateplenia thinsulate, čierna farba
312,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTvodo263
Zanier HEAT.STX - Vyhrievané rukavice Varianty
4,0
Zanier HEAT.STX
Vyhrievané rukavice – určené na zjazdové lyžovanie, pre mužov, ženy, prstové, materiál koža, materiál zateplenia thinsulate, čierna farba
Od  309,90 €
Skladom podľa variantu
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTvodo261nad
Zanier Rauris. GTX Mitten veľkosť 6,5 - Lyžiarske rukavice
6,5
Varianty
Zanier Rauris. GTX Mitten veľkosť 6,5
Lyžiarske rukavice pre ženy, teplé, Gore-Tex membrána, veľkosť 6,5, nepremokavé, odolné voči vetru a zapínanie na zips
67,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTzan22
Zanier Sweety Mitten Black  veľ. 2 - Lyžiarske rukavice
0 2
Varianty
Zanier Sweety Mitten Black veľ. 2
Lyžiarske rukavice , teplé, veľkosť 2, odolné voči vetru, vnútorné pútka na zápästie a zapínanie na zips
24,90 €
Posledný kus na sklade
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTzan146
Roeckl Atlas GTX Mitten Black Pink 7 - Lyžiarske rukavice
4 5 6 7
Varianty
5,0
Roeckl Atlas GTX Mitten Black Pink 7
Lyžiarske rukavice , Gore-Tex membrána, veľkosť 7, nepremokavé a odolné voči vetru
32,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTroe052
Roeckl Atlas GTX Mitten Black Pink 4 - Lyžiarske rukavice
4 5 6 7
Varianty
5,0
Roeckl Atlas GTX Mitten Black Pink 4
Lyžiarske rukavice , Gore-Tex membrána, veľkosť 4, nepremokavé a odolné voči vetru
32,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTroe049
Zanier HEAT.STX vyhrievané veľkosť 10,5 - Vyhrievané rukavice Varianty
4,0
Zanier HEAT.STX vyhrievané veľkosť 10,5
Vyhrievané rukavice – určené na zjazdové lyžovanie, pre mužov, ženy, prstové, materiál koža, materiál zateplenia thinsulate, čierna farba
309,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTvodo269
Roeckl Atlas GTX Mitten Black 6 - Lyžiarske rukavice
4 6
Varianty
Roeckl Atlas GTX Mitten Black 6
Lyžiarske rukavice , Gore-Tex membrána, veľkosť 6, nepremokavé a odolné voči vetru
32,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTroe059
Roeckl Atlas GTX Mitten Black Blue 5 - Lyžiarske rukavice
4 5
Varianty
Roeckl Atlas GTX Mitten Black Blue 5
Lyžiarske rukavice , Gore-Tex membrána, veľkosť 5, nepremokavé a odolné voči vetru
32,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTroe054
Roeckl Caira GTX 8 - Lyžiarske rukavice Varianty
Roeckl Caira GTX 8
Lyžiarske rukavice pre ženy, Gore-Tex membrána, veľkosť 8, odolné voči vetru
41,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTroe037
Roeckl Caira GTX 6,5 - Lyžiarske rukavice Varianty
Roeckl Caira GTX 6,5
Lyžiarske rukavice pre ženy, Gore-Tex membrána, veľkosť 6,5, odolné voči vetru
41,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTroe034
Roeckl Atlas GTX Mitten Black 4 - Lyžiarske rukavice
4 6
Varianty
Roeckl Atlas GTX Mitten Black 4
Lyžiarske rukavice , Gore-Tex membrána, veľkosť 4, nepremokavé a odolné voči vetru
32,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTroe057
Roeckl Atlas GTX Mitten Black Blue 4 - Lyžiarske rukavice
4 5
Varianty
Roeckl Atlas GTX Mitten Black Blue 4
Lyžiarske rukavice , Gore-Tex membrána, veľkosť 4, nepremokavé a odolné voči vetru
32,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTroe053
Roeckl Cedar STX Mitten 7 - Lyžiarske rukavice Varianty
Roeckl Cedar STX Mitten 7
Lyžiarske rukavice pre ženy, teplé, veľkosť 7, nepremokavé a odolné voči vetru
81,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTroe039
Roeckl Cedar STX Mitten 6,5 - Lyžiarske rukavice Varianty
Roeckl Cedar STX Mitten 6,5
Lyžiarske rukavice pre ženy, teplé, veľkosť 6,5, nepremokavé a odolné voči vetru
81,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTroe038
Zanier HEAT.STX vyhrievané veľkosť 9,5 - Vyhrievané rukavice Varianty
4,0
Zanier HEAT.STX vyhrievané veľkosť 9,5
Vyhrievané rukavice – určené na zjazdové lyžovanie, pre mužov, ženy, prstové, materiál koža, materiál zateplenia thinsulate, čierna farba
309,90 €
Na sklade 2 ks
Objednávací kód: SPTvodo267
Zanier HOT.STX vyhrievané veľkosť 9,5 - Lyžiarske rukavice Varianty
5,0
Zanier HOT.STX vyhrievané veľkosť 9,5
Lyžiarske rukavice pre mužov a ženy, vyhrievané unisex, veľkosť 9,5,
309,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: SPTvodo277
Zanier HOT.STX vyhrievané veľkosť 8 - Lyžiarske rukavice Varianty
5,0
Zanier HOT.STX vyhrievané veľkosť 8
Lyžiarske rukavice pre mužov a ženy, vyhrievané unisex, veľkosť 8,
309,90 €
Na sklade 2 ks
Objednávací kód: SPTvodo274
Zanier HOT.STX vyhrievané veľkosť 9 - Lyžiarske rukavice Varianty
5,0
Zanier HOT.STX vyhrievané veľkosť 9
Lyžiarske rukavice pre mužov a ženy, vyhrievané unisex, veľkosť 9,
309,90 €
Na sklade 3 ks
Objednávací kód: SPTvodo276
Zanier HOT.STX - Lyžiarske rukavice Varianty
5,0
Zanier HOT.STX
Lyžiarske rukavice pre mužov a ženy, vyhrievané unisex,
309,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: SPTvodo271nad
Autom na lyže do Francúzska a Švajčiarska V dnešnom záverečnom diele nášho cestovateľského seriálu sa pozrieme do francúzskych a švajčiarskych Álp. Už tradične si povieme, ako sa do týchto miest čo najlepšie dostať, aké sú špecifiká tamojšej legislatívy a kde si najlepšie zalyžovať!
Prinášame vám exkluzívny cestovateľský seriál! Nenechajte si ujsť najpodrobnejšie informácie o cestách za snehom, a to nielen po Českej republike, ale aj na Slovensko, do Rakúska a ďalších alpských štátov. Upozorníme na legislatívne rozdiely vybraných krajín, ako na...

Lyžiarske rukavice

V kategórii Lyžiarske rukavice máme práve teraz na Alza.sk celkom 77 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné lyžiarske rukavice Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie lyžiarske rukavice Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie lyžiarske rukavice Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii lyžiarske rukavice recenzie
P-DC1-WEB17
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií