AlzaPlus+ sport Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Wilson X Connected Football, inteligentná lopta pre americký futbal

Zobraziť katalóg
Wilson X Connected Football, inteligentná lopta pre americký futbal

Radi hráte americký futbal? Potom by vašej pozornosti nemala uniknúť inteligentná lopta spoločnosti Wilson. Wilson X Connected Football pomocou senzorov vyhodnocuje vašu hru, techniku i výkon. Výsledky budete mať po tréningu k dispozícii vďaka aplikácii vo svojom smartfóne. Čo všetko Wilson X dokáže merať a ako sa líši od klasickej lopty?

Čím sa Wilson X Connected Football odlišuje?

Začneme zovňajškom. Inteligentnú loptu Wilson X Connected Football rozoznáte od klasickej lopty na americký futbal podľa loga spoločnosti. Pri všetkých svojich inteligentných loptách používa výrobca iba veľké „W“ s dodatkom „X“ v krúžku. Na protiľahlej strane sa nachádza symbol pre pripojenie Bluetooth. Inak je lopta od bežných alternatív nerozoznateľná. Samotný povrch je z osvedčenej syntetickej kože s hrubšou textúrou, takže lopta len tak nevykĺzne. Čo ale jej útroby?

Asi neprekvapí, že vo vnútri už je všetko inak. Hlavnú úlohu hrajú inteligentné senzory, ktoré snímajú pohyb lopty. Ich váhu na celkovej hmotnosti lopty však nepocítite. Svojim technickým vyhotovením je tak lopta zhodná s bežným produktom. Tu dostávajú vývojári veľký palec hore. Inteligentná Wilson X Connected Football je dostupná v dvoch veľkostiach podľa štandardov NFL – oficiálnej a juniorskej.

i Spoločnosť Wilson sa radí medzi renomovaných výrobcov športového príslušenstva. To dokazuje aj fakt, že je aktuálne oficiálnym sponzorom národnej futbalovej ligy v Spojených štátoch. Vedľa lôpt produkuje tiež tašky či tenisové rakety.

Wilson X Connected; inteligentná futbalová lopta

Aplikácia Wilson X Connected Football

Inteligentnú futbalovú loptu Wilson X Connected Football je možné spárovať s mobilnými telefónmi Android (verzia 5.0 a viac) alebo telefónmi iPhone vybavenými operačným systémom iOS. Poteší, že samotná aplikácia je intuitívna a prehľadná. Behom pár sekúnd sa v nej zorientujete a budete môcť prezerať namerané hodnoty. Aplikácia je pochopiteľne dostupná zadarmo na App Store alebo Google Play. Po jej inštalácii budete vyzvaní na vytvorenie vlastného profilu. Tých môžete s jednou loptou spárovať až 8.

Wilson X Connected; aplikácia

Ako inteligentnú loptu aktivovať a aká je jej životnosť?

Batéria senzorov lopty je nedobíjacia a nevymeniteľná. Vydrží však viac ako 200 000 hodov alebo 500 hodín v režime Bluetooth. Senzory sú v neustálom režime spánku, aby vydržali čo najdlhšie. Pred každou hrou je teda nutné loptu aktivovať. Je potrebné držať ju vertikálne po dobu dvoch sekúnd a potom pretočiť o 180° a znovu počkať. Potom, čo vyprší životnosť batérie, nemusíte loptu hneď vyhadzovať, stane sa z nej totiž obyčajná lopta na americký futbal. Súčasťou balenia je puzdro na mobil, ktoré je možné upevniť na predlaktie. Bohužiaľ je dodávaná iba jedna veľkosť puzdra.

i Ako sa o Wilson X Connected starať? Rovnako ako v prípade bežných alternatív, aj túto loptu je vhodné po skončení hry umyť od nečistôt a dôkladne vysušiť. A pozor – nikdy nepoužívajte čistiace prostriedky ani sušič vlasov. Vysoké teploty a chemikálie môžu poškodiť nielen povrch výrobku, ale aj jeho natlakovanie. Inteligentnú loptu je nutné skladovať v suchu.

Wilson X Connected ponúka päť herných režimov

Po úvodnom nastavení si v aplikácii zvolíte jeden z herných módov, podľa vašich preferencií. Trénovať môžete hody, kopy alebo prihrávky. Vybrať si môžete celkom z piatich módov:

  • QB Warm Up – zahrievací režim na mieru quarterbacka, pri každom hode uvidíte jej rýchlosť, dosiahnutú vzdialenosť, rotáciu i účinnosť špirály.
  • Elimination Mode – podobne ako pri predchádzajúcom móde slúži na precvičovanie hodu lopty, rozdiel je predovšetkým v spôsobe hodnotenia aplikácie. Už podľa názvu možno odvodiť, že vyhráva ten najlepší hod.
  • Precision Mode – hra zameraná na presnosť, súhrnne hodnotí quarterbacka a je ideálny na zlepšenie hry ako celku.
  • Game Time – v tomto režime si môžete zahrať proti obľúbenému tímu z NFL. Je len na vás, ktorý si zvolíte.
  • Final Drive Mode – posledným dostupným módom je simulácia záverečných chvíľ zápasu, navodzuje pocit, že výsledok hry závisí iba od vás. Je skvelým pomocníkom na odbúranie nervozity pri hre.

Inteligentná lopta Wilson X Official Sz zaznamenáva vaše výsledky do aplikácie, kde si ich môžete spätne prezrieť. Súhrnná štatistika z jednotlivých tréningov vám priblíži, na čom treba popracovať a aká je vaša silná stránka. Samozrejme nechýba ani v dnešnej dobe veľmi populárna možnosť zdieľania. Prostredníctvom aplikácie môžete výsledky zverejniť na svojom profile sociálnych sietí alebo poslať priateľom či trénerovi.

i Viete, že predávame aj vybavenie na americký futbal? Nájdete u nás lopty, rukavice a ďalšie príslušenstvo.

Wilson X Connected; štatistika

i Z loptových športov dávate prednosť skôr basketbalu? Pozrite na inteligentnú basketbalovú loptu Wilson X Connected.

Hlavné výhody a nevýhody lopty Wilson X Connected

Ako už bolo povedané, lopta Wilson X Official Sz Football má štandardné rozmery i váhu. Je vyrobená z rovnakého materiálu ako klasické lopty. Výhodou je aj možnosť používať viac herných profilov, čím môžete na vylepšenie techniky hry vyzvať aj svojich kamarátov. Lopta však nie je vhodná na zápasy, pretože nedokáže vyhodnotiť hru viacerých hráčov naraz. Je ideálna na tréningy a zlepšovanie v pozícii quarterbacka. A v neposlednom rade, vďaka zdieľaniu sa budete konečne môcť svojimi výsledkami pochváliť!

Wilson X Connected Football už máme aktuálne skladom za štartovaciu cenu okolo 150 eur. Ide o zaujímavé spestrenie tréningu. Pri správnom používaní sa váš tím určite odrazí k lepším výsledkom.

Vytlačiť
P-DC1-WEB08
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií