PET AD homeoffice

Xiaomi Amazfit GTS 2 (PREVIEW) – inovovaný dizajn, viac funkcií a stále nízka cena

Zobraziť katalóg

Článok

Aktualizované • Autor: Daniel Hlas

Aj v tomto roku výrobcovia využili končiace leto na predstavenie svojich najnovších produktov. Výnimkou nie je ani populárna značka Amazfit, ktorá v Číne uviedla už druhú generáciu úspešného modelu Xiaomi Amazfit GTS 2. Ten sa pýši inovovaným dizajnom, výrazným zúžením rámčekov, meraním okysličenia krvi, autonómnym prehrávaním hudby aj volaním prostredníctvom pripojeného mobilného telefónu. Zvodná pritom zostala aj cenovka.

Xiaomi; Amazfit; Amazfit GTS 2; smartwatch; nositelná elektronika; chytré hodinky; wearables;

Xiaomi Amazfit GTS 2 – OBSAH

  1. Retina displej pod nadvládou Amazfit
  2. Menšie, odolnejšie a bez rámčekov
  3. Amazfit GTS 2 myslia na zdravie aj šport
  4. Viac funkcií, menšia výdrž
  5. Xiaomi Amazfit GTS 2 – špecifikácie, dostupnosť a cena

Retina displej pod nadvládou Amazfit

Pri predstavení Xiaomi Amazfit GTS 2 v Číne mnohých prekvapilo označenie displeja termínom retina. Ten totiž štandardne využíva americká spoločnosť Apple, ktorá na neho vlastní tiež ochrannú známku. Tá ale pravdepodobne nie je registrovaná na území Číny, čo umožňuje použitie názvu v tejto oblasti. Pri popise globálna verzia sa termín retina podľa očakávaní už neobjavil, z čoho je zrejmé, že ani čínska spoločnosť nemieni porušovať medzinárodné pravidlá a ísť do zbytočného súdneho sporu.

V každom prípade sa dočkáme špičkového panelu typu AMOLED, ktorý zaistí perfektné farby, vernú čiernu a neskreslený obraz takmer v každom pozorovacom uhle. Aj tentoraz má displej rozmer 1,65 palca, vysoké rozlíšenie 348 × 442 pixelov a výbornú jemnosť 341 PPI. Superlatívmi tu pritom šetriť nemusíme, Xiaomi Amazfit GTS 2 totiž disponujú jedným z najlepších displejov na trhu.

Xiaomi; Amazfit; Amazfit GTS 2; smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;
Vedľa čiernej sú inteligentné hodinky Amazfit GTS 2 dostupné aj v sivom a zlatom variante.

Nechýba ani veľký výber ciferníkov všemožných štýlov vrátane exkluzívnych dizajnov, ktoré inde nenájdeme. Pri niektorých si vyberieme tiež dáta, ktoré v jednotlivých častiach chceme zobraziť, takže na pravej strane nahradíme krokomer napríklad ukazovateľom srdcového tepu. Podporovaná je tiež funkcia Always-On, ktorá zobrazí najdôležitejšie informácie aj bez nutnosti rozsvietenia displeja.

Menšie, odolnejšie a bez rámčekov

Kým obrazovka zostala bez zmien, puzdro postretlo medzigeneračné zmenšenie na príjemných 42,8 × 35,6 mm, vďaka čomu zmizli nevzhľadné rámčeky okolo displeja. S drobnejšou konštrukciou Xiaomi Amazfit GTS 2 padnú na viacero zápästí, a mnohí používatelia už tak nebudú nosiť neúmerne veľké smart hodinky. Hrúbka tela sa nepatrne zväčšila na 9,3 mm, stále však ide o jeden z najtenších modelov, čo je zrejmé napríklad pri porovnaní s 12,35-milimetrovými Fitbit Versa 3.

Kým hocijaká drahšia konkurencia ponúka plastové puzdro, Xiaomi Amazfit GTS 2 potešia zliatinou hliníka s absolútne novou technológiou uhlíkového povlaku, ktorá zaisťuje vyššiu odolnosť voči poškrabaniu či inému opotrebovaniu. Na rozdiel od prvej generácie, ktorá ponúkla šesticu farieb, sa pri GTS 2 musíme uspokojiť s trojicou odtieňov, konkrétne čiernou, sivou a zlatou. Zabudnúť nesmieme ani na dvadsaťmilimetrový remienok zo silikónu, teda najuniverzálnejšieho materiálu spájajúceho pohodlnosť, odolnosť a ideálne vlastnosti na športové vyžitie.

Xiaomi; Amazfit; Amazfit GTS 2; smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;
Podoba základného ciferníka a rôznych funkcií dostupných na Xiaomi Amazfit GTS 2.

Amazfit GTS 2 myslia na zdravie aj šport

Smart hodinky Xiaomi Amazfit GTS 2 monitorujú každý náš pohyb, aby poskytli prehľad o počte krokov, prejdenej vzdialenosti, spálených kalóriách aj príliš dlhej neaktivite. Okrem toho môžeme vyberať z 12 športových režimov, ktoré zobrazujú potrebné informácie ako pri samotnom tréningu, tak po jeho skončení pre možnosť komplexného zhodnotenia. Výnimkou nie je ani plávanie, ktoré umožňuje vodotesnosť 5 ATM, zatiaľ čo potápaniu sa máme radšej vyvarovať.

Pri športe rozhodne využijeme aj dvojicu polohových systémov GPS a GLONASS, ktoré zaistia presnejšie meranie zdolanej vzdialenosti, určenie tempa alebo vyznačenie trasy na mape. O veľmi dôležité sledovanie srdcového tepu sa zase stará 2. generácia optického senzora od Huami, spoločnosti spadajú pod Xiaomi. Tepovka je napokon analyzovaná 24 hodín denne, a upozornení sme tak na nezvyčajné hodnoty aj prípadnú fibriláciu predsiení.

Xiaomi; Amazfit; Amazfit GTS 2; smartwatch; nositelná elektronika; chytré hodinky; wearables;
Smart hodinky Xiaomi Amazfit GTS 2 využijeme aj pri športovej aktivite.

Úplnou novinkou je potom meranie okysličenia krvi (SpO2), ktoré je jedným z hlavných lákadiel pri najnovších Apple Watch 6. SpO2 zobrazí množstvo kyslíka v krvi, ktoré je nižšie pri niektorých vážnejších chorobách, ale napríklad aj horšom priebehu Covid-19. Podľa výrobcu je možné dáta využiť tiež pri maratóne, intenzívnej aktivite alebo dlhodobej duševnej práci, takže je zrejmé, že ide o indikátor so širokým spektrom využitia.

Inteligentné hodinky Xiaomi Amazfit GTS 2 strážia tiež spánok. Ten automaticky rozpoznajú a zmerajú jeho dĺžku aj štruktúru, či už ide o fázu ľahkú, hlbokú, alebo REM. V hodinkách je prítomná tiež unikátna funkcia PAI, ktorá zo srdcového tepu, dĺžky aktivity a ďalších údajov vypočíta jediné číslo prezrádzajúce, či máme dostatok pohybu na predchádzanie niektorých ochorení. Vďaka tomu nemusíme porovnávať rôzne typy výkonu, ako je napríklad počet krokov, prejdená vzdialenosť na bicykli a ďalšie. PAI nám všetko odhalí rýchlo a zrozumiteľne.

Viac funkcií, menšia výdrž

Smart hodinky Xiaomi Amazfit GTS 2 rozšírili arzenál funkcií, ktorý nanovo obsahuje aj možnosť počúvať hudbu bez mobilného telefónu v dosahu. Až 600 piesní stačí uložiť do vnútornej pamäte a muziku prehrať kdekoľvek a kedykoľvek – napríklad pri vonkajšom behu s bezdrôtovými slúchadlami v ušiach. Z bežnejších funkcií spomeňme aspoň budík, stopky, predpoveď počasia, kalendár alebo upozornenie na prichádzajúce volania, SMS, e-maily a správy z rôznych aplikácií. Inteligentné hodinky značky Amazfit zvyčajne podporujú aj slovenskú diakritiku, a obávať sa tak nemusíme ani o zrozumiteľnosť textov. Štandardne však chýba možnosť reagovať na notifikácie (napríklad odpísať) a systém smartwatch spravidla nepodporuje ani slovenčinu. Nechajme sa prekvapiť, ako tomu bude pri Xiaomi Amazfit GTS 2.

Pribudol tiež mikrofón a reproduktor, čo minimálne v Číne umožňuje využitie hlasového asistenta Xiaomi Ai. U nás však nový hardvér využijeme skôr na volanie, ktoré je pochopiteľne možné len s pripojeným mobilným telefónom. O konektivitu sa pritom nestará iba Bluetooth 5.0, ale novo aj prítomná technológia WiFi, ktorá poskytuje bezprostredný prístup na internet, a tým tiež menšiu závislosť od smartfónu. Na rozdiel od niektorej konkurencie však Amazfit neponúkajú obchod s aplikáciami a funkcie sú preto obmedzené na tie, ktoré nám poskytne samotný výrobca. V Číne je k dispozícii aj NFC umožňujúce bezplatné platenie, globálna verzia však túto funkciu obyčajne neponúka, hoci Xiaomi Amazfit GTS 2 môžu byť výnimkou.

Xiaomi; Amazfit; Amazfit GTS 2; smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;
Novinkou smart watch Xiaomi Amazfit GTS 2 je prehrávanie hudby aj bez spojenia s telefónom.

Nárast funkcií sa žiaľ odrazil aj v znížení výdrže batérie. Hoci kapacita akumulátora vzrástla na 246 mAh, namiesto pôvodných 14 dní bežného používania sa so smarwatch Xiaomi Amazfit GTS 2 dostávame na polovicu, teda 7 dní. Mnohé konkurencie však vydržia 1 – 2 dni, a týždenný chod preto nemožno považovať za podpriemernú hodnotu, hoci oproti prvej generácii môže sklamať.

Xiaomi Amazfit GTS 2 – špecifikácie, dostupnosť a cena

Smart hodinky Xiaomi Amazfit GTS 2 prinášajú mnohé užitočné novinky, ktoré navnadia ako nových používateľov, tak majiteľov prvej generácie. Potvrdená už bola tiež globálna verzia, ktorá sa u nás má objaviť v priebehu novembra 2020. Zahraničná cena je stanovená na 179,99 dolárov, v prepočte asi 160 €, čo približne zodpovedá počiatočnej cenovke prvej verzii.

Porovnanie verzií GTS 2, GTS 2e a GTS mini

Model Amazfit GTS 2 Amazfit GTS 2e Amazfit GTS 2 mini
Rozmery 42,8 × 35,6 × 9,7 mm 42,8 × 35,6 × 9,8 mm 40,5 × 35,8 × 8,95 mm
Hmotnosť zariadenia (bez remienka) 24,7 gramov 25 gramov 19,5 gramov
Veľkosť displeja 1,65 palca 1,65 palca 1,55 palca
Rozlíšenie a jemnosť displeja 348 × 442 px, 341 PPI 348 × 442 px, 341 PPI 354 × 306 px, 301 PPI
Počet športových režimov 90 90 70+
Družicový polohový systém GPS + GLONASS GPS + GLONASS ×
Mikrofón ×
Senzor tlaku (barometer) ×
Reproduktor × ×
Bluetooth volanie × ×
Prehrávanie hudby bez telefónu × ×
WiFi × ×
Meranie teploty × ×
Výdrž batérie – bežná prevádzka 7 dní 14 dní 14 dní
Výdrž batérie – náročná prevádzka 3,5 dňa 7 dní 7 dní
Výdrž batérie – nenáročná prevádzka 20 dní 24 dní 21 dní
Farebné varianty Midnight Black, Urban Grey, Desert Gold Obsidian Black, Moss Green, Lilac Purple Midnight Black, Sage Green, Flamingo Pink
Cena 167,90 € neznáma 88,90 €
i Mohlo by vás zaujímať

Dizajn je famózny, displej prvotriedny, výdrž slušná a funkcií je viac ako kedykoľvek predtým. Atraktívna zostala aj cena a v nižšej cenovej kategórii budú Xiaomi Amazfit GTS 2 jedným z najlákavejších modelov, proti ktorému to konkurencia nebude mať ľahké.

Vytlačiť
P-DC1-WEB08
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií