Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

AlzaBoxy Q1 AlzaBoxy Q1

Zrkadlovky bez objektívu

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Veľkosť snímača
Full Frame
(2)
APS-C
(14)
Rozlíšenie snímača
20,9 Mpx
32,5 Mpx
-
Funkcie displeja
Pevný
(10)
Otočný/výklopný
(5)
Otočný/výklopný o 180° (Selfie)
(9)
Dotykový
(6)
Živý náhľad (Live View)
(15)
Maximálne rozlíšenie videa
4K
(13)
Full HD
(3)
Typ pamäťovej karty
SD
(16)
SDHC
(16)
SDXC
(16)
Najnovšie objednávky

Tieto digitálne zrkadlovky sú dodávané bez objektívu. Pre funkčnosť fotoaparátu bude potrebné dokúpiť predovšetkým objektív, vhod však príde aj ďalšie príslušenstvo, ako sú filtre, tašky a pamäťové médiá. Vzhľadom na to, že každý výrobca používa vlastný typ bajonetu, je vždy potrebné skontrolovať vzájomnú kompatibilitu. Ak premýšľate o vylepšení vášho existujúceho modelu digitálnej zrkadlovky a všetko príslušenstvo už máte, kúpa samostatného tela je správnou voľbou.

Pokračovať

Canon telá bez objektívu

Nikon telá bez objektívu

Pentax telá bez objektívu

Sony telá bez objektívu

Canon

(Bajonet EF a EF-S)

Nikon

(Bajonet Nikon F)

Pentax

(Bajonet Pentax K-AF2)

Sony

(Bajonet Sony A)

Neviete, čím začať? Ak sa rozhliadate po novej digitálnej zrkadlovke, môžete siahnuť po zvýhodnenom Starter Kitu, ktorý okrem zrkadlovky a objektívu obsahuje aj ďalšie drobné príslušenstvo uložené v praktickej taške.

Aké parametre zohľadniť pri výbere digitálnej zrkadlovky

Veľkosť snímača

Pri digitálnych zrkadloviek sa najčastejšie používa menší snímací čip APS-C alebo väčší Full Frame. Snímací čip úzko súvisí s obrazovou kvalitou. Tu platí, že čím väčší je snímač, tým vyššia bude výsledná obrazová kvalita. Zároveň sa zmenší výsledný šum.

  • Veľkosť snímača úzko súvisí s rozlíšením snímača
  • Vysoké rozlíšenie neznamená, že výsledné fotografie budú kvalitnejšie
  • Platí, že čím väčšie pixely sú, tým kvalitnejšie informácie vo výsledku poskytnú

Citlivosť snímača (ISO)

Tento parameter vyjadruje citlivosť snímača fotoaparátu na svetlo, teda ako veľmi bude snímač reagovať na dopadajúce svetlo. S vyššou citlivosťou narastá šum, ktorý znehodnocuje fotografiu.

  • S vyššou hodnotou ISO rastie hladina šumu
  • Hodnoty ISO možno krokovo nastaviť pre každú snímku
  • Vyššia citlivosť je žiaduca najmä pri horších svetelných podmienkach

Rýchlosť uzávierky

Udáva čas, počas ktorý musí byť otvorená, aby na snímač dopadlo potrebné množstvo svetla, tiež „expozičný čas“. Dlhá expozičná doba spôsobí rozmazanie fotografovaného objektu. Naopak, čím kratší je expozičný čas, tým akčnejšie zábery vyhotovíte.

Ďalšie dôležité parametre digitálnej zrkadlovky

  • Počet snímok za sekundu – štandardne sú zrkadlovky schopné vyhotoviť 3 až 5 snímok za sekundu. Profesionálne zvládnu až 10 snímok za sekundu, ktoré využijú najmä fotoreportéri. Snímková frekvencia je dôležitá aj v prípade videa.
  • Hmotnosť – ťažšie telo prináša lepšiu stabilitu, ale skúste vydržať celý deň fotografovať, to už chce aj dobrú fyzičku.

Čo je potrebné dokúpiť k telu digitálnej zrkadlovky

  1. Objektív, resp. objektívy, ktoré sú kompatibilné s telom digitálnej zrkadlovky
  2. Pamäťové karty, na ktoré sa ukladá všetok nasnímaný obsah
  3. Fotografickú tašku či fotobatoh – poskytujú ochranu vášmu zariadeniu pri manipulácii
Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
16 položiek

Zrkadlovky bez objektívu

Digitálne zrkadlovky oproti svojim kompaktným príbuzným ponúkajú omnoho viac možností manuálneho nastavenia pre danú scénu, vyžadujú však aj viac skúseností. Môžete ich kúpiť vo výhodnej súprave alebo samostatne, len telo bez objektívu. Zrkadlovka bez objektívu tvorí základ, ku ktorému si fotograf dokúpi ten svoj objektív podľa využitia, či už pôjde o kvalitné zachytenie športu, architektúry alebo nočné fotografovanie.

Poloprofesionálne aj profesionálne telá zrkadloviek

Je pritom jedno, či ide o nadšených amatérov, alebo profesionálnych fotografov, samostatné telá digitálnej zrkadlovky CMOS sú dostupné v širokom cenovom rozpätí. Telá bez objektívu tak tvoria skupinu, v ktorej nájdete poloprofesionálne zrkadlovky aj vysoko výkonné profesionálne zrkadlovky pre fotografov, ktorí sa fotografovaním živia.

Kvalitné telá bez objektívu

Široký výber vysokokvalitných tiel bez objektívu ponúka CanonNikon či Pentax, ku ktorým existuje takisto aj široká ponuka príslušenstva, napríklad tašky na zrkadlovky. Tie je nutné vyberať s ohľadom na konkrétny typ tela zrkadlovky a ďalšie doplnky a ich počet.

Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné zrkadlovky bez objektívu Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie zrkadlovky bez objektívu Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii zrkadlovky bez objektívu recenzie
P-DC1-WEB02
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií