PET PET

LINGER Londýn ZP061 vel. 51 (585/1000; Váha: 1,8 g)

Zobraziť katalóg
LINGER Londýn ZP061 vel. 51 (585/1000; Váha: 1,8 g)
5 1 hodnotení
Prsteň – zásnubný, materiál: biele zlato, veľkosť: 51, zirkón: 4mm
Kód:  SP6256 Produktové číslo:  8600000000080
LINGER Londýn ZP061 vel. 51 (585/1000; Váha: 1,8 g) Predaj skončil

LINGER Londýn ZP061 vel. 51 (585/1000; Váha: 1,8 g)

Ak v zásnubnom prsteni hľadáte symbol, ktorý by za vás vyjadril vaše pocity, nenájdete nič lepšie. Výnimočný dizajn prsteňa Linger Londýn hovorí za všetko, ide o symbol v symbole. Len ľahko zaoblená hranatá obrúčka nepopiera celistvý kruh. Kruh bez začiatku a konca, silný a pevný, ktorý sa nedá zlomiť ani rozdeliť. Taký by mal byť vzťah muža a ženy, ktorý zásnubným prsteňom začína. Príchytky vymodelované do podoby okvetných plátkov lotosového kvetu nesú žiarivý zirkón. Biele zlato, ako zvolený výrobný materiál, zvýrazňuje dokonalosť a čistotu perfektne premysleného a precízne prepracovaného dizajnu.

Vlastnosti zásnubného prsteňa Linger Londýn

  • Premyslený symbolický dizajn
  • Precízne spracovanie
  • Kombinácia dvoch kvalitných materiálov
  • Použitý kov – 14-karátové biele zlato
  • Centrálny kameň – 1 zirkón
  • Lesklá povrchová úprava
  • Veľkosť zásnubného prsteňa 51

Výtvarne dokonalý, symbolický dizajn prsteňa

Jednoduchá až strohá kruhová obrúčka sa v centrálnom bode delí a mení na nosnú a podpornú konštrukciu. Symbol mužského princípu, sily, bezpečnosti a opory. Táto konštrukcia s jednoduchou jemnosťou a ozdobami nesie a podopiera jemný kvet lotosu. Jeho okvetné lístky vo svojom strede, ako kvapku rosy, ukrývajú žiarivý drahý kameň. Symbol rýdzosti a čistoty vzťahu stvrdeného zásnubným prsteňom. Lotosový kvet je symbolom znovuzrodenia, krásy a šťastia, je obrazom vzniku života, života úplne nového alebo spoločného. Života spojeného so ženou a života v žene. Jemne prepletené okvetné plátky lotosového kvetu, korunované zložito brúseným žiarivým kameňom, tvoria dokonalý kontrast k jednoduchosti obrúčky. Dva rozdielne spôsoby výtvarného spracovania, dva rôzne svety, dva princípy, mužský a ženský. Tu v dokonalej harmónii.

Hmotnosť prsteňa:
1,8 g

Materiál:
Biele zlato

Rýdzosť zlata:
585/1000 (14-karátové zlato)

Druh kameňa:
Zirkón

Veľkosť kameňa (priemer):
4 mm

Počet kameňov:
1 ks

Veľkosť prsteňa:
51

Upozornenie – dámske veľkosti prsteňov:
Bežné veľkosti dámskych prsteňov sa pohybujú medzi veľkosťami 52 až 57. Veľkosti 43 až 51 sú určené pre veľmi tenké ženské prsty. Pre hrubšie dámske prsty je veľkosť 59.

Zirkón dodáva žiaru zásnubnému prsteňu

Biele zlato a zirkón. Drahý kov a drahý kameň. Tradičná dvojica materiálov na výrobu šperkov. Súčasné šperkárstvo však hľadá rôzne alternatívy, najviac sa to prejavuje v oblasti umelých kameňov. Dôvodov je veľa. Jedným z tých podstatných je ich nižšia cena, čo znamená väčšiu dostupnosť pre väčšie množstvo zákazníkov. Výrobcom tiež ponúkajú širokú paletu farebných odtieňov. Rozdiely sú pritom nepatrné, na prvý pohľad ich nerozlíši ani odborník. Ide totiž o úplne rovnaké chemické zlúčeniny. V laboratórnych podmienkach však vznikajú kamene, ktoré sú úplne dokonalé, bez kazov, prasklín a pod. Syntetické zirkóny vznikajú tavením oxidu zirkónia a oxidu ytria. Sú vyrábané ako ideálna alternatíva pravých diamantov. Šperkári ich používajú často. Dôvodom sú ich optické vlastnosti, ktorými sa približujú k prírodným diamantom. Čím hlbší zirkón je, tým viac sa uplatňuje jeho typický výrazný dvojlom svetla. Tvrdosť sa približuje k rubínom a zafírom.  

Zlatý zásnubný prsteň je klasika

Zlato nehrdzavie, nestráca farbu ani lesk a je výborným vodičom elektriny a tepla. Vynikajúca je aj jeho odolnosť voči chemikáliám. Tieto jedinečné vlastnosti z neho robia veľmi cenený kov, ktorý sa používa v mnohých priemyselných odboroch. Väčšina ľudí ho má však neoddeliteľne spojené predovšetkým so šperkami. Jeho vzácnosť, krása a vysoký lesk mu vyslúžili výnimočný status už u mnohých starovekých civilizácií. V symbolickom zmysle sa kvôli svojej prirodzenej žiarivo žltej farbe odpradávna spájalo s rovnako žiarivým slnkom. Napriek pokroku, ktorému sa nevyhýba ani šperkárstvo, je zlato stále jedným z najčastejšie používaných kovov na výrobu šperkov. Nepoužíva sa však rýdze zlato. To je príliš mäkké, preto sa šperky vyrábajú z klenotníckych zliatin. Rýdze zlato sa kombinuje so striebrom, meďou, zinkom, paládiom a niklom. Ich obsah v zliatine a vzájomný pomer ovplyvňujú farbu a mechanické vlastnosti výsledného kovu. Obsah rýdzeho zlata v zliatine sa vyjadruje pomocou karátov. Rýdze zlato je 24-karátové. Na výrobu šperkov sa však najčastejšie používa 14- alebo 18-karátové zlato. 14-karátové zlato obsahuje 585 dielov rýdzeho zlata a 415 dielov iných kovov, väčšinou striebra, niklu, alebo paládia.

Biele zlato pre zásnubný šperk

Šperkárstvo, rovnako ako iné oblasti, podlieha premenlivosti módnych štýlov. Móda sa prejavuje v dizajne šperkov, v obľube jednotlivých materiálov a ich kombinácií. Biele zlato je rýdzo súčasným klenotníckym materiálom. K jeho vzniku prispeli moderné výrobné technológie. Šperkári si túto zlatú zliatinu veľmi rýchlo obľúbili a spoločne s nimi aj ich zákazníci. Niet divu, šperky z bieleho zlata sú stále rovnako elegantné a luxusné klenoty, pôsobia však veľmi krehko, jemne a čisto. Ako prímesi rýdzeho zlata sa počas výroby tejto zliatiny používané biele kovy, najčastejšie striebro, zinok, paládium a nikel. Tento moderný materiál sa dobre znáša s modernými dizajnmi. Jeho nespornou výhodou však je, že aj tradičný vzhľad šperkov vyhotovený v bielom zlate pôsobí novo, moderne a sviežo.

 

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre LINGER Londýn ZP061 vel. 51 (585/1000; Váha: 1,8 g)
Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si LINGER Londýn ZP061 vel.51 (Au585/1000; Váha: 1,8 g  ).
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií