Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Doručení zdarma MPLA317263

Virtuálna realita

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Herné a filmové série
Five Nights at Freddy's (FNAF)
(3)
Resident Evil
(3)
The Sims
(3)
Star Wars
(2)
Tekken
(2)
Najnovšie objednávky

Virtuálna realita (skrátene VR a po anglicky virtual reality) prináša na počítače, herné konzoly či mobilné telefóny unikátnu 3D simuláciu prostredia, ktorá nachádza využitie nielen v hernom priemysle, ale stále viac aj v školstve alebo strojárstve. Čo virtuálna realita vyžaduje a na čo sa pri výbere VR príslušenstva zamerať? Čítajte ďalej.

Pokračovať

Čo všetko dokáže VR (virtuálna realita)?

VR (virtuálna realita) je postupom času stále dostupnejšia a dokonalejšia. Moderné VR, to sú pohodlné a skladné okuliare s vysokým rozlíšením, slúchadlá a pár anatomických ovládačov. Aj vďaka tomu sa dnes virtuálna realita objavuje vo všetkých aspektoch života – od súkromného v podobe hier a 3D filmov až po ten študentský či profesionálny.

  • Vo svete hier je virtuálna realita zárukou pohlcujúcich zážitkov z fiktívnych svetov, pretekárskych okruhov a bojových polí.
  • Z hľadiska vzdelávania ponúka VR 360° náučné videá, virtuálne prehliadky či priestorové skúmanie anatómie.
  • Návrhári a konštruktéri potom VR ocenia pri modelovaní drobných súčiastok alebo zostavovaní zložitých strojov.
VR – virtuálna realita

VR okuliare – základ každej virtuálnej reality

Okuliare na virtuálnu realitu budete potrebovať, či už si virtuálnu realitu chcete užiť na počítači, mobile alebo next-gen konzole PlayStation 5. Virtuálne okuliare sú dostupné v mnohých vyhotoveniach a s rozdielnou výbavou. Niektoré modely majú zabudované slúchadlá, iné navyše aj mikrofón či gyroskop.

Dôležité parametre VR okuliarov

Medzi najdôležitejšie parametre VR okuliarov patrí ich rozlíšenie (tie najlepšie modely disponujú rozlíšením 4K), obnovovacia frekvencia obrazu (60 až 120 Hz), klasická aj bezdrôtová konektivita a v neposlednom rade kompatibilita s operačnými systémami osobných počítačov a herných konzol.

i

Najlepšia virtuálna realita? Stavte na Oculus VR alebo HTC Vive

Produkty Oculus a HTC patria vo VR medzi absolútnu špičku, najmä najnovšie prírastky Oculus Quest 2 a HTC Vive Pro 2.

  • Oculus VR prináša okuliare so 4K rozlíšením, 90 Hz frekvenciou alebo WiFi pripojením.
  • HTC Vive bodujú až 120 Hz 4K obrazom, 120° zorným poľom a zabudovanými slúchadlami.

Virtuálna realita pre PS4 či PS5

PlayStation VR, to je virtuálna realita pre herné konzoly PlayStation 4 a PlayStation 5. Pokiaľ teda patríte medzi herných nadšencov a chcete si možnosti VR v hrách užiť naozaj naplno, s originálnym príslušenstvom neurobíte chybu. Súprava PlayStation VR zahŕňa okuliare, kameru a ovládače PlayStation Move.


Virtuálna realita PS4, PS5

i

Virtuálna realita a Xbox? Originálny VR set k dispozícii nie je, chýba aj podpora pre VR headsety a okuliare iných výrobcov (Oculus či HTC).

Virtuálna realita na PC alebo notebooku? Nešetrite na výkone

Virtuálna realita má veľmi vysoké nároky na výpočtový výkon. Pokiaľ ste si teda zaobstarali VR okuliare s podporou OS Windows, myslite tiež na to, že váš počítač alebo notebook musí mať pod kapotou poriadnu výbavu.

Počítače a virtuálna realita

PC na VR (VR ready PC) môžu byť dostupné, ale aj nekompromisné stroje so špičkovými procesormi a výkonnými grafickými kartami, ktoré nerozhádžu ani najkomplexnejšie virtuálne svety. V našej ponuke nájdete iba počítače označené ako VR ready. Môžete si tak byť istí, že pri výbere nesiahnete vedľa.

VR ready notebooky

VR-Ready notebooky, to je ideálna voľba pre spektrum VR zážitkov na cestách. Aj tu platí, že prím hrá výpočtový výkon. Obzvlášť dôležité je však pri notebookoch dostatočné chladenie.

Virtuálna realita na mobil? Žiadny problém. Pozrite sa na okuliare na virtuálnu realitu k mobilu.

Virtuálna realita – hry a ich široká ponuka

Hry na virtuálnu realitu využívajú naplno možnosti VR okuliarov a snímačov pohybu. V ponuke nájdete hry rôznych druhov a žánrov – od pretekárskych cez akčné a bojové až po športové, ktoré majú potenciál zabaviť celú rodinu.

Chcete o virtuálnej realite vedieť viac? Pozrite sa na článok Virtuálna realita.

Rozšírená vs virtuálna realita

Virtuálna realita vás komplexnou simuláciou prostredia úplne pohltí. Počas chvíľky sa z obývacej izby presuniete do bitky a všetky vaše zmysly úplne zabudnú na realitu. AR rozšírená realita (Augmented Reality) funguje odlišne. Táto technológia pridáva rôzne grafické prvky a objekty do skutočného prostredia.

i

Typickými príkladmi rozšírenej reality (AR) sú návrhárske a plánovacie nástroje, ktoré vás napríklad nechajú umiestniť do izby nábytok ešte predtým, než si ho zaobstaráte.

Zaujíma vás lacná virtuálna realita? Cena môže byť v danej kategórii zoradená od najnižšej. Ak nechcete míňať veľa peňazí, no zaujala vás virtuálna realita, bazár ponúkne tovar za výhodné ceny.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
149 položiek
Carnival Games VR (PC) DIGITAL
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Steam, žáner: arkády a virtuálna realita, – Carnival Games VR ponúka úplne pohlcujúci zážitok vo virtuálnej realite, kde môžete podrobne preskúmať celý park, interagovať s návštevníkmi a zahrať si až 12 rôznorodých hier! Vstúpte do tematickej lunaparkovej uličky, kde si môžete zahrať o poukážky na zábavné virtuálne odmeny a aj sprístupniť ďalšie hry.
19,99 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MVE002237
4,7 36×
Meta Quest 3 (512 GB)
VR okuliare samostatne fungujúce, 120 Hz, zorné pole 110°, pripojenie cez Wi-Fi a USB-C, ovládač súčasťou balenia, mikrofón
797,90 €
Rozbalené
Objednávací kód: OC002b2z
4,6 222×
PlayStation VR2
VR okuliare – k hernej konzole, 120 Hz, zorné pole 110°, pripojenie cez USB-C, mikrofón, gyroskop, proximity senzor, otvor na slúchadlá – Všetky prijaté predobjednávky PlayStation VR2 sú vybavované postupne podľa dátumu vytvorenia predobjednávky a podľa dostupnosti príslušnej regionálnej verzie s obmedzením 1ks na zákazníka.
550,90 €
Rozbalené
Objednávací kód: MSX005VR2
Project CARS 3 Deluxe Edition – PC DIGITAL
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Steam, žáner: pretekársky,
89,99 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MVE005237
4,5 10×
HTC Vive Pro 2 Full Kit
VR okuliare k počítaču, celkové rozlíšenie 4K 4896 × 2448 px (na jedno oko 4K 2448 × 2448 px), 120 Hz, zorné pole 120°, pripojenie cez Bluetooth, USB-C a DisplayPort, ovládač súčasťou balenia, mikrofón
798,90 €
Použité
Objednávací kód: CES9a003ja3c
HTC Vive Pro 2 Full Kit - VR okuliare Doručenie na
predajňu zadarmo
4,5 10×
HTC Vive Pro 2 Full Kit
VR okuliare k počítaču, celkové rozlíšenie 4K 4896 × 2448 px (na jedno oko 4K 2448 × 2448 px), 120 Hz, zorné pole 120°, pripojenie cez Bluetooth, USB-C a DisplayPort, ovládač súčasťou balenia, mikrofón
848,90 €
Zánovné
Objednávací kód: CES9a003ja3c
Vertigo 2 – PS VR2
Hra na konzolu – PS5 (s mechanikou), krabicová verzia, žáner: akčný, strieľačky, adventúra a virtuálna realita, – PS5 (s mechanikou), kompatibilný s PS VR2, krabicová verzia, žáner: akčné, strieľačky, adventúra a virtuálna realita; Hlboko v podzemí v dosahu kvantového reaktora VII sa prebúdzate, aby ste dokončili svoju cestu domov; budete musieť čeliť bizarnej mimozemskej flóre a faune presakujúcej z iných vesmírov – a smrtiacim androidným bezpečnostným jednotkám, ktorých úlohou je vyčistiť reaktor od všetkého živého; skúste určiť, komu veriť, pretože zlovestní agenti číhajú len tak mimo dohľadu
34,90 €
Na sklade 2 ks
Objednávací kód: PSV0580
3,3
Wireless Adaptér Full Pack
Príslušenstvo k VR okuliarom – bezdrôtový adaptér pre okuliare HTC Vive, dosah 6 m, obsahuje nadstavce pre HTC Vive Pro, HTC Vive Pro EYE, Vive Cosmos a Vive Cosmos Elite, inštalácia do PCI-E slotu (adaptér nie je možné využiť s herným notebookom), powerbanka s technológiou QuickCharge 3.0, kapacita 10 050 mAh na asi 2,5 hod hru, balenie obsahuje bezdrôtový adaptér, PCIe kartu, anténny kábel + box, All-in-One kábel, powerbanku, držiak na power banku, kábel USB-A na USB-C, kábel USB-A na USB-A, kolísku na powerbanku, výstelku a suchý zips
397,90 €
Rozbalené
Objednávací kód: CES9a04l
4,6
HTC Base Station 2.0
Senzor – pre okuliare HTC Vive Pro, sleduje až 4 herné snímače pre virtuálnu realitu, funkcia bezdrôtovej synchronizácie, jednoduchá montáž na stenu, dĺžka kábla 2,5 m, v balení napájací adaptér
177,90 €
Rozbalené
Objednávací kód: CES9a06a
HTC Vive XR Elite - VR okuliare Doručenie na
predajňu zadarmo
3,5
HTC Vive XR Elite
VR okuliare , 90 Hz, zorné pole 110°, pripojenie cez Wi-Fi a USB-C
848,90 €
Zánovné
Objednávací kód: CES9a003ja3e
3,5
TCL NXTWEAR S
Inteligentné okuliare k mobilu, celkové rozlíšenie Full HD 1920 × 1080 px, 60 Hz, zorné pole 45°, pripojenie cez USB-C
540,90 €
Rozbalené
Objednávací kód: WK711a3
3,5
TCL NXTWEAR S
Inteligentné okuliare k mobilu, celkové rozlíšenie Full HD 1920 × 1080 px, 60 Hz, zorné pole 45°, pripojenie cez USB-C
483,90 €
Zánovné
Objednávací kód: WK711a3
SUPERHOT VR – PC DIGITAL
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Steam, žáner: strieľačky,
22,99 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MVE005453
HTC Vive Focus 3 Business Edition - VR okuliare Doručenie na
predajňu zadarmo
1,5
HTC Vive Focus 3 Business Edition
VR okuliare samostatne fungujúce, celkové rozlíšenie 4K 4896 × 2448 px (na jedno oko 4K 2448 × 2448 px), 90 Hz, zorné pole 120°, pripojenie cez Bluetooth, Wi-Fi a USB-C, ovládač súčasťou balenia, mikrofón
1 339 €
Rozbalené
Objednávací kód: CES9a003ja3b
HTC Vive Focus 3 Business Edition - VR okuliare Doručenie na
predajňu zadarmo
1,5
HTC Vive Focus 3 Business Edition
VR okuliare samostatne fungujúce, celkové rozlíšenie 4K 4896 × 2448 px (na jedno oko 4K 2448 × 2448 px), 90 Hz, zorné pole 120°, pripojenie cez Bluetooth, Wi-Fi a USB-C, ovládač súčasťou balenia, mikrofón
1 199 €
Zánovné
Objednávací kód: CES9a003ja3b
HTC VIVE Ultimate Tracker 3 + 1 Kit
Snímač – súprava 3-pohybových senzorov a bezdrôtového prijímača na HTC Vive XR Elite a Focus 3, slúži na prepojenie VR okuliarov so senzormi, pracuje na frekvencii 2,4GHz, spárovať je možné až 5 senzorov
605,90 €
Zánovné
Objednávací kód: CES9a06D14
VIVE Focus 3 Eye Tracker
Príslušenstvo k VR okuliarom – na sledovanie pohybu očí a jeho prenos do virtuálnej reality
331,90 €
Rozbalené
Objednávací kód: CES9a067a9
Rise of Insanity (PC) DIGITAL EARLY ACCESS
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Steam, žáner: dobrodružný a virtuálna realita, – Rise of Insanity je psychologický horor na PC, s doplnkovou podporou pre google VR (hra sa dá hrať klasicky na PC a nevyžaduje google VR)
4,99 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MVE002118
Arizona Sunshine VR – PC DIGITAL
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Steam, žáner: akčný a strieľačky,
29,99 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MVE005435
PayDay 2: Ultimate Edition – PC DIGITAL
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Steam, žáner: akčný a RPG,
20 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MVE005224
Project CARS 3 – PC DIGITAL
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Steam, žáner: pretekársky,
59,99 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MVE005236
Borderlands 2 VR – PC DIGITAL
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Steam, žáner: akčný, RPG a strieľačky,
49,99 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MVE004860
L.A. Noire: The VR Case Files (PC) DIGITAL
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Steam, žáner: virtuálna realita,
29,99 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MVE003003
NBA 2KVR Experience (PC) DIGITAL
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Steam, žáner: virtuálna realita,
14,96 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MVE001734

Virtuálna realita

Virtuálna realita

V kategórii Virtuálna realita máme práve teraz na Alza.sk celkom 149 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné virtuálna realita Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie virtuálna realita Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie virtuálna realita Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii virtuálna realita recenzie
P-DC1-WEB11
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií