Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

AlzaBoxy Q1 AP+ plus nový vizuál

Vonkajšie antény na TV

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Použitie
Vonkajšia
(43)
Izbová
(1)
Vstupy a výstupy
F konektor
(27)
Koax vidlica
(5)
USB
(1)
IEC konektor
(12)
Najnovšie objednávky

Vonkajšie antény na TV sú zariadenia navrhnuté na príjem televízneho signálu v oblastiach, kde môže byť slabý alebo rušený signál. Tieto antény môžu byť užitočné v rôznych situáciách, či už ide o odľahlé lokality, karavany alebo obytné vozidlá. Aká je najlepšia vonkajšia anténa na TV? Čítajte ďalej. 

Pokračovať

Vonkajšia anténa na TV má množstvo užitočných vlastností

Moderná vonkajšia anténa na TV je navrhnutá tak, aby odolala rôznym poveternostným vplyvom. Ponúka vodotesnosť, UV odolnosť a mrazuodolnosť, čo zaisťuje jej dlhú životnosť aj v drsných podmienkach. Vďaka odolnosti voči vetru môže byť bezpečne inštalovaná na strechách domov.

  • Vodotesnosť chráni anténu pred dažďovou vodou a zabezpečuje dlhodobú funkčnosť v meniacich sa poveternostných podmienkach.
  • Odolnosťou proti vetru môžu byť niektoré antény tiež vybavené. Sú navrhnuté tak, aby zostávali stabilné.
  • Príjem z viacerých vysielačov umožňuje zachytiť signál z rôznych smerov, čo je vhodné pre oblasti s viacerými vysielačmi.
  • Vonkajšia anténa na TV pre karavany a obytné vozidlá je špeciálne prispôsobená na mobilné použitie.
  • Diaľkový príjem dokáže zachytiť signál aj z väčších vzdialeností.
  • UV odolnosť chráni anténu pred škodlivým ultrafialovým žiarením.
  • Mrazuodolnosť zabezpečuje, že je vonkajšia anténa schopná fungovať aj v nízkych teplotách.

Vonkajšia anténa na TV – aký materiál je pre ňu vhodný?

Materiál, z ktorého je vonkajšia anténa na TV vyrobená, zohráva kľúčovú úlohu v jej odolnosti a funkčnosti. Hliník je obľúbený pre svoju nízku hmotnosť, vysokú vodivosť a odolnosť voči korózii, čo z neho robí ideálnu voľbu na vonkajšie použitie. Kovová anténa je robustná, môže však byť náchylnejšia na koróziu v extrémnych podmienkach, zatiaľ čo plastová vonkajšia anténa na TV ponúka ľahkosť a odolnosť voči poveternostným vplyvom, avšak môže byť menej vodivá ako jej kovové náprotivky.

  • Kov je robustný a odolný materiál s dlhou životnosťou.
  • Plast sa vyznačuje svojou ľahkosťou a flexibilitou, preto je často používaný na spojovacie časti.
  • Hliník je odolný voči korózii, ľahký a dobre vedie elektrinu.

i

LTE filter a zosilňovač sú nadštandardnou výbavou vonkajšej antény na TV

Vonkajšia anténa na TV môže byť vybavená LTE filtrom, ktorý odfiltruje potenciálne rušenie z mobilných sietí, čím zaistí čistý a nerušený signál. TV anténa pre slabý signál by zase mala byť vybavená zosilňovačom, ktorý zvyšuje silu prijatého signálu. Vonkajšia anténa na TV so zosilňovačom je ideálna pre oblasti, ktoré sú vzdialenejšie od vysielačov alebo v oblastiach s rušením signálu.

Vonkajšia anténa na TV sa najčastejšie pripája prostredníctvom F konektora

Vstupy a výstupy určujú, ako sa vonkajšia anténa na TV pripája k televízoru alebo ďalším zariadeniam a aký signál môže prijímať či vysielať. F konektor je štandardným a najbežnejším typom konektora, ktorý ponúka kvalitné a pevné pripojenie. Koax vidlica sa často používa pre domáce televízne aplikácie vďaka svojej univerzálnosti, zatiaľ čo USB a IEC konektor môžu byť prítomné v modernejších anténach, ktoré poskytujú viac funkcií alebo sa pripájajú k iným zariadeniam.

Je tiež dôležité zistiť si, či je vonkajšia anténa na TV ľahko inštalovateľná a či je súčasťou balenia všetko potrebné príslušenstvo na montáž. Niektoré antény môžu vyžadovať profesionálnu inštaláciu.

Akým spôsobom sa vonkajšia anténa na TV napája?

Napájanie, ktoré má vonkajšia anténa na TV, je kľúčové pre jej správnu prevádzku, najmä pokiaľ má zabudovaný zosilňovač. Anténa s adaptérom potrebuje externý zdroj energie, ktorý má zvyčajne podobu striedača. Naproti tomu vonkajšia anténa na TV bez adaptéra sa napája priamo z televízoru alebo set-top boxu cez koaxiálny kábel. Niektoré moderné antény môžu byť napájané cez USB, čo umožňuje väčšiu flexibilitu v pripojení, a preto sú ideálne pre karavany.

Vonkajšia anténa na TV

Pre niektorých používateľov je dôležité, aby vonkajšia anténa na TV bola vizuálne nenápadná a ladila s okolím, kde je umiestnená. V dnešnej dobe už nájdeme aj dizajnové kúsky.

i

Vonkajšia anténa DVB-T2 je ideálnym typom

Pre vonkajšiu anténu na TV je ideálny príjem signálu DVB-T2, pretože tento štandard ponúka vysokú kvalitu obrazu a širokú škálu televíznych staníc v HD kvalite. Veľmi častý je aj typ signálu DVB-T. Okrem toho je tiež žiaduce, aby anténa podporovala DAB+ pre digitálny rozhlas a FM pre analógový rozhlas.

Tieto pokročilé parametre zvážte pri výbere vonkajšej antény na TV

Pri výbere vonkajšej antény na TV sa tiež zamerajte na ďalšie parametre, ktoré je potrebné zvážiť.

  • Zisk udáva, ako efektívne anténa zachytáva signál, pričom vyšší zisk často znamená lepšiu kvalitu príjmu.
  • Maximálne zosilnenie udáva, ako veľmi môže vonkajšia anténa na TV zosilniť prijatý signál. Pohybuje sa od 11 do 100 dB.
  • Prijímací uhol určuje šírku uhla, v ktorom vonkajšia anténa na TV najlepšie zachytáva signál.
  • Polarizácia určuje smer elektromagnetických vĺn a je dôležitá pre správne naladenie antény, môže byť horizontálna alebo vertikálna.

Vonkajšia anténa na TV a jej rozmery: aké sú ideálne?

Vonkajšia anténa na TV môže mať rôzne rozmery. Dôležité je skontrolovať, či sa vám zmestí do priestoru, kde ju chcete nainštalovať. Väčšina antén má však podobné rozmery. To isté platí aj pri hmotnosti, ktorá sa väčšinou pohybuje v rozmedzí od 0,5 do 1,5 kg. Vonkajšia anténa na TV je tak pomerne ľahká.

Dáte radšej na názory používateľov? Prečítajte si, čo hovoria na vonkajšie antény na TV recenzie

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
43 položiek

Vonkajšie antény na TV

V kategórii Vonkajšie antény na TV máme práve teraz na Alza.sk celkom 43 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné vonkajšie antény na TV Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie vonkajšie antény na TV Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie vonkajšie antény na TV Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii vonkajšie antény na TV recenzie
P-DC1-WEB11
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií