AD homeoffice Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition

Zobraziť katalóg
XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
4,5 67 hodnotení
Grafická karta - 8 GB GDDR5 (8000 MHz ), AMD Radeon, GCN 4.0 (Polaris 20, 1366 MHz), Boost 1386 MHz, PCI Express x16 3.0, 256Bit, DisplayPort 1.4, DVI-D a HDMI 2.0b
Kód:  XFX128c2 Produktové číslo:  RX-580P8DFD6 Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition

Predaj tohto tovaru je obmedzený počtom jeden kus na osobu za kalendárny mesiac z celého sortimentu (napr. u grafických kariet označených týmto textom je možné kúpiť len jednu grafickú kartu mesačne, a to bez ohľadu na konkrétny typ). Pri porušení, alebo obchádzaní obmedzenia vám môže byť bez upozornenia a bez náhrady zrušená objednávka a váš používateľský účet môže byť zablokovaný. Aby sme dodržiavanie obmedzení predaja mohli kontrolovať, je podmienkou objednania tovaru uvedenie vášho mena a priezviska. Výdaj tovaru je potom podmienený overením totožnosti zákazníka platným dokladom (meno a priezvisko sa musí zhodovať s údajmi v objednávke a po objednaní ho nie je možné meniť).

Tento produkt nie je určený na podnikateľské účely. Ide o produkt určený na koncovú bežnú spotrebu, ktorý nie je určený na použitie pri vysokých záťažiach a náročných procesoch.

Herný dialo za rozumný peniaz? Nová generácia grafických kariet Radeon RX je tu! Model Radeon RX 580 s 8GB pamäťou nenechá žiadneho hráča chladným. Karta je založená na zbrusu novej architektúre Polaris 20 XLX a 14nm výrobnej technológii, ktorá redukuje energetickú náročnosť čipu a dosahuje strhujúceho grafického výkonu. Vďaka podpore technológie CrossFire môžete tento výkon ešte viac umocniť.

Kľúčové vlastnosti

  • Najnovšia architektúra s množstvom technológií
  • Špičkový pomer cena / výkon
  • Dostatočný výkon pre plynulé hranie súčasných i budúcich hier
  • Plná podpora rozhrania DirectX 12 a Vulcan
  • Možnosť pretaktovanie na vyššiu frekvenciu pomocou AMD Wattman Utility
  • Technológia AMD LiquidVR a AMD FreeSync 2
  • HDMI 2.0b DisplayPort 1.4 zvládajú prenos 4K obrazu

Vysoký výkon, efektívne chladenie...

Radeon RX 580 ponúka riadnu dávku výkonu a oproti svojmu úspešnému predchodcovi RX 480 navýšil základné frekvenciu GPU o niekoľko percent. Novo osadené čipy sú už od výroby testované, aby zniesli väčšiu záťaž. Základné takt jadra tohto modelu je 1 366 MHz a spolupracuje s ním hneď 8GB GDDR5 pamäť, ktorá tiká na frekvencii 8 000 MHz. Využite možnosti pretaktovania a dostaňte z tejto karty maximum.

S vyšším výkonom prichádza nutnosť lepšieho chladenia a samozrejme aj na to výrobca nezabudol. Pasívny chladič sa oproti predchádzajúcemu modelu dostatočne zväčšil, dostal hustejšie rebrovanie a viac heatpipe. Iste oceníte aj šikovnú funkciu Zero dB, ktorá pri minimálnej záťaži vypína vetráky a znižuje tak hlučnosť na absolútnu nulu.Vďaka svojej konštrukcii perfektne odvádza odpadové teplotu a zvyšuje tepelnú účinnosť až o 40% oproti referenčnému chladiču.Chladiaci efekt ešte viac umocňuje hliníkový zadný plát, ktorý navyše spevňuje celú konštrukciu grafiky.

Široké možnosti zapojenia

Karta ponúka výborný pomer ceny a výkonu a plne vyhovuje súčasným herným trendom. Na jej tele nájdete trojicu výstupov DisplayPort 1.4, HDMI a výstup na DL-DVI-D. Nechýba podpora technológií Freesync 2 pre hladký obraz a HDR pre skvelé farebné výsledky.Užite si fascinujúci herný zážitok vo 4K rozlíšení s maximálnymi detailmi. Technológia AMD FreeSync sa stará o to, aby bola vykreslená herné scéna maximálne plynulá. 

  • Neviete, ako si vybrať správnu grafickú kartu? Záleží predovšetkým na požadovanom výkone grafickej karty. Dôležitý je tiež typ rozhrania, ktorým sa pripája k základnej doske. Pre pomoc s výberom zadajte požadované parametre grafickej karty.

Parametre a špecifikácia

Šírka
270 mm Hotovo!
Výška
40 mm Hotovo!
Hĺbka
124 mm Hotovo!
Výrobca čipu
AMD Radeon Hotovo!
Modelové označenie
RX 580 Hotovo!

Rozmery

Šírka
270 mm Hotovo!
Výška
40 mm Hotovo!
Hĺbka
124 mm Hotovo!

Čip

Výrobca čipu
AMD Radeon Hotovo!
Modelové označenie
RX 580 Hotovo!
Grafický procesor
Polaris 20 Hotovo!
Architektúra čipu
GCN 4.0 Hotovo!
Počet stream procesorov
2 304× Hotovo!
Výrobné technológie
14 nm Hotovo!

Výkon a použitie

Použitie
Hranie hier Hotovo!
GPU Passmark
8 492 Hotovo!

Pamäť

Veľkosť operačnej pamäte RAM
8 GB Hotovo!
Typ pamäte
GDDR5 Hotovo!
Šírka zbernice
256-Bit Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia jadra
1 366 MHz Hotovo!
Frekvencia jadra (Boost clock)
1 386 MHz Hotovo!
Frekvencia pamäte
8 000 MHz (8 GHz) Hotovo!

Rozhranie

Na pripojenie k PC
PCI Express x16 3.0 Hotovo!
Na pripojenie monitora
DisplayPort 1.4, DVI-D, HDMI 2.0b Hotovo!
Počet výstupov obrazu
5 Hotovo!
Maximálny počet pripojených monitorov
5 Hotovo!

Technológia

Podpora zapojenia viacerých kariet
AMD CrossFire Technology Hotovo!
Verzia DirectX
12 Hotovo!
Verzia OpenGL
4.5 Hotovo!

Chladenie

Typ chladiča
Aktívny Hotovo!
Veľkosť chladiča
Dvojslotový Hotovo!
Počet ventilátorov
2 × Hotovo!

Spotreba

Prídavné napájanie
1× 8-pin Hotovo!
Odporúčaný výkon zdroja
550 W Hotovo!

Podsvietenie

RGB ovládanie
Nepodporuje Hotovo!
Viac parametrov
Poznámka:

Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Dobrý deň mám hernu zostavu s i7 kaby lake 16 gb ram a 1050ti a chcel by som nu vymenit bud za tuto rx 580 8gb alebo za nvidia gtx 1060 6gb msi. Čo sa my viac oplatí na hry

to si děláte p. 90l za tohle

Chcel by som sa spýtať, či ste neurobili chybu s cenou a desatinnú čiarku dali na iné miesto. Grafická karta s takými parametrami stojí dajme tomu 385,90 eur, ale určite nie 3859 eur. Takáto cena je zavádzajúca a otázne či by sa nepovažovalo vyložene za podvod. Ďakujem za odpoveď.

nemate chybu v cene? RX 580 8GB - 3 533,11 €

3 859e ? :D lol... rovnaku kartu som kupil v aprili 2018 za 361e :D ... pobavili ste ma :D SOI-ku to pobavi tierz podla mna :D len tak dalej ;)

Dobrý den, zajímalo by mě, kdy v historii stála tahle karta 100K, že je na ní taková super sleva :).

Kartu jsem kupoval před 3 mesíci za 3990,- a nyní stoji 5190,- :) Šlo by Vám ji prodat zpět se ziskem ? Nebo proč cena starý karty jak metuzálém stale roste ? a po příchodu nove amd a nvidie cena stále neklesá ? :D to je lepší nekoupit nic, než takdhle předražený produkty.

Dobrý den bude tato karta kompatibilní s intel core i3 7100,zakladní deskou Msi H110M PRO-VD PLUS (ms-7A15),8g ram,a zdroj 550w

Dobrý den, chci se zeptat kde mám najít kod ke hram. Hledal jsem snad všude a nic jsem nenašel...

Dobry den, chcel by som sa spytat, ci este plati akcia, ze ku grafickej karte prisluha balicek hier zadarmo? A ak plati tak priblizne do kedy?

123...
Diskusia a poradňa k XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
Ďalšie informácie

Assassin's Creed Odyssey (ROZBOR) – Test vplyvu nastavenia detailov na výkon

Prinášame vám rozbor najnovšieho dielu hry Assassin's Creed Odyssey. Testovali sme všetky nastavenia hry ovplyvňujúce kvalitu obrazu a výkon, a to ako na AMD, tak na NVIDIA grafickej karte. To vám pomôže detaily hry nastaviť s najmenšími kompromismi v grafike.

Far Cry 5 (ROZBOR) - test vplyvu nastavenia detailov na výkon

Far Cry 5 je prvou hrou, v ktorej vám prinášame rozbor detailov. Pozrieme sa, ako jednotlivé položky v menu grafického nastavenia ovplyvnia kvalitu grafiky a ich vplyv na výkon. Vďaka tomu si hru zvládnete nastaviť aj na slabšom PC s čo najmenšími kompromismi v kvalite obrazu. Pre zaujímavosť sa pozrieme aj na rozdiely medzi AMD a NVIDIA grafikou.

Teplota grafickej karty (NÁVOD)

Trpí vaša grafická karta prehrievaním? Že neviete? Teploty GPU je dobré sledovať. V dnešnom článku si ukážeme, ako správne merať teploty grafickej karty a aké programy na to využiť.

Shadow of the Tomb Raider (ANALÝZA) – Test vplyvu nastavenia detailov na výkon

Otestovali sme pre vás hru Shadow of the Tomb Raider. V článku sa dozviete, ako jednotlivé detaily ovplyvnia výkon a kvalitu obrazu. Vďaka tomu si môžete hru nastaviť s čo najmenšími kompromismi a vychutnať si ju v maximálnych možných detailoch. Ako už tradične sa ale tiež pozrieme na rozdiel medzi AMD a NVIDIA grafickou kartou.

Taktovanie grafickej karty (NÁVOD): ako zvýšiť výkon GPU

Chcete zo svojej novej grafickej karty vyžmýkať maximum výkonu, a zvýšiť tak FPS v hrách, alebo by ste chceli vylepšiť jej prevádzkové vlastnosti? Potom je práve pre vás určený tento článok, v ktorom sa pozrieme na to, ako sa dnes taktujú grafické karty.

Recenzie XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
Príslušenstvo pre XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition.
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií