Bubnové kosačky

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Bubnové kosačky si dobre poradia s vysokou trávou a niekedy tiež s krovím a náletovými drevinami. Preto bývajú často označované ako kosačky na vysokú trávu. Sekanie zaisťuje odolný rotujúci disk s otočnými nožmi. Pokosená tráva má dlhé steblá a je ideálna na sušenie. Ako postupovať pri výbere bubnovej kosačky?

Pokračovať

Akú majú bubnové kosačky konštrukciu?

Bubnové kosačky disponujú žacím bubnom. V dolnej časti prechádza do disku, na ktorom sú v otočných čapoch uložené žacie nože. Zo spodnej strany má bubon klzný kryt, ktorý ho chráni pred nerovnosťami terénu. Bubnová kosačka je ďalej osadená spaľovacím motorom, kolesami a ovládacími riadidlami.

i

Kosačky na vysokú trávu môžu byť vybavené hneď dvomi bubnami. Stroje s týmto usporiadaním majú šírku záberu okolo jedného metra a sú skvelé na kosenie veľkej plochy.

Bubnová kosačka s dvojtaktným, alebo štvortaktným motorom?

Bubnové kosačky sú takmer vždy vybavené spaľovacím motorom. Motory sa líšia systémom spaľovania a konštrukciou rozvodov. Na stredne ťažký terén je potrebný výkon motora minimálne 4,5 HP.

  • Dvojtaktný motor je výkonný a pomerne tichý. Vďaka systému mazania, ktorý zabezpečuje mazivo zmiešané s benzínom, je stroj s dvojtaktným motorom vhodný do terénu s väčším sklonom.
  • Štvortaktný motor SV sa kvôli postrannému usporiadaniu ventilov hodí skôr do nenáročného terénu.
  • Štvortaktný motor OHC sa vyznačuje ľahkým štartovaním, ekologickou a ekonomickou prevádzkou a malou hlučnosťou. Bubnové kosačky s týmto motorom sa hodia do stredne náročného terénu.
  • Štvortaktný motor s rozvodom OHV patrí na špičku vo výkonnosti a trvanlivosti. Stroj s týmto motorom zvládne najťažší terén a časté používanie.

Bubnové kosačky s pojazdom, alebo bez?

Väčšinou sú bubnové kosačky vybavené pojazdom. Naopak, stroje bez pojazdu sú vhodné len na malé plochy. Väčšina modelov s pojazdom má niekoľko rýchlostných stupňov. Ovládanie pojazdu je umiestnené na riadidlách.

Bubnová kosačka by mala mať dobré kolesá

Bubnová kosačka je výkonný stroj a preto potrebuje poriadne kolesá s dobrou priepustnosťou v teréne. Zvyčajne sa stretnete s dvomi typmi:

  1. Plné kolesá nemožno preraziť a sú nenáročné na údržbu. Na druhú stranu ale môžu prekĺzavať.
  2. Nafukovacie kolesá poskytujú komfort pri sekaní a kosačka bubnová tak zvládne ťažký terén aj za mokra.

i

Kosačky na vysokú trávu môžu byť súčasťou stavebnicového systému, ktorý umožňuje na pohonnú jednotku namontovať aj iné pracovné nástroje.

Bubnové kosačky – aké sú ďalšie parametre dôležité pri výbere?

Parametre bubnových kosačiek veľmi ovplyvňujú obtiažnosť a kvalitu sekania, preto si na ne pri výbere poriadne posvieťte.

  • Šírka záberu určuje, ako široký pás pokosí stroj v jednom kroku. Rozmery sa pohybujú medzi 55 – 70 cm. Bubnová kosačka s malou šírkou záberu sa hodí do väčšieho terénu s prekážkami.
  • Odporúčaná plocha spracovávaného terénu v m² určuje, akú prácu denne vami vybraný model zvládne.
  • Výkon bubnovej kosačky sa často udáva v m²/h.
  • Rýchlosť jazdy môže byť pevná alebo regulovateľná. Pohybuje sa okolo 3 km/h.
  • Počet nožov súvisí s výkonom. Viac nožov zaručuje vyššiu účinnosť kosenia, zaťažuje však motor. Bubnová kosačka môže mať tri až šesť nožov.

i

Bubnová kosačka za (malo) traktor – počuli ste o nej?

Bubnová kosačka za traktor alebo malotraktor sa používa najmä na kosenie obzvlášť rozľahlých plôch. Skvele poslúži napríklad poľnohospodárom s údržbou polí a vytváraním krátkeho „strniska“.

5 funkcií, ktoré môžu prísť vhod

Bubnové kosačky na vysokú trávu vám vďaka ďalším doplnkovým funkciám nielen spríjemnia kosenie, ale aj zvýšia bezpečnosť pri práci.

  1. Mulčovanie je funkcia rozsekávajúca trávu na malé kúsky, ktoré slúžia ako hnojivo.
  2. Poistka spúšťania bubna zabráni nechcenému roztočeniu nožov, keď je stroj naštartovaný.
  3. Dobehová brzda zastaví zotrvačnú rotáciu bubna pri vypnutí pohonu.
  4. Výškové nastavenie riadidiel umožňuje reguláciu podľa výšky obsluhy.
  5. Stranová regulácia riadidiel prispôsobí ovládanie do strany napríklad pri kosení pri stene.

i

Rovnako ako ďalšie stroje, nejaký ten servis a nastavenie bude vyžadovať aj vaša bubnová kosačka. Náhradné diely a prevádzkové kvapaliny vyberajte podľa odporúčania výrobcu.

Ako sa líši lištová kosačka od tej bubnovej?

Lištová kosačka sa od svojej bubnovej sokyne líši len v pár veciach. Narozdiel od bubnovej kosačky má širší záber a perfektne udrží rovnakú výšku strihu. Máva však problémy s hustými porastmi a tvrdšími drevinami. Poškodiť ju môže aj menší kameň a nože sa brúsia pomerne ťažko. Tieto komplikácie bubnová kosačka, bez motora alebo s motorom, jednoducho neprináša.

Umožňuje vretenová kosačka rovnaké využitie ako bubnová či dvojbubnová kosačka?

Vretenová kosačka v žiadnom prípade nenahradí kosačku bubnovú. Ich mechanizmy síce pracujú na podobnom princípe, ale použitie je úplne rozdielne. Kým bubnová kosačka slúži na kosenie dlhých porastov s drevinami či kameňmi, vretenová kosačka je určená na detailnú údržbu anglických trávnikov.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
6 položiek
588,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: VGAZD606
EUROSYSTEMS RS210 RATO 200 - Bubnová kosačka Doručenie na
predajňu zadarmo
EUROSYSTEMS RS210 RATO 200
Bubnová kosačka
1 080,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: VGAZD606bu
492,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: VGAZD605
432,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: VGAZD604
EUROSYSTEMS RS90 RATO 170 - Bubnová kosačka Doručenie na
predajňu zadarmo
EUROSYSTEMS RS90 RATO 170
Bubnová kosačka
920,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: VGAZD603bu
488,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: VGAZD603
záhradaAko v lete udržať dokonalý trávnik Svieži zelený trávnik v lete oživí celú záhradu a je doslova pastvou pre oči. Ako ale docieliť to, aby si aj v sparnom lete udržal potrebnú sviežosť, vitalitu a stály rast?
Každý dvojtaktný motor je poháňaný zmesou oleja a benzínu. Pri miešaní tejto zmesi je potrebné vedieť, aký olej do kosačky použiť a dodržať správny pomer oboch kvapalín a tiež ich čerstvosť. Dvojtakty využíva hlavne krovinorez, motorová píla a tiež niektoré benzínové...

Bubnové kosačky

Bubnové sekačky ako ekvivalent výrazu pre bubnové kosačky

Na Slovensku sa výraz bubnové sekačky v určitých regiónoch často používa ako akési synonymum pre bubnové kosačky určené na kosenie vysokej trávy, porastu. Aby sa udržala správna terminológia súvisiaca s touto kategóriou, pri hľadaní cenovo najdostupnejšieho výrobku vyhľadávajte lacná bubnová kosačka

Naša kategória bubnove sekacky obsahuje široké portfólio produktov, ktoré si poradia s kosením vysokej trávy. V súčastnosti máme v ponuke napríklad bubnové kosačky Stella. Medzi ďalších vychýrených výrobcov patria bubnove sekacky Husqvarna, Vari, ale aj ďalšie značky.

Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné bubnové kosačky Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie bubnové kosačky Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie bubnové kosačky Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii bubnové kosačky recenzie
P-DC1-WEB02
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií