Zdravím, nedávno som kúpil tento produkt, mám k nemu pár otázok:
1. Čo sa týka správneho pomeru vody a ryže, ze priložených piktogramov som to nevyčítal, ale na internete som našiel pomer 1:1.5. Čiže na jednu odmerku ryže jeden a pol odmerky vody. Celkom to funguje, až na to že na spodku sa zvykne vytvoriť spojitá vrstva spečenej ryže. Dá sa tomuto fenoménu nejako zabrániť? Aký je vzťah medzi množstvom vody a výsledkom varenia? Keď pridám trochu viac vody, bude ryža viac alebo menej uvarená?
2. Ďaleko horší problém je že počas varenia sa vytvoria bubliny s vysokým obsahom ryžového škrobu, ktoré sú následne vychŕlené cez otvor v pokrývke a zanesú vrchnú časť variča aj všetko naokolo. Veľmi rád by som tomu predišiel. Niekde v tejto diskusii som čítal že pomôže ak ryžu najprv prepláchnem v teplej vode. Preplachujem ju dvakrát podľa návodu a vôbec to nepomáha. Neviete ako sa tomu dá predísť? Mám kúpiť iný typ ryže?
Zdravím, nedávno som kúpil tento produkt, mám k nemu pár otázok:
1. Čo sa týka správneho pomeru vody a ryže, ze priložených piktogramov som to nevyčítal, ale na internete som našiel pomer 1:1.5. Čiže na jednu odmerku ryže jeden a pol odmerky vody. Celkom to funguje, až na to že na spodku sa zvykne vytvoriť spojitá vrstva spečenej ryže. Dá sa tomuto fenoménu nejako zabrániť? Aký je vzťah medzi množstvom vody a výsledkom varenia? Keď pridám trochu viac vody, bude ryža viac alebo menej uvarená?
2. Ďaleko horší problém je že počas varenia sa vytvoria bubliny s vysokým obsahom ryžového škrobu, ktoré sú následne vychŕlené cez otvor v pokrývke a zanesú vrchnú časť variča aj všetko naokolo. Veľmi rád by som tomu predišiel. Niekde v tejto diskusii som čítal že pomôže ak ryžu najprv prepláchnem v teplej vode. Preplachujem ju dvakrát podľa návodu a vôbec to nepomáha. Neviete ako sa tomu dá predísť? Mám kúpiť iný typ ryže?