AD elektro Motorola EDGE 50

Nintendo Switch, poznáme dátum začiatku predaja a chystané hry

Zobraziť katalóg
Nintendo Switch, poznáme dátum začiatku predaja a chystané hry

V skorých ranných hodinách 13. 1. spoločnosť Nintendo oznámila v rámci svojej tokijskej tlačovej konferencie množstvo noviniek čo sa týka konzoly Nintendo Switch. Pre tých z vás, ktorí nie sú fanúšikmi skorého vstávania, prinášame súhrn toho najdôležitejšieho, čo na prezentácii zaznelo, a to vrátane termínu začatia jej predaja.

Záznam prenosu z Nintendo Presentation 2017

Čo vieme o Nintendo Switch v kocke

  • Predaj bude zahájený 3. marca 2017
  • Konzola bude vybavená 6,2" kapacitným displejom
  • Displej bude dotykový a budú ho využívať vybrané herné tituly
  • Batéria vydrží až šesť hodín prevádzky, v prípade náročnejších titulov je výdrž približne polovičná
  • Konzola sa bude dobíjať prostredníctvom štandardného USB-C konektora alebo dodávanej dokovacej stanice
  • Ovládače Joy-Con umožňujú nezávislé pravé a ľavé pohybové ovládanie a navyše zvládajú pokročilú vibračnú odozvu, robenie screenshotov či detekciu vzdialenosti, tvarov a pohybov pomocou IR kamery
  • Konzola kladie dôraz na multiplayerové možnosti – lokálnym a Wi-Fi multiplayerom počnúc, platenými službami končiac
  • Očakávaná predajná cena je 293,9 eur

Novinky z prezentácie Nintendo Switch

Konferencia Nintendo Presentation 2017 sa niesla v duchu veľkých očakávaní. Do svojich kalendárov si červeno zakrúžkujte dátum 3. marca 2017, pretože práve v tento deň odštartujú predaje Nintendo Switch vo väčšine krajín sveta.

Nintendo ponúkne online služby

Vráťme sa ešte k samotnej konzole. Nintendo totiž upresnilo niekoľko vecí, o ktorých sa celú jeseň naživo diskutovalo. Potvrdené sú on-line služby, ktoré budú spočiatku úplne zadarmo. Po čase možno však očakávať príklon k mesačnému paušálu, podobne ako Xbox Live alebo PlayStation Plus. On-line služby skvele poslúžia najmä na multiplayerové hranie, pretože na to je Nintendo Switch zrodené. Switch však podprouje aj lokálny multiplayer až pre 8 hráčov, čo je úplne nový level zábavy, ktorý na klasických herných konzolách nemáte šancu vôbec zažiť.

Nintendo Switch, ovladač, Joy-Con

Nintendo Switch a obsah balenia

Nintento potešilo pomerne bohatým obsahom balenia. Našťastie sa naše obavy, že za niektoré príslušenstvo si budeme musieť priplatiť, nepotvrdili.

Obsah balenia

  • Konzola Nintendo Switch
  • Ľavý a pravý Joy-Con ovládač
  • Joy-Con grip (umožňuje prepojiť obidva Joy-Con ovládače do podoby jedného ovládača)
  • Nintendo Switch Dok (slúži na pripojenie konzoly a TV)
  • HDMI kábel a AC adaptér

Joy-Con ovládače budú vybavené kamerou na sledovanie pohybu

Ďalšie novinky sme sa dozvedeli o modulárnych Joy-Con ovládačoch. Obsahujú totiž špeciálne tlačidlo na vyhotovovanie snímok z hier na rýchle zdieľanie úspechov na sociálnych sieťach. K dispozícii bude aj viac farebných variantov na rozlíšenie v multiplayeri. Tešiť sa môžete na modré a červené vyhotovenie opatrené šnúrkou s uťahovaním, ktorá zabráni vykĺznutiu relatívne malého ovládače z dlane. Pravý Joy-Con je navyše vybavený špeciálnou kamerou, ktorá dokáže snímať pohyby, rôzne gestá aj vzdialenosť jednotlivých objektov. Ovládače sú vybavené aj špeciálnou technológiou na lepšie rozoznanie vibrácií.

Predstavené a očakávané hry pre Nintendo Switch

Na prezentácii bolo predstavených hneď niekoľko atraktívnych titulov. Momentálne na hrách pre Switch pracuje 50 vývojárskych firiem a chystá sa viac ako 80 kúskov. Poďme sa na tie najzaujímavejšie pozrieť.

1-2 Switch

Na kombináciu snímania pohybu v priestore a zlepšených vibrácií je založený titul 1-2 Switch. Ide o súbor minihier na priame súboje medzi dvoma a viacerými hráčmi. Napríklad klasické tasenie koltov z westernových filmov.

Super Mario Odyssey

Stávkou na istotu je hra Super Mario Odyssey, v ktorej sa obľúbená postavička presunie do úplne otvoreného sveta. Tešiť sa môžete na plavbu medzi svetmi na palube vzducholode či hádzanie čiapkou. Najnovší prírastok do legendárnej série Super Mario sa dostane na pulty obchodov na konci roka 2017.

Splatoon 2

Svojho pokračovania sa dočká aj Splatoon, roztomilá akčná strieľačka, v ktorej hrá hlavnú úlohu atrament. V druhom diele nás čakajú nové úrovne a riadne rozšírený arzenál. Pomocou gyroskopu v ovládači bude možné v hre mieriť. Počíta sa aj s podporou lokálneho a online multiplayera. Vydanie hry sa očakáva v priebehu tohto leta.

Tle Legend of Zelda: Breath of the Wild

V najnovšom diele Zelda nás čaká doteraz najepickejšie dobrodružstvo, ktoré sa bude tentoraz odohrávať v rozsiahlom otvorenom svete. Na preskúmanie je pripravených viac ako 100 svätýň plných ťažkých hádaniek, veľké množstvo zbraní, oblečenie a ďalšie cennosti. Hra bude dostupná hneď v deň vydania konzoly, a to ako samostatne, tak aj ako súčasť limitovanej edície.

Zoznam už skôr potvrdených hier pre Nintendo Switch

  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  • Splatoon Switch
  • Mario Kart Switch
  • Just Dance 2017
  • Sonic 2017
  • Dragon Quest X: The Five Awakening Races Online
  • Dragon Quest XI
  • Yook-Laylee
  • Stardew Valley
  • Monster Boy and the Cursed Kingdom
  • Lego City Undercover
  • Rime
  • Cube Life: Island Survival
  • Shovel Knight

Nintendo Switch v kocke

Nintendo Switch sa skladá z troch dielov. Dominantou je stredové telo vybavené rozmerným displejom, ktoré vývojári doplnili o dvojicu symetrických odnímateľných ovládačov Joy-Con. Pri domácom využití možno konzolu vložiť do dokovacej stanice, ktorá je prepojiteľná s televízorom. Tým vám umožní užívať si hry na veľkej TV obrazovke. Vďaka Joy-Noc gripu možno navyše z oboch odnímateľných prvkov vytvoriť bežný ovládač, prípadne môžete siahnuť po klasickom bezdrôtovom ovládači Nintendo Switch Pro Controller.

Nintendo Switch herná konzola na cesty prenosná

Kúzlo Nintendo Switch spočíva vo chvíli, keď musíte od televízora odísť. Herná konzola sa totiž po odpojení z dokovacej stanice prepne do handheld režimu a razom máte skvelého spoločníka na cestu do školy či práce.

Nintendo Switch multiplayer viac hráčov spárovanie

i O Nintendo Switch vieme oveľa viac!
Prinášame vám podrobný Nintendo Switch článok, v ktorom sme predstavili herné tituly, hodnotenie, celkovú špecifikáciu a veľa ďalšieho.

Tým však variabilita konzoly Nintendo Switch nekončí. Oba diely herného ovládače sú symetrické a fungujú nezávisle. Môžete tak merať sily s priateľmi kedykoľvek a kdekoľvek. Jeden ovládač si necháte vy, druhý váš protihráč, a potom vám už nič nebráni v spoločnej hre.

Nintendo Switch; herná konzola na cesty Nintendo Switch; herná konzola na cesty Nintendo Switch; herná konzola na cesty, ovladač Joy-Con

Čo sme napísali o Nintendo Switch skôr

Vytlačiť
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií