PET PET

Hororový hit Outlast 2 vychádza už za pár dní!

Zobraziť katalóg

Máme pre vás tip na ideálnu hru na relaxačne strávený večer a pokojný, bezstarostný spánok. Nič vás nehodí do pohody tak ako chystané pokračovanie first person survival akcie Outlast II... Dobre, kecáme. Popravde existuje len málo kúskov, ktoré by váš pokojný, bezstarostný spánok narušili horším spôsobom. Druhý diel jednej z najlepších hororoviek posledných rokov Outlast bude na Alze k dispozicii uz 28. apríla, a či vám niečo už teraz môžeme garantovať, potom to, že chlapci a dievčatá z Red Barrels vo svojom slovníku obrat „hádzať do pohody“ vážne nemajú. Hádzať to bude, ale s nami. Zo stoličky. Od stachu.

Hra Outlast 2 sa rozhodne nerodila ľahko

Pravda však je, že sme sa tohto nadšene očakávaného dielka vôbec nemuseli dočkať. Hoci bol Outlast 2 ohlásený pomerne skoro po vydaní prvej epizódy, trvalo to celý rok, kým nám autori hodili kosť v podobe teaseru, na ktorý sa môžete pozrieť vyššie. To sa písal rok 2015. A keď krátke sugestívne video dopozeráte do konca, zarazí váš určite notifikovaný dátum vydania – jeseň 2016.

Outlast 2; kromáč

Nebol by to však herný priemysel, keby vývoj neskomplikovali najrôznejšie problémy (o ich pravej podstate sa štúdia málokedy rady chvália, väčšinou však ide o financie a nedostatok času na doladenie hry). Vydanie tak bolo posunuté a prisľúbené na prvý kvartál 2017. Jar sa však blížila a Outlast stále nikde. Druhé odloženie často značí ťažkosti vážnejšieho rázu, mnohí fanúšikovia sa už určite začínali obávať, či vôbec svoju dávku hrôzy tento rok dostanú. A keď mesiac pred už tretím oficiálnym dátumom vydania prišla z Austrálie správa, že sa Outlast 2 pre svoj extrémny obsah nebude môcť na tomto kontinente predávať, dosiahli ony obavy maxima.

i Pozrite sa na náš nový Herný magazín!

Našťastie pre nás všetkých sa podarilo problémy prekonať, aj austrálska klasifikačná komisia sa po niekoľkých dňoch umúdrila a povolenie s ratingom 18+ vydala  a tak by sa musela stať asi len nejaká ťažko predstaviteľná katastrofa, aby sme Outlast 2 za pár dní na svojich monitoroch a obrazovkách nevideli. Teda, ak si ho kúpime. A vlastne, aj keď si ho kúpime, musíme sa pripraviť na fakt, že toho zas toľko neuvidíme, ak nechcete byť svojimi priateľmi prezývani strachoputmi, ktorí  hrajú horory zásadne pri maximálnom jase. Tma a z nej sa noriace sotva viditeľné obrysy šialencov, ktorým urobí radosť len naša smrť, bude hrať kľúčovú úlohu aj tentoraz.

Príbehovo ťaží Outlast 2 z jednotky, šialencov vystriedala sekta

Najprv však niečo k príbehu. Ak sa vám pozdával príbeh predchádzajúceho dielu, keď ste sa čoby investigatívny novinár Miles Upshur išli vyšetrovať šialenstvo odohrávajúce sa v ústave pre mentálne chorých (ako príhodné) v koloradských horách, budete sa v Outlast 2 cítiť ako doma. Aj tu sa temnote a vlastnému strachu postavíte ako zástupcovia tlače.

Outlast 2; okno

V hre Outlast 2 sa voláte Blake Langermann a spolu so svojou ženou Lynn ste sa vydali do odľahlej Sonorskej púšte v Arizone po stopách záhadnej vraždy tehotného dievčaťa. Pátranie po okolnostiach smrti tejto „Jane Doe“ (v praxi americkej kriminalistiky ide o označenie každej bezmennej obete ženského pohlavia) ide však bokom po tom, čo vás a vašu drahú polovičku rozdelí havária helikoptéry. Vydáte sa pochopiteľne Lynn hľadať.

iMohlo by vás zaujímať
Guardians of the Galaxy sa dočkajú herného spracovania
Mass Effect Andromeda (RECENZIA)
Všetko čo vieme o Total War Warhammer 2
Trvalo to 13 rokov, ale Syberia 3 je konečne tu!

Kde sa Outlast 2 odohráva? Ocitáme sa v regióne odtrhnutom od civilizácie okolo dediny Supai. A rovnako ako v blázinci pred štyrmi rokmi, ani tu sa nemôžeme tešiť na miestnu pohostinnosť. Tunajší obyvatelia na nás nepozerajú práve priateľskými očami, nie, tu je reč o očiach, čo žiaria do noci a zračí sa v nich jediná túžba. Túžba po krvi... tej našej. A za tými očami sa navyše skrývajú mozgy plné sektárskych nezmyslov. Títo náboženskí fanatici si myslia, že koniec sveta je v nedohľadne, no vám a vašej žene radi urobia tú láskavosť a dovedú vás k nemu s predstihom.

Outlast 2; kazateľ

Aj gameplay si Outlast 2 vypožičal od svojho predchodcu, nejaké novinky však prídu

Ak sa pýtate, ako sa tomuto koncu vyhnúť, odpoveď hľadajte opäť v hre Outlast 1. Gameplay by mal byť v hre Outlast 2 veľmi podobný, čiže len na zopakovanie: nie ste žiadny bojovník, ste pripo... tentovaný novinár, ktorému ide o krk na každom kroku a pravdepodobne za každým druhým rohom na neho niečo nemilé vyskočí. V ruke nedžíte „deviatku“, ale kameru, ona vám bude spoločníčkou najdrahšou, pretože je vybavená nočným videním. Avšak ide o kvalitnejšie železo, než aké sa triaslo v spotenej Milesovej dlani v jednotke, okrem jasnejšieho obrazu disponuje aj systémom na detekciu zvuku. Tiché pohyby a ďalšie neidentifikovateľné šumy a hluky tak budeme počuť o niečo skôr.

Outlast 2; kukurica

Budeme sa však báť v hre Outlast 2 o niečo menej? Red Barrels si to nemyslí. Vskutku, kedy ste naposledy počuli, že by nejaké herné vývojárske štúdio úplne seriózne zvažovalo možnosť distribuovať so svojím produktom špeciálne upravené plienky? Dobre, dobre, úplne seriózna tá úvaha nebola, ale žiadny náš lacný výmysel to tiež nie je. Na konci roka 2016 sa na Kickstarteri tento dosť netradičný projekt skutočne objavil, bohužiaľ sa mu nepodarilo vybrať dosť peňazí a bol predčasne ukončený. Aspoň však môžeme spoločne oceniť naozaj podarené video, ktoré začatie akcie sprevádzalo.

Ako bolo povedané, herné mechanizmy Outlast 2 do značnej miery kopírujú prvý diel. Ak chcete prežiť, musíte byť buď veľmi tichí, alebo čertovsky rýchli. Schovať sa pod posteľ alebo do skrine vás na dlho nezachráni a biť so svojimi prenasledovateľmi je možné len občas v naskriptovaných scénach. Situáciu vám k tomu všetkému bude sťažovať ďalšia novinka. Langermannove okuliare. Fakt si neželáte, aby vám v nepravej chvíli spadli, a vy by ste kvôli tomu videli ešte menej ako predtým.

Outlast 2 vychádza spolu s prvým dielom a DLC Whistleblower v edícii Trinity

Čo sa týka technického spracovania, vyzerá Outlast 2 výborne. Hudobný sprievod zariadil Samuel Laflamme, ktorý má na svedomí aj soundtrack jednotky. Prvý diel a jeho DLC Whistleblower nájdete v edícii Trinity, v rámci ktorej sa bude Outlast 2 na Alze predávať. Dostupná je pre platformy PS4 a Xbox One.

Nechceme to zakríknuť, ale podľa nás prichádza jeden z hitov tohtoročnej jari a celkom určite hlavný uchádzač o najlepšiu hororovú hru roka 2017. Múdrejší však budeme 28. apríla. Teda za predpokladu, že v sebe nájdeme dosť odvahy a Outlast 2 nainštalujeme. A spustíme. O dokočení hrania radšej zatiaľ nehovorme... keď však guráž nenájdeme, stále tu sú pre zdravie nášho srdcového svalu o poznanie menej nebezpečná hra Guardians of the Galaxy alebo oproti Outlast vyložene pohodová Syberia 3.

Vytlačiť
P-DC1-WEB09
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií