Moccacino – ako si pripraviť tento kávový nápoj?

Zobraziť katalóg

Článok

Aktualizované

Moccacino je teplý nápoj pripravený zmiešaním čokoládového sirupu s espressom, doplnený našľahaným mliekom alebo šľahačkou. Pôvod kávy nie je úplne jasný. Názov je zrejme odvodený od mesta Mocha v Jemene, ktorý býval centrom obchodu s kávou.

Mocha

Aká hrubosť kávy je na prípravu moccacino ideálna?

V prípade, že budete moccacino pripravovať z espressa, mala by hrubosť kávy pripomínať hrubú múku.

Aký zvoliť kávovar?

Na prípravu moccacina nie je potrebný nejaký špecifický kávovar. Stačí akýkoľvek prístroj na prípravu espressa.

Príprava mocha kávy:

Základom je espresso do ktorého sa v pomere 1:2 pridáva čokoládový sirup a následne šľahačka alebo našľahané mlieko.

Moccacino – recept:

  • Množstvo kávy na prípravu: 7 g
  • Teplota vody: 88 – 93 °C
  • Čas prípravy: do 5 minút
  • Objem: 25 ml espresso + 50 ml čokoládový sirup
  • Druh šálky: šálka s objemom 150 – 250 ml

i

Zaujímavosti zo sveta kávy, recepty na kávové nápoje a podrobnosti o možnostiach prípravy kávy nájdete v našej Kávovej encyklopédii.

Vytlačiť
P-DC1-WEB08
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií