Malé práčky do 4 kg bielizne

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Hmotnosť náplne je pri výbere jedným z najdôležitejších parametrov. Malé práčky do 4 kg bielizne sú vhodné pre jednotlivcov alebo pre dvojčlennú domácnosť. Zo širokej ponuky si vyberiete variant s predným aj vrchným plnením, so sušičkou či s ďalšími funkciami. Podľa čoho správne vybrať malé práčky do 4 kg?

Pokračovať

Akú kapacitu bielizne pojmú malé práčky do 4 kg?

Malé práčky do 4 kg sa radia medzi najmenšie práčky, ktoré môžete kúpiť. Sú vhodné pre jednotlivcov či dvoch ľudí. Ľahko s nimi vyperiete dvoje obliečky, avšak s väčšími kúskami, ako je napríklad zimná bunda, bude mať už problém.

Malé práčky do 4 kg – na čo sa zamerať pri výbere?

Ak máte doma menej priestoru, vyberajte malé práčky do 4 kg prevažne podľa ich rozmerov. Určite sa zamerajte aj na to, aké plnenie by mali mať či koľko energie spotrebujú.

Malé práčky do 4 kg s predným či vrchným plnením?

Malé práčky do 4 kg bielizne s predným plnením disponujú väčším bubnom, širokou ponukou programov či lepšou stabilitou. Tento variant je spravidla širší, vďaka čomu naň môžete umiestniť aj sušičku, ponúka však menšiu hĺbku. Práčky s vrchným plnením sú užšie, ale zasa majú väčšiu hĺbku. Do menších bytov sú však vhodnejšie.

Úzke práčky do 4 kg s predným plnením
Práčka na 4 kg s predným plnením

Úzke práčky do 4 kg s vrchným plnením
Práčka na 4 kg s vrchným plnením

Aké rozmery by mali mať malé práčky do 4 kg?

Malé práčky do 4 kg majú dva rôzne typy veľkostí: slim a štandardný. Slim práčky majú hĺbku v rozmedzí od 33 cm do 50 cm, tie štandardnej veľkosti potom od 50 cm do 77 cm. Spredu plnené práčky majú spravidla menšiu hĺbku než práčky s plnením vrchným. Pri výbere sa zamerajte aj na šírku a výšku.

  • Práčka so šírkou 40 cm je vhodná do úzkych priestorov. Tento typ má prevažne vrchné plnenie.
  • Práčka so šírkou 50 cm je taktiež vhodná do menších priestorov. S touto šírkou nájdete aj práčky s predným plnením, ktoré navyše disponujú menšou hĺbkou.
  • Malé práčky do 4 kg so šírkou 60 cm sa hodia do už väčšieho priestoru.

Pri výbere sa zamerajte aj na výšku, ktorá sa pohybuje v rozmedzí 70 cm až 90 cm. Tá hrá úlohu prevažne pri nadobudnutí sušičky.

Akú hlučnosť prania a odstreďovania by mali mať malé práčky do 4 kg?

Na hlučnosť prania a odstreďovania sa zamerajte prevažne v prípade, ak chcete prať vo večerných či nočných hodinách. Hlučnosť práčky na 4 kg sa pohybuje od 43 dB do 63 dB, hlučnosť odstreďovania potom od 69 dB do 85 dB.

i

Pre predstavu možno mieru hlučnosti prirovnať k týmto základným činnostiam: 30 dB (šepot), 50 dB (tichá pracovňa), 60 dB (bežný rozhovor), 70 dB (počúvanie televízora), 80 dB (tesná blízkosť vysávača), 100 dB (reťazová motorová píla).

Malé práčky do 4 kg – aký počet otáčok zvoliť?

Maximálny počet otáčok sa u malej práčky do 4 kg pohybuje od 600 ot./min do 1 600 ot./min. Tento parameter určuje rýchlosť motora pri odstreďovaní. Čím viac otáčok bubon dosiahne, tým suchšia bude bielizeň po vypraní. Počet otáčok možno samozrejme na každej práčke regulovať. Majitelia sušičky by mali zvoliť práčku s viacerými otáčkami.

i

Zamerajte sa aj na spotrebu vody

Spotreba vody sa pohybuje od 40 do 50 litrov na jedno pranie, avšak záleží aj na programe, ktorý používate, či ako veľmi práčku naplníte. Inteligentné malé práčky do 4 kg so zabudovanou váhou dokážu bielizeň zvážiť a následne zistiť, koľko energie a vody spotrebuje.

Aké ďalšie programy a funkcie môžu malé práčky do 4 kg obsahovať?

Malé práčky do 4 kg ponúkajú množstvo ďalších programov a funkcií, ktoré vám môžu uľahčiť pranie. Ktoré to sú?

  • Fuzzy Logic technológia zváži bielizeň a následne určí spotrebu vody, energie či pracieho prášku.
  • AquaStop automaticky zastaví prívod vody v prípade pokazenej práčky.
  • Odložený štart umožní práčku spustiť až o 24 hodín neskôr.
  • Detská poistka ponúka ochranný zámok, vďaka ktorému vaša ratolesť práčku neotvorí.
  • SteamCare používa pri praní paru, ktorá pomáha dezinfikovať a odstraňovať baktérie.
  • Ovládať práčku mobilným telefónom je možné pomocou inteligentného telefónu v kombinácii s WiFi a Bluetooth.
  • Pridanie bielizne v priebehu prania využijete, ak zabudnete do práčky niečo pridať.
  • Invertorový motor ponúka dlhodobú záruku a úsporné pranie.
  • Vďaka zvukovému signálu budete vedieť, kedy práčka doprala.

Niektoré práčky môžete ovládať pomocou aplikácie Home Connect alebo Miele@mobile, s ktorými možno ovládať aj ostatné domáce spotrebiče, ako sú rúra, umývačka či vysávač.

Mini práčky ušetria priestor aj spotrebu

V ponuke sú aj takzvané mini práčky, ktoré sú vhodné na chatu, na internát či do malých domácností. Ušetria vám náklady na elektrinu aj vodu. Bielizeň s nimi vyperiete aj za 15 minút a navyše ich ľahko kamkoľvek premiestnite.

i

Vyberať môžete aj ručné práčky, ktoré prídu vhod na chatu či do karavanu. Behom pár minút vyperú až 2 kg bielizne. Kúpiť si môžete aj vírivé práčky, ktoré boli populárne pred niekoľkými rokmi, avšak niektorí na ne nedajú dopustiť ani teraz. Vyperú až 1,5 kg bielizne do 10 minút.

Slim práčka so sušičkou či samostatná sušička?

S obstaraním práčky a sušičky zvlášť ušetríte prevádzkové náklady. Samostatná sušička tiež rýchlejšie bielizeň usuší. Nevýhodou sú väčšie náklady s obstaraním dvoch spotrebičov a tiež to, že zaberú viac priestoru. Slim práčka so sušičkou ušetrí miesto a jej vyhotovenie vyjde lacnejšie.

Chcete poradiť s výberom podrobnejšie? Navštívte náš článok Ako vybrať práčku a dozviete sa veľa nových informácií.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
1 položka
4,0
Berger Minipračka Berger XPB45-55 Blue
Mini práčka – vrchné plnenie, max. náplň do 5.5 kg, príkon 300 W, 3 programy, 15-minútový časovač, spotreba vody na 1 pranie 26 l, rozmery 60 × 36 cm
137,16 €
Na sklade 4 ks u dodávateľa
Objednávací kód: VBaaa0022
článokTipy, kam umiestniť práčku a sušičku Neviete, kam umiestniť práčku alebo sušičku? Nájsť ideálne miesto na takto rozmerné spotrebiče, ktoré navyše musia byť pri prívode vody, nie je nijako jednoduché. Preto sme pre vás pripravili článok, v ktorom sa zameriame práve na umiestnenie práčky a sušičky. Spoločne...
Moderné práčky majú mnoho vyspelých a veľmi praktických funkcií a programov, ktoré majú za úlohu perfektne a šetrne vyprať rôzne druhy materiálov. Na to, aby ste mohli využívať potenciál svojej práčky na maximum, musíte vedieť čítať jednotlivé symboly na práčke. Preto...

Malé práčky do 4 kg bielizne

V kategórii Malé práčky do 4 kg bielizne máme práve teraz na Alza.sk celkom 1 produktov.

Malé práčky do 4 kg bielizne – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné malé práčky do 4 kg bielizne
P-DC1-WEB03
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií