Samsung Galaxy Watch3 (RECENZIA) – najvybavenejšie smartwatch na trhu?

Catalogue
Aktualizované • Autor: Daniel Hlas

Nie je to tak dlho, čo sa do boja o najlepšie smart hodinky zapojila horúca novinka v podobe Galaxy Watch3. Ide o najnovšiu vlajkovú loď juhokórejského výrobcu Samsung, ktorá dokázala zaujať už na svojom augustovom predstavení. Galaxy Watch3 totiž vynikajú v celom rade ohľadov a celkovo vzaté sa tvária ako jedny z najvydarenejších smart watch na trhu, najmä v segmente univerzálnych modelov. O to zvedavejší sme boli na samotné testovanie, o ktoré výsledky sa s vami podelíme v nasledujúcich riadkoch.

Samsung Galaxy Watch3; smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;

Samsung Galaxy Watch3 (RECENZIA) – OBSAH

  1. Prvotriedny systém ako konkurenčná výhoda
  2. Dokonalý displej v armádnej konštrukcii
  3. Nabité funkciami pre zdravý životný štýl
  4. Rozmanitá výbava na každé zápästie
  5. Samsung Galaxy Watch3 – varianty, dostupnosť a cena

Prvotriedny systém ako konkurenčná výhoda

Segmentu smart watch síce dominujú Apple Watch, tie ale vyžadujú mobilný telefón vlastnej značky. Majitelia iných smartfónov však majú k dispozícii viac ako slušnú alternatívu v podobe zariadení od značky Samsung. Smart hodinky práve tejto značky sú detailne prepracované a nelíšia sa ani cenou či výdržou batérie. Najnovším modelom, na ktorý sa zameriame práve dnes, sú Samsung Galaxy Watch3 ako priame pokračovanie úspešných Samsung Galaxy Watch. Hoci ide o ešte len druhú generáciu zariadení, výrobca použil označenie s číslovkou 3, aby predišiel možnej zámene so staršími športovo ladenými Samsung Galaxy Watch Active2.

Pri výbere smart watch sa často zabúda na zohľadnenie prítomných operačných systémov (ich podrobné porovnanie vrátane screenshotov nájdete tu). Tie sa pritom vyznačujú výraznými rozdielmi, ktoré sú oveľa väčšie, než ako je tomu pri smartfónoch, počítačoch a ďalších zariadeniach. Najostrejšie systémy aktuálne majú Apple a Samsung, pričom dnes popisované Galaxy Watch3 samozrejme nie sú výnimkou. Očakávať môžete mimoriadne prehľadné a intuitívne prostredie, ktoré vás ľahko nadchne aj po stránke dizajnu. Všetko vyzerá jednoducho skvele a k dispozícii máme aj široké možnosti prispôsobenia. Nechýba ani rad režimov (nerušiť, lietadlo, kino, do vody.), všadeprítomný pomocník na vysvetlenie ktorejkoľvek funkcie alebo široké možnosti odpovedí na prichádzajúce správy. V obchode Galaxy Store je navyše pripravené nepreberné množstvo ciferníkov, hier či aplikácií rôzneho zamerania. Niektoré z nich sú síce spoplatnené, cena za pár eur je ale viac než príhodná.

… … …
Navrchu základné menu, vľavo dole jeden z ciferníkov, vpravo dole výber z dostupných ciferníkov.

Všetko navyše beží dokonale plynule, za čo vďačíme dvojjadrovému procesoru s frekvenciou 1,15 GHz a 1 GB pamäte RAM. Takmer perfektný systém má ale jednu, o to však významnejšiu slabinu – výdrž batérie. Tá podľa oficiálnych údajov zvládne necelé dva dni v 41 mm verzii a 2,5 dňa v 45 mm variante. V našich testoch inteligentné hodinky zvládli zakaždým 2 až 3 dni v závislosti od miery používania. S funkciou Always-On, ktorá na displeji nepretržite znázorňuje najpodstatnejšie informácie, sme sa už ale museli uspokojiť s nie úplne oslnivým dňom a pol. Pri nižšej hladine energie nám v každom prípade Samsung Galaxy Watch3 ponúknu úsporný režim a pri ešte väčšom vybití môžeme vypnúť všetky funkcie, aby sme ponechali obyčajné zobrazenie času. Nabíjanie funguje úplne bezdrôtovo a spríjemňuje ho aj magnetická nabíjačka, vďaka ktorej nemusíme riešiť presné umiestnenie smartwatch na kovové piny.

Dokonalý displej v armádnej konštrukcii

Ani smart hodinky Galaxy Watch3 si nenechali ujsť ikonickú vychytávku Samsungu, ktorou nemôže byť nič iné ako obľúbená otočná luneta. Práve tá umožňuje pohodlné ovládanie aj možnosť zobraziť viacero prvkov menšej veľkosti bez rizika problematického výberu pomocou dotyku. Vďaka lunete zároveň displej zbytočne nezakrývame prstami a interakcia je navyše možná ako so špinavými alebo mokrými prstami, tak s nasadenými rukavicami. Vystupujúca korunka však do určitej miery prekáža pri gestách po okrajoch displeja a každý tak musí zvážiť, akému typu ovládania vlastne dáva prednosť.

Zvyšné ovládanie sa realizuje prostredníctvom dvoch bočných tlačidiel a dotykového Super AMOLED displeja s rozmermi 1,2 alebo 1,4 palca. V oboch prípadoch získame rozlíšenie 360 × 360 px a výslednú jemnosť 363 až 424 PPI, čo je zrejme rekordná hodnota v segmente smart watch. V dôsledku dostávame bezkonkurenčný obraz s perfektne saturovanými farbami, prirodzenou čiernou, výbornými pozorovacími uhlami a dokonalou jemnosťou, vďaka čomu je na Samsung Galaxy Watch3 skutočne radosť pozerať. Pripravený je tiež takmer nekonečný výber ciferníkov, z čoho niektoré umožňujú aj podrobnú editáciu. Vybrať si môžeme štýl ručičiek, celkové sfarbenie alebo to, aké dáta na ciferníku vlastne uvidíme.

…
Pohľad na bočnú stranu a dve prítomné tlačidlá.

Svoj komentár si zaslúži tiež precízne spracovaná konštrukcia, ktorá je oproti pôvodnej generácii o niečo menšia, tenšia a ľahšia. Použitie kvalitných kovov a polyméru navyše pomohlo na zdolanie štandardov armádnej odolnosti MIL-STD-810G, ktoré zaručujú spoľahlivé fungovanie aj v extrémnych podmienkach. Priamo displej potom stráži ochranné sklíčko Gorilla Glass DX, ktoré vzniklo špeciálne na nositeľnú elektroniku, aby zredukovalo odlesky o 75 % a kontrast naopak zvýšilo rovno o 50 %.

Smart hodinky Samsung Galaxy Watch3 navyše spĺňajú stupeň krytia IP68, ktorý značí úplnú ochranu proti prachu a vodotesnosť pri daždi, umývaní rúk či plávaní. Hĺbkovému potápaniu, slanej vode a športom s rýchlo sa pohybujúcou vodou sa ale odporúčame radšej vyhnúť. Dostupný je tiež štýlový remienok z pravej kože, ktorý sa síce hodí takmer do každej situácie, na šport a do vody však tak úplne vhodný nie je. Samsung Galaxy Watch3 ale umožňujú jednoduchú a rýchlu výmenu remienka, ktorú zvládne naozaj každý. Remienok nami zapožičaného 41 mm variantu však ľahko stratil svoj tvar a v mieste zapínania pôsobil trochu pokrčený.

…
Prehliadanie zadnej strany smart watch Samsung Galaxy Watch3.

Nabité funkciami pre zdravý životný štýl

Samsung Galaxy Watch3 sú univerzálnym modelom zameraným na čo najširšie spektrum zákazníkov. Nejde tak o vyložene športové smart hodinky, od ktorých by sme očakávali tie vôbec najpokročilejšie športové funkcie. Najvášnivejším športovcom rovno môžeme odporučiť, aby sa poobzerali po iných zariadeniach, najmä potom zo stajne Garmin.

To ale neznamená, že by dnes recenzované Samsung Galaxy Watch3 zostávali ktovieako pozadu. Práve naopak – bežní športovci budú viac než spokojní. Pripravené je celodenné meranie všednej aktivity, či už ide o počet krokov, spálené kalórie alebo dobu neaktivity. Chýbať nemôže ani obľúbené srdiečko skladajúce sa z troch farieb, kde každá z nich značí dosiahnutie zdravej dennej dávky určitej aktivity. Špecialitkou je potom porovnávanie aktivity s inými používateľmi, či už všetkými, ktorí patria do rovnakej vekovej skupiny ako vy, alebo vybranými priateľmi. Prítomné sú aj rôzne výzvy, ktoré človeka ľahko strhnú a motivujú k ďalšiemu pohybu.

…
Ukážka jedného zo základných ciferníkov.

Vyberať môžeme z desiatok rôznych športov, v rámci ktorých sa dozvieme všetko dôležité, ako je napríklad srdcová frekvencia, pásmo intenzity, doba cvičenia, spálené kalórie, prekonaná vzdialenosť, kadencia, stúpanie/klesanie a ďalšie. Niektoré aktivity sú navyše automaticky rozpoznané, takže nám Samsung Galaxy Watch3 ponúknu ich meranie, ktoré je potom pri fyzickom zastavení samovoľne prerušené. Vďaka tomu je ľahké ísť napríklad nakupovať bez toho, aby sme museli pozastavovať aktivitu chôdze kvôli zastávke v obchode. Prítomné sú hneď štyri polohové systémy, ktoré sa postarajú o presné meranie a zaznamenávanie vzdialenosti, rýchlosti alebo trasy na mape. Menovite ide o GPS, GLONASS, BeiDou a Galileo, ktoré v našich testoch ukázali vysokú presnosť.

Stav celkovej kondičky nám potom prezradí funkcia VO2 max, s ktorej pomocou svojej tréningy upravíme tak, aby sme dosiahli svoje vysnívané ciele. Opomenúť nemožno ani celodenné meranie tepu, rovnako tak aj nepretržité snímanie stresu. Stresom je tradične myslená celková záťaž organizmu, teda všetky psychické a najmä fyzické vypätia. Nám sa na grafe okamžite prejavilo aj ľahšie prechladnutie a človeka tak nejako poteší, že jeho nejasné pocity naraz získajú pevnú základňu.

Samsung Galaxy Watch3 nezabúdajú ani na naše zdravie. Pri ručnom zadávaní množstva vypitých tekutín získame prehľad o stave hydratácie a pre ženské pohlavie je zase pripravené sledovanie menštruačného cyklu. Prítomné je aj čím ďalej populárnejšie meranie okysličenia krvi, tzv. SpO2. Nižšia hladina kyslíka totiž vypovedá o významnom zdravotnom probléme vrátane horšieho priebehu covid-19. Galaxy Watch3 ponúknu prehľad aj o vlastnom spánku vrátane informácií o jeho dĺžke či štruktúre v podobe ľahkej, hlbokej a REM fázy. Zvlášť unikátnou vychytávkou je potom automatická detekcia pádu, pri ktorej aktivácii sa nás smart hodinky dotazujú, či sme v poriadku. Ak neodpovieme, vytočia núdzový kontakt alebo odošlú SMS správu, prípadne oznámia našu aktuálnu polohu. Pomoc môžeme zavolať aj sami pomocou tlačidla, podmienkou je však pripojenie na telefón.

… … …
Navrchu jeden zo základných ciferníkov, vľavo dole meranie stresu, vpravo dole porovnanie aktuálnej miery stresu s priemernou hodnotou.

Rozmanitá výbava na každé zápästie

A aké že funkcie inteligentné hodinky Samsung Galaxy Watch3 vlastne ponúkajú? Vo výbave nájdeme budík, časovač, stopky, svetový čas, kalendár, pripomienky, záznamník, baterku, aktuálne a predpokladané počasie, galériu fotografií alebo prezvonenie telefónu na jeho ľahšie nájdenie. K dispozícii je aj hlasový asistent Bixby, ktorý síce nevie po slovensky a nepatrí ani medzi najlepších asistentov na trhu, stále však dokážu urýchliť nejednu interakciu. Pri aktívnom displeji stačí povedať „Hi, Bixby“ a už môžeme diktovať akékoľvek príkazy, či už ide o zobrazenie kalendára, vytvorenie pripomienky, alebo poslanie SMS. Jeden háčik to ale má – Bixby nevie slovensky a nerozpoznáva ani slovenský text, takže správu v slovenčine bohužiaľ nadiktovať nemožno.

Pripravená je tiež 8 GB interná pamäť, ktorá používateľovi prepožičiava 4,3 GB voľného miesta. To využijeme napríklad na uloženie hudobných skladieb, ktoré je možné následne prehrávať kdekoľvek a kedykoľvek aj bez inteligentného telefónu v dosahu. Muziku si vypočujeme ako prostredníctvom integrovaného reproduktora, tak cez bezdrôtové slúchadlá, ktoré pochopiteľne ponúkajú neporovnateľne lepší zážitok. Kontrolu máme aj nad prehrávanými médiami v telefóne, ktoré možno pozastaviť, preskakovať alebo zosilňovať/zoslabovať podľa hlasitosti. To sa samozrejme skvele dopĺňa so spomínanými bezdrôtovými slúchadlami, ktoré mnohokrát zmenu hlasitosti vôbec neponúkajú.

…
Jeden zo základných ciferníkov.

Našu pozornosť si zaslúžia tiež notifikácie, ktoré sú podobne ako pri Apple Watch natoľko prepracované, že ľahko prevalcujú akúkoľvek ďalšiu konkurenciu. Prvotné oznámenie zobrazí ikonku odosielateľa, ktorá postupne ustupuje do pozadia, aby štýlovo odkryla text správy. Ten je zároveň začlenený do celej konverzácie, takže nič nebráni dokonalému pochopeniu celého kontextu. Úplnou samozrejmosťou je potom podpora slovenskej diakritiky či vykreslenie smajlíkov, avšak obrázky Samsung Galaxy Watch3 zatiaľ zobraziť nevie.

Na rozdiel od niektorých lacnejších smart watch umožňujú Samsung Galaxy Watch3 na prijaté správy tiež reagovať. Vybrať si môžeme z predpripravených oznámení, text ale môžeme aj sami napísať, a to ako klasickým vyťukávaním, tak kreslením písmen prstom, čo smart hodinky spoľahlivo prevedú do textovej formy. K dispozícii je tiež rad rôznych emotikon alebo aj diktovanie, ktoré by v tichom prostredí síce bolo najužitočnejšou možnosťou, Samsung Galaxy Watch3 ale nerozpoznajú slovenčinu, takže zaznamenávajú podobne znejúci text v inom jazyku. A to je škoda.

…
Základné zhodnotenie spánku.

Inteligentné hodinky Samsung Galaxy Watch3 súčasne zvládnu analyzovať prijaté textovky, aby ponúkli patričné odpovede priliehajúce aktuálnej situácii. Táto funkcia však nepodporuje slovenčinu ani češtinu, takže môžeme prinajlepšom dúfať, že sa toho dočkáme v budúcej aktualizácii. Každej aplikácii je možné ďalej nastaviť vlastný štýl upozornenia v podobe vybraného zvonenia alebo vibrácie, takže sme v obraze na prvú dobrú. Samozrejmosťou je potom nastavenie, z ktorých aplikácií chceme notifikácie vlastne dostávať, prípadne kde na základnom ciferníku sa má zobraziť indikátor o zmeškanom oznámení.

Vstavaný mikrofón a reproduktor zároveň umožňujú vybavenie akéhokoľvek telefónneho hovoru. Prichádzajúce hovory možno prijať, odmietnuť alebo reagovať predpripravenou správou. Priamo na hodinkách možno tiež vyhľadať ktorúkoľvek osobu zo zoznamu a tej následne zavolať. Po celú dobu je však potrebné pripojenie na smartphone, o ktoré sa stará Bluetooth 5.0. Dostupná je tiež WiFi zaisťujúca priame spojenie na internet, čím vytvára určitú nezávislosť od telefónu. Do tretice tu máme technológiu NFC, na ktorej stojí služba bezkontaktných platieb Samsung Pay. Tá vo svete síce funguje na výbornú, u nás však v súčasnosti podporovaná nie je.

Variant 41 mm 45 mm
Rozmer displeja 1,2" (30,2 mm)
1,4 “(34,5 mm)
Rozlíšenie displeja 360 × 360 pixelov
360 × 360 pixelov
Rozmery zariadenia 42,5 × 41 × 11,3 mm
46,2 × 45 × 11,1 mm
Hmotnosť 48,2 gramov
53,8 gramov
Kapacita batérie 247 mAh
340 mAh
Štandardná výdrž viac než 43 hodín
viac než 56 hodín

Samsung Galaxy Watch3 – varianty, dostupnosť a cena

Inteligentné hodinky Samsung Galaxy Watch3 ponúkajú vylepšenia na všetkých frontoch. Rozhodujúcou otázkou preto ostáva, či zákazníkov neodradí cena, ktorá predsa len zodpovedá vyššej triede. Za 41 mm model, ktorý je dostupný v striebornej alebo bronzovej farbe, zaplatíme 429 €. Za väčší 45 mm variant potom vyplazíme rovno 459 €, pričom vyberať môžeme z čierneho alebo strieborného odtieňa. Aktuálnu cenu aj dostupnosť si ale odporúčame overiť na produktových stránkach jednotlivých variantov, ktoré otvoríte pomocou zelených tlačidiel nižšie.

chytré hodinky; smartwatch; wearables;

Samsung Galaxy Watch3

Smart hodinky (smart watch)

Samsung Galaxy Watch3 zavrhujú akékoľvek kompromisy a na trh smart watch vstupujú s jasným cieľom – byť najlepší. To sa im do značnej miery aj darí. Nie sú totiž len plnohodnotným nástupcom predchádzajúcej generácie, ale zariadením, ktoré vyššiu cenu vyvažuje výbavou plnou superlatívov.

Klady

  • Bezkonkurenčný displej
  • Armádna odolnosť a vodotesnosť
  • Jeden z najlepších operačných systémov
  • Obchod s aplikáciami
  • Široká škála funkcií

Zápory

  • Chýbajú najpokročilejšie športové funkcie
  • Diktovanie textu nerozozná slovenčinu
  • Menšia výdrž batérie
  • Vyššia cena

Skôr publikované preview

Dlho očakávaná konferencia juhokórejskej spoločnosti Samsung predstavila nové smartfóny, tablety, bezdrôtové slúchadlá aj novú generáciu populárnych smart watch Samsung Galaxy Watch3. Názov s číslovkou 3 môže prekvapiť, zabraňuje však nechcenej zámene so športovejšie zameraným bračekom Samsung Galaxy Watch Active2. Zatiaľ odhalené parametre pôsobia rozhodne veľkolepo a dosť možno ide o najlepšie vybavené smartwatch na trhu. Háčikom ale môže byť cena.

Samsung Galaxy Watch3 – OBSAH

  1. Menšia konštrukcia, armádna odolnosť a kožený remienok
  2. Väčší displej, otočná luneta a neznáma výdrž
  3. Všetky funkcie v jedinom zariadení
  4. K maximálnej spokojnosti športovcov
  5. Keď o zdraví chceme vedieť všetko
  6. Samsung Galaxy Watch3 – varianty, dostupnosť a cena

Menšia konštrukcia, armádna odolnosť a kožený remienok

Takmer nekonečná zásoba funkcií môže navodiť dojem, že rozmery zariadenia musí byť naozaj masívne, aby sa dovnútra všetko vôbec vošlo. Je tomu ale presne naopak a Samsung Galaxy Watch3 sa oproti predchádzajúcej generácii chvália o 8 % menšou, 14 % tenšou a 15 % ľahšou konštrukciou.

Aj tentoraz výrobca ponúka dva odlišné rozmery a vyberať môžeme zo 41 mm a 45 mm variantu. Nevídaná je tiež hrúbka 11,1 mm, čo je pri takto nabitom stroji nečakane skvelá hodnota. Spokojnosť panuje aj s váhou 53,8 gramov, hoci rozhodne nejde o vyložene ľahké smart hodinky.

Samsung Galaxy Watch3 sú neobyčajným zariadením aj v oblasti odolnosti. Spĺňajú totiž armádny štandard MIL-STD-810G, na ktorý zvyčajne dosiahnu len niektoré outdoorové modely. Extrémne podmienky, neprajnícke počasie či najrôznejšie výkyvy teplôt už nie sú prekážkou a konečne sa plne zameriame na samotné dobrodružstvo bez akýchkoľvek obáv. Patričnú rezistenciu zaisťuje aj stupeň odolnosti IP68 spolu s certifikáciou 5 ATM. Hoci tieto hodnoty zvyčajne značia vodotesnosť bez ohľadu na čas ponorenia, podľa oficiálnych stránok bolo vyskúšané (iba) ponorenie do 1,5 metra sladkej vody po dobu 30 minút.

Samsung Galaxy Watch3;smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;
Ukážka niektorých ciferníkov a funkcií na smartwatch Samsung Galaxy Watch3.

Smart hodinky Samsung Galaxy Watch3 svoj prémiový vzhľad zdôrazňujú aj koženým remienkom, ktorý je súčasťou balenia. Aj cez rad výhod vrátane jedinečného dizajnu sa taký remienok neodporúča na športovanie a do vody, čo len podčiarkuje fakt, že Samsung Galaxy Watch3 nie sú prvoplánovo športovo zamerané hodinky. Remienok možno v každom prípade kedykoľvek ľahko vymeniť, stačí si zaobstarať náhradný exemplár podľa vlastného vkusu – ponuku remienkov si ostatne pozrite tu.

Väčší displej, otočná luneta a neznáma výdrž

Rovnako ako predchádzajúca generácia, tiež Samsung Galaxy Watch3 ponúka špičkový AMOLED displej, ktorému prakticky nemožno nič vytknúť. Aspoň tak pôsobia prvý ukážky, zatiaľ čo na podrobné špecifikácie od výrobcu stále čakáme. Z neoficiálnych zdrojov ale vyplýva, že obrazovku kryje osvedčené ochranné sklo Corning Gorilla Glass.

Vedľa dotykového displeja na ovládanie využijeme aj dve bočné tlačidlá a predovšetkým toľko obľúbenú otočnú lunetu. Tá umožňuje jednoduchú interakciu s obsahom bez zbytočného zakrytia informácií prstami a Samsung je zrejme jediný, kto túto ikonickú vychytávku aktuálne ponúka. Mechanická luneta je zároveň perfektnou možnosťou, ako smart hodinky ovládať aj s mokrými, spoteným alebo špinavými prstami, kedy dotyková obrazovka často chýba.

Uhlopriečka displeja narástla na 1,4 palca a pribudli tiež mnohé nové ciferníky, ktoré možno navyše do značnej miery prispôsobiť na svoj obraz. Na konferencii sme zároveň videli možnosť vyfotografovať smartfónom vlastné oblečenie s následným výberom vzoru, ktorý s našim outfitom dokonale ladí. Úplnou novinkou sú potom ciferníky zobrazujúce aktuálne počasie prostredníctvom viac ako podarených animácií.

Ak chýba niekde informácia úplne, ide o tému výkonu a batérie. Pri akumulátore nepoznáme kapacitu ani reálnu výdrž, podľa neoverených informácií sa ale dočkáme dvojdňového chodu. K dispozícii má byť aj bezdrôtové nabíjanie, ktoré pobeží ako cez nabíjačku v balení, tak prostredníctvom inteligentného telefónu s technológiou reverzného nabíjania.

Samsung Galaxy Watch3;smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;
Zobrazenie detailne spracovaného koženého remienka na smartwatch Samsung Galaxy Watch3.

Všetky funkcie v jedinom zariadení

Len máloktoré smart hodinky sa chvália tak širokým rozsahom funkcií ako dnes predstavované Samsung Galaxy Watch3. V základnej ponuke nájdeme kalendár, poznámky, pripomienky, stopky, časovač, predpoveď počasia, notifikácie a mnoho ďalšieho. Prítomné sú aj pokročilejšie funkcie v podobe rýchlych odpovedí, ktoré sa dokonca prispôsobujú aktuálnej konverzácii (hoci pri slovenčine a češtine adaptácia zatiaľ chýba). Nechýbajú ani samolepky Bitmoji s možnosťou úprav, vďaka ktorým môžu figúrky pripomínať podobu odosielateľa. Samsung Galaxy Watch3 zobrazujú aj históriu konverzácie, čím zaručujú úplný kontext, a tým aj dokonalé porozumenie všetkým prichádzajúcim správam.

Ďalším nadštandardným prvkom je možnosť uložiť hudbu priamo do vnútornej pamäte smart watch a tú následne prehrať prostredníctvom bezdrôtové slúchadlá. Či už teda vyrazíme kamkoľvek, hudbu možno počúvať aj bez prítomnosti inteligentného telefónu, čo sa hodí najmä pri športe. Umožnené má byť tiež telefonovanie, a to ako s pripojeným telefónom, tak samostatné volanie cez LTE, hoci podmienkou je drahšia LTE verzia smart watch Samsung Galaxy Watch3. Chýbať nemá ani bezkontaktné platenie prostredníctvom služby Samsung Pay, využívajúcej technológiu NFC. Celkovo vzaté je ponuka funkcií tak široká, že výrobca už ani neopisuje každú z nich a úplný prehľad vám preto prinesieme až v pripravovanej recenzii.

Samsung Galaxy Watch3;smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;
Smart hodinky Samsung Galaxy Watch3 ponúkajú telefonovanie aj históriu správ.

K maximálnej spokojnosti športovcov

Hoci smart hodinky Samsung Galaxy Watch3 nie sú vyložene športovým zariadením, širokú ponuku funkcií nezaprú ani v tejto oblasti. Vedľa nepretržitého monitoringu krokov, prejdenej vzdialenosti, spálených kalórií a ďalších bežných dát máme na výber aj z veľkého množstva rôznych aktivít vrátane integrovanej GPS.

Zabudnúť nesmieme ani na meranie srdcového tepu, množstvo kyslíka v krvi alebo viac ako 120 programov domáceho cvičenia. Tie navyše zobrazia samotné animácie cvikov, ktoré možno sledovať dokonca aj na smart televízore, a to vrátane aktuálnych údajov z hodiniek Samsung Galaxy Watch3. K videniu sú aj podrobné analýzy pohybu, a tak sa na prvý pohľad zdá, že spokojní budú aj náročnejší športovci.

Samsung Galaxy Watch3;smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;
Smart hodinky Samsung Galaxy Watch3 ponúknu cez 120 cvičení vrátane animácií jednotlivých cvikov.

Keď o zdraví chceme vedieť všetko

Nadpriemernú výbavu nájdeme aj v oblasti monitorovania fyziologických funkcií. Tešiť sa môžeme na sledovanie spánku vrátane vypočítania celkového skóre alebo určenie ľahkej, hlbokej a REM fázy. Podrobná analýza je pritom založená na spolupráci s nadáciou National Sleep Foundation, vďaka ktorej sa podarilo zakomponovať aj vzdelávací obsah vrátane tipov na lepší spánok.

K dispozícii je tiež meranie tlaku, meranie stresu (celkovej záťaže organizmu), a dokonca aj EKG, hoci meranie tlaku a EKG zatiaľ funguje len v obmedzenom počte štátov. Okrem toho Samsung Galaxy Watch3 prostredníctvom vylepšený akcelerometer detegujú prudké pády a v prípade nehody dokážu zaslať SOS správu aj aktuálnu polohu, čo je doslova život zachraňujúca funkcia.

Samsung Galaxy Watch3;smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;
Zobrazenie oboch veľkostí smart watch Samsung Galaxy Watch3.

Samsung Galaxy Watch3 – varianty, dostupnosť a cena

Väčší, 45 mm variant hodiniek Samsung Galaxy Watch3 si môžete kúpiť vo farbách Mystic Black alebo Mystic Silver, a to za cenu 459 €. Pri drobnejšej 41 mm verzii si naproti tomu vyberieme z variácií Mystic Bronze alebo Mystic Silver, ktoré vyjdú na 429 €. O dostupnosti LTE modelov zatiaľ informácie nemáme, ich cenovka má byť ale vyššia o 35 až 55 €. Pre najväčších fajnšmekrov je potom pripravený tiež 45-milimetrový titánový model, kvôli ktorému z vrecka vytiahneme vyše 650 €. Spomínané ceny patria na trhu inteligentných hodiniek medzi tie vyššie, zodpovedajú však ponúkanej výbave.

i Mohlo by vás zaujímať
Print
P-DC1-WEB13
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info