AD elektro Motorola EDGE 50

Tepelný odpor (R-Value)

Catalogue

Hodnota R-Value udáva tepelnú odolnosť karimatky. Čím je táto hodnota vyššia, tým je vyššia aj tepelná odolnosť daného výrobku. Inak povedané, tým je aj lepším tepelným izolantom.

Na čo R-Value je?

Stručne povedané nám hodnota pri položke R-Value hovorí, ako veľmi dobre tá ktorá karimatka izoluje. Hoci má meranie R-Value štandardizovaný postup, nie každý výrobca ho využíva a niektorí sa uspokoja len s obyčajným kvalifikovaným odhadom. Avšak platí, že aby karimatka izolovala tak, aby ste sa vyspali na zemi, spoznali rozdiel a užili si tepelný komfort, malo by byť R-Value aspoň 1,5. Na spanie v zime je potom hodnota dvojnásobná.

Ako sa R-Value meria

Výrobca každú svoju karimatku testuje. Testovanie prebieha v špeciálnej komore so stabilnou teplotou 4 °C. Karimatka sa vloží medzi dve kovové dosky, na ktorých je meraný elektrický prúd. Pokiaľ karimatka izoluje dobre, bude na spodnej meracej ploche teplejšie, teda na odpočítanie hodnoty na spodnej ploche bude potrebné menšie množstvo energie. Pokiaľ naopak karimatka izoluje zle, spotreba energie bude vyššia. Výsledné hodnoty sa zadajú do patričného vzorca a výsledkom je práve R-Value.

Print
P-DC1-WEB16
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info