AD elektro Star Wars

Tipy na jesenné výlety

Catalogue
Tipy na jesenné výlety

Jeseň je pre mnohých symbolom príchodu zimy, zlého počasia či depresie. Ale čo sa na toto obdobie pozrieť aj pozitívne? Vyrazte napríklad na nejaký výlet, prejdite sa malebnou krajinou a pokochajte sa pestro sfarbeným lístím. Prinášame vám niekoľko tipov na úžasné výlety.

Tipy na jesenné výlety

Hrad Karlštejn a lomy v okolí

Sezóna hradov a zámkov pomaly končí. Čo ju takto ešte využiť a spojiť návštevu známeho hradu s krásami malebnej prírody? Presne to totiž ponúka Karlštejn. Od Prahy leží približne hodinku cesty a v okolí nájdete veľa zaujímavých miest, ktoré môžete navštíviť.Hrad Karlštejn

Jedným z nich je napríklad vápencový lom Malá Amerika alebo český Grand Canyon Veľká Amerika. Svoju cestu môžete začať u Svätého Jána pod Skalou, odkiaľ budete mať skvelý výhľad na srdce prírodnej rezervácie Karlštejn. Odtiaľ môžete pokračovať do lomu Veľká Amerika.

Tipy na výlety Veľká Amerika

Tento približne 800 metrov dlhý a cez 300 metrov hlboký krásavec priamo vyzýva k obstaraniu úchvatných fotografií. Či už sa vám pohľad dolu bude páčiť akokoľvek, nesnažte sa o zostup. Vstup do lomu je totiž zakázaný.

i Nielen krásu okolia vám pomôžu zachytiť digitálne zrkadlovky, kvalitné fotomobily alebo napríklad instantné fotoaparáty. Túto parádu skrátka musíte zaznamenať!

Po ceste narazíte na lom Mexiko. Ten je o niečo menší. Jeho hĺbka je 80 m a dĺžka potom 300 metrov. Traduje sa, že na hladinu lomu nikdy nesvieti priame slnečné svetlo. Ako spomienku na politických väzňov tu nájdete pamätníček.

Tipy na jesenné výlety

Malá Amerika je už len čo by kameňom dohodil. Vďaka svojej priezračne čistej vode v nej žijú raky. Pokochať sa môžete aj polostrovčekom, ktorý je prístupný iba horolezecky alebo po vode. Vstup do lomu je ale z bezpečnostných dôvodov tiež zakázaný.

Karlštejnsko ponúka mnoho malebných miest k výletom.

A pokiaľ nebudete príliš unavení, môžete sa vydať na hrad Karlštejn a po ceste sa kochať prírodou sfarbenou do jesenných tónov. Hrad samotný vám ponúkne kaplnku svätého Kríža, unikátnu studničnú vežu, Mariánsku vežu či cisársky palác.

Tipy na jesenné výlety

Pokiaľ sa rozhodnete navštíviť všetky tieto miesta, vznikne vám z toho pekný poldenný až celodenný výlet.

i Pri túlaní po okolí vám môžu veľmi dobre pomôcť trekingové palice. Tlmia nárazy na kĺby dolných končatín, uľavujú bedrám a chrbtici a v neposlednom rade zvyšujú stabilitu v teréne.

Vyhliadka Máj

Necelú hodinku od Prahy sa nachádza miesto, kde sa môžete kochať pohľadom na jesennú krajinu i rieku Vltavu. Tá sa tu stáča do tvaru podkovy obklopenou skalnatým kaňonom a ponúka skutočne fascinujúci pohľad. A kde takú parádu hľadať? V Teletíne pátrajte po vyhliadke Máj.

Tipy na jesenné výlety
Pokiaľ by ste túžili navštíviť v blízkosti aj ďalšie krásy prírody, zabrúste ku Krňanským vodopádom alebo na Smetanovu vyhliadku.

V blízkosti vyhliadky Máj môžete aj pohodlne zaparkovať.
i Pokiaľ vám po ceste vyhladne a nechce sa vám utrácať v reštauráciách, vezmite si so sebou na posilnenie jedlo na cesty. Posilniť vás môže napríklad MANA.

Čertove hlavy

Reliéfy vytesané do pieskovcových skál zdobia melnickú obec Želízy už od 19. storočia. Tieto monumentálne hlavy sú dielom sochára Václava Levého. Majú približne 9 metrov a sú úplne voľne prístupné.

Tipy na jesenné výlety

Okolie ponúka krásny výhľad nielen na lesy, ale aj jaskyňu Kácelka s reliéfmi zvierat od rovnakého autora. Pokiaľ teda túžite po zaujímavej prechádzke, kde nájdete umelecké dominanty i krásnu prírodu, je obec Želízy pre vás. Od Prahy sa nachádza približne hodinku príjemnej cesty.

Čertove hlavy sú krásnym umeleckým dielom, ktoré skrátka musíte vidieť na vlastné oči.

Vybavenie na výlety

4.4 19×
Calter Etna 3-piece orange
Trekking Poles - dural, maximum length: 135cm, telescopic, pair weight: 640g
13.76 €
Currently Unavailable
Order Code: SPT4325
Print
P-DC1-WEB11
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info