Dvojročná záruka teraz aj pre firmy Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Akordeóny

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Farba
Čierna
(3)
Červená
(4)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Akordeóny sú pomerne mladé nástroje, ktoré boli patentované v roku 1829. Mali trochu inú podobu, než ako ich dnes poznáme, boli podstatne jednoduchšie. Ako vyzerajú tieto nástroje, nazývané aj ťahacie harmoniky, dnes? Vybrať si môžete z niekoľkých typov a veľkostí nástrojov vrátane tých pre deti. Prečítajte si o nich viac.

Pokračovať

Čo je akordeón?

Akordeón je dychový hudobný nástroj s viacerými hlasmi. Prúdom vzduchu, ktorý vzniká stláčaním mechu uprostred, sa rozochvievajú jazýčky a vytvárajú zvuk. Ovláda sa potom pomocou dvoch skupín klávesov. Na pravej strane je melodická časť s klávesmi alebo gombíkmi, na ľavej basová s gombíkmi.

i

Gombíkový akordeón

Jedným z typov je gombíkový akordeón nazývaný aj chromatika. Na ovládanie pri ňom neslúžia klávesy, ale gombíky. Je ťažší a tiež drahší. Má ale väčší rozsah, zahráte naň vďaka tomu náročnejšie skladby. Naučiť sa na ňom hrať je potom tiež náročnejšie.

Harmonika/akordeón rozdiel

Zaujíma vás rozdiel harmonika vs. akordeón? Harmonika je všeobecné označenie pre hudobné nástroje s kovovými jazýčkami, teda vrátane napríklad fúkacej harmoniky. Akordeóny sú potom nástroje, na ktoré sa hrá ľavou rukou na gombíky a pravou na klávesy alebo gombíky.

Aký je rozdiel medzi heligónkou a akordeónom?

Pozrime sa na rozdiel medzi heligónkou a akordeónom. Hrá sa na nich rovnako, heligónka má potom vždy na oboch stranách gombíky. Pri heligónke na strane basov nájdeme navyše heligónové basy, ktoré sú zodpovedné za jej typický zvuk. Ten je hlbší a výraznejší, pripomína trúbku heligón. Odtiaľ teda jej názov.

i

Ako ešte sa ťahacia harmonika od heligónky líši?

Ďalší rozdiel medzi ťahacou harmonikou a heligónkou je pri tvorení tónu. Akordeóny majú zvuk rovnaký pri prechode zvuku cez jazýčky tam aj späť. Heligónka vytvára dva odlišné tóny, jeden pri ťahu von, druhý pri ťahu dovnútra.

Akordeóny a basy

Akordeón môže mať rôzne aj basy. Jedna možnosť sú basy štandardné, kedy má nástroj dva rady gombíkov so základnými tónmi v rozsahu jednej lomenej oktávy, k tomu niekoľko akordových radov. Potom to môžu byť melodické basy, vďaka ktorým je možné hrať základné tóny v rozsahu niekoľkých oktáv.

U nás sa najčastejšie stretnete s klávesovou ťahacou harmonikou so štandardnými basmi. Môže mať od 60 basov (teda 26 klávesov) do 120 basov (42 klávesov).

Detský akordeón

Pokiaľ vaše dieťa túži naučiť sa hrať na tento nástroj, kúpte mu detský akordeón. S lepšími nástrojmi je dobré počkať zhruba do 6 rokov, aby dieťa harmoniku unieslo. Začať môžete s tou najmenšou s počtom 60 basov. Tá má aj najmenší počet klávesov a gombíkov, na ktoré sa ľahšie naučí hrať nielen dieťa, ale aj dospelý.

i

Akordeón od 3 rokov

Na trhu nájdete aj akordeóny, ktoré si môžu skúsiť deti už od útleho veku. Sú gombíkové aj klávesové, s nízkou hmotnosťou. Aj cena akordeónu pre deti je priaznivá. Zistíte tak už čoskoro, či dieťa pôjde touto cestou.

Ako hrať na akordeón akordy?

Naučiť sa hrať na akordeón akordy môže byť pomerne ťažké. Hrá sa pravou aj ľavou rukou a súčasne sa ešte ťahá mech. Jednoduchšia môže byť pre začiatočníkov klávesová ťahacia harmonika, najmä ak už viete hrať na nejaký iný klávesový nástroj.

Hľadáte lacný akordeón? Bazár ponúkne kúsky za výhodné ceny.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
7 položiek
3,5
Proline Bambino detský červený
Akordeón – pre deti, 8 basov, 17 klávesov, popruh na ruku, červený
62,48 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: PROLg06
Classic Cantabile Secondo V akordeón 72 Bass červený - Akordeón Varianty
Classic Cantabile Secondo V akordeón 72 Bass červený
Akordeón –v červenom, perleťovom vyhotovení, 72 basov, 34 kláves, 5 registrov, vrátane tašky a popruhov, nízka hmotnosť iba 7,6kg, ideálny študentský nástroj za dostupnú cenu
652 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: CLCa002b
Classic Cantabile Secondo V akordeón 72 Bass čierny - Akordeón Varianty
Classic Cantabile Secondo V akordeón 72 Bass čierny
Akordeón – v lesklom čiernom vyhotovení, 72 basov, 34 kláves, 5 registrov, vrátane tašky a popruhov, nízka hmotnosť iba 7,6kg, ideálny študentský nástroj za dostupnú cenu
652 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: CLCa002c
Proline Bambino červený
Akordeón – pre deti, 2 basy, 7 klávesov, popruh na ruku, ramenné popruhy, červený
38,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: PROLg03
Classic Cantabile Secondo Junior RD
Akordeón – detský akordeón s 22 klávesmi a 8 basmi v červenom vyhotovení s hmotnosťou iba 2,4 kg.
254,65 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: CLCa002
Loib Starter III 72 BK čierny - Akordeón Doručenie na
predajňu zadarmo
Loib Starter III 72 BK čierny
Akordeón – v lesklom čiernom vyhotovení, 72 basov, 34 klávesov, 5 registrov, vrátane vystuženej tašky (batoha) a popruhov, nízka hmotnosť 7,8 kg, ideálny pre študentov a začiatočníkov
848,48 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: LOIBa03
Classic Cantabile Secondo Junior BK
Akordeón – detský akordeón s 22 klávesmi a 8 basmi v čiernom vyhotovení s hmotnosťou iba 2,4 kg
254,65 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: CLCa002a
hudbaDruhy hudobných nástrojov Gitara, flauta, klávesy, husle – hudobných nástrojov je niekoľko stoviek. V našom článku sa podrobnejšie pozrieme na to, do akých skupín sa hudobné nástroje delia a podľa čoho ich vyberať, ak sa vy alebo vaši blízki púšťate do hrania.

Akordeóny

V kategórii Akordeóny máme práve teraz na Alza.sk celkom 7 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné akordeóny Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie akordeóny Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie akordeóny Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii akordeóny recenzie
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií