PET PET

Testovali sme Concept CP3000 3 v 1 (RECENZIA)

Zobraziť katalóg
Aktualizované

S niektorými vysávačmi je upratovanie jednoducho slasť. Vysajete aj vytriete a všetko vám zaberie len pár minút, pretože nemusíte pláchať mop a neustále vyklepávať vysávač. Concept je navyše až prekvapivo ohybný, dostane sa do každého zákutia, ktoré následne perfektne vysaje. Predstavuje teda revolučného pomocníka na upratovanie, ktorý ho maximálne zjednoduší a urýchli. Prečítajte si o tom, ako sme ho pre vás sami otestovali.

Čo vám naša recenzia odhalí o vysávači Concept CP3000 3 v 1?

  1. Konečne dostupný 3 v 1 vysávač!
  2. Vytieranie parou
  3. Cyklónové vysávanie
  4. Testované na rôznych typoch podláh
  5. Naše problémy s vysávačom Concept 3000 3 v 1

Konečne dostupný 3 v 1 vysávač!

Najprv si Concept CP3000 musíme predstaviť. Vysávačmi, ktoré vedia vysávať aj vytierať, sa to v poslednej dobe len tak hemží. Majú ale jednu spoločnú nevýhodu, všetky sú veľmi drahé. Concept teda prišiel s vysávačom, ktorý nielen že šetrí váš čas, ale tiež predovšetkým peniaze. Vysávač nesie označenie 3 v 1 a podľa výrobcu to značí, že vytiera, vysáva, alebo zvláda oboje naraz.

Vytieracia funkcia je riešená veľmi elegantne. Stačí naplniť nádobku v spodnej časti vysávača vodou a na intuitívnom rozhraní navoliť množstvo vypúšťanej pary. Presne tak, Concept CP3000 totiž vytiera parou, nie vodou ako takou. Nemusíte sa tak báť, že by sa vám mohlo niečo stať s vašou podlahou. Nakoniec už stačí len na vysávač nasadiť špeciálny nadstavec s micro-fiber handričkou a o zvyšok sa už postará vysávač.

3 v 1 vysávač od Conceptu
Inovatívny vysávač od Conceptu.

Vytieranie parou

Prestaňte míňať nezmyselné hromady peňazí za čistiace prostriedky a rôzne saponáty. Concept CP3000 využíva prírodné účinky vodnej pary, ktorá spoľahlivo zahubí až 99 % všetkých domácich baktérií. Vypúšťaná para navyše nevíri prach, takže je ideálnou formou upratovania pre alergikov.

Cyklónové vysávanie

Výrobca sa navyše chváli inovatívnou cyklónovou nádobou, ktorá je rovnako ako celý vysávač úplne hygienická. Stačí stlačiť tlačidlo a všetko sa samo vysype, pričom sa vysatého prachu nemusíte vôbec dotknúť. Vodný filter filtruje nečistoty obsiahnuté vo vode, ktoré by inak znižovali účinnosť parného čističa. Vysávač si bez problémov poradí aj s bežnou vodou z vodovodu.

Pokrokové vytieranie parou
Pokrokové vytieranie parou.

Testované na rôznych typoch podláh

Vysávač sme testovali na niekoľkých rôznych typoch podláh, pretože len tak sme mohli získať ucelený obrázok o jeho schopnostiach. Výsledok dokonca predčil naše očakávania. Upratovanie bolo rýchle, ani sme sa nestihli poriadne rozohriať. Vysávač sa dostal do všetkých kútov, o ktorých sme ani nedúfali, a funkcia mopu spoľahlivo poutierala všetky podlahové krytiny. Najlepší výsledok vytierania sme vypozorovali pri testovaní na plávajúcej podlahe.

Plávajúce podlahy

Parné vytieranie ide ruka v ruke s vlastnosťami plávajúcej podlahy. Jednotlivé parkety sa dôkladne vyčistia aj medzi škárami, ale nenamočia sa a nezostanú vlhké, takže nehrozí ich zničenie. S týmto povrchom sme dosiahli najlepšie výsledky a vyčistili sme celú podlahu hneď na prvý pokus.

Lino

Lino je tradične veľmi jednoduché na upratovanie, a preto nás neprekvapilo, že ani s Concept CP3000 tomu nie je inak. Špina z podlahy mizla tak rýchlo a ľahko, že sme si chvíľku hovorili, či nie sme v nejakej reklame. Rovnako ľahké upratovanie ako s plávajúcou podlahou.

Kachličky

Niektoré miestnosti potrebujú špeciálny prístup, a keď máte kúpeľňu celú obloženú kachličkami, je to ten prípad. Mokré kachličky kĺžu a dlho schnú, najmä ak sú v miestnosti, ako je práve kúpeľňa. Parné vytieranie tento problém eliminuje a podlaha sa hneď leskne ako nová.

Parkety

Pri klasickej parketovej podlahe sa dá povedať, že vďaka parnej technológii je na tento typ podlahy ako stvorený. Parkety za sebou nezanechával mokré, ale podľa očakávania čistejšie než pôvodne.

Skôr by sa dalo napísať, že je vysávač svojím vyhotovením unikátny, ale dnes už to tak úplne neplatí. Napriek tomu je vo svojej cenovej kategórii nekorunovaným kráľom. Už len to, akým šetrným spôsobom prebieha vytieranie, ho na pomyselnom rebríku posúva veľmi vysoko.

Koberce

Vďaka klzáku na koberce bolo možné vysať a ľahko vyčistiť aj prítomný koberec. Vysal z neho všetko, čo sa vysať dalo, a dodal mu príjemný, svieži vzhľad. Je ale potrebné počítať s tým, že s veľkými zaschnutými škvrnami si neporadí.

Naše problémy s vysávačom Concept 3000 3 v 1

Bohužiaľ, všetko má svoje muchy a pri tomto vysávači by sa dali aj nejaké nájsť. Najmä tá, že Concept CP3000 3 v 1 je vcelku ťažký. Počas vysávania vám našťastie pomáhajú pomocné kolieska a vzhľadom na ohybnosť celého vysávača tento problém bežne nepocítite. Väčšia váha je ale poznať najmä pri prenášaní z miesta na miesto.

Ďalší z problémov bola kvalita vytierania parket. Hoci sa vysávač skvele predviedol na plávajúcej podlahe aj parketách svojou vysávacou funkciou, pri vytieraní už pokrivkával za konkurenciou. Pravdepodobne je to zapríčinené absenciou rotačnej kefy alebo podobnej technológie, ktorá by z parkiet špinu vydrhla.

Nasadená vytieracia handra Vytieracia handra

Okrem vyššie spomenutých nedostatkov pri vysávači rovnako prevažujú kladné stránky. Robí z upratovania takmer radosť. Elegantný modrobiely dizajn štýlovo zapadne do akejkoľvek domácnosti a vďaka jeho skladnosti ho môžeme mať postavený prakticky kdekoľvek.

Tyčový vysávač 3 v 1 od Conceptu sa postará o všetku špinu a prach unikátnym a revolučným spôsobom, ktorý je vhodný pre alergikov a všetkých, ktorým záleží na absolútnej čistote domácnosti.

Celkové zhodnotenie Concept CP3000 3 v 1

Hodnotenie 80% Alza.sk
Hlavné parametre: Dizajn a konštrukcia
90%
Kvalita upratovania
75%
Pomer cena/výkon
75%

Klady

  • Veľkosť a dizajn
  • Jednoduché upratovanie
  • Jednoduchá údržba
  • Funkcia mopu

Zápory

  • Vyššia hmotnosť
Vytlačiť
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií