LEGO v APP pro AP+

Inštalácia operačných systémov a ovládačov pre notebooky a počítače

Drvivá väčšina zariadení sú dodávané bez média - inštalačného disku, ktorý by obsahoval inštaláciu pre prípad opravy, obnovy alebo preinštalovanie operačného systému. Dôrazne odporúčame vytvoriť tzv. recovery médium a to ihneď po zakúpení počítača.

Médium, ktorým môže byť ako disk, napr. DVD, tak aj USB flash pamäťové médium, vytvoríte priamo z operačného systému Windows. Návod pre Windows 7 nájdete tu, pre Windows 8/8.1 tu.

Veľa zariadení je dodávaných iba so štítkom GML (Genuine Microsoft Label), ktorý už neobsahuje produktový kľúč operačného systému ako skôr používané COA štítky (Certificate of Authenticity). Viac informácií nájdete tu. Ak budete operačný systém potrebovať preinštalovať, použite vytvorené recovery médium, systém si automaticky načíta produktový kľúč, ktorý je uložený v BIOSe počítača. 

Inštalácia operačných systémov do modelov bez dodaného operačného systému


Ak kupujete k počítaču operačný systém zvlášť, skontrolujte si prosím na stránkach výrobcu, či dané zariadenie je kompatibilné s vybraným operačným systémom. Na stránkach výrobcu taktiež nájdete ovládače k počítaču, ktoré budete potrebovať na hladký chod systému.

Operačné systémy zakúpené ako OEM sú verzie, neprenosné. Licencia je viazaná na hardvér - na počítač, na ktorý je prvýkrát nainštalovaná a aktivovaná. V prípade kúpy nového počítača je potrebné kúpiť novú licenciu. Licencia, ktorá je prenosná na iný počítač je označená ako FPP.

Najjednoduchším variantom je využitie Alza služieb inštalácie: Inštalácia operačného systému.

ACER
  • Stiahnutie ovládačov - http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html
  • Niektoré modely umožňujú v BIOSe zmeniť režim radiča disku tak, aby sa pre inštalátor tváril ako klasický IDE disk. Potom nie je potrebné načítať ovládače z diskety.
HP
Vytlačiť

P-DC1-WEB19
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií