Dvojročná záruka teraz aj pre firmy AP+ plus nový vizuál

Chladiace kvapaliny G11

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Typ zmesi
Koncentrát
(2)
Ihneď na použitie
(2)
Objem
1 l
5 l
- 1000 ml 5000 ml
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Chladiaca kvapalina G11 je jedným z typov kvapalín do chladiacej sústavy motora, ktorý môžete používať. Ide o dôležitú kvapalinu, ktorá nesmie v aute chýbať a jej hladinu by ste mali strážiť. Výber sa odvíja od odporúčania výrobcu a nemali by ste ho ignorovať. Prečítajte si o G11 viac.

Pokračovať

Čo je chladiaca kvapalina?

Chladiaca kvapalina alebo nemrznúca zmes v motore auta je súčasťou chladiacej sústavy a zaisťuje, aby sa motor neprehrial. Chráni nielen pred príliš vysokými, ale aj pred nízkymi teplotami v zime. Obsiahnuté látky tiež zabraňujú praskaniu gumových súčastí a vzniku hrdze na motore a predlžujú tak celkovo jeho životnosť.

i

G48 a G11 chladiaca kvapalina – aký je medzi nimi rozdiel?

G48 je rovnaká ako G11 chladiaca kvapalina, respektíve zodpovedajú rovnakej norme. Oba typy preto môžete nájsť aj pod označením Typ C.

Chladiaca kvapalina G11 vs. G12 

Zaujíma vás, ako sa líši chladiaca kvapalina G11 a G12? Rozdiel je v ich farbe, aj keď, ako sa dozviete nižšie, farba nie je vždy určujúca. G11 chladiaca kvapalina zvykne byť modrá, zelená či žltá, G12 potom červená. G11 je silikátová, G12 obsahuje karboxylové kyseliny. G11 patrí do áut, ktoré majú hlavy zo zliatin hliníka, G12 potom do tých hliníkových.

Fridex G11 je chladiaca kvapalina od známeho výrobcu. Vyberať však môžete aj z ďalších značiek.

Nemrznúcu kvapalinu voda nenahradí

Chladiaca alebo nemrznúca kvapalina je jedinou kvapalinou, ktorá do chladiča patrí. Nikdy do neho nenalievajte obyčajnú vodu, pokiaľ nejde o nevyhnutne nutný prípad, a aj potom ju čo najskôr vymeňte. Chladiaci systém by v zime mohol zamrznúť a spôsobiť aj ďalšie problémy.

G11 chladiaca kvapalina – zelená farba nie je určujúca

G11 chladiaca kvapalina – zelená alebo modrozelená už nemusí byť jej charakteristická farba. Určite sa preto týmto neriaďte, aj keď sa to podľa farby dá aspoň na prvý pohľad odhadnúť. Nemrznúca zmes G11 môže byť tiež modrá alebo žltá. Buďte preto opatrní pri výmene aj dopĺňaní – rovnaká farba neznamená rovnakú kvapalinu.

i

Nemrznúca zmes G11 – vhodná len do niektorých áut

Každé auto má určené, akú chladiacu kvapalinu doň používať. Nemrznúca zmes G11 sa používa do vozňov, ktoré majú hlavy valcov vyrobené zo zliatiny hliníka. Označenie nájdete na hrdle nádoby v priestore motora alebo aj v manuáli k autu, vždy sa tým riaďte.

Chladiaca kvapalina G11 a jej výmena

Chladiaca kvapalina G11 a v nej obsiahnuté látky sa menia či odparujú, a tak môže stratiť svoje vlastnosti. Preto ju treba čas od času doliať či vymeniť. G11 chladiaca kvapalina by sa mala vždy pred zimou skontrolovať, a to ako jej množstvo, tak aj kvalita. Každé 2 až 3 roky je potom vhodné ju celú vymeniť.

G11 chladiaca kvapalina – aké množstvo je potrebné doliať?

G11 chladiaca kvapalina by mala mať hladinu v nádobe pod kapotou medzi ryskami na minimálny a maximálny obsah. Pri nižšom množstve existuje riziko prehriatia motora, pri vyššom naopak pretlakovanie chladiaceho systému. Kvapalinu vždy dopĺňajte alebo vymieňajte vo chvíli, keď je motor vychladnutý, inak sa môžete obariť.

Chladiaca kvapalina G11 – riedenie je dôležité

Keď vám dôjde chladiaca kvapalina G11, nezabudnite ju pri dopĺňaní zriediť. Používa sa na to destilovaná voda a dochádza pritom k zníženiu toxicity, viskozity a tiež zmeny na nehorľavú kvapalinu. Nariedením sa tiež ešte zníži bod mrazu. Obvyklý pomer riedenia je 1:1. Môže sa ale líšiť v závislosti od výrobcu. Preto sa vždy riaďte odporúčaným riedením uvedeným na obale.

Zaujíma vás skôr chladiaca kvapalina G12? Pozrite sa na ponuku.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
4 položky
COYOTE Antifreeze G11 Univerzal 1 L
Chladiaca kvapalina G11 (Typ C) – koncentrát, modrá farba, objem 1 l - 7,30 €/1 l
Novinka
7,30 €
Na sklade 3 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: MOTO50432
COYOTE Antifreeze G11 Univerzal READY -30 °C 5 L
Chladiaca kvapalina G11 (Typ C) – ihneď na použitie, modrá farba, ochrana proti zamrznutiu do -30 °C, objem 5 l - 4,38 €/1 l
21,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: MOTO50436
COYOTE Antifreeze G11 Univerzal READY -30 °C 1 L
Chladiaca kvapalina G11 (Typ C) – ihneď na použitie, modrá farba, ochrana proti zamrznutiu do -30 °C, objem 1 l - 5,80 €/1 l
5,80 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: MOTO50435
COYOTE Antifreeze G11 Univerzal 3 L
Chladiaca kvapalina G11 (Typ C) – koncentrát, modrá farba, objem 3 l - 6,97 €/1 l
20,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: MOTO50370
automobilPrevádzkové kvapaliny v aute – ktoré dopĺňať a ako často? V aute nájdeme hneď niekoľko kvapalín, pri ktorých je nutné myslieť na pravidelnú výmenu, a často aj na doplňovanie. Niečo zvládnete svojpomocne, inokedy je ale potrebné zveriť auto do rúk mechanika.

Chladiace kvapaliny G11

V kategórii Chladiace kvapaliny G11 máme práve teraz na Alza.sk celkom 4 produktov.

Chladiace kvapaliny G11 – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné chladiace kvapaliny G11 Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie chladiace kvapaliny G11 Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii chladiace kvapaliny G11 recenzie
P-DC1-WEB11
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií