Dňa 11.5.2024 (sobota) nebude možné na pobočke Alza Nitra vyzvihovať objemný tovar z dôvodu konajúcej sa akcie s hasičmi na parkovisku.
Alzaboxy Q1 Alzaboxy

Age of Empires

Zobraziť katalóg
Cena
-
Hodnotenia od zákazníkov
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Age of Empires je legendárna séria historických stratégií v reálnom čase. Prvý titul sa datuje už od roku 1997, kedy hru vydalo vtedy nové štúdio Ensemble. Odvtedy si séria našla milióny fanúšikov, prešla množstvom zmien a inšpirovala desiatky nemenej skvelých titulov. O čom hry sú a ako si počínajú v súčasnosti?

Pokračovať

Rozdeľ a panuj naprieč históriou v Age of Empires

Hoci sa hry Age of Empires za roky existencie dosť zmenili, základná myšlienka zostáva rovnaká. V úlohe vodcu niektorej z civilizácií budujte infraštruktúru, efektívne využívajte zdroje a postupne rozširujte svoju armádu. Séria je ďalej typická vývojom cez rôzne doby (Age). Naprieč dielmi sa tak pozriete od doby kamennej až do 19. storočia.

Age of Empires IV alebo legenda sa vracia

Najnovšie Age of Empires IV na seba po predchodcovi nechal čakať dlhých 16 rokov. S novým vývojárom Relic Entertainment prišiel aj celý rad noviniek s cieľom zaujať ďalšiu generáciu hráčov. V hre je menej civilizácií ako predtým, každá je však unikátna a ponúka aj svoj prepracovaný príbeh. Samozrejmosťou je potom nový grafický kabátik.

Age of Empires 4 už je kompletne v 3D, predchodcom však v mnohom zostáva verný. 

Zažite závan nostalgie s remasterovanými klasikami Definitive Edition

Najnovší prírastok do série nie je nič pre vás? Vývojári pred pár rokmi vyšli v ústrety aj skalným fanúšikom pôvodnej trilógie a všetky tri diely vydali s modernými 4K textúrami, vylepšeným vzhľadom budov a jednotiek a tiež novým obsahom. Hry dostali niekoľko nových civilizácií, kampaní a možnosť „múdrejších“ oponentov.

  • Age of Empires III: Definitive Edition ponúka oproti pôvodnému dielu civilizáciu Inkov a Švédov a 2 nové režimy.
  • Age of Empires II: Definitive Edition v rámci nového rozšírenia prináša štyri nové civilizácie a ich kampane.
  • Age of Empires: Definitive Edition síce nemá nový obsah, zameriava sa ale hlavne na vylepšenie ovládania.

Age of Empires Online ako bezplatná alternatíva

Vedeli ste, že má séria Age of Empires free to play titul? Ak nie, je to pravdepodobne preto, že vývojári jeho podporu a vývoj oficiálne ukončili. To ale pochopiteľne nezastavilo fanúšikov, ktorí sa milovaného titulu s radosťou ujali. Age of Empires Online tak dodnes žije ako fanúšikovský Project Celeste a je úplne zadarmo.

Celá séria bola a je vydávaná pod záštitou Microsoftu. Hry si tak zahráte takmer výhradne na PC, MacBooku, prípadne mobiloch. Výnimkou je prvý a druhý diel, ktorý dostal port pre PlayStation 2.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Steam, žáner: stratégia,
7,79 €

7 položiek
4,6 18×
Age Of Empires II: Definitive Edition - Xbox / Windows Digital
Hra na PC a Xbox – Xbox One S/Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronická licencia, kľúč pre Xbox Live a Microsoft Store, žáner: stratégia, pre online hranie vyžaduje predplatné Xbox Live Gold, – Xbox One S/Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronická licencia, kľúč pre Xbox Live a Microsoft Store, žáner: stratégia, pre online hranie vyžaduje predplatné Xbox Live Gold, – je oslava 20. výročia jednej z najpopulárnejších stratégií v 4K UHD grafike
17,90 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MXESD1174
3,9 18×
Age of Empires: Definitive Edition
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Microsoft Store, žáner: stratégia,
20,90 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MXESD0423
3,7
Age of Empires II: Definitive Edition – PC DIGITAL
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Microsoft Store, žáner: stratégia, – je oslava 20. výročia jednej z najpopulárnejších stratégií v 4K UHD grafike
14 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MVE005116
3,7
Age of Empires 3: Definitive Edition – Windows 10 Digital
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Microsoft Store, žáner: stratégia,
17,90 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MXESD1654
4,3
Age of Empires III: Definitive Edition (PC) Klucz Steam
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Steam, žáner: stratégia,
7,79 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MVE005498
Age of Empires IV – PC DIGITAL
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Steam, žáner: stratégia, – Budujte mestá, spravujte zdroje a veďte svoje vojsko do bitky na súši aj na mori v štyroch rôznych kampaniach s 35 misiami počas 500 rokov histórie od doby temna až po renesanciu.
26 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MVE005590
Age of Empires IV: Anniversary Edition – Xbox/Windows Digital
Hra na PC a Xbox – Xbox One S/Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronická licencia, kľúč pre Xbox Live, žáner: akčný a stratégia, pre online hranie vyžaduje predplatné Xbox Live Gold,
35,90 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MXESD2202

Age of Empires

V kategórii Age of Empires máme práve teraz na Alza.sk celkom 7 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné age of Empires Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie age of Empires Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie age of Empires Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii age of Empires recenzie
P-DC1-WEB02
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií